2008 / #7 / Mad Men

AMC | Season Two
Yπέφερε μια κάποια κοιλιά στη μέση της σεζόν, μοιάζοντας κάπως υπερβολικά εντυπωσιασμένο με τον εαυτό του και την αργόσυρτα βινιεταριστή δομή του, αλλά ακόμα και τότε το 'Mad Men' παρέμενε πανέμορφα εθιστική και γελοιωδώς καλογραμμένη τηλεόραση, πόσο μάλλον όταν οι μηχανές πήραν μπρος για τα καλά στα τελευταία 4-5 επεισόδια. Οι γνωστές υποβόσκουσες θεματικές της πρώτης σεζόν είναι ακόμα εδώ, από την άνοδο του φεμινισμού και τη δυναμική των φύλων, μέχρι τα κοινωνικά δεσμά που φυλακίζουν και απαξιώνουν τον (άτλαντα) Don Draper. H Joan χτυπάει τα 30 και καταδικάζει τον εαυτό της σε ισόβια (η Chrstina Hendricks εξακολουθεί να μαγνητίζει με κάθε πιθανό τρόπο), η πολιτική γραφείου κάνει για καλή filler σαπουνόπερα, ενώ o Don συνεχίζει να αναζητά τι υπάρχει εκεί έξω από τη φυλακή του, για να βρει ελευθέρων ηθών jet set-ers απενοχοποιημένα παραδομένους στην ικανοποίηση του εγώ τους: η διχοτόμηση του Dick-turned-Don-turned-??? συνεχίζεται, καθηλωτικά. Αν και μεμονωμένα επεισόδια υπερίσχυσαν ξεκάθαρα του συνόλου αυτή τη φορά, η σειρά παραμένει must-see TV. Τέτοια να ήταν όλα τα sophomore slumps...

~

Σχετικά:
'For Those Who Think Young': Πρεμιέρα 2ης σεζόν.
Μετά ξέμεινα από χρόνο :(

10 σχόλια:

  1. Και αυτό αξίζει σίγουρα να είναι στο top-10...

    Αν και το emmy έπρεπε να πάει (ξανά) στο Lost, δεν πιστεύω ότι το Mad Men το "σήκωσε" τυχαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xμ, νομίζω οτι ανάμεσα στο καλύτερο 'Lost' που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ, και την πρώτη σεζόν του 'Mad Men', δικαίως κέρδισε ο Weiner! Απλά φοβάμαι οτι θα γίνει αυτό το γνωστό κουραστικό, οτι βρήκανε οι ψηφοφόροι τώρα μια σειρά και θα την ψηφίζουν για πάντα. Αυτό ενισχύεται κι όλας από το γεγονός οτι μετά από φέτος έτσι κι αλλιώς δε θα υπάρχει τίποτα άλλο στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "πανέμορφα εθιστική"
    το έθεσες άψογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου Dark. Αν και το Mad Men είναι όντως πολύ καλό, το Lost είναι απλά εκτός συναγωνισμού (σεναριακά, σκηνοθετικά, βάθος χαρακτήρων, ερμηνείες, νοήματα, addiction level). Προσωπικά, δεν έχω δει ακόμα τη σειρά με την οποία θα μπορέσω να το συγκρίνω.

    Πάντως έχει πολύ πλάκα γιατί κι εγώ θα έλεγα ακριβώς ότι είπες και συ, αλλά από την ανάποδη: "Η χειρότερη season του Lost είναι καλύτερη από κάθε άλλης σειράς που έχω δει" :-)

    Παρόλα αυτά, συμφωνώ με ότι έχεις γράψει για το Mad Men στο παραπάνω άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλά, περί ορέξεως σπανακόπιτα φυσικά, αλλά το 'Lost' δεν πολυσημαίνει και τίποτα, ένα extra-(extra-extra-)long επεισόδιο του 'Twilight Zone' είναι.

    Όχι οτι αυτό με χαλάει φυσικά, δεδομένης της θέσης που του δίνω (A TEASER). Aπλά όταν δεν είναι όσο καλό ήταν φέτος σε όλους τους τομείς, είναι για μένα πολύ πολύ εκνευριστική τηλεόραση. Ευτυχώς όλα δείχνουν οτι δεν θα ξαναείναι τέτοια στο μέλλον. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως πλάκα πλάκα το Mad Men φέτος λειτουργεί έξοχα σαν τηλεοπτικό preview του Revolutionary Road.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάλευτη αυτή η ταινία, αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Egw gia tin THEA MOU tin anne dudek to vlepw to Mad Men.Simpathitiko an kai oxi tou goustou mou...
    ANNE I LOVE YOU!
    *Telos me to crazy comment gia na min faw giourtia sti mouri!*lol!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν δηλαδή οι χαρακτήρες του lost έχουν βάθος τι να πουν οι χαρακτήρες των Wire, BSG, Mad Men, Sopranos, Deadwood κλπ κλπ.

    Καλά το έθεσε ο dark tyler. Το lost δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα glorified twilight zone (και χωρίς μάλιστα τα μηνύματα του τελευταίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Cynic Bastard

    Καλά, έπεσες πάνω στα καλά shows, που ήθελα να τονίσω, ότι τα θεωρώ κατώτερα του Lost! Μόνο που ξέχασες το Dexter. :-)

    Πέρα από την πλάκα, όσες σειρές ανέφερες, έχουν καταφέρει να με κουράσουνε σε πολλά σημεία. Το Lost ποτέ!

    PS.: Είδες που ανησυχούσες ότι συμφωνούσαμε Dark? ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή