2008 / #10 / The Wire

Πάμε και το τοπ-10 σειρών για το 2008. Τονίζω οτι τα spoilers είναι fair game για το κάθε show που αναφέρεται, και με αυτό ξεκινάμε τη μπάλα. Κάθε μέρα θα ανεβαίνει κι ένα entry, ενώ στο γραφιστικό όπως πάντα ο t-drom.

~

HBO | Season Five
Δεν είναι ακριβώς οτι τελείωσε με νιαούρισμα, αλλά για τα δεδομένα του 'Wire' η τελευταία του σεζόν ήταν λίγο στραβοκλωτσιά. Ο τόνος της ήταν σίγουρα διαφορετικός από όλες τις προηγούμενες, όμως αν κάνουμε έστω πέρα αυτό το τραβηγμένο στόρι για τον κατασκευασμένο serial killer που μοιάζει να προσγειώθηκε από κάποια άλλη σειρά, υπάρχει από πίσω η συνήθης ιδιοφυία, η γνωστή αποκαρδιωτική ευαισθησία που έχουμε μάθει να περιμένουμε.

Πολύ ταιριαστά, το urban decay epic του David Simon ρίχνει την αυλαία με μια ματιά στην παρακμή της έντυπης δημοσιογραφίας, που δεν ενδιαφέρεται καν να κοιτάξει για την un-sexy αλήθεια στους δρόμους κάτω από τα γραφεία της. Ο Clark Johnson κλέβει την παράσταση παίζοντας τον χαρακτήρα-συνείδηση (που στις σεζόν 3-4 ήταν ο Bunny Colvin), ο Omar, δηλαδή ο Robin Hood των ναρκογωνιών, βρίσκει ένα ταιριαστά -κατά την κοσμοθεωρία του Simon- πανάδικο τέλος, ενώ το τελευταίο επεισόδιο φυλάει μπόλικες συγκινήσεις, ακόμα περισσότερες επιστροφές γνώριμων προσώπων και μια κατάληξη (του μικρού Dookie) που θα σου ξεριζώσει την καρδιά και θα την λιώσει με αρβύλες ανάβασης.

Μια καλή τελευταία πράξη για μια τρομακτικά σπουδαία σειρά.

~

4 σχόλια:

  1. Καλά ξεκινήσαμε... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kι αν ο blogger μου κάνει τη χάρη να ανεβάσει καμιά φωτογραφία, σύντομα θα συνεχίσουμε εξίσου υπέροχα. Και ένοχα. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα διαφωνήσω για το ότι το στόρι με τον serial killer ήταν πολύ τραβηγμένο. Εφ'όσον ήθελε να μπλέξει σε αυτήν την ενότητα τα ΜΜΕ αυτός ο τόνος της υπερβολής ήταν και ο σωστός. Η πίεση των MME, ο τσαρλατανισμός τους και οι ελλείψεις της αστυνομίας έχουν δημιουργήσει πολλά μεγαλύτερα τσίρκα εξάλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τέτοιο τρόπο το είδα κι εγώ αρχικά, και μάλιστα με ενθουσίασε ως προσέγγιση από την πλευρά του Simon (που τονικά δεν είχε πάρει ιδιαίτερα ρίσκα στο run της σειράς) αλλά έκανε άγαρμπο ζευγάρωμα με τον ρεαλισμό που εξακολουθούσε να επικρατεί. Αν έκλεινε τη σειρά με μια τέτοια ενιαία υπερβολική ματιά τότε θα προσκυνούσα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μου έκανε ασύνδετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή