Idol 2008: Top-9


Αυτό ήταν λοιπόν; Όλοι οι φετινοί διαγωνιζόμενοι έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν; Σχεδόν καμία κακή ερμηνεία απόψε, αλλά με μία και μοναδική εξαίρεση, καμία εξαιρετική, καμία που να ξεφεύγει από όσα περιμένουμε πια από τον κάθε έναν συμμετέχοντα. Τι γκαντεμιά να μην είναι εδώ ο Chikezie για την Dolly Parton... Σχόλια μετά το άλμα.

Brooke White, 'Jolene': Συμπαθητική εκτέλεση, ικανοποιητική ερμηνεία, έτσι κι έτσι συναισθηματική σύνδεση. Nothing to write home about, και μπορώ σχεδόν να δω τον David Cook να χτυπιέται που δε μπόρεσε να τραγουδήσει τη βερσιόν των White Stripes για να κάνει η Brooke αυτό το "eh" πράγμα. Δεν πειράζει, προτιμώ το "eh" της Brooke εις βάρος του οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο Cook. Αλλά ήταν τόσο μετρίως καλό το αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με το death slot που είναι η πρώτη θέση, ανησυχώ. Λίγο.

David Cook, 'Little Sparrow': Damage control στην αρχή, με τον Cook να βγάζει για τον Seacrest τη λίστα των εκτελέσεων που έχει κατακλέψει τις περασμένες 3 βδομάδες περνώντας για original καλλιτέχνης. Σήμερα είναι συμπαθής η ερμηνεία, έχει ένα δύσκολο falsetto το οποίο βγάζει αποτελεσματικά ο David, αλλά εντελώς ξεχάσιμο το σύνολο. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ποια άγνωστη μπάντα θα ξεπεταχτεί σήμερα για να ξεμπροστιάσει ένα ακόμα "πρωτότυπο" arrangement του David.

Ramiele Malubay, 'Do I Ever Cross Your Mind?': Fodder alert! Ξέχναγα τις νότες τη στιγμή που τις τραγούδαγε η Ramiele. Θα μας ταλαιπωρεί για πολύ ακόμα η κινούμενη μηχανή καραόκε;

Jason Castro, 'Travelin' Thru': Πρέπει να πω, στα πλαίσια αυτού του κολεγιακού thingie που κάνει ο Jason, αυτό το κομματάκι ήταν ό,τι καλύτερο έχει τραγουδήσει εδώ και εβδομάδες. Και πάλι, τίποτα παρά άμεσα ξεχάσιμο, αλλά ήταν ένα ευχάριστο ενάμισι λεπτό. Γενικά ο Jason δεν πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να είναι ευχάριστος, αλλά είχε κάνει σερί κάτι ενοχλητικές μούτες τραγουδώντας Beatles και κάτι σοβαροφανή πράγματα με τον Sting που τον χαλάνε πάρα πολύ. Εδώ μοιάζει να δέχτηκε οτι είναι αυτό το κιθαρίτσα-MJ-φωτιά στη μέση στυλάκι χωρίς την παραμικρή αξίωση για κάτι παραπάνω, και δε με χαλάει καθόλου. Θα χαλάσει αυτόν όταν θα φύγει εντός 3 βδομάδων, βέβαια, αλλά όπως θα έλεγε και κάποιος στα γαλλικά, C'est la vie. Ειρωνικά, ο Jason δε θα καταλάβαινε τι σημαίνει αυτό, αλλά θα γέλαγε χαζά γιατί τα γαλλικά είναι μια αστεία και άβολη γλώσσα, χαχαχα *snort*.

Carly Smithson, 'Here You Come Again': H Carly ομορφαίνει κάθε βδομάδα; Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ. Τεσπά, μεγάλη φωνή και πάλι, αδιάφορη ερμηνεία και πάλι. Το καταλαβαίνεις πέραν αμφιβολίας όποτε θαυμάζεις μια τεράστια νότα αλλά την ίδια στιγμή δεν αισθάνεσαι τίποτα ακούγοντάς την. Σα να λες "That is so funny" αντί να γελάς. Αυτό το πράγμα είναι η Carly, βδομάδα μετά τη βδομάδα.

David Archuleta, 'Smoky Mountain Memories': Σακάκι, πουλόβερ, μπαλάντα. Σοβαρολογούμε, David Archuleta; Είναι καλός κτλ αλλά χέστηκα.
Kristy Lee Cook, 'Coat of Many Colors': Μουσική ταπετσαρία. Ελίζω οτι η κοσμική ειρωνία θα αποτελέσει αφορμή η Kristy να σουταριστεί στην εβδομάδα country.

Syesha Mercado, 'I Will Always Love You': Σ-Κ-Α-Σ-Ε.

Michael Johns, 'It's All Wrong, But It's All Right': Eπιτέλους! Χωρίς "ναι μεν, αλλά" και χωρίς αστερίσκους, αυτή ήταν η καλύτερη ερμηνεία του Michael στο show. Είναι 2-3 βδομάδες τώρα που τον νιώθω λιγότερο συναισθηματικά απομακρυσμένο, αλλά πάντα κάτι λίγο πήγαινε στραβά. Εδώ ένιωθε αυτό που τραγουδούσε, παρέδωσε μια ερμηνεία τεχνικά άρτια αλλά όχι ξύλινη και showoff-y και γενικά ήταν με διαφορά ο καλύτερος της βραδιάς. Από όλα τα πράγματα που θα μπορούσα να περιμένω από το 'Idol' φέτος, ο Michael Johns: Dolly Parton fan σίγουρα δεν ήταν πολύ ψηλά στη λίστα μου.


Should go: Ramiele. Τουλάχιστον η Kristy Lee είναι κακή με ενδιαφέροντα τρόπο.

Will go: H Ramiele δεν βρέθηκε καν στο bottom-3 όταν πήγε πρώτη και έδωσε κακή ερμηνεία την περασμένη βδομάδα, θα πάει τώρα; Ναι. Και θα φύγει κιόλας. Δε βγαίνουν αλλιώς τα νούμερα. Παρέα στον πάτο θα της κάνει η Kristy Lee, που επιμένω οτι δε θα βοηθηθεί καθόλου από το φαινομενικά "δικό της" theme, και ο Jason Castro που σίγουρα δε θα κέρδισε fans σε σχέση με την περασμένη βδομάδα. Η Syesha για πρώτη φορά πιστεύω οτι είναι ασφαλής και άνετα, γιατί η νότα με την οποία τελείωσε είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να ακούνε τα ξενέρωτα αμερικανάκια που ψηφίζουν σε αυτό το πράγμα.

3 σχόλια:

  1. den to exo dei akoma
    alla fisika prota tha diavaso ta dika sou kai meta tha do to show(opos panta)
    an kai den to exo dei peirazei pou aftin tin vsomada thelo na figei o archuletta?
    tin proigoumeni elega chishit
    ax na piasei ax na piasei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poso dikaio exeis gia thn Carly... H kopela einai fwnara, apo autes pou pisteuw mporoun na tragoudhsoun otidhpote me eukolia, alla den deixnei na ependyei stis ermhnies tis synaisthhmatika...
    Pantws thelw poly na thn dw ston teliko h' estw na ths kanoun to disko pou aksizei meta to idol...
    Kai o Michael, an ksypnhsei epitelous (tis prohgoumenes evdomades, hthela diakaws na tou xwsw kanena xastouki mpas kai syneidhtopoihsei poia einai h douleia tou ekei pou vrisketai!) kai synexisei etsi, ton thelw kai auton ston teliko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέμω στη σκέψη, αλλά φοβάμαι πως ο τελικός θα είναι face-off των Davids. (David-off?) Μακάρι να πήγαινε ο Johns ως εκεί, αν μη τι άλλο αυτό θα σήμαινε πως θα συνεχίσει να ανεβαίνει σταθερά. Δεν είναι αργά για τη δεύτερη θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή