Idol 2008: Top-4 + Results

(Updated: Δυο λόγια για τα αποτελέσματα, στα σχόλια.)
---------------------------------------------------------------------
3 από αυτούς έχουν βρεθεί #1 σε ψήφους, δήλωσε ο Seacrest στην αρχή του show, και αναρωτιέμαι αν είναι οι 3 προφανείς ή αν η Syesha έχει πράγματι τελικά μεγαλύτερη δύναμη από όση νομίζουμε. Θα ξέρουμε αύριο τέτοια ώρα, φαντάζομαι. Όσο για τη βραδιά του top-4, σχόλια μετά το άλμα, πάντως τουλάχιστον είχαμε επιτέλους ένα καλό theme σε μια σεζόν που το χρειαζόταν απελπισμένα, μετά από τα διαφόρων βαθμίδων φιάσκα με Andrew Lloyd Webber, Mariah Carey, Neil Diamond και Beatles, Part Deux. (H πρώτη βραδιά Beatles ήταν actually εξαιρετική, και η Dolly Parton καθόλου κακή επίσης. Κατά τα άλλα, δράμα.) Πάμε ένα song-by-song τώρα.


David Cook, 'Hungry Like A Wolf': Κάτι δεν πάει καλά με τα φωνητικά του David. Είτε είναι πολύ χαμηλά η ορχήστρα είτε πολύ δυνατά αυτός, πάντως βγαίνει υπερβολικά άγαρμπος φωνητικά. Και σίγουρα καμία ιδιαιτερότητα, από αυτές που έχουν φέρει τον David εδώ που είναι. Duran Duran πάντως, ενδιαφέρουσα επιλογή. Ίσως το μουσικό γούστο του να μην είναι όσο Daughtry/Nickelback φοβόμουν οτι θα ήταν.

Syesha Mercado, 'Proud Mary': Η Syesha Broadway-ίζει την Tina Turner, και ομολογώ οτι αυτό που κάνει το κάνει εξαιρετικά. Σε αυτό το context οι στριγκλιές δε με ενοχλούν, και οι over-the-top θεατρινισμοί ξαφνικά βγάζουν νόημα. Το κοινό το λατρεύει, η παρουσία της στη σκηνή είναι εκρηκτική, και δεν αφήνει το κομμάτι να γίνει βαρετό σε κανένα σημείο του. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα.

Jason Castro, 'I Shot the Sheriff': Well, duh. O Jason τραγουδάει Bob Marley. D-U-H. Τώρα βέβαια υπάρχει το θέμα οτι η reggae μουσική δεν αντέχεται αν δεν είσαι μαστουρωμένος, και επειδή δεν συνηθίζω να ξυπνάω το πρωί και βλέποντας 'Idol' να πίνω χόρτο μαζί με τον καφέ μου, η ερμηνεία του Jason είναι ακόμα πιο ανυπόφορη από την πρωτότυπη εκτέλεση. Και ο Simon έχει απόλυτο δίκιο στο ξεφτίλισμα που ρίχνει στον dreadlocked dude, από το ασταθές τραγούδισμα μέχρι το τραγικό arrangement, αυτή ήταν πράγματι μια από τις χειρότερες ερμηνείες στην ιστορία του 'American Idol'.

David Archuleta, 'Stand By Me': Ακριβώς το τραγούδι για τον Archie, απαλό, γλυκό, γνωστό, η τέλεια επιλογή. Και φυσικά επειδή ο Archie είναι ο ιδανικός Idol performer, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή γεμίζει αυτό το απλό και υπέροχο τραγούδι με vocal runs που αποσπούν από το συναισθηματικό του πυρήνα και με κάνουν να θέλω να πνίξω κάθε ένα από τα κοριτσάκια που ουρλιάζουν ύστερα από αυτή την αηδία. Πού είναι η Brooke ρε διάολε όταν τη θέλεις.

David Cook, 'Baba O'Reilly': About time. Πού ακούστηκε διαγωνισμός τραγουδιού και να μην έχει παιχτεί ατό το τραγούδι σε 7 ολόκληρα χρόνια; Επειδή είναι από τα πιο γαμάτα!! τραγούδια in the history of evah, σε 90'' είναι δύσκολο να χωρέσουν όλοι οι λόγοι που το κάνουν αυτό που είναι, και ως εκ τούτου μένω με μια αίσθηση να θέλω κι άλλο. Κοινώς, μη χτίζεις προς μια κορύφωση που δε θα χωρέσει στην εκτέλεσή σου ρε φίλε. Still, θέλω να ακούσω την full στουντιακή εκτέλεση από περιέργεια. Αν δεν ήταν ο χρονικός περιορισμός των 90'' μπορεί και να είχαμε χρυσό στα χέρια μας.

Syesha Mercado, 'A Change Is Gonna Come': Εδώ, νά'τη. Μετά την απλότητα του David, η Syesha ουρλιάζει το πέρασμά της μέσα από τα επόμενα 90''. Εγώ φταίω που τόλμησα να πω καλή κουβέντα, να τι παθαίνω τώρα. Ε, θα το πω γιατί είχα καιρό: Σ Κ Α Σ Ε . Και πείτε μου οτι η Syesha τώρα δεν είπε οτι κλαίει επειδή το τραγούδι μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Jason Castro, 'Mr. Tambourine Man': Ouch. Kαι κρίμα κιόλας, γιατί αν βγάλεις το brainfart των 10'', το υπόλοιπο τραγούδι ήταν απλά το καλύτερο της βραδιάς.

David Archuleta, 'Love Me Tender': Έτσι όπως κάθεται και με κοιτάει με αυτό το βλέμμα μαστουρωμένου παιδόφιλου που ο πατέρας του τον έχει παραπληροφορήσει οτι είναι το Proper Heartthrob Look (TM), θέλω τόσο πολύ απλά να πάρω φόρα και να τραβήξω μια κλωτσιά στο μικρόφωνο και να μπει στο στόμα του και να φύγει να καρφωθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Αυτό θα έκανε για ένα εντυπωσιακό κλείσιμο στη βραδιά, ναι;


Should go: Archuleta. Μισώ την όλη μουσική του φιλοσοφία.

Will go: Jason Castro. Seeya, dude.

10 σχόλια:

  1. LOL!
    Δεν παρακολουθώ Idol αλλά λατρεύω το πως άλλαξε με τον καιρό η γνώμη σου για Archuleta!

    Απο το ψιλο-WOW του πρώτου live στη splatter φαντασίωση του τελευταίου...!!! :D:D:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε εγώ παρακολουθώ, αλλά είδα για το Baba O'Reily και έψαξα την εκτέλεση στο youtube...
    Συναγωνίζεται για το βραβείο της χειρότερης διασκευής το Comfortably Numb των Scissor Sisters...
    Απορώ πώς σου άρεσε ρε... Δεν τον ξέρω τον συναγωνιζόμενο, αλλά μόλις ακούω τέτοιες βραχνές-είμαι-δυσκοίλιος-και-σφίγγομαι φωνές τύπου Chud Kroeger (sp?) μου'ρχεται να ξεράσω...
    Θέλετε διασκευή Baba O Reilly?Δείτε αυτό http://youtube.com/watch?v=Ldxg87pDlI8&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. prosekses pos eixe sikothei k to kounouse i Paula sto proto tragoudi tou Cook? to kataglentouse :p

    k emena mou arese o Cook.

    o archie itan episis kalos sto proto tou, apla den antexw na ton blepw stin othoni, mou spaei ta neura gia kapoio logo. thelw na ton arxisw se sfaliares na ftiaksei i mouri tou :)

    to deytero tou cook den me ksetrelane toso, apla kalo :)

    genika apo aytous pou exoun meinei:

    1.COOK theos
    2.Syesha
    3.Rastaman
    4.Archie gia to apoluto misos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πέθανα για την εκτέλεση του Cook, απλως το θέμα είναι οτι αυτά που με ενοχλούν σε αυτόν τα έχω υπογραμμίσει πολλές φορές σε προηγούμενες βδομάδες. Και έχει σημασία και το context του διαγωνισμού, δηλαδή προσπαθώ από ένα σημείο και μετά να κρίνω κάποιον και από τη σκοπιά κάποιου που του αρέσουν τέτοιου είδους φωνές.

    Όσο αφορά στον Archuleta έχω σταματήσει την προσπάθεια βέβαια! Die, die, die!

    Εγώ από την τετράδα υπάρχουν βδομάδες που προτιμώ Jason, άλλες που προτιμώ Cook, αλλά κατά κύριο λόγο λυπάμαι που δεν είναι ακόμα εδώ ο Michael Johns γιατί ήταν ο καλύτερος όλων. :(

    Never, wow, το είπες και το έκανες. Αμάν μωρέ, δυο shows μείνανε! Δες τον τελικό τουλάχιστον. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ RESULTS SHOW:

    ------------------------------

    Επειδή βαριέμαι να κάνω ξεχωριστό post για τη μία γραμμή που θα έγραφα, και για την πιο προφανή έξοδο του φετινού κύκλου, έχω απλώς να πω οτι η ατάκα "Ι shot the tambourine man" έκανε την ολη παρουσία του Jason να αξίζει! Λογική αποχώρηση πάντως, η Syesha συνεχίζει να είναι εκεί, ΠΑΝΤΑ εκεί και να γλιτώνει, και αν αληθεύει οτι η διαφορά σε ψήφους ήταν όντως τόσο μικρή, τότε να δείτε που θα περάσει και στον τελικό και θα γελάμε.

    Κι επειδή οι ψήφοι των hardcore Jason fans που τον ψήφισαν ακόμα και μετά από αυτό το στραπάτσο, υποπτεύομαι πως θα πάνε όλοι αυτόματα στον Cook, τοποθετώ εδώ και τώρα τον Μεγάλο David ως front-runner, και πρώτο φαβορί για να πάει τελικό. Syesha, ω Θεά των Bottom-2, κάνε άλλη μια φορά το θαύμα Σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα το Α.Ι. πρώτη φορά, αφού έβρισκα απίστευτα βαρετά όσα επεισόδια έτυχε να τσιμπήσω σε τηλεόραση η δισκάκια με αχταρμά νταουνλόουντς από φίλους. Παρακολούθησα τις απολαυστικές οντισιόν (ίσως την βρίσκω με τη σαβούρα που χώνεται σφήνα σε καθένα από τα πρώτα 10 επεισόδια), αλλά και την Χόλυγουντ γουήκ που ήταν εξίσου κουλ :Ρ

    ΟΚ, ομολογώ ότι έβλεπα τη σειρά ωσάν γκρούπι για έναν τυπάκο εκεί μέσα αλλά το προσπερνάμε, χοχο.

    Τα live όμως ΤΟΣΟ βαρετά και έχω καταλήξει ότι φταίνε γι' αυτό οι αδιάφοροι χαρακτήρες που μάζεψε το τρίο της επιτροπής, μαζί με τις (στην πλειοψηφία τους) αδιάφορες φωνές τους...

    Το Α.Ι. το είδα μέχρι τα 2 πρώτα LIVE και την εξαιρετική μπητλς βραδιά που σκίσαμε τα καλτσόν μας με τον πολύ καλό εκείνο το βράδυ Τσακίζι. Και δεν το ξαναβλέπω.

    Βαριέμαι, μωρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Efuge autos pou mou arese...
    Kai emeine autos pou DEN m'arese.(akous arculeta?)
    H zoi einai adiki...
    asxeto house review tha kaneis auti tin vdomada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 'Idol' έχει ένα format το οποίο, όσο κι αν τα σκατώνουν εκεί στην παραγωγή, και όσο κι αν προκρίνουν αδιάφορες προσωπικότητες, πάντα θα μου ασκεί μια ανεξήγητη έλξη. Όμως κάθε χρόνος που περνάει είναι και χειρότερος, κι ακόμα και φέτος που ειλικρινά πιστεύω οτι είχαν μια υποσχόμενη σοδειά, τα σκάτωσαν με απαράδεκτα theme nights και με αποκλεισμούς 2-3 ανθρώπων που δεν έπρεπε να λείπουν από τη 12άδα. (Συμπεριλαμβανομένου του δικού σου, Πάνο!)

    Word on the street είναι οτι ο συνδυασμός κακών επιλογών και αρνητικών κριτικών για 2η συνεχή χρονιά, και σε συνδυασμό με την φοβερή πτώση στα ratings (φταίει και η απεργία βέβαια, όλα τα shows πέφτουν), έχουν κάνει την παραγωγή του show να ψάχνει -και να έχει βρει, λένε οι πιο αισιόδοξοι- τρόπους να αναδημιουργήσει τo show, αλλάζοντας σε αρκετά σημεία το format.

    Όχι οτι με βλέπω να σταματάω ποτέ να ασχολούμαι με το show (και να γκρινιάζω για αυτό!), εξάλλου όπως είπα μου αασκεί ακαταμάχητη έλξη κι επιπλέον είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην καρδιά της ποπ κουλτούρας που για μένα είναι αδιανόητο να μείνω απέξω, αλλά ομολογώ οτι ένα ριζικό φρεσκάρισμα το χρειάζεται, γιατί δε θέλω η διασκέδασή μου να καταλήξει αγγαρεία.


    ΥΓ. Το 'House' θα το αδειάσω σε κανά μαζικό ποστ, δυστυχώς, μόλις το είδα και δεν έχω χρόνο για κάτι πιο αναλυτικό και οργανωμένο. Αύριο το βραδάκι θα το έχω ανεβάσει, με ό,τι shows της βδομάδας, κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή