American Idol: The Top 24

Δεν ήταν απίστευτα refreshing; Ούτε αυτή η αηδία με τα γκρουπ στην Hollywood Week και το περιττό δράμα και τις πριμαντόνες που δε γουστάρουν να μαθαίνουν τα βήματα, ούτε αυτή η ηλιθιότητα με το χωρισμό στα δωμάτια, ούτε τίποτα. Απλά ένα δίωρο γεμάτο αποκλειστικά με μουσική. Idol, σε χειροκροτώ.

Μετά το άλμα, σχόλια για την τελική 24άδα.

Ένα γενικό σχόλιο, αρχικά. Πώς καταλαβαίνεις οτι οι παραγωγοί έχουν μυριστεί την απόλυτη παρακμή ταλέντου και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κάνουν κάτι γι'αυτό; Η φετινή μάζωξη ταλέντου (και δεν του πολυφαινόταν στην αρχή) είναι τόσο έντονη και εντυπωσιακή, που κάνει τις τελευταίες 2-3 σεζόν αθροιστικά να μοιάζουν με καραόκε σε παιδική χαρά. Και δεδομένου του επαγγελματικού background σχεδόν των μισών από τους φιναλίστ, υποπτεύομαι οτι έπεσε και κάποιο σχετικό μαγείρεμα-- κάποια σαν την Carly Smithson, ας πούμε, έχει ξεκάθαρα στρατολογηθεί. Η RCA της είχε βγάλει δίσκο πριν 2 χρόνια και είχε χάσει έτσι χιλιάδες δολλάρια, τα οποία τώρα προσπαθεί να βγάλει κάνοντάς την σταρ μέσω του American Idol. Δεν έχω πρόβλημα αρχής με όλη αυτή τη στρατολόγηση ταλέντου, ειδικά αν σημαίνει οτι δε θα ξαναδούμε τυπάκια σαν τον Phil Stacey στο top-6. Σίγουρα έτσι ο διαγωνισμός χάνει κάτι από την ουσία του, αλλά από την άλλη... ακούσατε αυτές τις φωνές;!

Ποιους αγαπάμε; Asia'h Epperson, η τύπισσα με τη βραχνή, breathless φωνή που έχασε τον πατέρα της μια μέρα πριν την audition. Κάθε νότα που έβγαζε αυτό το κορίτσι μου σήκωνε τηνν τρίχα κάγκελο. Carly Smithson, η προαναφερθείσα Ιρλανδή της οποίας το άλμπουμ πούλησε 250 κομμάτια σε όλη την Αμερική. ("Visa problems", κατά το Idol.) Φωνάρα. Michael Johns. Είδατε πώς είπε το "Bohemian Rhapsody", το απόλυτο κομμάτι-trainwreck των απανταχού audition/karaokes; David Archuleta, ο 16χρονος που ήμουν τόσο αποφασισμένος να μισήσω, αλλά που με το "Heaven" του Bryan Adams εξαφάνισε όποιον άλλον επιχείρησε να τραγουδήσει μπαλάντα. Amanda Overmyer, the rock nanny. Θα τη βαρεθώ, φοβάμαι, αλλά είναι αυθεντική, έχει φοβερή χροιά, και δεν είναι pussy σαν τον "fellow rocker" Chris Daughtry και τα σαχλομπαλαντοροκάκια του. (Μου αρέσει πάρα πολύ ο Chris, διευκρινίζω, αλλά όχι τα τραγούδια του.)

Σχεδόν κάθε άλλος που πέρασε στους 24 (και είχαμε ακούσει προηγουμένως να τραγουδάει) αποτελεί ικανοποιητική επιλογή, εκτός ίσως από την Shy-Y-E-S-ah (Paula Abdul, συμμαζέψου) που είναι υπερβολικά υπεβολική για το γούστο μου και αυτό τον Robbie Carrico που μοιάζει με τον Kurt Cobain αλλά υποπτεύομαι πως δεν είναι καν rocker. Ούτε καν μέτριος.

Οπότε ας κλείσω με μια αναφορά σε κάποιον που δεν πέρασε στην 24άδα. Τον Josiah τον είχα αντιπαθήσει με το καλημέρα, με τη gimmicky ιστορία του και την faux britsh accent του, αλλά στο Hollywood έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον spin στο "Grace Kelly" και με κέρδισε απόλυτα. Η δεύτερη οντισιόν ήταν καταστροφική, αλλά όπως το βλέπω εγώ, ο Josiah εξακολουθούσε να έχει θέση στην 12άδα των αγοριών, εις βάρος 1-2 αδιάφορων που πέρασαν αντ'αυτού.

Και αυτό το θαυμασμό του Simon για τον Επόμενο Αμερικάνο Πρόεδρο δε θα τον σχολιάσω καν, θα προσποιηθώ οτι δε συνέβη ποτέ. Ειδικά όπως μοιάζει να σχηματίζεται η φετινή σεζόν, ένας νέος Sanjaya θα έμοιαζε με ολοκληρωτική παραφωνία.

9 σχόλια:

  1. Διάολε, πότε πρόλαβες και το είδες; Τώρα ξύπνησα και είναι ήδη εδώ, αλλά θα το δω το απόγευμα (μετά το ΛΟΣΤ ντε!!).

    Πώς;;;;;
    Δεν είναι μέσα ο Josiah; Απαράδεκτο. Για μένα ήταν η μισή σειρά τουλάχιστον. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έμεινε έξω (ή μάλλον μπορώ αν σκεφτώ το Stand by me αλλά εξακολουθώ να το θεωρώ τεράστιο λάθος του τρίου στούτζες από πάνω)...

    Για τους άλλους, όλα ΟΚ. Εκείνος ο Danny τι έκανε; Έχει τόσο ωραία φωνή και τόσο μαλακισμένη παρουσία όταν τον βλέπεις είναι για κλωτσιές. Αλλά είναι μάλλον καλός, ε; Όλοι καλοί μωρέ, αλλά νομίζω πως ο μοναδικός που είχε προσωπικότητα πάνω και κάτω από τη σκηνή, έμεινε, σκανδαλωδώς λανθασμένα, εκτός 24άδας.

    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φακ, αμ ε φαν, ράιτ; (λιγουλάκι ντρέπομαι)

    By the way, o Josiah έχει κάτι ωραία βιντεάκια στο youtube.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί σου για Josiah, man. Σε 12 ανθρώπους χώραγε και παραχώραγε.

    Τον Danny ξέχασα να αναφέρω. Δεν ξέρω τι να περιμένω από αυτό τυπάκι. Από τη μία είναι σα να βγήκε από το Ugly Betty, το οποίο είναι μια camp κωμωδία, άρα ό,τι συνεπάγεται αυτό. Όποτε τον έβλεπα περίμενα κάτι σαν trainwreck, και κάθε φορά τον θαύμαζα γιατί έχει γαμάτη φωνή! Could go either way, θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Agapame Asia'h kai agapaw kai thn Brook White thn allh ntanta thn ksan8oula. I love her. A kai thn Ramielle kai ton David Cook! ^_^ Josiah PALI KALA pou den perase, gia ton proedro den to syzhtw, ti klooun htan aytos. Nomizw pws misw ton David Archuleta oti k na les esy paketaki me ton David Noriega (emetikos).

    P.S. Wste etsi h Carly? Ksenerwsa twra. NA KOPEI! Ti ntroph to mageirema :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. In fairness, η Carly με τη φωνή που έχει δεν υπήρχε ούτε μισή περίπτωση στο εκατομμύριο να έμενε ποτέ έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις είδα ότι η Carly Hennessy/Smithson είναι η original ερμηνεύτρια του Just Missed The Train της Kelly Clarkson!!!

    Έλεος παιδιά ο Τζοσάια ήταν ανυπόφορος!

    Καμία αναφορά στην Rumiele όμως γιατί;; Ή στην Brooke;

    Εκείνη που ήταν φτυστή η Carrie πέρασε;; Δε θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε φύγε!! Ήξερα οτι το Just Missed the Train ήταν επανεκτέλεση, αλλά όχι οτι ήταν δικό της! (By the way είναι μαζί με το Low το μοναδικό τραγούδι που μου αρέσει από το Thankful.)

    Η Rumiele μου άρεσε και είναι και cute (όχι με τον patronizing τρόπο που το λέει η Paula, εννοώ actually cute!) αλλά δε με έκανε να μείνω με το στόμα ανοιχτό, οπότε περιμένουμε.

    Ποιον από όλους τους κλώνους της Carrie εννοείς; Και η δικιά σου η "δε βλέπω R-rated ταινίες" στην Carrie φέρνει! :P

    Πάντως θέλουν κανάν original νικητή φέτος. Οι μισοί διαγωνιζόμενοι φέτος το παίζουν Daughtry και Carrie, και οι υπόλοιποι κυμαίνονται από Kelly μέχρι Clay Aiken, (ακόμα αυτός!) με μια στάση από Fantasia. Seriously, get your own personality, people!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβώς πάνω σε αυτό το τελευταίο σχόλιο είναι που λέω ότι έπρεπε να υπάρχει ο Τζοσάια... Εκτός από το ταλέντο που για μένα είχε και παραείχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή