Upfronts: ABC & CW

Γενικά η βδομάδα των upfronts είναι κομματάκι συναρπαστική με όλα τα νέα που προκύπτουν, και με τους πιλότους που εγκρίνονται σε σειρές να γίνονται γνωστοί, αλλά φέτος λόγω της απεργίας συνέβησαν τα εξής πράγματα: Τα δίκτυα δεν έκοψαν σχεδόν τίποτα παρ'ότι αυτή ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά νέων σειρών στην πρόσφατη μνήμη, παρήγγειλαν ένα μάτσο 'blind commitments' (δηλαδή απευθείας παραγγελία σειρών χωρίς να περιμένουν να δουν πρώτα τους πιλότους) από φόβο οτι αν περίμεναν να τελειώσει η απεργία δε θα προλάβαιναν να έχουν υλικό για το Σεπτέμβρη, και τέλος οι λιγοστοί πιλότοι που έχουν παραγγείλει δεν είναι ακόμα έτοιμοι, οπότε τα όποια νέα shows πάνε κατά κύριο λόγο για mid-season. (Το οποίο ήταν έτσι κι αλλιώς η τάση τα τελευταία χρόνια, με shows σαν τα '24', 'Lost', 'The Sarah Connor Chronicles' κτλ)

Με βάση όλα αυτά, η ανακοίνωση των προγραμμάτων για ABC και CW εμπεριέχει μια γερή δόση deja vu, και σχεδόν καμία έκπληξη, αλλά σε κάθε περίπτωση, μετά το άλμα ακολουθούν τα προγράμματα με σχολιασμό ανά μέρα.

ABC:
Δευτέρα: Dancing With the Stars, Samantha Who?, Boston Legal, Untitled Kutcher/Banks Project, The Bachelor.
To 'Boston Legal' ανανεώθηκε τελευταία στιγμή για μια τελική σεζόν (μάλλον 13 επεισοδίων) χάρη σε επίμονες διαπραγματεύσεις του David E. Kelley και σε μεγάλες μειώσεις στο budget που μπορεί να περιλαμβάνουν από πετσόκομμα του staff (να μείνουν δηλαδή ο Kelley και το πολύ δύο ακόμα σεναριογράφοι) μέχρι πετσόκομμα του cast (με τους 3 βασικούς και μόνο να επιβιώνουν).

Τρίτη: Dancing With the Stars, Scrubs, The Goode Family, Eli Stone.
Άλλη μια αναπάντεχη ανανέωση ('Eli Stone') επίσης για 13 επεισόδια, κι επιβεβαίωση του χειρότερα κρατημένου μυστικού του Hollywood, της μετακίνησης δηλαδή του 'Scrubs' από το NBC στο ABC για μια τελευταία σεζόν 17 επεισοδίων. Το show πάει για mid-season, και ο Stephen McPherson που το έφερε στο δίκτυο (και ήταν υπέυθυνος για το development του εξαρχής) ονειρεύεται ακόμα περισσότερες σεζόν για αυτό. Sigh.

Τετάρτη: Pushing Daisies, Private Practice, Dirty Sexy Money.
Σα να μην πέρασε μια μέρα.

Πέμπτη: Ugly Betty, Grey's Anatomy, Life On Mars.
O μόνος έτοιμος (εδώ και ένα χρόνο) πιλότος του ABC εγκρίνεται επιτέλους σε σειρά και παίρνει τη θέση μετά το 'Grey's'. Το παρασκήνιο για αυτό το remake του ομώνυμου βρετανικού show είναι πλούσιο, καθώς ο αρχικός παραγωγός David E. Kelley λέγεται πως αντάλλαξε τη θέση του ως executive producer με αντάλλαγμα την ανανέωση του 'Boston Legal'. Το ABC τον αντικατέστησε με τους παραγωγούς του απαράδεκτου σαπουνιού 'October Road', το οποίο είναι ίσως το μεγαλύτερο 'WTF' αυτών των Upfronts.

Κυριακή: Extreme Makeover, Desperate Housewives, Brothers & Sisters.
Κατά τα γνωστά.

* Το 'Lost' θα επιστρέψει στο μέσο της σεζόν με 17 επεισόδια, σε μέρα και ώρα που θα αποφασιστεί εν καιρώ.


The CW:
Δευτέρα: Gossip Girl, One Tree Hill.
Πάνε καλά οι Δευτέρες για το δίκτυο, οπότε μένουν ως έχουν από μετά την απεργία. To 'Gossip Girl' επιστρέφει 1η Σεπτέμβρη.

Τρίτη: 90210, Surviving the Filthy Rich.
Το '90210' έρχεται με καστ-δυναμίτη (Tristan Wilds από το 'Wire', Jessica Walter από το 'Arrested Development'), παραγωγούς από το 'Freaks & Geeks', και με τη Jennie Garth σε recurring ρόλο για να γίνει το νέο show που δε μπορούμε να πιστέψουμε οτι λατρεύουμε. Μαζί του ένας κλώνος του 'Gossip Girl', γιατί ποιος έχασε την αίσθηση του μέτρου του για να τη βρει το Hollywood.

Τετάρτη: America's Next Top Model, Stylista.
H fabulous νύχτα της Tyra Banks.

Πέμπτη: Smallville, Supernatural, Reaper.
Και μια νύχτα για το fantasy (αχ, WB, πόσο μας λείπεις), με το 'Reaper' να σώζεται τελευταία στιγμή για μια συντομευμένη σεζόν 13 επεισοδίων, πιθανώς για να γεμίσει ό,τι κενά δημιουργηθούν στον προγραμματισμό των 'Supernatural' και 'Smallville'. To oποίο, by the way, επιστρέφει για 8η και τελευταία σεζόν δίχως τους showrunners του, δίχως τον Lex Luthor του, ψιλο-δίχως την Lana του, και με την Alison Mack να μην αναφέρεται πουθενά στα δελτία τύπου. Καλή φάση.

Παρασκευή: Everybody Hates Chris, The Game.
Η νύχτα για το black demographic.

Κυριακή: Η νύχτα έχει 'νοικιαστεί' σε ανεξάρτητη εταιρία προγραμματισμού (το οποίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος πώς λειτουργεί) και φημολογείται πως το 'Moonlight' που κόπησε στο CBS, μπορεί να καταλήξει εδώ.

* Ακούγεται πως η Dawn Ostroff του CW θα χάσει τη δουλειά της μέσα στους επόμενους μήνες, και κοιτώντας το τραγικό πρόγραμμα του δικτύου της, δεν είναι δύσκολο να δούμε το γιατί.

4 σχόλια:

  1. Δηλαδη το CW, ανανεωσε σχεδον τα παντα, κριμα με ενα χρονο καθυστερηση και θα ειχαμε ακομα Veronica Mars, ισως και Gilmore αν και χωρις AMP, δεν με ιντριγκαρει τοσο αυτη η φαντασια. Για το NBC ετοιμαζεις κανα ιδιατερο σχολιο; Διαβασε τις συντομες περιληψεις των νεων του σειρων και επαθα γκουλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το NBC είχα γράψει όταν παρουσίασε το πρόγραμμά του μόνο του σαν τον ψωριάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράληψή μου :D
    Καλα τα λες κι εκει...lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή