American Idol: Top-11


Holy Carrie Underwood, it's country week.

Michael Sarver, 'Ain't Goin' Down ('Til the Sun Comes Up)': Ωραία, μπορώ απλά να σκιπάρω στο επόμενο show; Ugh, πόσο τον καταλαβαίνω τον Simon αυτή τη στιγμή. Ειλικρινά δεν ξέρω τι υποτίθεται οτι ήταν αυτό που άκουσα μόλις τώρα. Βγήκε ο Sarver και έτρεχε κάτι μασημένες λέξεις πάνω από μια φυσαρμόνικα. Μπράβο του, χεστήκαμε. "You could have been singing in Norwegian," πρώτη ατάκα της βραδιάς από τον Simon φυσικά, εξηγώντας οτι δεν κατάλαβε λέξη από τις λέξεις που 'τραγούδησε' ο Sarver.

Allison Iraheta, 'Blame It on Your Heart': Πολύ, πολύ πλούσια φωνή η Allison, που καταφέρνει εδώ να μου θυμίζει ταυτόχρονα την Kelly Clarkson και την Carrie Underwood. Το πήρε το τραγούδι κι έφυγε εδώ, δίνοντας μια βρώμικη rock edge χροιά σε μια τυπικά χαζοχαρούμενη country με βιολιά μελωδία. Τίποτα που να με νοιάζει να ξανακούσω, αλλά δεν είναι εύκολο για όλυος να επιβιώσουν τόσο άνετα την country week, ειδικά όταν έχουν προλάβει να ταυτιστούν με άλλο μουσικό είδος. Ίσως μάλιστα αυτό να βοηθήσει την Allison να δείξει περισσότερες πλευρές του ταλέντου της στο μέλλον.

Kris Allen, 'To Make You Fell My Love': Jesus, είναι ιδέα μου ή ο hick που είχανε φέρει για μέντορα την έπεφτε στον Kris; "Good joοοοοb" και καπάκι παιξιματάκι με τα μάτια, μια χαρούλα! Και τα γράφω αυτά γιατί δεν έχω τίποτα να πω για την βαρετή καραόκε ερμηνεία του Kris. 'Καλή φωνή', 'όμορφη παρουσία' κτλ.

Lil' Rounds, 'Independence Day': Τι θέλει η Rihanna στο show; Regardless, η Lil επέλεξε να πει το ίδιο τραγούδι που θα είχα επιλέξει κι εγώ αν ήμουν κοπέλα διαγωνιζόμενος στο show, για τον πολύ απλό λόγο οτι είναι απολύτως προφανής επιλογή, ως το μοναδικό non-Carrie country τραγούδι που ξέρω και θα μπορούσε να παίξει στο Idol-- όλα τα άλλα μου είναι Κινέζικα. Όμως αυτό που κάνει η Lil είναι μια uber-flat βερσιόν ενός κομματιού πασίγνωστου το οποίο έχουν σημαδέψει ερμηνευτικά δύο πολύ μεγάλες φωνές (η Martina McBride και η Carrie, ντε). Πλάκα στην πλάκα, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε τι θα προέκυπτε αν όντως έβαζε λίγο r'n'b μέσα στην country. Για κάτι τέτοια πρέπει να υπάρχει αυτό το show, διάολε, όχι για τέτοιες άβολες παιδικές ερμηνείες. O Simon είναι spot-on ως συνήθως.

(Σοβαρά όμως τώρα, μπορεί κάποιος να δώσει στην Kara ένα κουτάκι με νότες; Πραγματικά, μετά από κάθε διαγωνιζόμενο αναζητά απεγνωσμένα τις Νότες. Πού είναι οι Νότες! Χέσε μας ρε Kara.)

Adam Lambert, 'Ring of Fire': Hate to admit it, αλλά αυτό το πράγμα έπρεπε να κάνει και η Lil. Ακομπλεξάριστα να μπει και να αφήσει τον τραχανοπλαγιά mentor να κοιτάζει χαζεμένος και να μην βρίσκει κάτι ευγενικό να πει. Και να είναι απολύτως απολύτως απολύτως ο εαυτός της, σαν τον Adam. Ακόμα δε μπορώ να τον αντέξω ως τραγουδιστή βέβαια, αλλά παίρνει τρελούς πόντους για αρχίδια. Αλλά αλήθεια, ανυπόφορος.

Scott McIntyre, 'Wild Angels': ΥΠΝΟΙ. Skip. (Απλά μικρή παύση στο skip για να σημειώσουμε μια ακόμα αναζήτηση της Kara για Μεγάλες Νότες. Σοβαρά, 4/6 διαγωνιζόμενους; Είναι ήδη πιο προβλέψιμη από τον Randy.)

Alexis Grace, 'Jolene': Hate the har, love the choice απόψε για την Alexis. Oι κριτές κλασικά θέλουν τους διαγωνιζόμενους να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα από την αρχή ως το τέλος της σεζόν και έτσι σκάλωσαν τώρα που η Alexis μαζεύτηκε και έγινε λίγο πιο εσωτερική σε σχέση με το sex-fest του 'Dirty Diana' από την προηγούμενη βδομάδα. Και δεν ξέρω τι άκουγαν αυτοί, αλλά εγώ προβληματικό pitch δεν έπιασα. Δεν είχαμε τίποτα καλύτερο απόψε ως τώρα, επίσης.

Danny Gokey, 'Jesus Take the Wheel': Πω, αλήθεια ρε Gokey; Αλήθεια; Μπλιαχ.

Anoop Desai, 'You Are Always on My Mind': 'Anoop Dawg is back' κτλ κτλ, εγώ δεν πειράζει που βαριέμαι, έτσι; Καλή μπαλάντα, καλά φωνητικά, αλλά έλα ρε Anoop. Για άλλα πράγματα είσαι.

Megan Joy, 'I Go Walking After Midnight': Ah, Megan. Joy! Είναι το υπέροχο hot mess στο οποίο μας έχει πλέον συνηθίσει η Megan Joy, σπαστικός χορός, μοναδική χροιά, 'γεια σου' φωνητικά, υπέροχα ό,τι νά'ναι σύνολο. Έχω αρχίσει να τη λατρεύω, μέσα στη χαοτική μοναδικότητά της, και αναρωτιέμαι πλέον για πόσο καιρό θα μπορεί να παραμείνει μέσα στο διαγωνισμό. Είναι μια ξεχωριστή νότα μέσα στο μπαλαντονιανιά των Gokeys και των Anoops και των Scotts.

Matt Giraud, 'So Small': Όχι άσχημος, αλλά στα όρια του non-event όπως και η μισή βραδιά απόψε. Σκότωσε την τελευταία νότα βέβαια, που μπορεί εν τέλει να είναι το μόνο που θα θυμάμαι από αυτόν απόψε.


Best of the night: Three-way tie ανάμεσα σε Alexis, Megan και Megan Joy. Αυτές οι τρεις κάνουν τις βραδιές του Idol φέτος να ξεκολλάνε από τη βαριστημάρα...

Worst of the night: ...μαζί με τον Adam φυσικά, για όλους τους λάθος λόγους.
Will go: Η λογική λέει οτι παίζουμε κάπου μεταξύ Scott (πόσο μακριά να σε πάει η pity vote;) και Sarver (πήγε πρώτος) με το bottom 3 ίσως να συμπληρώνεται από την Megan Joy; Ας πούμε Scott, πάντως.


.

8 σχόλια:

  1. Τέλεια. Φυσικά και οι δύο που μου άρεσαν πιο πολύ θα κατέληγαν στο bottom 3.

    Έχασα περίπου τη μισή μου θέληση τώρα να δω την υπόλοιπη σεζόν, χάρη σε μια έξοδο που είναι εμφανές οτι θα συζητιέται για χρόνια ως κάτι αντίστοιχο εκείνης της Jennifer Hudson. Το Judges Save μπήκε στο παιχνίδι ακριβώς για να μη γραφτούν άλλα τέτοια στο show, αλλά μόλις αυτό έγινε. Κριτές συγχαρητήρια, αποτύχατε!

    Και by the way, αυτό το σαδιστικό πράγμα του τέλους με τους διαγωνιζόμενους να χύνουν αίμα και φωνή και ψυχή πάνω από το τραπέζι ελπίζοντας στη Σωτηρία τους, είναι απλά ό,τι πιο απάνθρωπο έχει κάνει μέχρι σήμερα το Idol. Urgh.

    On the bright side, μόλις γλίτωσα $2.50 ανά βδομάδα που θα έδινα στο iTunes για το επόμενο δίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου φαίνεται περίεργο που αποχώρησε η Αλέξις (και εννοείται ότι άξιζε αυτό το save), το τραγούδι της ήταν από τα καλύτερα προχτές...

    Επίσης, μπορεί να μου πει κάποιος γιατί κρατάνε ακόμη τον McIntyre;
    Το ξέρω ότι βρίσκεις τουλάχιστον ανυπόφορο τον Lambert, αλλά πραγματικά λατρεύω την πομπώδη, θεατρινίστικη και pretentious περσόνα του (και το βαψιματάκι του που τρόμαξε τον καράβλαχο :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, η συνάντηση Lambert-Hillbilly θα είναι από τα highlights της τηλεοπτικής σεζόν. Μεγάλες στιγμές.

    Το οτι η Alexis έφυγε γίνεται ακόμα πιο γελοίο ως γεγονός αν σκεφτείς οτι έχουν μείνει ακόμα τουλάχιστον 4-5 cannon fodder ακόμα. Το καλό είναι οτι δε θα χρειαστεί να μείνει αλυσοδεμένη στη μηχανή του Idol-- she was too good for them. Ας βγάλουν εκεί δίσκους με τον Gokey και τις inspirational μπαλάντες του. Το άλμπουμ θα μπορεί να έχει και ονομασία-homage στο Scrubs: 'My Dead Wife'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θεωρούσα σχεδόν δεδομένο ότι η Αλέξις θα έφτανε στο top 5, αν όχι στο top 3. Και μου άρεσε πολύ όπως τραγούδησε προχτές, αφού όταν άρχισαν να σχολιάζουν οι κριτές αναρωτιόμουν αν μιλούσαν για το ίδιο τραγούδι. Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες ερμηνείες της βραδιάς πέρασαν και δεν ακούμπησαν, ελάχιστους θυμάμαι, is it only me? (btw, λατρεύω την quirkiness της Megan Joy, είναι αδύνατο να μην την προσέξεις)

    Truth be told, πρώτη χρονιά βλέπω το ΑΙ και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα βγάλουν τον Gokey. Ενδιαφέρον τίτλος για το άλμπουμ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eίναι σαφώς πολύ πιο ενδιαφέρον από πέρσι, και νομίζω και από πρόπερσι αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη που είδα και είχα ήδη ξενερώσει με το στραπάτσο του Josiah... Βλέποντας στον ελεύθερο χρόνο μου και τις υπόλοιπες σεζόν κατάλαβα ότι αυτή που είχα δει πρώτη ήταν και από τις πιο αδύναμες, αλλά ΟΚ. Φέτος έχουμε κάποιες τρομερές φωνές και μια δυο απίστευτες περσόνες. ΜΕ την αποχώρηση της Αλέξις πραγματικά δν ξαναβλέπω αυτή τη μαλακία.

    Ή οι Αμερικανοί είναι μαλάκες ή εγώ.

    Ή οι Αμερικανοί ή εγώ και ο Tyler.

    Ή οι Αμερικανοί ή εγώ και ο Tyler και η Edwina Monsoon.

    Ή οι Αμερικανοί ή εγώ και ο Tyler και η Edwina Monsoon και....

    Βρε λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελείωσε, το πήρα απόφαση. Από το καλοκαίρι θα ξεκινήσω AlexisWatch όπου θα παρακολουθούμε την πορεία της διαγωνιζόμενης που ήταν υπερβολικά καλή για το Idol.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφωνώ με όλους σας, τρελά όμως.Η κοπέλα ήταν το μαύρο της το χάλι -μόνο και μόνο- σε αυτή την ερμηνεία,όχι στις προηγούμενες.Και εγώ την είχα στα φαβορί μέχρι την country week ,αλλά αυτό το πράγμα έτσι όπως ερμήνευσε το κομμάτι της Dolly Parton ήταν για κλάματα.Για να μη μιλήσω για αυτό που πολύ εύστοχα ο dark_tyler ονομάζει σαδιστική διαδικασία,όπου τα φάλτσα της αντηχούν ακόμα στα αυτιά μου.
    Επίσης έδειξε μηδέν προσωπικότητα.Απλά ένα κοριτσάκι που είχε μια ιδέα για τον εαυτό του και ξαφνικά όταν άρχισε να ακούει τις δικαιολογημένες κακές κριτικές,κατέρρευσε στη κυριολεξία.Eμ το ωραία βαμμένο μαλλί κομμωτηρίου και η γλυκιά φατσούλα δε σε κάνουν star αγάπη.Έπρεπε να φύγει-αν και μέχρι την country week επαναλαμβάνω-δήλωνα θαυμαστής της,πλην όμως αποδείχτηκε τρελή απογοήτευση.Είναι showbusiness and only the talented and STRONG survives.Δε θα κάνει φυσικά καμμία καριέρα.
    Sorry.-ξερό το sorry αλά Simon-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή