Idol 2008: Top-6


Πολύ καλό mentoring από τον Andrew Lloyd Webber, και ενδιαφέρουσα βραδιά συνολικά, με μία μόνο ερμηνεία που από το ένα αυτί μπήκε κι από το άλλο βγήκε. (ως συνήθως, του Archie.) Σχολιασμός μετά το άλμα, για τη θεματική νύχτα που μοιάζει να σχεδιάστηκε αποκλειστικά σαν audition των Idols για ρόλους στο Broadway, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί τη #1 job opportunity για τους περισσότερους από αυτούς.

Syesha Mercado, 'One Rock 'n' Roll Too Many': Tης πάει αυτό το στυλάκι, αν και δε μπορώ να διώξω αυτή την εικόνα που έχω της Beyonce να προσπαθεί να κάνει Broadway και να καταλήγει σαν αυτό που έκανε εδώ η Syesha. Χαριτωμένο, αλλά και παντελώς irrelevant, μουσικά. Τράβα στο Broadway, Syesha μου, να βρεις κι εσύ την υγεια σου να βρούμε κι εμείς τη δική μας.

Jason Castro, 'Memory': He was, like, uuuuh. Whoa, dude. Τι γέλιο αυτό το παλικάρι. Και το μονταζάκι που στήσανε ήταν ξεκαρδιστικό. Ο Jason με τον Andrew Lloyd Webber πρέπει να πάρουν το δικό τους sitcom από το FOX. Όσο για το τραγούδι; Ήταν ενδιαφέρον. Δεν ξέρω και δε με ενδιαφέρει τι ήξερε ή τι δεν ήξερε ο Jason για τη μουσική του Webber ή αν δεν ήξερε οτι το τραγουδάει γάτα το τραγούδι, αλλά πήρε ένα από αυτά τα φορτωμένα μουσικά νούμερα του Broadway και το έκανε με άνεση ποπ μπαλλάντα αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι ήταν τέτοια που να τον επιβραβεύει για το ρίσκο του. Κι από την άλλη, ποιο ρίσκο; Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, απλά πήρε ένα μεγάλο τραγούδι και το είπε όπως λέει τα πάντα. Μου άρεσε, αλλά ανησυχώ.

Brooke White, 'You Must Love Me': Καλή. Είχα πολλές βδομάδες να εκτιμήσω κάτι που έκανε η Brooke, και ο Webber συνέβαλε τα μέγιστα. Επιτέλους κάποιος βρέθηκε να της εξηγήσει πώς να ακούει αυτό που τραγουδάει, και η Brooke παρέδωσε την πιο ξεχωριστή της ερμηνεία μέχρι σήμερα, χωρίς over-acting αλλά και χωρίς να είναι απλά μια απαλή μελωδική ερμηνεία σαν αυτές που συνηθίζει να δίνει αλλά για εδώ δε θα αρκούσε. Όσο για την αρχή του τραγουδιού, είναι η δεύτερη φορά που ξεκινάει ξανά, αλλά πρώτη που το κάνει με μπάντα από πίσω της και αφού είχε αρχίσει να τραγουδάει, το οποίο την κάνει πράγματι απίστευτα γενναία. Δηλαδή έτρεχε η καρδιά μου εμένα στο do-over, που τι με νοιάζει κιόλας στην τελική, πόσο μάλλον αυτής. Και το να καταφέρεις να τραγουδήσεις και κάτι τόσο απαιτητικό κιόλας... Μπράβο.

David Archuleta, 'Think of Me': Ωραία όλα τα καθυστερημένα που τον αγκάλιαζαν, πάμε στο τραγούδι τώρα; Το οποίο είναι πανηγυρικό non-event, by the way και απόλυτα forgettable όπως είπε ο Simon. Να, αυτό συμβαίνει όταν τραγουδάει κάποιος που μου είναι αδιάφορος ερμηνευτικά: ακούω το actual τραγούδι και θυμάμαι πόσο πολύ απεχθάνομαι τον Andrew Lloyd Webber. Ντάξει ο Archie, είναι όπως λέει κι ο Randy ό,τι ακριβώς υποτίθεται οτι είναι το show, δηλαδή μια περίεργη μείξη του Zac Efron και της Mariah Carey. Η διαφορά μας είναι οτι εγώ αυτό δεν το λέω για καλό.

Carly Smithson, 'Jesus Christ Superstar': Επιτέλους, γαμάτη. Ναι, είχε τις στριγκλιές της πάλι σε κανα-δυο σημεία ιδιαίτερα στο -και πάλι απεγνωσμένο- φινάλε, αλλά το κομμάτι βγήκε τόσο φυσικά και ταιριαστά στη φωνή της που σχεδόν θέλω να στείλω fan mail στον Webber να τον ευχαριστήσω που της βρήκε τραγούδι που την απελευθέρωσε. Πού είναι η μαγκωμένη Carly που ξέραμε, αυτή που ξερνάει νότες αλλά δεν έχει ιδέα πώς να ερμηνεύσει; Εδώ πολύ απλά έσκισε.

David Cook, 'Music of the Night': Είναι τόσο θεατρική η ερμηνεία του David που όχι μόνο δε μπορώ να τον πάρω σοβαρά ως κάποιον που τραγουδάει σε μια σέξι 17χρονη (17χρονη, Andrew; Really;!) αλλά έχω κάτσει εδωπέρα και κυλιέμαι από τα γέλια. Έχω ακούσει πιο πειστικές τραγουδιστές ερωτικές εξομολογήσεις σε κινούμενα σχέδια της Disney, για όνομα του θεού. Αν άρεσε αυτή η ερμηνεία και γενικότερα στον κόσμο, τότε ο Cook πάει να το πάρει, τι να πω. Ας δουν το 'Once' όλοι αυτοί, και μετά ξανασυζητάμε το θέμα "Τραγουδώντας τον Έρωτα". Blergh. Και LOL, επίσης.



Should go: Syesha. Αυτό που έκανε δεν έχει καμία θέση στον μουσικό κόσμο, και μπορεί πολύ απλά να περάσει κατευθείαν από το Broadway για να ψάξει για δουλειά. (Δε θα δυσκολευόταν.)

Will go: Λογικά Syesha. Ήταν αδιάφορη και ασήμαντη, είναι μονίμως στον πάτο άρα δεν έχει fan base, πήρε αδιαφόρως συμπαθή σχόλια, και πήγε και πρώτη. Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να φύγει δηλαδή; Aπό την άλλη είμαστε σε μια φάση που οι μισοί διαγωνιζόμενοι θα βρεθούν στο bottom-3, οπότε βασικά τι να προβλέψεις; H Carly που έκανε την καλύτερή της εμφάνιση, για παράδειγμα, δεν υπάρχει ούτε μισή περίπτωση να αποφύγει το bottom-3, που σημαίνει οτι υπάρχει ανοιχτή άλλη μια θέση εκεί, για τον Jason ή την Brooke. Θα πω Brooke, γιατί ξέχασε στίχους, και γιατί ο Jason έδωσε τη μοναδική ερμηνεία της βραδιάς που μπορεί να άρεσε σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ θεατών που δεν αντέχουν τα μεγάλα νούμερα. Μικρό γκρουπ μεν, αλλά μπορεί και να κάνει τη -μικρή- διαφορά.

3 σχόλια:

  1. "Regrettably, I am not that person"
    Αυτή η ατάκα του Sir στον Jason ήταν το highlight της βραδιάς. Get a grip, sister.

    Syesha, καλύτερη από τις άλλες φορές, καλύτερη από τον Castro που πρέπει να τζάσει τώρα που έχουμε την ευκαιρία γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνος.

    Brooke, μετά το "Love is a Battlefield" και το "Let It Be" μάλλον η καλύτερή της βραδιά.
    Μου άρεσε που σταμάτησε, δείχνει θράσος και αθωότητα μαζί. xD

    David Αρχιτσουλέτα, δε θα με πείραζε ΚΑΘΟΛΟΥ να γίνει ένα major surprise και να την κάνει σήμερα όπως έγινε τότε με τον Michael που, αν θυμάμαι καλά, είχε κάνει μια συμπαθητική αλλά άκρως forgettable performance. Μακάρι να ξανασυμβεί. Δε μου αρέσει πλέον καθόλου, τον βαριέμαι απίστευτα.

    Carly, I loved her! Σίγα σιγά άρχισα να τη συμπαθώ και πλέον αν φύγει η Brooke θα γίνει η αγαπημένη μου. Ίσως να μου αρέσει τώρα επειδή άκουσα το μουσικό της παρελθόν ως Hennessy και δε χαλάστηκα καθόλου. Άσε που είναι πιο κοντά στο μοντέλο Kelly Clarkson από κάθε άλλο συμμετέχοντα.

    Jason, yawn απορώ τι του βρήκε ο Randy. Βαριεστημένος ρυθμός και συγκινημένο βλέμμα αγελάδας. Θα το χαιρόμουν ένα btm 3 για να μην παίρνει αέρα.

    Ηas to go: JASON! KICK HIM OUT NOWWWW!! Syesha will go eventually, ας πάρει άλλη μια παρατασούλα.

    Will go: Πολύ φοβάμαι για τη Brooke.

    Wish to go: Archuleta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά ο Webber είχε τρελό entertainment value, δεν το συζητώ! Επειδή έχει δικό του ριάλιτι στην Αγγλία ο άνθρωπος ξέρει τι να κάνει στο φακό και ξέρει τι να κάνει ως μέντορας, δεν κάθεται απλά εκεί για να αγκαλιάζει τους διαγωνιζόμενους!

    Πόσο ειρωνικό θα είναι να φύγει η Carly τη βδομάδα που άρεσε περισσότερο στους πάντες; Γιατί αν δε φύγει η Syesha, τότε ποιος; Η Brooke ίσως. Χμ. Πάντως ναι, δε με χαλάει. Κάθε βδομάδα που η Syesha εμφανίζεται στο bottom-3 και τη γλιτώνει, το in-joke γίνεται ακόμα αστειότερο! Ας μην τελειώσει ποτέ! Syesha για Idol 2008! LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o cooke me apogoiteyse

    i Syesha gamage omos! you're unfair :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή