"This is fun, isn't it?"


Σχόλια μετά το άλμα για τη χθεσινοβραδινή TV, κατά σειρά 'House', 'Fringe' και 'True Blood'.

O House στο ταξίδι του με τον Wilson είχε τον περισσότερο χαβαλέ του εδώ και πάρα πολύ καιρό, κι εμείς μαζί του ίδιο, νομίζω. Στην αρχή του επεισοδίου αναρωτήθηκα σε κάποια φάση πόσο καιρό σκοπεύει να τραβήξει ο Shore αυτή τη σαχλαμάρα με το χωρισμό των δύο φίλων, και ευτυχώς το επεισόδιο μου απάντησε με τον ικανοποιητικότερο τρόπο. Αυτό που επίσης έκανε το επεισόδιο ήταν να υπογραμμίσει με τρόπο σχεδόν ντροπιαστικό για οποιονδήποτε άλλον χαρακτήρα πόσο ασήμαντοι είναι όλοι πλην του κολλητού του House. Από τη μία πλευρά είχαμε δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς και ενδιαφέροντες χαρακτήρες να κεντάνε και να έχουν χημεία που βγάζει σπίθες, να κάνουν τα πάντα (από την τυπικά ενοχλητική αυτο-ψυχανάλυση μέχρι differential διάγνωση) να μοιάζουν φρέσκα, κι από την άλλη υπήρχε ένα μάτσο ανταλλ
άξιμων τύπων να γεμίζουν ανούσια την οθόνη. Η ετυμηγορία είναι καταδικαστική, ducklings του τώρα και του τότε.

Όσο για την ουσία του επεισοδίου, εκτός από άξιο όχημα επανασύνδεσης των δύο φίλων, ήταν και τύπου σίκουελ στο έτσι κι αλλιώς αγαπημένο μου επεισόδιο της 3ης σεζόν της σειράς. Διασκέδασα εδώ με την αποκάλυψη οτι ο πατέρας του House ήταν όντως μη βιολογικός αλλά εν τέλει δεν έκανε καμία διαφορά, καθώς καθόρισε έτσι κι αλλιώς την προσωπικότητα του γιου του. DNA εναντίον περιβάλλοντος, σημειώσατε 2. Αν και ήδη τρέμω το αναπόφευκτο επεισόδιο στο βάθος του run της σειράς, όπου ο House θα ψάξει τον αληθινό του πατέρα.

~-~

Το 'Fringe' δεν
έδωσε σημάδια ανάκαμψης σαν τη σύντροφο σειρά του στις βραδιές της Τρίτης του FOX. Μετά το spike ενδιαφέροντος του προηγούμενου επεισοδίου-γρίφο, εδώ επιστρέφουμε στην πεπατημένη. Φανταστικό teaser και σταθερά υπέροχη κάρτα τίτλων κάνουν εκ των πραγμάτων τον θεατή να ενθουσιαστεί για λίγο, μέχρι που οι κεντρικοί χαρακτήρες εμφανίζονται και περνάνε τα επόμενα 20 λεπτά για να ανακαλύψουν (και να κουράσουν με fancy talk) όσα εμείς οι θεατές ξέρουμε ήδη από τα πρώτα 5 λεπτά του επεισοδίου. Αργότερα στην πορεία βέβαια μπήκαν σταδιακά και κάποια στοιχεία μυθολογίας που δεν ξέρω αν πρέπει να με κάνουν να το ψάξω ή απλά να τα αφήσω στην ησυχία τους. (Τι παίζει ας πούμε με τον νεκρό/κλώνο πράκτορα; Είναι για την Olivia ό,τι η Six για τον Baltar;) Θα δείξει σε βάθος χρόνου, αλλά παραμένω σκεπτικός.

~-~

Και το 'True Blood' είχε στιγμές που κόντεψα να τον πάρω τον βαθύ τον ύπνο (τα οικογενειακά της Tara, ειλικρινά, δε νοιάζουν κανέναν) αλλά σε γενικές γραμμές μου κράτησε ένα ενδιαφέρον χωρίς να φτάσει τα επίπεδα της περασμένης βδομάδας, βέβαια. Το γέλιο με τον Jason το ρίξαμε πάλι (ξεκαρδιστική η πρώτη του σκηνή που διαολοστέλνει το κινητό), το Σεξ & Γυμνό για το κεντρικό ζεύγος το είχαμε επιτέλους, την υποχρεωτική εξυπνάδα για την μη-κουλτούρα των hillbillies δεν την ξεχάσαμε ("Όταν με υποχρεώνει να δούμε 'Smackdown'...") και για bonus η σκηνή που η Sookie τρώει μόνη της την πίτα της γιαγιάς της-- αναπάντεχα τρυφερή στιγμή. Φυσικά το αποκορύφωμα ήταν το ξεκαρδιστικό bit με την Paquin να φοράει το κατάλευκο παρθενοφορεματάκι και να τρέχει στα λιβάδια μέχρι που την σήκωσε στους στιβαρούς του ώμους ο βάμπιρας και 'της τον δάγκωσε το λαιμό της'. Ένα αριστούργημα η σκηνή, αριστούργημα!

11 σχόλια:

  1. Ti vareto pou einai to house twra...
    Ok wraio episodio kai i epanasindesi alla me auto ton tropo akirowthike to (apaisio kata ti gnwmi mou) season 4 finalle.
    Diladi ektos apo 2-3 house/wilson skines sta proigoumena epis den idame tipota to tromero.
    O shore edeikse oti tin amber tin skotose gia na exoume 3-4 epis na leme kai meta ti?
    Kai na efeuge eksaitias tou House (kai na min tin skotonane) pio polla epis tha kanane na milisoune...
    Logika stin sinexeia tha asxolithoume me tin 13 pou den to thelo...
    Kai episis den exei perasei episodio pou na min deixnei toso apaisia FORCED i palia team...
    Etimigoria:Variemai...(zitw to Gossip Girl!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Wilson is love!Telos!
    Oloi oi alloi*cough*13,Taub*cough* mporoun na psofisoun!
    Sovara twra poso mporoun na traviksoune olo auto to mperdema?
    Prepei na figei kapoios den mporei!
    Poso akoma exoun simvolaio i morrison kai o spencer?
    An to pane oloi tin season tha ta paikso...(auto to travgima apo ta malli kai auto tou stella arc sto HIMYM einai ta xeirotra tis season.)
    Again Wilson is love!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με είχε ανησυχήσει αρκετά φέτος το House, αλλά ευτυχώς αυτό ήταν καλό. Και πάλι το βρήκα λίγο πολύ "busy", αλλά τουλάχιστον με σωστό αποτέλεσμα.

    Και kudos που είδαμε έστω και για δυο λεπτά την παλιά ομάδα να κάνει διάγνωση. For old time's sake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hey, emena me endiaferei akoma i Tara k i mama tis (nai ton exoume dei to rolo xilies fores prin , alla poso uperoxa ton edwse edw i ithopoios!! ithela na ti xazeyw ora...)

    m'arese k to olo sexfest tou thematos, oloi zeygarwnoun, empiksa ta klamata me tin xazo pecan pie, eriksa ena terastio gasp otan tis ton empikse... sto laimo, eriksa k ena anastenagmo se alli mia thea tou perifanou kwlakiou tou adelfou, k xazepsa k ligo ta byzakia tis paquin. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Fringe συνεχίζει αδιάφορα.

    Το True Blood δεν το είδα ακόμη γιατί περιμένω να βγουνε τα english subs (ελληνικα δε μ'αρέσουν, αλλά έτσι κι αλλιώς τώρα κλείσανε τα σχετικά sites...). Πάντως το πέρασα μια στα γρήγορα να δω τι καλό έχει το μενού σήμερα και Ω! ΤΙ ΧΑΡΑ! κωλαράκι!!!

    Ο Kwanten θα έχει υπογράψει συμβόλαιο που τον υποχρεώνει να γδύνεται αδιαμαρτύρητα σε κάθε επεισόδιο, δεν εξηγείται αλλίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ ας έχουμε subplot εξορκισμού στο TB! Γιατί ψοφάω για τέτοια.

    (τα οικογενειακά της Tara, ειλικρινά, δε νοιάζουν κανέναν)
    Think again. Και ο Άρτσιμπαλντ δεν ενδιαφέρει κανένα αλλά υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά πρέπει να είμαι ο μόνος άνθρωπος που δεν του αρέσει το Τrue Blood...Δεν είναι κακή σειρά(μπροστά στην 3η season του Heroes π.χ. είναι αριστούργημα),αλλά δεν με 'κρατάει' κιόλας.Δεν με εντυπωσίασε...Κι αυτή η Paquin,ωραία κοπελίτσα και καλή ηθοποιός,αλλά δεν έχει μια από τις πιο εκνευριστικές φωνές στην τηλεόραση?Πραγματικά,μερικές φορές η φωνή της με αποσυντονίζει από τον όλο διάλογο.
    Κι είναι και Alan Ball ρε γαμώτο...ALAN BALL!Οκ,δεν είναι η πιο serious δουλειά του,το καταλαβαίνω.Αλλά νομίζω ότι προκειμένου να δω άλλο ένα επεισόδιο του True Blood,μπορώ να δω για 635η φορά το "Ecotone" στο βίντεο και να αυτοαποθεωθώ καλύτερα.

    Όσο για House,αρκετά καλό επεισόδιο(δεν περίμενα τόσο σύντομα reunion),αλλά θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τον 'πληθυσμό' της σειράς.ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να πάρει πόδι επιτέλους...Και για εμένα είναι όλοι expendable(πλην wilson φυσικά,και ίσως Cuddy).Αυτό που προσπαθεί ο Shore(ή όποιος ασχολείται πια τελοσπάντων) να συνδυάσει τα δύο teams,παλιό+νέο,δεν πετυχαίνει ιδιαίτερα...Η super-uber team πρέπει να μικρύνει επειγόντως.Κι από ότι κατάλαβα,τώρα προσπαθούν να βάλουν μεγαλύτερη σφήνα τους παλιούς(σε σχέση με τα περσινά cameos) οπότε θα χουμε πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ki ego na epimeno oti o simon baker sto mentalist.....spernei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. True Blood ftw! :P Συμφωνώ για τη σκηνή με την πίτα της γιαγιάς, αλλά Allan Ball είναι, τι περιμένεις; 5 σεζόν Six Feet Under, έχει πάρει το κολάι στις after a death καταστάσεις! :P Ειλικρινά, αυτός ο Kwanten είναι ποτέ ντυμένος στο σετ; Τον φαντάζομαι οταν πηγαίνει: "Έφτασα, μισό να γδυθώ!" Πρέπει να τον πληρώνουν 3πλάσια από τους υπόλοιπους...!

    Ελπίζω στο επόμενο να συμμετάσχει στη συνήθεια κι ο Vampire Bill. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. asxeto, alla den anafereis k poio episodeio tis kathemias suzhtas kathe fora gia future reference? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμ ναι, θα προσπαθήσω να το φροντίσω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή