This week in Comedy


Σχόλια κατά σειρά για 'How I Met Your Mother', 'The Office' και '30 Rock'.

~-~

How I Met Your Mother
, 4x14 The Possimpible: H εφεύρεση νέων λέξεων είναι πάντα καλή χιουμοριστική σταθερά, κι εδώ συνοδευόταν από το απίστευτα awesome βιντεάκι του Barney άρα διπλό καλό. Βέβαια η καλύτερη στιγμή του επεισοδίου ήταν νωρίτερα, όταν στο background σηκώνεται δειλά να κάνει την πρόταση γάμου που θα χρειαζόταν η Robin για να μείνει στη χώρα μέχρι που πληροφορήθηκε οτι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για τα γραφειοκρατικά και κάθισα όσο ήσυχα είχε σηκωθεί.

Το non-Barney b-story για μια φορά ήταν αστείο, με όλο το καστ να θυμάται άχρηστες προσθήκες στο ρεζουμέ τους (καλή χρήση της εγκύου κοιλιάς της Alyson Hannigan), αλλά να χάνεται τεράστια ευκαιρία να δούμε τον Marshall να χορεύει-- μα γιατί ανέφεραν dancer's hips αν δεν επρόκειτο να μας αφήσουν να θαυμάσουμε την άφοβη κωμική ιδιοφυία του Jason Segel; Όπως χαμένη ευκαιρία ήταν και το βιντεάκι της Robin που δεν είδαμε ποτέ, αλλά τουλάχιστον είχαμε τους bitchy τύπους στην οντισιόν για την κοπέλα που ανακοινώνει τα νούμερα του λότο ("I don't get her!") που ισοφάρισε χάρη στο πόσο αναπάντεχα ξεκαρδιστική σκηνή μας έδωσαν. Και ο Barney να αγκαλιάζει τη Robin λίγο αφού της έδωσε τα καλά νέα; Υπέροχο.

~-~

The Office, 5x14 Lecture Circuit, Part One: Δεύτερο σερί πολύ αστείο 'Office'! Ξαναβρίσκει τη χαμένη του εδώ και χρόνια φόρμα το show; Η Μindy Kaling έτσι κι αλλιώς είναι η συγγραφέας που γράφει πάντα τα πιο αστεία σενάρια, αλλά εδώ τα κατάφερε καλύτερα από συνήθως χάρη στα ταιριάσματα που έστησε στο επεισόδιο-- η Pam έβγαλε τον ανθρώπινο εαυτό του Michael μέσα από τα αστεία εις βάρος του (ακόμα κι αν έχουμε ξαναδεί παρόμοια στο παρελθόν, γέλασα nontheless), ενώ ο Jim με τον Dwight πάντα δίνουν χρυσό όταν βρίσκονται μαζί, πόσο μάλλον εδώ που βρέθηκαν παντελώς έξω από τα νερά τους.

Highlight του επεισοδίου το τριδόλλαρο του Creed, αναπάντεχη (πριν το preview από το προηγούμενο επεισόδιο) επιστροφή εκείνη της Karen (που έχει βολικότατα φτιάξει μια τέλεια ζωή σε 10 μήνες μέσα), πιο επιθυμητή όμως εκείνη της Holly που όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Το ευτυχώς ή το δυστυχώς, παίζει: για μένα όσο κράτησε η εμφάνισή της ήταν τέλεια, και ειλικρινά δεν ξέρω τι να περιμένω από το 2ο μέρος του επεισοδίου σε αυτό το σημείο.

~-~

30 Rock, 3x10 Generalissimo: Αλλά το βραβείο της κωμωδίας της εβδομάδας πάει στο '30 Rock'. Τι εκπληκτική συμπυκνωμένη τελειότητα ήταν αυτό το 20λεπτο! Κατ'αρχάς ο Jon Hamm και μόνο θα αρκούσε, αλλά πόσο μάλλον τώρα που έφερε και τα γέλια: To "I don't know what that means!" θα ήταν η καλύτερη στιγμή του επεισοδίου αν δεν είχαμε τόσες να διαλέξουμε.

Η σάτιρα των σαπουνιών σε συνδυασμό με τον συνηθισμένα απολαυστικό αυτοσαρκασμό της Fey μας έδωσε δύο ιστορίες που κυλούσαν αρμονικά και ξεκαρδιστικά η μία δίπλα στην άλλη, καθώς το ξελόγιασμα του Hamm (που σε ένα ιδιοφυές άγγιγμα, είχε ως σημείο εκκίνησης λάθος παραδομένη αλληλογραφία, δηλαδή κάτι ξεδιάντροπα παρεμφερές με εκείνο του Jason Sudeikis από την 1η σεζόν) μοιραζόταν βήματα με την ιστορία πάθους, εγκλήματος, ανηθικότητας και κακών μουστακιών του Generalissimo, δηλαδή του uber-gay σωσία του Jack Donaghy.

Άλλα highlights περιλαμβάνουν τα twakings του Jack στην telenovela για να καλοπιάσει τη γιαγιά της Salma Hayek ("
We'll go to McDonalds and only order coffee" και η όλη τεχνική αποπλάνησης της γηραιάς λατίνας κυρίας), το μοντάζ μωρών υπό τους ήχους του Tito Puente και του άβολου ερωτηματικού ύφους του Matt Lauer, όλο το b-story του Tracy και -για μια ακόμα φορά- το πόσο έξυπνα η Fey εισήγαγε ξεδιάντροπα placements (εδώ για το δίκτυο Telemundo) οργανικά μέσα στον ιστό της αφήγησης κάνοντάς της αστειότερη. Greg Daniels, κράτα σημειώσεις.

.

8 σχόλια:

  1. Κι άλλο, κι άλλο! "He looks like a cartoon pilot"-- πόσο τέλειο αστείο;

    (Χαίρομαι, by the way, που το '30 Rock' επιτέλους κατάφερε να μην πνιγεί από τους guest stars του, όπως συμβαίνει συνήθως όλη τη σεζόν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα για το βιντεακι της ρομπιν πιστευω οτι κατι θα μας δώσουν στη συνέχεια...οταν θα παει στη νεα της δουλεια, π.χ να ανακαλύψει οτι o μπαρνει χρησιμοποιησε το "footage he already had about her"

    πάντως εντάξει δεν θα το ελεγα και απο τα καλυτερα επεισοδεια της σεζον...το dj x κομμάτι ήταν καλό σαν ιδέα αλλα θα μπορουσα να το δωσουν και καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε θα διαφωνήσω με αυτό. Μάλιστα υπό μία έννοια είναι κι ο DJ X μια ακόμα χαμένη ευκαιρία σαν τον μη-χορό του Marshall και το μη-ρεζουμέ της Robin. (Αν πάντως επιβεβαιωθείς σε αυτό που προβλέπεις τότε προφανώς το παράπονο σβήνεται και η σειρά κερδίζει και έξτρα continuity πόντους.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το How I Met Your Mother ύπάρχουν δύο tie-in sites αυτήν τη βδομάδα...
    www.barneysvideoresume.com
    και
    mysteriousdrx.com

    Αυτό που δεν κατάλαβα είναι άν θα συνεχίζουν να δείχνουν την κοιλιά της Lily ή ήταν ένα One time joke...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λογικά θα το αποφύγουν. Εξάλλου έχει ήδη γυριστεί το season finale για να μην γίνει καμιά στραβή και δεν είναι διαθέσιμη τότε η Hannigan, άρα θα ήταν πολύ ασυνεπές αν τη μια βδομάδα ήταν χοντρή και την άλλη όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήταν αστείο από την αρχή-αρχή!

    "He's a pediatrician, so you know he likes kids. Or feet. No no. Kids."

    Και γενικότερα το ύφος της Liz που έπαιρνε ιδέες απο τα schemes του Generalissimo ήταν όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ok, mesa se 2 meres eida ola ta epeisodia "30 rock" kai eimai update (fisika teleiosa kai "mad men")... lol...

    "katarameni" mesi!

    ade, pushing daisies tora kai teleiosa me apothimena mou! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή