Survivor: Not fair

Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια ατυχής συγκυρία που δε μου αφήνει περιθώριο. Από τη μία, έχω μια burning need να μπλογκάρω για τον Jonny Fairplay, τον πιο κακόφημο, ιδιοφυή, ανήθικο, διασκεδαστικό παίχτη στην ιστορία του "Survivor." Από την άλλη, δεν έχω κάτι απείρως καλύτερο να κάνω. (Θα συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή για το πόσο sad είναι αυτό το γεγονός, LOL.) Οπότε there you have it. Spoilers μετά το άλμα για την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου 16ου edition "Survivor", το οποίο θέτει αντιμέτωπους 10 φανατικούς της σειράς με 9 από τους καλύτερους παίχτες της ιστορίας της, και την Parvatti των Cook Islands.


Υποθέτω πως αυτό το ποστ θα το έκανα ακόμα κι αν δεν είχαμε την απεργία, γιατί η αλήθεια είναι πως καταδιασκέδασα την πρεμιέρα μιας σεζόν όπου γνωρίζω ήδη πολύ καλά 7 από τους παίχτες. (Οι 3 από τους 10 Favorites προέρχονται από σεζόν που δεν έχω παρακολουθήσει.) Πολύ απλά, ήμουν πολύ περίεργος για τη στρατηγική που θα ακολουθούσαν ορισμένοι από τους καλύτερους παίχτες τώρα που δε θα μπορούσαν πια να αιφνιδιάσουν κανέναν. Και περισσότερο από όλους, ο Jonny Fairplay.

Τώρα, ο τύπος έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία της reality τηλεόρασης καθώς η στρατηγική ψεμμάτων που τον έφερε μέχρι τον ημιτελικό του παιχνιδιού περιελάμβανε μεταξύ άλλων το να προσποιηθεί οτι η γιαγιά του είχε πεθάνει, ώστε να κερδίσει τη συμπάθεια των ανταγωνιστών του. Ο Fairplay έφτιαχνε και διέλυε συμμαχίες στο διάστημα ανάμεσα σε δύο διαφημιστικά διαλείμματα που όλοι οι υπόλοιποι παίχτες δεν είχαν επιχειρήσει σε ολόκληρη τη σεζόν. Ελισσόταν για 39 μέρες λέγοντας ψέμματα στους πάντες, αλλά πάντα κατάφερνε να τοποθετεί τον εαυτό του σε τέτοιο σημείο που όλοι να γνωρίζουν οτι τους παίζει αλλά να μη μπορούν να τον διώξουν από το παιχνίδι. Μεθούσε, μιλούσε υποτιμητικά, ήταν αλαζόνας, αντάλλαζε κακίες με τον Jeff Probst, υπήρξε ο απόλυτος τηλεοπτικός villain. Κοινώς, love him or hate him (hate him, βασικά), κανείς δε μπόρεσε ποτέ να αρνηθεί οτι α) είναι πιθανότατα ο κορυφαίος παίχτης στις 15 σεζόν του show και β) έκανε απίστευτα διασκεδατική τηλεόραση.

Φυσιολογικό ήταν πως η παρουσία του σε αυτή την sort of All-Stars edition αποτέλεσε τον μεγαλύτερο δυνατό κράχτη. Όποιος είχε παρακολουθήσει ποτέ του "Survivor" περίμενε να δει τη θρυλική επιστροφή του notorious Fairplay. Και ξαφνικά, έγινε αυτό που έγινε. Το επεισόδιο κυλούσε όπως το περίμενα, με τον Fairplay να ξεκινάει με φόρα την αντιπαράθεσή του με τον Probst (ποτέ κανείς από τους δύο δεν έκρυψε πόσο πολύ δεν αντέχει τον άλλον) και κατά τη διάρκεια της ώρας τον είδαμε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Παρότι δηλαδή οι υπόλοιποι παίχτες ήξεραν τι άτομο είχαν απέναντί τους, ο Jonny κατάφερε παρόλ'αυτά να βάλει πάλι τον εαυτό του σε θέση ισχύος. Και ξαφνικά, από το πουθενά, παραιτήθηκε. What. A. Bummer.

Αυτό δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα, και το μόνο λογικό σενάριο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το CBS τον πλήρωσε για να κάνει το cameo-κράχτη του (All-Star Survivor χωρίς τον Fairplay θα ήταν σαν All-Star του NBA χωρίς τον Dennis Rodman... πίσω στις μέρες που εγώ παρακολουθούσα NBA, that is) και μετά τον άφησε να πάει από εκεί που ήρθε, διότι οι φήμες λένε οτι ο Probst άσκησε βέτο στην επιστροφή του στο show. Ωραίος τρόπος να μας ψαρώσεις, CBS.

Έφαγα πανηγυρικό ξενέρωμα με την αποχώρηση του Fairplay, ειδικά από τη στιγμή που υπήρξε ο γνωστός απόλυτος showman για τα 30-or-so λεπτά που ήταν στο show, αλλά τουλάχιστον τώρα μένει ανοιχτό το πεδίο για πιο "κανονικούς" παίχτες. Φυσικά υποστηρίζω Yau-Man και Jonathan, και το γεγονός οτι σχημάτισαν τάκα-τάκα συμμαχία είναι φυσιολογικό, όσο και ευχάριστο. Αυτή την Eliza δεν την ξέρω (Vanuatu δεν είχα δει) αλλά μου μοιάζει από αυτούς τους τύπους ανθρώπου που νομίζει οτι τα ελέγχει όλα και τελικά ψηφίζεται για αποχώρηση στο 70 επεισόδιο. Plus, είχε πολύ γέλιο όταν κουτούλησε στο καρότσι.

By the way, πόσο πολύ τους καθάρισαν οι Fans τους Favorites? Ouch! Λόγω αυτού, δεν περάσαμε πολύ χρόνο με τους νέους παίχτες, και ξέρουμε μόνο οτι έχουν μια τρελή κυρία ανάμεσά τους που ρωτάει έναν γκέι διαγωνιζόμενο αν τον προσβάλει να τον λέει γκέι, έχουν κάποιον που θυμίζει τον Hulk, και έχουν κάποιον που μοιάζει ενοχλητικά πολύ με τον Luke Wilson. Οι παραγωγοί προτίμησαν, φυσιολογικά, να στραγγίξουν ό,τι υλικό του Fairplay είχαν μέχρι την σύντομη αποχώρησή του, και να εστιάσουν επίσης στο σχηματισμό της συμμαχίας των παιχτών που ξέρουν τι κάνουν (Yau, Jonathan, Eliza) και σε εκείνη των παιχτών που ήρθαν στο show για να αναπαραχθούν. Μου άρεσε πολύ περισσότερο στην Κίνα η Amanda, προτού δηλαδή αποφασίσει να μιμηθεί τη στρατηγική της Parvatti, χουφτώνοντας το πρώτο ασρενικό που είδε να αναπνέει. Ugh.

Δεν ξέρω αν θα με νοιάζει αρκετά το post-Fairplay show για να μπλογκάρω τακτικά, αλλά η familiarity με το 1/3 του καστ σημαίνει πως μία στο τόσο θα με βρίσκω αρκετά invested στο όλο ζήτημα για να γράφω ένα κάτι τις. Και για να πάει καλά ο κύκλος, ας κλείσω αυτό το πρώτο ποστ με το πιο αστείο στιγμιότυπο της πρεμιέρας, δηλαδή το τάκλιν του Yau-Man στον Jonny, τάκλιν που αν μη τι άλλο πρέπει να ξεσήκωσε το μεγαλύτερο μαζικό κύμα πανηγυρισμών στην Αμερική μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στις midterm elections του 2006. Enjoy: (γύρω στο 1:00 του video)

2 σχόλια: