Pushing Daisies 2x05 'Dim Sum Lose Sum'


Σχόλια μετά το άλμα για το poker-licious επεισόδιο 'Pushing Daisies'.

Χριστέ μου, αυτές οι πλοκές τι θέλουν από τη ζωή μου; Νιώθω λες και βλέπω 'Shield' ώρες-ώρες. Ως συνήθως παράτησα την προσπάθεια να ακολουθήσω το όλο μπέρδεμα κάπου γύρω στα μισά του επεισοδίου, καθώς όχι μόνο με ενδιέφερε ακόμα λιγότερο από όσο νιώθω οτι ενδιαφέρει και το ίδιο το show, αλλά την ίδια στιγμή είχαμε πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν.

(Αν και χτύπαγα παλαμάκια σαν ηλίθιος όταν η γυναίκα που ζήτησε τη βοήθεια του ντετέκτιβ αποδείχθηκε οτι -φυσικά!- λέγεται Lei Di. Κι επίσης πόσο τέλεια ήταν η μεταμφίεση σε Bernie Mac; Γιατί αυτό ήταν φυσικά! Και πάνω απ'όλα... food poker;! Ιδιοφυές. Απίστευτο. So Pushing Daisies.!)

Κυρίως οτιδήποτε είχε μέσα τον Emerson, που πήρε το βαρύτερο focus του μέχρι σήμερα. Ανάμεσα σε αυτό και το προηγούμενο επεισόδιο, πρέπει να πω οτι η σειρά μου αρέσει ακόμα περισσότερο όταν εστιάζει στον ξεκαρδιστικό straight man του Chi McBride παρά σε οποιαδήποτε παραλλαγή του προβλήματος στη σχέση του Ned και της νεκρής του νύφης. Και εδώ επιπλέον πήραμε κι ένα ongoing arc για τον Emerson, με τη θεά Simone να επιστρέφει μετά το περσινό της λατρεμένο ντεμπούτο, να του βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, να σώζει τη μέρα, και να του φωνάζει "Come!" στην prime-time. Nice.

Για τα οικογενειακά του Ned τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Αρχικά σκέφτηκα (όπως και οι πάντες, βασικά) οτι ο μυστηριώδης ξένος Dwight θα ήταν όντως ο πατέρας του Ned, αλλά στο φινάλε μοιάζει να απορρίπτεται αυτός ως εκδοχή. Τι θέλει δεν ξέρω, πάντως το σίγουρο είναι οτι αργά ή γρήγορα κάπου έπρεπε να πάει η σειρά σε σχέση με τον χαμένο πατέρα-- και όπως προς μεγάλη μας ευχαρίστηση συνθίζει, το έκανε γρήγορα. (Να ελπίζουμε κάτι παρόμοιο και για την κόρη του Emerson;) Το περιτρυγρίζουν για καιρό τώρα το θέμα της εγκατάλειψης του μικρού από τον πατέρα του, οπότε είμαι σίγουρος οτι κάτι καλό θα έχει ετοιμάσει ο Bryan Fuller-- αλλά σύντομα please!

Εκτός του οτι κάνει καλύτερο storytelling, ο επιπλέον λόγος για τον οποίον βιάζομαι είναι διότι -ας το ομολογήσουμε πλέον- το νιώθουμε κάπως το τέλος να έρχεται και τουλάχιστον ας φύγουμε με κάποιες βασικές ιστορίες να έχουν ειπωθεί. To επεισόδιο αυτό σημείωσε μεν season high, αλλά το έκανε όντας το μόνο original programming των 4 μεγάλων δικτύων. (οι άλλοι 3 έδειχναν ταυτόχρονα το ημίωρο διαφημιστικό του Οbama.) Αν η άνοδος του 14% είναι αρκετή για να δώσει νέα πνοή θα το δούμε, αλλά για την ώρα το μόνο σίγουρο είναι οτι για τις επόμενες δύο -sweeps- εβδομάδες, το show κάθεται στον πάγκο. Ποτέ καλό αυτό.

9 σχόλια:

  1. den exei allo pushing daisies gia 2weeks? nooooooooo

    food poker dude!! to pira xampari molis perasan tin porta tou magaziou :P

    p.s. thelw dim sum!!! mou exei lipsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Persky_Joe
    I kaliteri ataka tou episodiou
    "Simone come (cum) and gone.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που διάβασα εγώ είναι ότι η παραγωγή στα 13 επεισόδια σταματάει 12 Νοεμβρίου και δεν ξέρουν ακόμα τι θα γίνει.
    Θα γυρίσουν το 13 σαν series finale και βλέποντας και κάνοντας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα καλά πως ακριβώς περιμένει κι αυτό το ABC να ανέβει ξανά η σειρά όταν την καταθάβει??? Κάθισμα στον πάγκο για τα sweeps, μηδαμινές ποσότητες απο promos, υπάρχει κόσμος που δε βλέπει τη σειρά γιατι δεν ήξερε οτι δεν κόπηκε απο περσι...!!!

    Τέλοσπάντων, δε στενοχωριέμαι τόσο για το πιθανό cancelling, όσο για το κατα πόσο θα γίνει wrapping up σε όλα τα subplots σε μια τέτοια περίπτωση (όπως καταφερε στοιχειωδώς το Wonderfalls). Αν είναι να κοπεί η σειρά, o Bryan Fuller θα έπρεπε να ενημερωθεί εγκαίρως ωστέ να τελειώσει και το plot με το μπαμπά του Ned, και αυτό με τις θείες, αλλά και την κόρη του Emerson!!!


    γκρρρρ!

    (κατα τ’άλλα τρομερό το επεισόδιο ως συνήθως...είχα διαβάσει μήνες πριν οτι η σειρά έκανε casting για δίδυμα αδέρφια που να έχουν bushy eyebrows...τα βρήκανε τελικά όπως βλέπω! :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. P.S. Zachary Levi και Lee Pace φόρεσαν μουστάκι την ίδια εβδομάδα... πρόκειται για κάποιου είδους συνομωσία ωστε να αναπτύξω mustache fetish???!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. - I have two half brothers.
    - Which is like having one whole one!

    LOL!!!

    Άσχετο, αλλά το ήξερες ότι η Mary McDonald θα εμφανιστεί στο Grey's Anatomy; Νομίζω έρχεται είτε αυτή είτε την άλλη Πέμπτη! :| I'm so excited I could pee my pants!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν μη τι άλλο γιατί ουρλιάζει "ΕΜΜΥ!!!"

    Αν οι άνθρωποι είναι υπερβολικά άσχετοι για να τη βραβεύσουν για το BSG, ας το πάρει έστω για το Grey's.

    ΑπάντησηΔιαγραφή