Instant Reaction: SAG Awards '08


Καλά που υπήρχε κι αυτή η βραδιά για να δει και λίγους σταρ το μάτι μας, με τις Χρυσές Σφαίρες να έχουν ξεπέσει (ταιριαστά) σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα στο μήνα και τα Όσκαρ πιο κοντά σε αποκλεισμό από τους ηθοποιούς κάθε μέρα που περνάει χωρίς να έχει λυθεί η απεργία της WGA. Φυσικά όπως αναμενόταν, η απονομή είχε έντονα πολιτικό χαρακτήρα με πολλά ονόματα να επιβεβαιώνουν ή να υπενθυμίζουν την πίστη τους στον κοινό (ουσιαστικά) αγώνα των δύο σωματείων. (Δε μπορώ να μην αναφέρω σε αυτό το σημείο τον ελληνικό σχολιασμό του Filmnet, όπου η σχολιάστρια έμοιαζε να μην έχει ιδέα για την απεργία και τις αιτίες της, "Έντονα πολιτικοί λόγοι... Κάτι τους έχει φοβίσει τους ηθοποιούς...", με τον Γιώργο Κρασσακόπουλο ευτυχώς να υπάρχει δίπλα για να διορθώνει.)

Χωρίς πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκειά της, η βραδιά είχε τη στιγμή της χωρίς αμφιβολία όταν, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του για το "There Will Be Blood", ο Daniel Day-Lewis απέδειξε και πάλι γιατί εκτός από τεράστιος ηθοποιός είναι και μεγάλος άνθρωπος, αφιερώνοντας το βραβείο του στον Heath Ledger. Υπονόησε πως η δουλειά του Ledger στο "Monster's Ball" ήταν από τις ερμηνείες που τον ώθησαν σε μια ακόμα -σπάνια- επιστροφή του στην ενεργό δράση, ενώ μνημόνευσε και τη σκηνή του φινάλε του "Brokeback Mountain" ως μια από τις πιο συγκινητικές που έχει δει.

Κατά τα άλλα ηρεμία, με τα δραματικά τηλεοπτικά βραβεία να πηγαίνουν όλα στους "Sopranos" (κάτι που δεν είναι ποτέ δυνατόν να θεωρηθεί έκπληξη, αν είναι δυνατόν), τα κωμικά στο "30 Rock" (και την Tina Fey να ευχαριστεί τα μέλη του σωματείου που την "μετράνε" ως ηθοποιό) και στο "Office", που ως αναμενόταν κέρδισε βραβείο καλύτερου ensemble για μια ακόμη χρονιά.

Κινηματογραφικά, όλα αναμενόμενα πλην ίσως της Ruby Dee που πήρε το β' γυναικείο ρόλο για το "American Gangster". Daniel Day-Lewis, Javier Bardem, Julie Christie, και "No Country for Old Men", το οποίο σε συνδυασμό με τη νίκη των Coen στα DGA προχθές και τη (δεδομένη?) επικράτησή του στα WGA την άλλη βδομάδα, ενισχύει ακόμα περισσότερο το απολύτως δίκαιο status του "No Country" ως απόλυτης σκούπας των επερχόμενων Όσκαρ.

Και να κλείσω με τον Josh Brolin, γιατί αυτό ήθελα καιρό να το πω. Δεν ξέρω πώς ακριβώς ο Brolin έγινε αληθινός ηθοποιός εν έτει 2007, αλλά άνθρωπος που την ίδια χρονιά έχει πρωταγωνιστήσει σε κάτι σαν το "No Country for Old Men" και σε κάτι σαν το "Planet Terror", δε θα με βρει ποτέ να λυπάμαι για βράβευσή του. (Να σημειώσω οτι το ίδιο ομαδικό "Actor" με τον Brolin μοιράστηκε και ο αγαπημένος Garret Dillahunt, του "Deadwood" και του "John from Cincinnati". Woohoo!)

5 σχόλια:

  1. Exontas parakolouthisei stena tin bradia apo kathe angle (gossip angle: i Angelina egkyos, fashion angle: where have you gone, Nicole Kidman?, awards angle: Ruby "LOL" Dee, Heath Ledger angle: o Daniel prepei na ekfonisei ton epikideio mou me ton Ryan Gosling, xiro pleon, na penthei diakritika gia to xamo mou) einai endiaferon to oti i moni ousiastiki kai synarpastiki anamnisi tou protou megalou event tou 2008 einai to poso HOT einai o Josh Brolin!!! H pragmatiki nikitria gia mena einai i Diane Lane. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι δεδομένου του πόσο hot θεωρώ εγώ με τη σειρά μου τη Diane Lane, μπορούμε ως συμπέρασμα να πούμε πως they deserve each other. Well done... Lolin? Brolane? Brane? LOL

    Και μια που είπα LOL, ένα ακόμα LOL για το Ruby "LOL" Dee σου. Wow, αυτά ήταν πολλά LOL στη σειρά.

    Heath Ledger! (Έτσι, για να ισιώσουμε.) Ο DDL είναι ο ορισμός του class.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνικός σχολιασμός του Filmnet ακούω, που από την περιγραφή σου τρομάζω για άλλη μία φορά με την έλλειψη ενημέρωσης των ελληνικών entertainment media. Και θέλω να επισημάνω και πάλι, επισήμως, ότι τρέφω μεγάλες ελπίδες για τους ^^ σχολιάζοντες εδώ, ότι θα συνεισφέρουν στην αλλαγή του status quo σ' αυτό το θέμα στην Ελλάδα! *σημαιάκια*

    Άντε, γιατί... άντε!

    Όσο για τα SAG awards, έχω να πω ότι δε βλέπω την ώρα να δω το No Country, που έχει βγει εδώ, αλλά το σύμπαν συνωμοτεί να με αποτρέπει από το να καταφέρω να το δω με κάθε δυνατό τρόπο, like, συνέχεια! ΑΡΝΟΥΜΑΙ να μην το έχω δει πριν πάρει το Oscar (που θα το πάρει, έτσι;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΝΟΥΜΑΙ να μην το έχω δει πριν πάρει το Oscar (που θα το πάρει, έτσι;)
    Όπως έγραψαν και τα παιδιά στο mftm, το ερώτημα πλέον είναι αν θα πάρει τα 8 για τα οποία είναι υποψήφιο, ή περισσότερα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εργάρα το No Country for Old Men. Αν εξαιρέσουμε το There Will be Blood που δεν έχω δει ακόμα και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, χαλαρά αξίζει το Best Picture. Σκηνοθεσίας για τους Coen το έχω στάνταρ, όπως και το ερμηνείας για τον Bardem...

    ΑπάντησηΔιαγραφή