'True Blood' in Camp-O-Rama


Η παρακολούθηση του πλήρους πρώτου κύκλου 'True Blood' δεν άλλαξε ακριβώς τον κόσμο μου, απλώς τον έκανε λίγο πιο αστείο. Συνεχίζοντας στη λογική του
αρχικού μου ποστ πάνω στο show του Alan Ball, η σειρά συνέχισε να με διασκεδάζει για όλους τους λόγους όμως που θα ευχόμουν να μη με διασκέδαζε δημιουργία κάποιου σαν τον Ball. Aδιάφορο στόρι, been-there-seen-that ρομάντζο, και μισός συμπαθητικός χαρακτήρας σε όλη τη σειρά. (Ο Sam, for the record.)
Το τελευταίο επεισόδιο, δε, με την villain ex machina και με την γελοία last moment ανατροπή και με τον καρα-υπερ-κλισεδιάρικο τρόπο αποκάλυψης του δολοφόνου και της απεικόνισης αυτού κατόπιν, ήρθε να κορυφώσει μια ιστορία που δε μοιάζει καν να πολυενδιαφέρει τον εαυτό της, πόσο μάλλον άλλους. For what it's worth, πάει να χτίσει κομματάκι κομματάκι ένα αρκούντως γεματούτσικο σύμπαν, οπότε με κάποιον άλλον για showrunner (κάποιον που να έχει δει 'Buffy' στη ζωή του, για παράδειγμα) θα μπορούσε η 2η σεζόν να κάνει κάτι πιο ενδιαφέρον από το απλώς να στέκεται εκεί και να είναι αστεία.

Μετά το άλμα, 14 σκηνικά απείρου καμπ κάλλους που με έκαναν να γελάσω δυνατά ή ακόμα και να χειροκροτήσω από θαυμασμό για τα άκρα στα οποία ήταν διατεθειμένο να φτάσει το show. Συλλογή ανεκτίμητη, πρόκειται το αληθινό legacy της πρώτης σεζόν 'True Blood.'



14. Womanizer
O Jason ξυπνάει καθόλη τη διάρκεια της σεζόν δίπλα σε πτώματα γυναικών. Σε σημείο που να μην είμαι σίγουρος αν στη θέα του άψυχου κορμιού της Amy πανηγύριζα επειδή ήταν το κερασάκι στην τούρτα ή απλώς επειδή επρόκειτο για τον πιο pointless και αντιπαθή χαρακτήρα της σειράς. Μάλλον και τα δύο.

13. Shovel in Idle Hands
Φτυαριά στο λαιμό! Έτσι τον σκοτώνουν τον κόσμο! Για να μάθεις αλήτη, να σκοτώνεις ανήμπορες γιαγιάκες και, κυριότερα, απίστευτα hot γκόμενες.

12. A flash of kindness
Σε ένα στιγμιαίο flashback, διαπιστώνουμε οτι η Tara αγαπάει τον Jason επειδή εκείνη τη μία φορά όταν ήταν και οι δυο τους 7 χρονών or so την άφησε μές στο σπίτι του προστατεύοντάς την από την bible-thumping (βλέπε #10) μητέρα της. Κάποια πράγματα απλά μένουν μαζί σου.

11. Mud-wrestling
O 'άνθρωπος' ήταν θαμμένος κάτω από το χώμα όλη τη μέρα, εντάξει;! Κι εσείς θα το ρίχνατε κατευθείαν στο σεξ προτού καν ξεσκονιστείτε λιγάκι.

10. Bible-thumping
Κυριολεκτικά όμως: Η μητέρα της Tara δείχνει στην κόρη της το δρόμο του Κυρίου, χτυπώντας τη στο κεφάλι με μια Βίβλο. Είναι αυτό που λένε, αν δε διαβάσεις δε μπορώ να στα βάλω στο κεφάλι με το ζόρι; Ε.

9. Smooth talker
"Your hair looks like a sunset after a bomb went off." O Terry, στην ατάκα της σεζόν;


8. Arch-rific
O Zeljko Ivanek, στη συνεχιζόμενη αποστολή του να εμφανιστεί σε όλα τα shows στην ιστορία της τηλεόρασης, (ακούω οτι θα τζορτζλούκας τον δρόμο του στις σειρές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως το 'Murder, She Wrote' και άλλα τα οποία δεν πρόλαβε) υπήρξε συγκλονιστικά arch-ικός, με προφορές, και φρυδάκια, και θρόνους και όλα τα αξεσουάρ, σε βαθμό που να αναρωτιέσαι τι θέλει όλους αυτούς τους λέτσους τριγύρω του. Λάθος βαμπιρικός μύθος, magister.

7. Bill the Vampire
Μπομπ ο μάστορας. Μπάμπης ο σουγιάς. Νίκος ο πεταλούδας. Μπομπ ο σφουγγαράκης.
They got nothing on him.

6. Sextacy
Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιούσαν όταν το έγραφαν, αλλά με το subplot του πριαπισμού του Jason, οι συγγραφείς του 'True Blood' έδωσαν στην αμερικάνικη τηλεόραση ένα από αυτά τα b-stories που θα θυμόμαστε όταν τα '00s θα έρχονται ξανά 'ειρωνικά' και μελαγχολικά στη μόδα.

5. 'Bill Sires Jess'
 Όσοι παρακολουθείτε 'Shield' θα ξέρετε οτι έχω αποκτήσει εμμονή με το ζευγάρωμα των Dutch και Billings, με τους δυο τους να είναι πρωταγωνιστές στο μυαλό μου ενός ξεκαρδιστικού spin-off όλο δικό τους. Από σήμερα, το #1 επιθυμητό μου spin-off είναι πλέον άλλο. Check this out:
Εκείνος, supernatural superserious uber-boring uber-vamp. Εκείνη, απέθαντη τσουλάρα με δίψα για αίμα και σπέρμα. Μαζί, παίρνουν το κλισέ και το κάνουν αναπάντεχο, παίρνουν το εκνευριστικό και το μετατρέπουν σε διασκεδαστικό!
Θα μπορούσε να δουλέψει ακόμα και σαν sitcom, με τους Μπόιονγκ! ήχους του 'Scrubs.' Σοβαρά, αν μου υποσχεθεί κάποιος οτι η Jessica θα είναι regular στην 2η σεζόν, θα είμαι εκεί κάθε Δευτέρα πρωί να κατεβάζω το καινούριο επεισόδιο.

4. The Naked Man
Δεν κάθισα να μετρήσω, αλλά είναι πάρα πολύ πιθανό ο Ryan Kwanten να σκόραρε το ανεπανάληπτο 12/12 επεισόδια γυμνού! Ένα περιφερόμενο σεξ! Μια αρσενική Demi Moore! Ο ήρωας που χρειαζόμασταν! The Naked Man!

3. Αίμα, δάκρυα και μπίχλα
Η έναρξη του 9ου επεισοδίου, με τον Bill να σφάζει έναν συμβάμπιρα κι εκείνος αντί να διαλύεται ησύχως να ξερνάει πρώτα 7 κουβάδες αίμα πάνω στη Sookie και μετά να λιώνει α λα 'Raiders of the Lost Ark' ενώ παραδίπλα κλαίνε και ξερνάνε από το σοκ; Σκηνή ανθολογίας, σε όλη την samraimiesque δόξα της.

2. I've traveled through oceans of time
Το μόνο που έλειπε στην ξεκαρδιστική, θα-ξεκολλήσει-η-γνάθος-μου-από-τα-γέλια σκηνή όπου η Sookie φοράει το κατάλευκο τύπου ανθρωποθυσίας φορεματάκι της και τρέχει αέρινα, κλάπιτι-κλόπιτι στην αγέρωχη αγκαλιά του άντρα της του βάμπιρα για να φάει το ξεπαρθένεμά της στα στιβαρά του χέρια, ήταν μια ταιριστά over-the-top αφήγηση. Θα μιλάγαμε για ό,τι αστειότερο στην ιστορία του οτιδήποτε πλην του 'Arrested Develοpment.'


1. True.
Hello;! Μόνο τα πάντα! Προφορές, συμπεριφορές, αστοιχειωσύνη, yee-haw! Τα παρηκμασμένα ευρωπαϊκά κάστρα είναι sooo 2005, το απόλυτο setting πλέον είναι ο αμερικάνικος νότος. Damn straight!

17 σχόλια:

  1. πιο pointless και αντιπαθή χαρακτήρα της σειράς

    HOW RUDE! IT'S JANIS IAN FROM 'MEAN GIRLS'! R-E-S-P-E-C-T

    LILO: ...And they have this Burn Book where they write mean things about all the girls in our grade.
    JANIS IAN: What does it say about me?
    LILO: You're not in it.
    JANIS IAN: Those bitches!!

    respect :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A, points se oles tis capm skines. Merikes apo tis agapimenes mou stigmes as well. (mazi me ton Bill na paizei wii)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Never: Μα ήταν θεά εκεί ρε η Lizzy, και μετά αδυνάτισε κι έγινε σαν crackhead στάρλετ της σειράς ξερωγώ. Anyway, 'Mean Girls' rules. Tina Fey FTW! :D

    Than: Ξέχασα το Wii! Oh dear! Και το set-up της σκηνής ήταν όλο φανταστικό, επίσης, "What's your game" και τα λοιπά. L-O-L!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ore asxeto...
    pare meros sto blogopsifisma tou gone 4 sure (http://gone4sure.wordpress.com/) exei trelo fun kai kourasi (alla epikedrosou mono sto fun) :D

    yooooooooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. entaksei, ta parales gia to last episode, eixe ta klise tou, sure, alla eixe k gamates original skines (bill up in smoke dammit!)

    akome, exoume edw k ena apota pio true love triangles, opou exei surprisingly apofugei to megalutero twn klise me to na kanei enan apo tous 2 obvious bad choice k na dieukolunei ton xaraktira k to koino. poor sam omos, kseroume tin kataliksi edw :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ήταν 20λεπτο θα ήταν ότι πρέπει.
    Δεν μπορώ να υπομένω 50 λεπτά βαρεμάρας για 1-2 cool σκηνές σε όλο το επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε σε Tyler, θέλω να σε ευχαριστήσω, ξαναπάλι και για άλλη μία φορά, που μου θύμισες γιατί τόσα χρόνια όχι μόνο είσαι ο αγαπημένος μου κριτικός, αλλά έχω, για πάρτη σου και μόνο, τέτοιο πράγμα, εγώ. Αυτό μόνο. Στα άλλα με κάλυψες, σε τρομακτικό βαθμό. With fangs an' shit.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σειρά περιέχει τόση υπερβολή που καταντάει σχεδόν απόλυτα πιστευτή. Εγώ είχα πέσει στα πατώματα απο το 2ο επεισόδιο και φυσικά μέχρι το Γ Α Μ Α Τ Ο φινάλε για την σεζόν. η σεναριακή πλοκή δεν με απογοήτευσε ούτε στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. na pw tin alitheia mou, to teleytaio episodio mou ekane ligo san lord of the rings finale. sta 20 lepta exei teleiwsei i agwnia , exei ginei resolved o dolofonos, exoun kleisei ta perissotera threads, k menoume 20 lepta akoma na perimenoume na kleisei to episodeio kathws stin ousia blepoume tin arxi tou 2x01...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. evales telika simetoxi gia blogopsifisma! giou xou!

    pop until you drop! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. des parapano post mou manoli... :D
    H' episkepsou to blog mou, 2 post pio piso apo to teleftaio... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα πω τα εξής: True Blood is Awesome. True Blood is Legendary.

    Επίσης:
    Η Lizzy σαν Amy είχε τα υπέροχα γυμνά της πράγμα θετικό. Είχε αντιπαθητικό χαρακτήρα πράγμα για κάποιους αρνητικό. Εκεί όμως θα αντιγράψω το io9:"Amy was a fantastic character, far and away one of my favorite bad people of all time. She's all the evils of our overzealous post-inconvenient truth world. This means no more jargon about carbon footprints or justifications for her wrong doings with the fact that she spent time helping poor people while on spring break. Amy is an actual human being that walks and talks on the streets of society, she was a new skewer, a breath of fresh air on this show."

    Tέλος, όσον αφορά τον Ίβανεκ: Μα φυσικά δεν ταιριάζει με τους υπόλοιπους. Ήταν ιεροεξεταστής και τώρα έχει επίσης μεγάλο αξίωμα. Δεν θα έχουν όλα τα βαμπίρια το ίδιο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΕΕΕΠΟΣ!

    Αγαπάμε True Blood!
    Κι άλλο γυμνό Ryan Kwanten!
    μανάρι μου!!!


    θα αντέξω όσο camp και να μας χώσουν στην δευτερη σεζόν. αρκεί να μην φάγανε λάχανο τον Lafayette...

    αλήθεια...γιατί λείπει η ΘΕΙΚΗ σκηνή με το "Who ordered an AIDS sandwhich?" απο το top??? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αμάν ναι! Ήταν στο σετάκι επεισοδίων που είχα δει πριν κανά δίμηνο μαζεμένα σε 2 μέρες και το είχα ξεχάσει! Αλλά γι'αυτό υπάρχουν τα comments! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. molis to teleiosa (8 epeisodia xtes seri, 4 simera)... lol...

    mou thimizei kapos "buffy" oson afora to xtisimo ton xaraktiron...
    alla poli pio camp, odos...

    den iksera pou na protogelaso vasika... afto pou mou emeine os pio prosfato einai stin skini mesa sto amaksi pou O Rene paei tin Sookie spiti, kai kathos afti klaiei mesa sto amaksi, vgazei apo tin tsepi tou ena xrisimopoiimeno xartomadilo kai tis to prosferei. FISIKA, afti to paireni kai skoupizei ta dakria tis...
    white trash, or what?????? fuck me!

    fisika perimeno pos kai pos tin 2nd season... giou-hou! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή