Heroes: Powerless


For what it's worth, δε νομίζω οτι θα σταματήσω ποτέ actually να βλέπω "Heroes". Eίναι τόσο απλοϊκό και πανάλαφρο και χρωματιστό και τζάμπα, σα να διαβάζεις κακά τεύχη "Uncanny X-Men" σε scans ένα πράγμα. Φλαπ φλαπ, τέλος, πάμε στη δουλειά μας.

Γιατί τα λέω αυτά? Δεν ξέρω. Spoilers μετά άλμα.

Δεν έχει καθόλου πλάκα να θάβεις όταν είσαι άκεφος, αλλά πραγματικά τι άλλο να κάνω? Ξεχάστε την απεργία και τυχόν δικαιολογίες για βιαστικά κλεισίματα ή οτιδήποτε τέτοιο. Η σεζόν ήταν μια καταστροφή από την αρχή ως τέλος για το "Heroes", με ένα συνολικό arc που βρισκόταν all. over. the place., χαρακτήρες που όχι μόνο δεν δικαιολόγησαν την ύπαρξή τους αλλά ταυτόχρονα με οδηγούσαν σε νευρικά γέλια όποτε εμφανίζονταν στην οθόνη, και απερίγραπτες ευκολίες, τεμπελιές κι απροσεξίες σε επίπεδο στησίματος. Ειλικρινά έχω δυσκολία να βρω κάτι από το οποίο να ξεκινήσω, οπότε ας το πιάσω ανάποδα.

Αυτό είναι το μεγάλο teaser του επόμενου volume? Ο Sylar που έπιασε ένα κουτί σπανάκι? Ουυυ, έχει πίσω τις δυνάμεις του! Απίστευτο, δεν το περιμέναμε ποτέ να συμβεί αυτό! Ευτυχώς που αμέσως προηγουμένως είχε συμβεί κάτι όντως ενδιαφέρον: o Nathan Petrelli οργάνωσε συνέντευξη τύπου σε κλειστό χώρο για να δείξει σε όλους οτι πετάει! ...errr, ναι. Ουπς. Έτσι για δεύτερη φορά σε δύο season finale ο Nathan σκοτώνεται, και περιμένω με αγωνία να δω αν κάποιος θα σκεφτεί να τον ταϊσει λίγο από το αίμα της Claire. (Kαι θεούλη μου, πόσο λάθος ακούγεται αυτό.)

Δεν ήταν άσχημη ιδέα πάντως να αποκαλυφθεί η αλήθεια στο κοινό, και είναι ακριβώς αυτή που κρατάω από όλη αυτή τη μεγαλοπρεπέστατη μετριότητα. Δεδομένης και της επανάπαυσης των συγγραφέων πως κάποια πρόβλεψη ή κάποια ζωγραφιά του Isaac θα δίνει διαρκώς καύσιμα για ανάπτυξη ιστοριών, θεωρώ λίγο-πολύ σίγουρο πως τον Nathan πυροβόλησε κάποια μελλοντική βερσιόν χαρακτήρα (Peter?) ώστε να αποσοβήσει άλλο ένα χαλασμένο μέλλον α λα "Days of the Future Past" (με μια δόση μυθολογίας "Terminator") όπου η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί και οι μεταλλαγμένοι ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Εκτός του Nathan, ο άλλος χαρακτήρας που μας άδειασε τη γωνία ήταν η Nikki σε ένα storyline που όσο το σκέφτομαι τόσο πιο εξοργιστικά αστείο γίνεται. Βασικά ο D.L. έγινε πυροσβέστης και σκοτώθηκε από το σουγιά ενός νταβατζή, η Nikki έστειλε τον Micah να ζήσει με την άχρηστη θεία Uhura η οποία πέρασε τη μισή σεζόν προφέροντας αστεία το όνομα Nawlins (bad actor-speak για New Orleans), κι εκεί αυτός γνώρισε τη χαζή ξαδέρφη Monica, δηλαδή μια I.Q.-challenged βερσιόν του Taskmaster που ενώ ξέρει οτι μπορεί να αναπαράγει οτιδήποτε δει ποτέ της απλά κάθεται και στολίζει το χώρο με περίτεχνα κομμένες ντομάτες. Τότε ο Micah προφανώς επειδή του άρεσαν οι χειροτεχνίες της Monica την έβαλε να πάει να φέρει πίσω τα κόμικς του (και το μετάλλιο του μπαμπά του), αλλά αυτή ενώ μπορεί να αναπαράγει οτιδήποτε έχει δει ποτέ της κατάφερε να πιαστεί αιχμάλωτη και να παγιδευτεί σε ένα φλεγόμενο χαμόσπιτο, και τότε η Nikki θυσιάστηκε στις φλόγες (oh! Οh! Ιrony alert!) για να τη σώσει κι έτσι ο Micah έμεινε ορφανός με την άχρηστη θεία Uhura και την χαζή ξαδέρφη Monica. Αλλά τουλάχιστον έχει τα κόμικς του. (και το μετάλλιο του μπαμπά του.)

Και έτσι κορυφώθηκε ένα storyline που κατέλαβε κάτι σαν το ένα τέταρτο της σεζόν. Με τη Nikki και τις πολλαπλές της προσωπικότητες να πεθαίνει για τα κόμικς του Micah. (και το μετάλλιο του μπαμπά του.)

Okay then.

Σε μια παντελώς διαφορετική σειρά, ο Ηλίθιος έχει μόλις πληροφορηθεί οτι ο απίστευτα επικίνδυνος και παντοδύναμος Sylar κρατάει αιχμάλωτο το ενοχλητικό κοριτσάκι που μεγαλώνει με τον Matt και φυσικά εμφανίζεται στο σπίτι του μόνος. Άοπλος. Χωρίς backup. Χωρίς να το έχει πει σε κανέναν. Δεν θα περίμενα ποτέ τίποτα λιγότερο.

Εκεί συμβαίνουν διαφορα βαρετά πράγματα, μετά έρχεται το αστειότερο στιγμιότυπο της τηλεοπτικής σεζόν (όταν ο Sylar πυροβόλησε στην ψύχρα τη Maya τη στιγμή που αυτή ξεκινούσε το rant της κοπάναγα στους τοίχους από τα γέλια), ο Zachary Quinto στη συνέχεια παραδίδει μερικές ακόμα ατάκες με το σύνηθες "Aye. Aaam. Eeeevehl." συριστό του ψίθυρο για να τρομάξουμε κάπως, και στο τέλος έρχεται η Elle από το πουθενά για να φωνάξει το όνομα του εχθρού της λίγο πριν τον πιάσει απροετοίμαστο (είναι έτσι πάντα δίκαιη) και μετά έσωσε τη ζωή χαρακτήρων που θα προτιμούσαμε να έχουν πεθάνει. Σοβαρά όμως, 1-2-3, Maya-Suresh-Molly. Δεν έσωσε όποιους κι όποιους. Έσωσε πραγματικά τους 3 ενοχλητικότερους. Μπράβο.

Τι δουλειά είχε εκεί η Εlle? Ψάχνοντας νωρίτερα το γραφείο του πατέρα της ειδοποιήθηκε από τον Tim Kring οτι οι υπηρεσίες της θα ήταν καλοδεχούμενες σε ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό storyline, και αφού της έδειξε το σχετικό feed από το εργαστήρι του Isaac/εργαστήρι του Mohinder/set που δε λέει να πεθάνει, αυτή έτρεξε για να κάνει τον Fishing Bob περήφανο. Um, whatever. Για μια στιγμή πίστεψα οτι τουλάχιστον το arc του συγκεκριμένου χαρακτήρα θα κορυφωνόταν με έναν actually ενδιαφέροντα τρόπο, αλλά τελικά ξύπνησα από τον βαθύ μου ύπνο απλώς για να δω την Kristen Bell να τρέχει σε random μέρη κάνοντας random πράγματα ανάμεσα σε ηθοποιούς που όλοι τους μαζί δεν είναι άξιοι ούτε για extras της.

Και τι έκανε ο Fishing Bob όσο η κορούλα του έπαιζε με τα βαρετά παιδάκια? Απειλούσε την οικογένεια του Noah κάτι που για κάποιο λόγο ήταν αρκετό στον πιο αποφασισμένο και πεισματάη χαρακτήρα της σειράς να αλλάξει γνώμη και να προχωρήσει στην εξής φανταστική κίνηση. (Προσέχτε, είναι τόσο καλό αυτό που θα αλλάξω POV min-paragraph για να το περιγράψω.) Η Claire κλαίει τον χαμένο μπαμπά της και αποφασίζει να πει την αλήθεια και όλη την αλήθεια μέχρι που έρχεται ο West και δεν αλλάζει τίποτα. Χτυπάει η πόρτα, ο νεκρός μπαμπάς είναι στην πόρτα γεμάτος ζωή. Χωρίς πολλά-πολλά, τους λέει οτι βασικά είναι ζωντανός λόγω της Claire, και πως τώρα δεν πρέπει να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τον Bob ή τον ίδιο από το να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της Company, και μετά φεύγει.

Oookay.

Δύο πράγματα πρέπει να σχολιάσω σε αυτό το σημείο. Πρώτον, η αυτοθυσία ήταν cool και συγκινητική την πρώτη φορά, όταν κιόλας την έγραφε o Bryan Fuller, αλλά καθώς προστίθεται κι αυτή στο επαναλαμβανόμενο ρεπερτόριο της σειράς (γραμμένη αυτή τη φορά από τον φριχτό Jeph Loeb) γίνεται lame as Suresh. Δεύτερον, να μιλήσουμε λίγο σοβαρά για το όλο θέμα του αίματος της Claire? Δηλαδή συγγνώμη, αλλά αν είναι να εισάγεις μια Get Out Of Prison Free card στο παιχνίδι, ας είναι τουλάχιστον ευκρινώς γραμμένη, ε? Έχει νοημοσύνη το αίμα? Έχει αίσθηση της ύπαρξης γύρω του? Ξέρει τι πρέπει να γιατρέψει? Δε ζητάω elaborate stuff (να γιατρευτεί ο Sylar από την νοητική αρρωστιά του πχ) αλλά τουλάχιστον τα βασικά. Φοράει γυαλιά μυωπίας ο Wolverine? Ή μήπως εδώ το αίμα γιάτρεψε και τα σπασμένα γυαλιά, κάνοντάς τα απλά τζάμια με δείκτη μυωπίας μηδέν, ώστε απλά να τα φοράει ο Noah και να μπορεί να λέγεται ακόμα HRG?

Μιας και δεν έχω όρεξη να διεκδικήσω No-Prize σήμερα, προχωρώ στο τελευταίο και σημαντικότερο κομμάτι του επεισοδίου, τη μάχη ανάμεσα σε όλους τους relevant χαρακτήρες. Ο Πανηλίθιος φωνάζει στον έμπιστο Hiro όλο οργή και self-righteousness οτι πρέπει να τον αφήσει να βοηθήσει τον Adam ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ! Και φυσικά το γλυκούλι και άδειο μυαλουδάκι του δεν πάει να σκεφτεί οτι χμ, κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις, είμαι με αυτό τον τύπο που δεν τον πολυξέρω και τον κυνηγάει ο μισός πολιτισμένος κόσμος, και σκότωσε τον πατέρα του Hiro και τη Victoria Pratt, και πάμε να μπουκάρουμε εκεί που φυλάσσεται ο ιός τη μέρα ακριβώς που απελευθερώθηκε... ρε μπας και? Για μια φορά ακόμη: δε ζητάω πολλά. Αλλά πόσο καθυστερημένος πρέπει να είσαι για να μην περάσει καν από το μυαλό σου η σκέψη οτι κάνεις μαλακία ολκής?! Τα άκρα πανηλιθιότητας στα οποία έχουν σπρώξει οι συγγραφείς τον Peter προκειμένου να βγάλουν μια πλοκή είναι τόσο εκβιαστικά που νιώθω σχεδόν προσβλεβλημένος εκ μέρους της λογικής.

Anyway, όσο διαρκεί η παρεξήγηση πέφτουν και δυο χαλαρές mind-φάπες λίγο αφότου ο Peter έχει ματώσει τη μύτη του για να ανοίξει μια πόρτα μέσα από την οποία μπορούσε απλά να έχει περάσει, και μετά ο Hiro τηλεμετέφερε τον Kensei, τα ρούχα του, τα παπούτσια του, αλλά όχι και την αμπούλα που έκρυβε πίσω από την πλάτη του, και μετά ο κόσμος ήταν και πάλι ασφαλής και το δεύτερο χαλασμένο μέλλον ένας κακός εφιάλτης. Τώρα, μαζί με αυτό κάπου χάθηκε και η Ιρλανδέζα για την οποία ο Peter ούρλιαζε πως τα κάνει όλα (και όχι για να σώσει την ανθρωπότητα, για όνομα του θεού) αλλά μετά ξέχασε παντελώς να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν.

Στο μεταξύ, ο Hiro που επίσης τα έκανε όλα για προσωπικούς λόγους του και όχι σε καμία περίπτωση για να σώσει τον κόσμο (μπροστά σε τόσο self-involved νιάνιαρα έφτασα να θαυμάζω την αυτοσυγκρότηση και το όραμα του Adam, δεν πειράζει και πολύ, ε?) προέβη σε μια κίνηση η οποία είναι απίστευτα cool και awesome!!... πριν 2 χρόνια. Δηλαδή πριν τον Tarantino, και πριν το φινάλε του "Alias", αλλά κυρίως? Κυρίως όταν το όλο θάψιμο ζωντανών σε φέρετρα το έκαναν χαρακτήρες γκρίζοι ή κατάμαυροι, και όχι ο comic book Hiro. Ναι, ξέρω, του σκότωσε τον πατέρα, nyah nyah nyah, αλλά αυτή η κίνηση ήταν τόσο αγρίως out of character που σχεδόν σοκαρίστηκα. Hiro μου, που είναι το πρόβλημα με μια οld-fashioned σφαίρα στο κεφάλι? Κι από πότε η εκδίκηση παίρνεται με τόκο? Το θάψιμο ενός ζωντανού αθανάτου είναι τόσο φριακιαστικά εφιαλτικό που και μόνο στη σκέψη κάποιου ανθρώπου να το κάνει επίτηδες σκιάζομαι, πόσο μάλλον αν αυτός ο κάποιος είναι ο χαζο-Hiro. (Στο "Alias" όχι μόνο η σχετική πράξη προκλήθηκε από έναν ambiguous χαρακτήρα, αλλά κι έναν που δε θα χρειαζόταν να ζήσει με το βάρος αυτής της πράξης στην πλάτη του.)

Έχει τίποτα άλλο? Εγώ μπούκωσα. Θέλω απλά κλείνοντας να πω οτι κορυφώνοντας μια σεζόν γραμμένη all over the place, με το θάνατο δύο χαρακτήρων που μόλις και μετά βίας εμφανίστηκαν σε αυτήν, ο Tim Kring διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα storytelling αμαρτήματα. Μπορώ να ανεχθώ κιλά ηλιθιότητας, τόνους κακής ηθοποιίας, βουνά άθλια γραμμένων διαλόγων και διαπλανητικά κακό pacing, αλλά αν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κρυώσει ολοκληρωτικά απέναντι σε μια ιστορία, είναι οι φτηνοί θάνατοι. Ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίον μίσησα τη δεύτερη σεζόν του "Lost", είναι ο βασικός λόγος για τον οποίον δυσκολεύομαι να διαβάσω μεγάλο μέρος της σημερινής παραγωγής κόμικς. Και αν αποδειχτεί οτι ο Kring πράγματι σκότωσε τη Nikki για τα κόμικς του Micah (και το μετάλλιο του μπαμπά του) και τον Nathan για το cliffhanger, δίχως οι θάνατοι να σημαίνουν το παραμικρό δραματουργικά και με ασήμαντα origin stories μισητών ή πανηλίθιων (ή και τα δύο) νέων χαρακτήρων να έχουν πάρει αντ'αυτών ζωτικό χρονικό ποσοστό της σεζόν, τότε θα το σκεφτώ πολύ για να ξαναγυρίσω. Και δεν συμπαθούσα καν τη Nikki ρε διάολε, αλλά λίγο σεβασμό...

Αυτά λοιπόν για φέτος. Τα λέμε ξανά του χρόνου, με τον Sylar να έχει πάλι δυνάμεις, τον Nathan να έχει χαλάσει πάλι το μέλλον (περιμένω πώς και πώς το obligatory ταξίδι στην ερημωμένη Νέα Υόρκη! Σοκ! Cliffhanger!Ρίγη ανατριχίλας στα message boards!), τον Peter και τον Mohinder να είναι πάλι ηλίθιοι, τον Isaac να συνεχίσει να μας στέλνει ζωγραφιστές προφητείες και τεύχη "9th Wonder" από τον τάφο, τον Kring και την ομάδα του να σέρνονται τεμπέλικα για τα 3/4 της σεζόν μετακινώντας πιόνια, ένα γαμάτο HRG-centric επεισόδιο κατά την άνοιξη να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έκανε guest επεισόδιο ο Bryan Fuller (ή ο Damon Lindelof), και τα πάντα να κορυφώνονται σε μια μάχη που θα κόψει την ανάσα και θα δει πανίσχυρους χαρακτήρες να μην ξέρουν ποια δύναμή τους να χρησιμοποιήσουν, τον Hiro να κάνει κάτι μη χαρακτηριστικά σκοτεινό, τον Nathan να ξαναπεθαίνει και τον Peter να σώζει πάλι τον κόσμο, τη Νέα Υόρκη και την όποια ηλίθια γκόμενα του έχουν φορτώσει, ρίχνοντας ένα αμόνι στο κεφάλι του Sylar, που φυσικά θα επιβιώσει για μια ακόμη φορά. Μια κατσαρίδα θα πετάξει στο πάνω μέρος του κάδρου. "To be continued..."

20 σχόλια:

  1. kala more kathesai kai skas...???
    1 sta 11 pali kala
    ok pali kala pou eixame kai to papala tou petrelli
    oso gia tin antidrasi hiro mipos epitelous eprepe na jipnisei apo ton geek lithargo pou eixe pesei???leo ego...an kai mou kanei trello angel arc (thimasai?)tha girisei kai tha anijei jenodoxeio!!!!(nai ok o whedon prepei na arxisei na kanei apergia monos tou legontas stamatiste na gamate ta sirial mou!!!!!)
    anyway.....mporei telika afto to keno mexri tou xronou na tous valei na skeftoun kana kalitero arc apo tin fetini patata!!!!
    kai o loeb na parei ton poulo!!!!
    eides to smallville stronei!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η georgethebeast είπε...

    kai o loeb na parei ton poulo!!!!
    eides to smallville stronei!!!




    Έτσι θα γίνει και το Heroes, σειρά που στρώνει... ( heh... got it? got it?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hmmmm pou tha paei den tha strosei kai an den strosei as ginei camp camp camp....
    asxeto epeidi i mnimi mou einai kai apo tis pio aisxres....sex sto heroes exoume dei???


    o loeb einai akoma sto smallville???
    eides ti pathenei kaneis an varietai na dei poioi einai sto show....
    well.....my mistake....
    next time pou tha paei tha to petixo....
    sas afino exo na pao kai se ena debutant ball.....my dream is to bent as many millionaires i can!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pwpw.. polu bashing. Ontws eisai akefos simera.

    Tha ithela na apantisw se polla simeia alla tha fanei san na uperaspizomai to Heroes.

    ...Which I don't, alla polu bashing re paidi mou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντα καλέ, επειδή διαφωνείς σε επιμέρους σημεία δε σημαίνει οτι θεωρείς το "Heroes" την καλύτερη σειρά που δεν έγραψε ο Joss Whedon! Δε θα σε παρεξηγήσουμε, μη φοβάσαι!

    Είναι απίστευτο, αλλά έχω άλλη μία συγκεντρωτική γκρίνια! Το Volume τελείωσε και χάρη στην έλλειψη focus των συγγραφέων, τι ακριβώς μάθαμε για τη μεγαλύτερη γενιά ακριβώς? Μάθαμε πώς ήρθαν μαζί, γιατί προσπαθούσαν να σώσουν τον κόσμο, πότε πήγαν όλα horribly wrong, μάθαμε τις δυνάμεις τους? Γνωρίσαμε τον μπαμπά Petrelli? Είναι δυνατόν ένα επεισόδιο της πρώτης σεζόν να μας είπε περισσότερα για τους γονείς από όσα μια ολόκληρη σεζόν με τίτλο "Generations"? (Φυσικά αναφέρομαι και πάλι στο "Company Man", καμία έκπληξη εκεί.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ήταν μωρέ. Απλά το σενάριο έχει κάτι τρύπες νααααααα (με το συμπάθιο... :P) Εκεί μέσα ανασταίνουν τον κάθε άχρηστο (βλέπε Maya) με λίγο αιματάκι. Η επιστροφή του Noah με τον τρόπο αυτό δεν με χάλασε, αλλά για όνομα του Θεού. Μην προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας. Η Claire γιατί στην 1η σαιζόν χρειαζόταν άλλον να βγάλει τον πάσσαλο από το κεφάλι της για να επιστρέψει; Ή γιατί θα πεθάνουν οι Peter, Adam με μια σφαίρα "στο δόξα πατρί"; Με τη λογική του Kring, μια χαρά θα τη βγάλουν μόνοι τους και θα επιστρέψουν. Άντε γεια.

    Μετριότατο το Volume 2, αν όχι ανούσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sorry για το διπλό comment, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι το θάψιμό σου τα έσπασε. \m/ Άξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ontos,poli akefos ise simera,alla mou arese poli etsi opos ta exoses.
    fisika ego,den to pira katholou sta sovara to episodio(ke genika olo to volume 2) giafto ke den proseksa polles apo tis tripes ke malakies pu ekanan. px. afto me ta gialia tou patera tis Claire den to proseksa!eleos diladi! me to ema tis clair na rthune na mu anastisune ke to palio mu aftokinito otan vrune xrono. (!)
    telospanton. antio heroes,ke den tha mu lipsis katholou tous epomenus mines.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ''Σοβαρά όμως, 1-2-3, Maya-Suresh-Molly. Δεν έσωσε όποιους κι όποιους. Έσωσε πραγματικά τους 3 ενοχλητικότερους. Μπράβο.''

    egw xeirokrotw to review, eyge eyge!!! o Tyler ekane theamatiko finale sta reviews tis sezon :)

    i Maya telika eixe skopo uparksis? kai mathame telika poia ine i dinami tis? apla skotonei kosmo kai meta tous epanaferei sti zoi? den exo katalabei ti ginetai

    to mono pou aksize apo tin oli sezon ine:

    Hiro is Takezo Kensei! olo to time travel arc elege, epeidi edeikse stisimo apo tin proti sezon. kai genika 'boy travels back in time to become the hero he grew up adoring and realize all his adventures' itan empneusmeno (an kai tilegrafimeno polu protou to apokalupsoun sta mesa tis sezon. Adam was cool. elle was ok. everyone else sucked ass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλά τα λες, το heroes θυμίζει όλο και περισσότερο κακογραμμένο κόμικ. Κρίμα που δε μπορώ να το βλέπω στη τουαλέτα δηλαδή. Ίσως αν το κάνουν 20λεπτο φορμάτ να το προσπαθήσω.

    Ως τότε, make mine marvel!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H χρήση του αίματος της Claire είναι απίστευτο λάθος. Βασικά μπορούν να αναστηθούν οι πάντες, οπότε... ποιο το νόημα?

    LOL για το αναστημένο αυτοκίνητο!

    Το νόημα ύπαρξης της Maya ακόμη το ψάχνουμε. Εκεί που χαρήκαμε όλοι την ξεφορτωθήκαμε, πήγαν και την ανέστησαν... και αυτήν!

    Για την τουαλέτα το έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά έλα που δεν έχω iPod ρε γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...αλλά αν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κρυώσει ολοκληρωτικά απέναντι σε μια ιστορία, είναι οι φτηνοί θάνατοι."

    Amen, brother, amen. Ένα 5χρονο καλύτερο στόρι θα 'στηνε. Και πιο lame teaser για το Volume III δε βρήκανε; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nαι ρε, εγώ έμαθα τηλεόραση από τον Whedon. (LOL) Every death counts!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I Claire tha ginei to mpiskotolukumo pou oloi tha theloun.
    2 Heroes will fall> fall, oxi die, opote opws les k esy ksana pisw o Petrellis (gia tin Nikki skasila mu vasika). O Petrellakis tha parei sto allo volume oti dynameis mazepsei o Sylar, gia na tu pathsei sto telos ena xastuki kai na ksanakryftei ston yponomo.
    O Hiro ekane kafrila (apo tin mia lew kala na patheis Adam ta thele o kw.. sou, apo tin alli..em kafrila dude...) alla enw kanonika einai praos.. e re fusti mu tu skotwse kai patera kai tu pire tin japogkomena? Ksyloooooo

    I Psaroukla tu Bob poly mu arese, isws highlight tu ep:P

    PANTWS: den perimena to shooting tu Petrelli. Btw o typos pou ton skotwse, apo pisw emoiaze me ton Sylar (i enan pio adynato HRG) alla den exei kamia sxesi.
    Fadazomai oti to aima tis Claire aplws se kanei opws prin (once HRG, always HRG).
    Maya, Alexandro, Uhura, Monica, Mohindi, Molly> oi pio axrhstoi characters tis 1/4season. BLIEX!
    Maresi pou etrekse i alli na parei pisw to syllektiko comic, enw tis to kapsan:P (alla ok, eixe na swsei kai to METALLIO).
    O Petrellis se posa eps emfanistike? Kai gamw den htan na "skotwsun" enan xliaro character?

    Ithela kleisimo a-la Sopranos. "Heroes and the total darkness that leaves everybody clueless" :P

    (Prize gia to rant tis Xronias: and the Winner is...*cut* )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλά το Heroes πλέον δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σα κανονική σειρά αλλά όπως λες σα κομικ να περάσει η ώρα. Και για να γίνει αυτό, πιστεύω πρέπει να δείξει πιο πολλές μάχες και εφέ να γίνει εντελώς pop corn fun. Τώρα που η σειρά προσπαθεί να πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά γίνεται άθλια και γελοία. Κρίμα, μου είχε αρέσει αρκετά η 1η σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. me kathe skini pou eblepa fantazomouna ti kraksimo tha erixnes esi simera kai gelaga dipla. kai den me apogoiteuses katholou ta xoses opos eprepe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κι έτσι ο Micah έμεινε ορφανός με την άχρηστη θεία Uhura και την χαζή ξαδέρφη Monica. Αλλά τουλάχιστον έχει τα κόμικς του. (και το μετάλλιο του μπαμπά του.)

    Xaxaxaxa! Pes ta! Kala exw katourh8ei sta gelia me to kraksimo! H Elle afhse ontws tous pio enoxlhtikous! Way to go bitch! Twra 8a xairetai o mpampakas ths! :P

    Kai "OH MY GOD" to telos htan apaisio! I'm back??? Yparxei pio cheesiest ataka ap ayth? ELEOS!

    P.S. Mohinder please die!
    P.S.2 M arese h ermhneia sou gia to poios skotwse to Nathan. Allwste h antigrafh ap ta X-Men paei synnefo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. I'm back??? Yparxei cheesiest ataka ap ayth?

    Ω ναι, υπάρχει το καρα-κλασικό που λατρεύω να μισώ, "This. Ends. NOW!" που απλά περιμένω τη στιγμή που θα εμφανιστεί και στο "Heroes" για να του κάνω τη σχετική ρετροσπεκτίβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έτσι, για αλλαγή, θα σου προσφέρω εγώ μια μίνι-ανατροπή, και θα σχολιάσω παίζοντας τον δικηγόρο του διαβόλου. Αν δεν είμαι πολύ πειστικός, συγχώρεσέ με, είναι που κινούμαι μεταξύ ειρωνείας και θυμηδίας.

    Ο Ηλίθιος δεν ειδοποίησε κανέναν επειδή έσπευσε να προστατεύσει τη Μόλι, και δεν ενημέρωσε κανέναν στην διαδρομή επειδή δεν είχε bluetooth hands-free, και όλοι ξέρουν πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγάς και να μιλάς στο κινητό. Φρόντισε όμως αποστομωτικά να ξεκλειδώσει τον συναγερμό του δωματίου με τρόπο που άναψε ένα κόκκινο λεντάκι, και όλοι ξέρουμε ότι ένα κόκκινο λεντάκι, ειδικά αυτά που φαίνονται σε πολλαπλές λήψεις, μόνο κακό προμηνύουν για τον εκάστοτε ανυποψίαστο παρόντα. Ας πούμε, κανείς από τους Νέιθαν, Πίτερ και Ματ δεν πήρε χαμπάρι το κόκκινο λεντάκι στην αίθουσα με τα Μεγάλα Μυστικά, και είδες τι έπαθε ο Νέιθαν.

    Η Elle έγινε καλή επειδή ήρθε αντιμέτωπη με το πραγματικό της φάντασμα (δηλαδή την ελλιπή πατρική φιγούρα), γι' αυτό και παίζει πλέον τίμια. Αν αστόχησε και δεν εξόντωσε τον Σάιλαρ, είναι επειδή είναι δεξιόχειρ αλλά έχει τραυματισμένο το δεξί, οπότε χτύπησε με το αριστερό.

    Το αίμα της Κλαιρ είναι ένας πολύ προχωρημένος DNA-decoder ανασκευαστής. Πολύ απλά, επιδιορθώνει τον οργανισμό σύμφωνα με τις ταγές του DNA. Ο Σάιλαρ είναι εκ γενετής παλάβρας, δεν το έχει επίκτητο όπως η Elle (κακέ μπαμπά), γι' αυτό και η ένεση αίματος δεν τον συνέφερε. Τώρα, προφανώς και δεν ευθύνεται το αίμα της Κλαιρ για τα επιδιορθωμένα γυαλιά! Απλά ο μπαμπάς HRG είναι πελάτης των Mark Aalen, και όλοι ξέρουν πως εκεί πληρώνεις ένα και παίρνεις δύο. Το δεύτερο ζευγάρι το είχε προφανώς αφημένο στην εταιρία από τον καιρό που ήταν υπάλληλος, και κάποιος λακές του τα έφερε. Δύσκολο ήταν;

    Ο Πανηλίθιος δεν κατάλαβε ότι ο Άνταμ είναι κακός επειδή αυτός μιλάει με Αγγλική προφορά, και είναι γνωστό πως πολλοί αμερικανοί ψαρώνουν άσχημα όταν μιλούν με Άγγλους. Ας μη ξεχνάμε πως είχαμε και hints παλαιότερα, όπως η emo-φράντζα του Πίτερ, που μας δείχνουν ότι είναι πολύ κλειστό παιδί και ζη στον κόσμο του. Την κοπέλα δεν την ξέχασε, απλά ήρθε ο μεγάλος αδελφός του και τον επανέφερε στην τάξη. Αδελφού παρόντος, πάσα γκόμενα γραψάτω.

    Ο Χίρο αντρώθηκε από τη στιγμή που πέθανε ο μπαμπάς (το τελικό όριο ενηλικίωσης για κάθε άνδρα), και έπαψε να είναι χλεχλές, γι' αυτό και ήταν σκληρός με τον Άνταμ. Αν δεν του έκοψε το κεφάλι, είναι επειδή ήτανε φίλοι, οπότε το μη Χίρον βέλτιστον, τον έβαλε σε τάφο πλάι στον μπαμπά (αν κατάλαβα καλά) και θα τον ξεθάψει σε τρία χρόνια για να δει αν έβαλε μυαλό (από πού κι ως πού νόμιζες ότι τον έθαψε για πάντα; τα οστεοφυλάκια πώς γεμίζουν αν δεν ανοίξουν οι τάφοι;)

    Θα συνέχιζα, αλλά βαριέμαι. Ελπίζω με τα λίγα που σου είπα να κατάλαβες το μεγάλο λάθος που έκανες να κράξεις το Heroes και να ζητήσεις συγγνώμη, αν όχι από εμένα («πε και πε!», αν μου επιτρέπεις την στρατοκαυλική ορολογία), τότε από τα εκατομμύρια ανθρώπων που ψηφίζουν με μεγάλες βαθμολογίες τα επεισόδια τουλάχιστον στο imdb. «Τόσες μύγες δεν μπορεί να κάνουν λάθος, φάε κι εσύ σκατά».

    ΥΓ (επιτέλους λίγη σοβαρότης) κι εγώ έχω την εντύπωση πως ήταν ο Πίτερ ο δολοφόνος του αδελφού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έξοχο, και πάλι! We should take this on the road. (LOL)

    Πάντως πραγματικά δεν ξέρω ποιοι είνια αυτοί οι τύποι που δίνουν αυτές τις βαθμολογίες αριστερά και δεξιά. Δεν άρεσε καθόλου γενικά! (όχι σε επίπεδα season 1 φυσικά, οι massively αναπροσαρμοσμένες προσδοκίες το έχουν αυτό το effect.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή