StrikeWatch


To παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει προς το τέλος αυτής της πρώτης εβδομάδας, καθώς το CBS με επιστολή του απείλησε με μηνύσεις όσους showrunners δεν εκτελούν το μη συγγραφικό έργο τους και η Fox σταμάτησε να πληρώνει, επιφυλασσόμενη κι αυτή για μελλοντικές δικαστικές κινήσεις. Όλα αυτά ενώ το ένα μετά το άλλο τα shows κλείνουν την παραγωγή (σήμερα τα "Grey's Anatomy", "How I Met Your Mother", "Samantha Who?", "Bones", "Big Shots", "Back to You"), με κάποια από αυτά ("Big Shots") να μην αναμένεται καν να επιστρέψουν μετά το τέλος της απεργίας, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να φέρνει μαζικές απολύσεις crew members και την προβλεπόμενη οικονομική ζημιά στην πόλη του L.A. να είναι ανυπολόγιστη. Και μέσα στο χαμό, όλοι έχουν χιμήξει στην Ellen DeGeneres γιατί συνεχίζει το show της έστω και χωρίς συγγραφείς, (αν και συνεχίζει να έχει κάποιους κωμικούς μονολόγους που τυπικά αποτελούν αρμοδιότητα σεναριογράφων) τη στιγμή που ο Jay Leno όχι μόνο αρνείται να βγει στον αέρα όσο διαρκεί η απεργία, αλλά περνάει από τις picket lines με τη μηχανή του μοιράζοντας ντόνατς στους απεργούς.

Το ηθικό των οποίοων, στο μεταξύ, απειλείται από δύο νέες πηγές. Η μία έχει να κάνει με την ένωση των σκηνοθετών (οι οποίοι, σε αντίθεση με τους ηθοποιούς, μοιάζουν λιγότερο αποφασισμένοι για τη δική τους επερχόμενη απεργία) η οποία θα αρχίσει να συζητά με τους παραγωγούς μέσα στο μήνα και σε μια πιθανή περίπτωση συμφωνίας, τα όσα ζητούν οι σεναριογράφοι θα μοιάζουν ακόμα πιο μακρινά. Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε πως ο Joel Silver φέρνει σεναριογράφους από την Αγγλία για να συνεχίσει κανονικά η παραγωγή του suckfest "Moonlight", και πως αν αυτό ισχύει, το CBS θα του κάνει δώρο την full season order. H ένωση βρετανών σεναριογράφων υποστηρίζει βέβαια πως κανένα μέλος τους δε θα ήταν τόσο αφελές για να διανοηθεί να κάνει κάτι τέτοιο, οπότε μπορεί να μιλάμε για μια ακόμα προσπάθεια των media να σπάσουν την WGA.

Σε άλλα νέα, ο Ausiello μεταδίδει πως το "Pushing Daisies" έχει επίσης προνοήσει το 9ο (και τελευταίο) επεισόδιό του να μπορεί να σταθεί ως season finale, κάτι που εμένα μου δημιουργεί βασικά την απορία πόσο καιρό πια έκανε ο Barry Sonnenfeld να σκηνοθετήσει το επεισόδιό του, που η παραγωγή δεν έχει φτάσει ακόμα σε διψήφιο αριθμό? Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος καιγόταν να μάθει, ο Barack Obama δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της WGA, σε μια κίνηση ομολογώ ελαφρώς τολμηρή, καθότι τους λογαριασμούς για το campaign του δεν τους πληρώνω ούτε εγώ ούτε ο Joss Whedon, αλλά μάλλον τύποι σαν αυτούς από τους οποίους ζητάει λεφτά η WGA.

Και για το κλείσιμο, ένα εξαιρετικό άρθρο από το EW και τον Mark Harris, με τον επεξηγηματικότατο τίτλο "Why the writers are right."

2 σχόλια:

  1. Axxx, de tha mporouse o Tylerrific TV Guru mas na min kalupsei uperoxa to telos tis 1is evdomadas tou strike... Egw ap' tin alli, opws isws eides, kratisa to 12-year-old approach mou (nai, kserw polla 12xrona pou asxolountai me diethni politiki, estw kai apeksw-apeksw, ntaksei? :P) kai to post mou sto thema itan apla apo merias tou Whedonesque thematos pou eixame suzitisei...
    Kai ekana to research mou prin to grapsw, na fantasteis, alla pragmatika vlepw oti eprepe na diavasw edw prwta :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. In fairness, οι Whedon fans ξεκίνησαν το πιο δυναμικό fan group στήριξης των συγγραφέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή