NBC 2008-2009 Schedule

Μένοντας πιστός στις δηλώσεις του οτι η απεργία των σεναριογράφων θα αλλάξει τον τρόπο του τηλεοπτικού προγραμματισμού (ή, κυνικότερα, δοκιμάζοντας ό,τι παλαβομάρα του έρθει στο μυαλό στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να ξεκολλήσει το NBC από τον πάτο), ο πρόεδρος Ben Silverman ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πλάνο 52 εβδομάδων για το δίκτυό του. Όπως και με τις αντίστοιχες ανακοινώσεις του FOX, λίγο νόημα θα έχει να κάτσω να αναπαράγω αναλυτικά το πρόγραμμα, καθώς το πιθανότερο είναι οτι το τελικό αποτέλεσμα δε θα έχει καμία σχέση με αυτά τα σχέδια. Σοβαρά τώρα, σχεδιασμός για το καλοκαίρι του 2009; Σοβαρέψου, Silverman.

Παρ'όλ'αυτά γνωρίζουμε πλέον τις σειρές στις οποίες το NBC αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως, παρακάμποντας τη διαδικασία παραγωγής πιλότου, και σε αυτές θα ρίξουμε μια ματιά μετά το άλμα. Μαζί, όλα τα υπόλοιπα νέα που προκύπτουν από αυτή την παρουσίαση, κυρίως η ανανέωση του 'Friday Night Lights' και ένα spin-off για το 'Office'.

* Σε συνεργασία με το δορυφορικό κανάλι DirecTV, το NBC ανανέωσε το 'Friday Night Lights' για μια 3η σεζόν 13 επεισοδίων. Αυτό σημαίνει οτι η πρώτη προβολή θα γίνεται αποκλειστικά για τους συνδομητές του δορυφορικού τον Οκτώβριο, με το NBC να παίρνει δικαιώματα πρώτης επανάληψης από το Φλεβάρη. Ο Silverman υποστηρίζει πως έτσι το NBC θα χάσει μόλις το 10-15% του κοινού της σειράς (αυτό το ποσοστό των θεατών του δικτύου είναι συνδομητές στο δορυφορικό), παραμένοντας μάλλον τυφλός απέναντι στην πραγματικότητα της πειρατείας (οέ οέ) και της προβλεπόμενης έκρηξης του BitTorrent για την περίπτωση του FNL. Είναι ποτέ δυνατόν το μικρό και παθιασμένο κοινό της σειράς να περιμένει 5 μήνες για να δει επεισόδια που έχουν ήδη προβληθεί αλλού και κυκλοφορούν ελεύθερα στο internet; Τρέμω ήδη για τα νούμερα που θα αντικρύσουμε εκείνο το πρωινό του Φλεβάρη.

* Το 'Office' ξεκινά και πάλι τη σεζόν με ωριαία επεισόδια. Ξενερώσατε ακόμα ή θέλετε κι άλλο; To 'Office' θα αποκτήσει spin-off. Μπρρρ. Κοιτάχτε, ωραία είναι όλα αυτά, και χαίρομαι που μια από τις αγαπημένες μου σειρές αυτή τη στιγμή έχει τόση επιτυχία και αρέσει σε τόσο κόσμο κτλ κτλ. Αλλά είναι κατ'ουσίαν μια μικρή κωμωδιούλα με μικρό scope και μεγάλη καρδιά, που φέρνει στο επίκεντρο μικρές και understated στιγμές της καθημερινής εργασιακής ρουτίνας. Πόσο μπορείς να μεγαλώσεις και να αραιώσεις αυτό το concept πριν γίνει σκέτη σούπα; To NBC έχει ήδη βάλει τη σειρά σε κίνδυνο, ουσιαστικά ψιλοαλλάζοντας το mission statement της επειδή το κοινό γουστάρει να παρακολουθεί ατελείωτα love stories και όχι τόσο πολύ την άβολη καθημερινότητα ενός καταπιεσμένου και ανίκανου αφεντικού. They're killing my 'Office', dammit.

To spin-off θα κάνει πρεμιέρα μετά το Super Bowl, τον Φλεβάρη, πιθανότατα μέσω κάποιου back-door pilot τύπου 'Grey's Anatomy'/'Private Practice'.

* To 'ER' την πουλεύει μετά από μια αιωνιότητα. H επερχόμενη 15η σεζόν θα είναι και η τελευταία για το πιο πολυπροτεινόμενο για Έμμυ δράμα στην ιστορία.

* 'Chuck', 'Life', 'Heroes' και... 'Lipstick Jungle' (really;) επιστρέφουν το φινόπωρο για τη 2η σεζόν τους. Ναι, το ξέρω οτι έκανα "λάθος".

* Ο νέος KITT πήρε το πράσινο φως, όπως αναμενόταν. Αυτό αποδεικνύει ήδη πόσο ξενέρωτος είναι σε σχέση με τον παλιό. Ο KITT του Hasselhoff δε θα περίμενε το πράσινο φως.

* To 'Scrubs' παίρνει πόδι από το NBC, συνεχίζοντας στο ABC. Αυτό το δεύτερο σκέλος δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά αυτά τα επεισόδια που γυρίζονται τώρα κάποιος τα πληρώνει, και σίγουρα δεν το κάνω εγώ.

* Το 'Saturday Night Live' πάει live και τις Πέμπτες, γεμίζοντας τρύπες στο πρόγραμμα (που αφήνει πίσω του το 'Scrubs') και προσφέροντας και σχολιασμό για τις Αμερικάνικες εκλογές. Με ένα σμπάρο κτλ.

*Νέα entries ανά μέρα: (Υποθετικά πάντα.)

Δευτέρα. 'My Own Worst Enemy', μια μοντέρνα εκδοχή του μύθου του Jekyll & Hyde, με τον Christian Slater (και όχι τον James Nesbitt), από τον Jason -'Kidnapped', 'Lucky Number Slevin'- Smilovic (και όχι τον Steven Moffat) και 'The Philanthropist', (και όχι 'The Philanderer') με τις self-righteous περιπέτειες ενός vigilante δισεκατομμυριούχου απέναντι στους δυνάστες των φτωχών και ανήμπορων, από τον Tom -'Oz', 'Homicide'- Fontana.

Τρίτη. 'Kath & Kim', διασκευή Αυστραλέζικου dramedy με Molly Shannon και Selma Blair ως μάνα και κόρη στα προάστια, από τον Paul -'Freaks & Geeks'- Feig. Το αγαπώ ήδη.

Tετάρτη. 'Knight Rider', με την τύπισσα από το 'Grindhouse' και τη 'Veronica Mars' σε ρόλο λεσβίας μπατσίνας. Και κάτι αμάξια που αποκρούουν σφαίρες και περιμένουν το πράσινο φως κτλ.

Πέμπτη. 'The Office' spin-off, ένας ακόμα εκπρόσωπος της αθάνατης συλλογιστικής "Το spin-off πρώτα, η ιδέα μετά". Για την τέχνη ρε γαμώτο.

Παρασκευή. 'Crusoe', που είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε.

Kυριακή. 'Merlin', που είναι αυτό ακριβώς που νομίζετε, αλλά με τον Anthony Head της 'Buffy', και 'Kings', μια νέα εκδοχή του David vs. Goliath, αλλά με τον Ian "Cocksucker" McShane πρωταγωνιστή.


Συνοψίζοντας, οι νέες σειρές του NBC για μια ολόκληρη σεζόν είναι: 1 spin-off, 1 remake, 1 διασκευή και 5 νέα takes σε γνωστούς μύθους. (Jekyll, Crusoe, Robin Hood κτλ.) "Α! Α! Ξέρω! Να κάναμε... τον Ροβινσώνα Κρούσο με λίγο από 'McGyver' και μια στάλα 'Survivor' αν αυτό ήταν big-budget τύπου 'Pirates of the Caribbean'!" Ugh. Ποτέ ξανά μια παρουσίαση δεν ήταν γεμάτη αποκλειστικά με τόσο ξεδιάντροπα one-line pitches, τα οποία το δίκτυο δεν έχει μπει καν στον κόπο να μασκαρέψει λίγο. Spin-off που ακόμα δεν έχει καν concept;

Η. Φαντασία. Στην. Εξουσία.

6 σχόλια:

  1. To 'ER' την πουλεύει μετά από μια αιωνιότητα

    Μήπως εννοούσες την παλέυει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oxi kala to leei
    an kai ego katalava kala apo to press release tou xronou einai ontos i teleytaia xronia tou er
    an tora apofasisoun alli mia season tou xronou ti na po!!!
    pane gia record ilithiotitas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό αποδεικνύει ήδη πόσο ξενέρωτος είναι σε σχέση με τον παλιό. Ο KITT του Hasselhoff δε θα περίμενε το πράσινο φως.

    *Than bows*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, το διευκρίνησα για το 'ER'. Αυτό που λέει ο george ισχύει, η σειρά τελειώνει του χρόνου.

    Than, εσένα σκεφτόμουν όταν έγραφα για το 'Knight Rider'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή