Fall Preview: CSI

Από όλα τα εδραιωμένα τηλεοπτικά hits αυτή τη στιγμή, ποιος θα φανταζόταν οτι το 'CSI' θα ήταν το πιο πολυσυζητημένο όλων. Οι άνθρωποι πίσω από το #1 scripted show της αμερικάνικης τηλεόρασης ξέρουν όμως πολύ καλά τι κάνουν, και κάθε σπιθαμή buzz που κερδίζουν την αξίζουν και με το παραπάνω. Μπορεί η 7η να ήταν η σεζόν που όλοι θα θυμόμαστε για πάντα, αλλά η περσινή 8η κέρδισε οριστικά το παιχνίδι για την Team CSI. Όπου, με απόλυτη σιγουριά για το υλικό τους, οι συγγραφείς δεν επιχείρησαν να αναπαράγουν την επιτυχημένη συνταγή του Miniature Killer, παρά επέστρεψαν στο procedural storytelling που γνωρίζουν καλύτερα από όλους. Kαι το έκαναν με βάρος και σεβασμό προς τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους, και με εκπληκτικούς χειρισμούς που προσάρμοζαν αποτελεσματικά το στόρι γύρω από τα διάφορα τερτίπια των πρωταγωνιστών.

Όπως λοιπόν πέρσι η έξοδος της Jorja Fox έστησε ένα αξέχαστο character-driven δράμα κι εκείνη του Gary Dourdan έβαλε τις βάσεις για μια θυελλώδη 9η σεζόν, έτσι έχω κάθε επιστοσύνη στους ανθρώπους του show οτι θα μετατρέψουν το μεγαλύτερο εμπόδιο όλων (η επερχόμενη αποχώρηση του William Petersen, ο τοίχος που όλοι βλέπαμε να έρχεται και δεν ξέραμε πώς θα ξεπεραστεί) σε έναυσμα για ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Ήδη ο Laurence -Morpheus- Fishburne έχει κλειστεί για αντικαταστάτης του Grissom, ως ερευνητής με ένα κομματάκι χαλασμένου DNA έτσι για το ονόρε. Ακόμα, το κενό της Fox, η οποία παρ'όλ'αυτά θα εμφανιστεί σε αδιευκρίνιστο αριθμό επεισοδίων φέτος ίσως για να ιππεύσει προς το ηλιοβασίλεμα με τον αγαπημένο της, θα καλύψει η κουκλάρα Lauren Lee Smith μετά την αποχώρηση της οποίας αποφάσισα οτι δεν υπήρχε λόγος να παρακολουθώ πλέον το 'L Word'.

Η ουσία είναι οτι σχεδόν κάθε επεισόδιο του φετινού κύκλου αναμένεται event. Νέοι χαρακτήρες, αποχωρήσεις παλαιών, one-off επιστροφές fan-favorites (hello, Lady Heather!), και μια υποψία story-arc (η ταυτότητα του δολοφόνου του Warrick σίγουρα δεν ήταν τυχαία) συνθέτουν την εικόνα μιας σεζόν που αν παιχτεί σωστά, και δε βλέπω γιατί να παιχτεί λάθος, θα είναι πολύ απλά χρυσή σελίδα στην ιστορία του procedural δράματος. Άντε μετά να δεις άλλη σειρά του CBS...

(Πρεμιέρα 9/10, Season 9)

1 σχόλιο:

  1. Εδώ κι αν μας έφαγε η αναμονή! Ο Fishburne είναι πολύ καλή επιλογή - έχει αυτόν τον συνδυασμό coolness και psycho που σε κερδίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή