2008 / #3 / In Treatment

ΗΒΟ | Season One
To παιχνίδι της ψυχολογικής αναζήτησης ως ένα αίνιγμα που αποκαλύπτει μπροστά μας ένα-ένα τα κομμάτια του. Πέντε αφηγήσεις, πέντε παράλληλες διαδρομές, πέντε διαφορετικές πτυχές που συνθέτουν ένα πρόσωπο. Το πρόσωπο του Paul, που αναζητώντας τα αίτια των ρωγμών στις ψυχές των ασθενών του, ανακαλύπτει σπασμένα κομμάτια και του ίδιου του του εαυτού. Μεγαλειώδης Gabriel Byrne, σπουδαίο βοηθητικό καστ ηγούμενο από την έμπειρη Diane Wiest και την ανερχόμενη Mia Wasikowska, συναρπαστικές ματιές στις σκοτεινές γωνιές του υποσυνείδητου, σε μια σειρά περίτεχνα δομημένη, σκοτεινή κι ελπιδοφόρα, βαριά και πανάλαφρη, και εθιστική σε βαθμό ενοχής. Ελάχιστοι το είδαν, αλλά είναι τηλεόραση που θα μνημονεύεται ως σταθμός σε 15 χρόνια από τώρα.

~

Σχετικά:
Season 1 write-ups

.

9 σχόλια:

  1. Μπράβο. Έτσι ακριβώς.
    Ξεχωριστή σειρά.
    Κρίμα, όπως είπαν πολλοί, για τον Dexter που έχασε τη σφαίρα,
    αλλά ο Byrne είναι εξαιρετικός και του άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα στις γιορτές κάποια στιγμή έβλεπα δέκα επεισόδια σε δύο μέρες....αυτό θα πει addiction...

    το σενάριο τα σπάει...η δε έκπληξη για μένα ήταν ο Blair Underwood. Ηθοποιάρα βγήκε ο τύπος! Η δε Mia Wasikowska είναι διαμάντι. Και μόλις 16 ετών...
    για τους άλλους τι να πεις...αριστούργημα all around. Ίσως Chamber drama, χωρίς να είναι, ξεπερνάει χαρακτηρισμούς. Είναι σίγουρα όμως ένας πολύ καλός λόγος να πιστεύεις ακόμα στην τηλεόραση (και ειδικά στο ΗΒΟ, χεχεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμάμαι πέρσι καθώς προβαλόταν που κάποιοι κριτικοί το είχαν απορρίψει στην αρχή (δύσκολο φορμάτ, "το ΗΒΟ πάαααλι στον ψυχολόγο", κανείς δε βλέπει) και βιάστηκαν να παραδόσουν τα ηνία σε άλλα καλωδιακά, το οποίο με είχε τσαντίσει. Αν οι κριτικοί δηλαδή έπαιζαν το ρόλο του τηλεβαρόμετρου, τι να τους κάνω; Ευτυχώς το show επιβίωσε έτσι κι αλλιώς, και στην πορεία έχει αποκτήσει ένα κάποιο στάτους που να του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. molis tora to teleiosa...
    psiloaristourgima vasika! agapisa cast, xarktires, dialogous...

    makari na vgei kai alli season re si...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτοιμη είναι, θα προβάλλεται αυτή τη φορά δυο μέρες της βδομάδας μόνο, 2 επεισόδια την Κυριακή και 3 τη Δευτέρα ή το αντίστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά χαρά σε όλους κατ'αρχήν.Τι ακριβώς γίνεται με τα επεισόδια?Επαιζαν 1 τη μέρα?Εχω πάθει κάτι σαν WIREίτιδα μ'αυτό.Καθ'ότι νέος στη παρανομία (τέρμα οι αγορές απο έξω)μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει σε υποτιτλισμένα χωράφια?Η γυναίκα μετά το σοκ με τα SHIELD,απαιτεί μόνο ελληνικά πιά.Συγγνώμη αν η ερώτηση ήταν ανάρμοστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου. Τα επεισόδια έπαιζαν όντως ένα την ημέρα, αν και φέτος αυτό δε θα ισχύσει. (Θα βγαίνουν και τα 5 σε διάστημα 2 ημερών κάθε βδομάδας.) Για την απορία σου θα σε παραπέμψω απλώς στους φίλους εδώ δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή