Soaphouse


Nαι, αν κάποιος δημιουργός θα έκανε homage στο "Grindhouse" (ένα homage από μόνο του), φυσικά θα ήταν ο Josh Schwartz. Καθυστερημένα και σύντομα spoilers για το very hot "Gossip Girl" της περασμένης εβδομάδας, με ολίγον κι από "Grey's Anatomy".

Gossip Girl:
Το ζευγάρι που δεν ξέραμε οτι θέλαμε να συμβεί? Δικαιωματικά κάηκε το φιλμ στο τέλος του επεισοδίου, όπως ακριβώς κάηκε την ώρα της Πράξης στο "Planet Terror" του Robert Rodriguez, φιλμ από το οποίο ο Schwartz δανείστηκε το άνοιγμα και το κλείσιμο του επεισοδίου. Ξαφνικά ο Mr. Date Rape έγινε με διαφορά ο #1 αντρικός χαρακτήρας του show, με το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τα ερωτικοεπαγγελματικά του πατέρα του και το private party στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας. Κι όλα αυτά ενώ το όλο bourlesque σκηνικό έρχεται να ταιριάξει τέλεια με το established ύφος της σειράς που παραπέμπει σε άλλους αιώνες και άλλες χώρες. (βλέπε Masquerade του προηγούμενου επεισοδίου, βλέπε οπτικοακουστικές αναφορές στο "Marie Antoinette" κτλ.)

Στο μεταξύ το πρωταγωνιστικό ζευγαράκι μοιράστηκε μπόλικο angst για την πρώτη φορά, σε μια παραδοσιακή θεματική για teen drama, κι ενώ αρκετές στιγμές χτύπησαν στόχο (η ατάκα του Dan "Sex is art. And art shouldn't be rushed." και το γενικότερο δούλεμα που έφαγε λόγω αυτής, ας πούμε) συνολικά βρήκα τον εαυτό μου να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον φρέσκο χαρακτήρα της Vanessa και να χαίρεται πολύ περισσότερο για τους γονείς των δυο young lovers που μοιράστηκαν μια υπέροχη στιγμή κάτω από τα faux άστρα. Αυτό το μούλικο η Jenny πρέπει κανονικά να φάει ένα γερό χέρι ξύλο, τώρα.

Grey's Anatomy:
Επιτέλους, τέλος. Δεν είχα με το Gizzie romance το θεμελιώδες πρόβλημα που είχε ο περισσότερος κόσμος, αλλά ανάθεμά με αν ο χειρισμός του δεν ήταν μια καταστροφή και μισή. Θέλω να ελπίζω οτι η καταστροφική έλλειψη χημείας θα σημάνει και το τέλος αυτής της σχέσης, δίνοντας λίγη ευχαρίστηση έστω σε όσους στράβωσαν με το πόσο εύκολα η σειρά αθώωσε η σειρά την Izzie για αυτό που έκανε, μεταξύ των οποίων κι εγώ.

Κι ενώ η Lexie είχε αρχίσει να μου τη βαράει κάπως στα νεύρα, ήρθε αυτό το φινάλε-γροθιά για να κάνει τη Meredith να φαίνεται και πάλι σκύλα για το πώς φέρεται κατ'εξακολούθηση στην half-sister της, ακόμα και μετά την Etch-A-Sketch εξομολόγηση. Κρίμα που η εμφάνιση του Jeff Perry είχε προαναγγελθεί από τους τίτλους αρχής, αλλά ακόμα κι αν ήξερα οτι θα τον δούμε πριν το τέλος του επεισοδίου, δεν πήγαινε το μυαλό μου σε τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ξαφνικά ο Alex βρέθηκε από τις φανασιώσεις του με την Ava, στη μέση μιας αναπάντεχης σχέσης που ίσως απαιτήσει από αυτόν περισσότερα από όσα θα ήταν ποτέ διατεθειμένος να δόσει.

8 σχόλια:

  1. Jenny is the IT girl! Don't mess with Jenny! χαχαχα - Για τον Τσακ μόνο μπράβο έχω να πω. Τέλειο πρότυπο; Μα καλά, πως γίνεται (ο ηθοποιός) να έχει αυτή τη βλεφαρόπτωση κ να φαίνεται μονίμως υπό την επήρρεια ουσιών;

    Για το Γκρέιζ, στεναχωρήθηκα με το μπαμπά Γκρέι, αλλά καταχάρηκα το ότι ο Τζωρτζ και η Ίζι δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα. Μουχαχα! (Είμαι κακιασμένος το ξέρω!). Με την Κάλι τι θα γίνει;

    Υ.Γ. Η απεργία υπάρχει περίπτωση να σταματήσει; Θα κατακρεουργηθούν όλες οι σειρές! Δεν θα αντέξω να τις βλέπω όλες κουτσουρεμένες στο DVD box set...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Callie ήλπιζα οτι θα σβέρκωνε τον Mark, αλλά αυτός για κάποιο λόγο γουστάρει την πατσαβούρα. (Αγαπημένη μεν, πατσαβούρα δε! :P) Και πού να πάρει χαμπάρι οτι είναι λεσβία...

    Για την απεργία το μόνο latest που υπάρχει είναι οτι κάποιοι έχουν ακούσει φήμες πως ατζέντηδες έχουν πλακωθεί στα τηλεφωνήματα για να στήσουν γραμμή επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε να μπορέσει ίσως να συζητηθεί έστω και by proxy το ενδεχόμενο να συμφωνηθούν όροι ώστε να μπορέσουν ίσως κάποια στιγμή να αρχίσουν να ξαναμιλάνε ώστε να συμφωνήσουν σε όρους που θα επιτρέψουν τις συνομιλίες να αρχίσουν και πάλι για να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Ερμ, θα έλεγα οτι έχουμε δρόμο ακόμα. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε ο κυβερνητης-Terminator λες να μην κανει τιποτα; Καπου διαβασα οτι δηλωσε οτι η οικονομικη ζημια για την Καλιφορνια ειναι μεγαλη και οτι θα παρεβει. Βεβαια μαλλον ξερουμε με ποιανου μερος ειναι ή ειναι αναγκασμενος να ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ζημιά για την πόλη του L.A. θα είναι τρομακτική, ήδη crew members χάνουν τις δουλειές τους κατά εκατοντάδες, και αν δεν βρεθεί λύση πολλοί προτείνουν τον Terminator σαν λύση για να διαμεσολαβήσει. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα δεχτεί κάτι τέτοιο η WGA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πού να πάρει χαμπάρι οτι είναι λεσβία...

    Xaxaxaxa! Eisai 8eos! Kobw kai to kefali mou oti isxyei! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. gossip girl....entaxei an den einai afto i kaliteri seira poia einai???
    mono kai mono gia to kapsimo tou film sto telos.....
    thelo oxi mono na arxisei na jeskizei alla kai na tsakisei ....na do ti tha protoantigrapsei o papakaliatis apo ayto to sirial????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To blaxadero i Vanessa ginetai na fygei apo to Gossip Girl? Einai psycho-in-waiting kai episis molynei tin Upper East Side me tous xrysous krikous tis kai tin genikoteri chav/Bershka aisthitiki tis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ τη λατρεύω ακριβώς επειδή είναι η anti-Serena! Kι εντάξει, αν η σειρά είχε βγει πριν ένα χρόνο η chav αισθητική θα ήταν εντελώς in (thank you, Lily Allen! LOL) αλλά ακόμα κι έτσι κανάς κρίκος πού και πού δεν με ενοχλεί, με την ίδια λογική που μια εξεταστική πού και πού σε κάνει να επανεκτιμήσεις πόσο γαμάτο είναι το να κάθεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή