είδαμε σήμερα:


Επειδή ούτε κάποιο από τα Δευτεριάτικα με τρέλανε ιδιαίτερα, κι επειδή δε θα έχω την ευκαιρία να ανεβάσω τίποτα άλλο μέχρι αύριο το βράδυ, εν συντομία σχόλια για Gossip Girl, How I Met Your Mother, Terminator και 24 μετά το άλμα.

~-~

Gossip Girl 2x19 'The Grandfather': Eh, Blair και Nate; Αλήθεια; Το χειρότερο δεν ήταν οτι συνέβη αυτή η εξέλιξη στο τέλος, ήταν οτι μάλλον αποτέλεσε το καλύτερο πράγμα σε όλο το 40λεπτο. Yikes, I know. Κι όμως, η σκηνή τους στο δωμάτιο που ο Νέος Nate μιλάει στη Nέα Blair είχε μια γλυκύτητα και μια χημεία μεταξύ των δύο που ήλπιζα να έχει σταματήσει να υπάρχει.

Όμως, όλη αυτή η ξαφνική μεταστροφή του Nate σε μελλοντικό πολιτικό (yawn), ο 'τσακωμός' των Lilly και Rufus πάνω σε μια σαχλή και ξεδιάντροπη αφορμή για εισαγωγή στον επερχόμενο backdoor pilot του Gossip Girl spin-off, η Jenny με όλη τη δόξα του κατεστραμμένου μαλλιού της αλλά καθόλου από το υφάκι που της το χάρισε και τους υπόλοιπους χαρακτήρες να περιφέρονται χωρίς τρομερά προφανή λόγο, αφήνει αυτό -το χειρότερο μάλλον επεισόδιο της σειράς μέχρι σήμερα- με μοναδικό λόγο ύπαρξης και θαυμασμού, το πόσο ομορφότερη γίνεται η Leighton Meester κάθε εβδομάδα που περνάει. Σοβαρά όμως.

~-~

How I Met Your Mother 4x18 'Old King Clancy': Mικρό διάλειμμα για διαφημίσεις; Mετά από τα δύο καλύτερα επεισόδια της σεζόν η σειρά ψιλοσκοντάφτει, με ένα επεισόδιο χωρίς ιδιαίτερες legendary ατάκες ή κάτι χαρακτηριστικά HIMYM-esuqe εν γένει... εκτός από όλο το b-story με τα Καναδικά αστεία. Το οποίο ήταν γαμάτο είτε ξέραμε γιατί πράγμα μίλαγαν, είτε όχι, και το payoff με την απάντηση της Robin ήταν τέλειο. ("I don't know what any of these words mean.")

Aλλά όλο το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν μια μετριότητα, με αστεία να πέφτουν με γδούπο στο έδαφος (η Louisa, το μοντάζ των απολύσεων), τον Ted να είναι συνηθισμένα ανυπόφορος και μια πλοκή που μοιάζει να ξέφυγε από τις χειρότερες σεζόν του Friends. Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα επεισόδια της κατηγορίας που μπορούμε κάλλιστα να ονομάσουμε 'The Burger Episodes'*, δηλαδή εκείνα που συνολικά είναι υπερ-μπούρδες, αλλά ένα τους στοιχείο είναι τόσο επιτυχημένο και αστείο (εδώ τα Καναδικά sex jokes) που μάλλον θα είναι σημείο αναφοράς για όλες τις παρέες εκεί έξω.

(*) The Cheerleader Effect, το επεισόδιο με την οικογένεια του Barney, φυσικά η ωδή του Marshall στο μπέργκερ... αν ψάξουμε θα βρούμε πολλά ακόμα τέτοια παραδείγματα.

~-~

Terminator 2x19 'Today Is the Day, Part 2': Αγάπη, μόνο αγάπη. Τα πράγματα έχουν μπει μπροστά πια εμφανώς, και ακόμα και τώραη σειρά δεν κάνει εκπτώσεις στο πώς εστιάζει στους χαρακτήρες. Η καλύτερη σκηνή ήταν εκείνη του John με τη Jesse όπου εκτός του πόσο καθηλωτική ήταν, έδωσε και μια απίστευτης απλότητας όσο και προφανή και συναισθηματικά δυνατή εξήγηση για το λόγο που ο John επιλέγει ρομπότ στο πλευρό του-- γιατί πολύ απλά αυτά δε μπορούν να πληγωθούν σαν τους ανθρώπους του. Και θα είναι έξτρα δυνατό το statement αν όλη αυτή η περιπέτειά του με τη Reily του σχημάτισε αυτή ακριβώς την πεποίθηση. Time-travel loop paradox με ουσία; Έχουμε και τέτοια, αμέ.

Κατά τα άλλα, το flashback στο υποβρύχιο παρέδωσε καλύτερα από ό,τι περίμενα, με το σύνολο εκείνων των σκηνών να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τεκμηρίωση των κινήσεων της Jesse και του γιατί θα έκανε ό,τι έκανε για να ξεφορτωθεί την Cameron. Still, a villain, και το δίλημμα του Derek ήταν τόσο ισχυρό που σχεδόν έλιωνε την οθόνη στη σκηνή που μοιράστηκαν οι δυο τους. Όσο για τη μυθολογία, ελπίζω να προλάβουν να πάνε κάπου με όλα τα ενδιαφέροντα hints που συνεχίζουν κι εδώ να σπέρνουν-- την προσέγγιση των Τ-1000 (ή μιας φράξιας τους) από τον John, τον John Henry καθώς αρχίζει να αντιλαμβάνεται σιγά-σιγά τα σχέδια της Shirley Manson, και φυσικά το σχέδιο το ίδιο της Manson. Damn, μόνο 3 επεισοδιάκια ακόμα.

~-~

24 7x15: Ο Jon Voight εξακολουθεί να τα σπάει ως μεγάλος κακός της σεζόν, καθώς 2-3 ακόμα χαρακτήρες αρχίζουν να αποκτούν ενδιαφέρον καθώς η σεζόν φουλάρει προς την κλιμάκωσή της. That said, πάντα νιώθω πω ιστορίες με κεντρικούς ήρωες που βρίσκονται να κατηγορούνται για κάτι που δεν έκαναν είναι περισσότερο αγγαρεία παρά διασκέδαση για εμένα ως θεατή, και ελπίζω να μην έχει κάποιο κεντρικό ρόλο αυτό στην υπόλοιπη σεζόν. Εξάλλου τώρα ο Jack βρίσκεται σε Mason territory με την έκθεσή του στο αεροζόλ. Φυσικά να τα κακαρώσει δεν πρόκειται, οπότε ας λειτουργήσει αυτό απλά ως απενοχοποιητικό στοιχεία να πάμε παρακάτω.

Την ίδια στιγμή που στα ενδότερα του Λευκού Οίκου οι συγγραφείς αναζητούν απεγνωσμένα storyline, προχωρώντας σε μια εξέλιξη που με μπερδεύει κάπως. Γιατί να δώσουν στην Sprague Grayden όλη την coolness της Έγκρισης Από Τον Agent Pierce (TM) μόνο για να την κάνουν κακιά σε βαθμό 5-Ψόφα Τώρα, Μωρή δύο επεισόδια μετά; *confused*. Θα ήλπιζα οτι η επικείμενη (σωστά; σωστά;) αθώωση του Jack θα επέτρεπε στον Ethan να επιστέψει, αλλά φοβάμαι πως θα πάει στα άκρα αυτή η κόντρα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Ίδωμεν. Σε κάθε περίπτωση αυτό έμοιαζε για σχετικά μεταβατικό επεισόδιο με μπόλικο set-up για διάφορα storylines, οπότε αναμένουμε.

.

18 σχόλια:

  1. Για 24,τα τελευταία δύο ενώ είχαν μερικές καλές σκηνές (δεν περίμενα με τίποτα να πεθάνει ο Mayer, μετά την bonding "my son" σκηνή περίμενα να τους δω να δουλεύουν μαζί για να bring down την Starkwood ως το τέλος της σεζόν) κατά τα άλλα δεν με ενθουσίασαν.
    Κάπου εδώ νομίζω είναι που έκαναν και το break στην παραγωγή για ένα μήνα και ξαναέγραψαν το τελευταίο act. Όπου να΄ναι αναμένουμε και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (δεν ξέρω αν θεωρείται spoiler, νομίζω έχει ανακοινωθεί και επίσημα, αλλά για καλό και για κακό, δεν το λέω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Looks like V was abducted by aliens.
    -Looks like V was lost in the jungles of the Amazon.
    -Looks like V was trampled by a giant kangaroo.

    Αυτή την πρόταση θα την ακούσω ποτέ από το στόμα της Kristen??? ΑΜΗΝ!

    Γιατί δε μπορούν απλά να τα βρουν ο Chuck και η Blair και να περάσουν την αιωνιότητα κυβερνώντας (με πολλή φινέτσα) τον πλανήτη;

    I'm waiting for the remains of the J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το έμαθες που απαντούσε ο Ομπάμα σε ερωτήσεις στο LA κ πάει ένας τύπος να κάνει τη δική του κ άρχισε ο κόσμος να τον χειροκροτάει (τον τύπο όχι τον πρόεδρο) και λέει ο πρόεδρος "Is he on, like, Gossip Girl or something?" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://gawker.com/5182110/gossip-girl-touch-football-can-get-rough
    To kalitero komati sto gossip girl einai ayta ta recaps meta apo kathe epeisodio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να πω πως ο θάνατος του γερουσιαστή ήταν αναμενόμενος, και έπρεπε να είναι και από τον JB. Ούτε μια σειρήνα, ούτε ένας φανός περιπολικού να αναβοσβήνει. Δεν τα κάνουν τέτοια λάθη τέτοιοι υπερπράκτορες. Νομίζω πως αυτή η σεναριακή υπερτρύπα οφείλεται στη διατήρηση του εντελώς The Hitcher (οτοστόπ του τρόμου) κλίματος για τον Bauer, αλλά προβλέπεται να σταματήσει αυτό και πλέον να κυνηγάμε τους κακούς χωρίς να ασχολούμαστε με περαιτέρω ενοχοποιήσεις του Bauer.

    On a side note, επειδή δεν νύσταζα, χάζεψα και το τελευταίο Heroes (που λογικά δεν βλέπεις και καλά κάνεις), που το βρήκα watchable, με δύο όμορφες σκηνούλες (το cold snap και το ταξιδάκι στο Παρίσι) με παρεμβολή μιας ηλίθιας κατ' εμέ σκηνής (το βλεφάρισμα του ματιού της Tracy), για την οποία νομίζω ευθύνεται κάποιος από τους παρασυγγραφείς και όχι ο Γρηγόρης Γαϊτάνος (αν θυμάμαι καλά) που το σκηνοθέτησε επαρκώς καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιας που πιάσαμε τα διάφορα επεισόδια, είδα και εγώ το πρώτο Heroes του Fuller. Καλούτσικο και ξεκίνησε ήδη να συμμαζεύει το cast τόσο σε αριθμό όσο και σε γελοιωδώς ισχυρές δυνάμεις.

    Είδα και το Kings, μια glorifired σαπουνόπερα είναι, αλλά ρε γαμώτο είχε στο επεισόδιο Ian Mcshane, Brian Cox και Miguel Ferrer. Ευτυχώς εμφανίζονταν στις ίδιες σκηνές και μπορούσα να κάνω flash forward στις υπόλοιπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Gia to Terminator:Symfwnw apolyta mazi sou,to mono pou 8elw na pros8esw einai to e3hs:Ki an o T-1000 pou telika arnh8hke th symmaxia me tous an8rwpous einai h Shirley Manson???Emena auto mou mphke sto myalo ap thn stigmh pou ton eida!
    Kai kata poso eimaste sigouroi oti h8ele pragmati symmaxia??To sxolio tou Kouigk htan oti o Connor 3erei oti prepei na 3erei,pou emena mou fainetai kommataki diforoumeno.K an h8ele o Skynet na antikatasthsei ton John me ena T1000??Syn to gegonos oti h Cameron dysleitourgei,pi8anatota apo conflict ston programmatismo ths.(An 8ymh8oume ligo to SE02E01,h Cameron ekane override thn entolh Terminate John,den thn antikatesthse me allh px Protect John-k opws eidame kapoia allh stigmh,leitourgouse san infiltrator).8elw na pw oti den 3eroume k ta va8ytera kinhtra ths Cam...Mporei na vre8oume mprosta se mia megalh anatroph!

    Oso gia to Heroes,nai htan safws kalytero apo olh thn 3h sezon to teleutaio,k eixe kapoies skhnes pou pragmatika 3exwrizan px auth pou o Matt k h Daphne antallassoun ta teleutaia logia prin pe8anei sthn agkalia tou.Elpizw o Fueller na mporesei na thn souloupwsei thn seira wste na perimenoume me agwnia thn epomenh sezon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Leighton Meester... Αχχχ..!!!

    Για το επεισόδιο, ουδείς λόγος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Still, a villain, και το δίλημμα του Derek ήταν τόσο ισχυρό που σχεδόν έλιωνε την οθόνη στη σκηνή που μοιράστηκαν οι δυο τους."

    Fallen hero καλύτερα; Είναι πολύ γκρίζα τα πράγματα τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μετά την bonding "my son" σκηνή περίμενα να τους δω να δουλεύουν μαζί για να bring down την Starkwood ως το τέλος της σεζόν
    Μπα, ήταν υπερβολικά συγκινητικο-πατριωτικο-old-school-αμερικανιά για να τελειώνε ευχάριστα ρε! Απλά εγώ νόμισα οτι ο Meyer θα τον πρόδιδε.

    Tζώτζιου, μακάρι να αποδειχθείς σωστός. Πραγματικά, δεν έχω χρόνο για 'παρεξηγήσεις' στις περιπέτειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Tainted Love: To link σου είναι ΧΡΥΣΟΣ.

    Re: Obama & Gossip Girl, φαίνεται πως το επιτελείο του ξέρει να φτιάχνι εντυπωσιακά καλές και πλήρεις και επίκαιρες zeitgeist tapes. Kudos. Αν και, η αναφορά δεν του βγήκε casual νομίζει ο Obama οτι την έκανε να ακούγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ki an o T-1000 pou telika arnh8hke th symmaxia me tous an8rwpous einai h Shirley Manson???
    Χμ, μου αρέσει. Θα ήταν ένας ενδιαφέρων τρόπος να δέσουν όλα τα storylines της σειράς τρία επεισόδια πριν τη λήξη.

    @Hellboy: Ναι, καλύτερο το δικό σου. Βασικά είναι αυτό που έγραφα την προηγούμενη βδομάδα, οτι θέλω να πειστώ για την πλευρά της Jesse, αλλιώς παραείναι μονδιάστατα comic-book villain. Και νομίζω πείστηκα. Τα πράγματα είναι όντως γκρίζα (ή απλώς σκούρα!), ειδικά αν σκεφτούμε αυτό που λέει και ο Kwizats Haderach, οτι πράγματι η Cameron δεν έσβησε καμία διαταγή, απλά κατάφερε -προσωρινά;- να την 'κάνει πέρα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για τις άλλες σειρές, το Kings είναι κρίμα που έχει τόσο πολύ καλούς ηθοποιούς, και είναι κρίμα που πρόλαβε ήδη να χρεωθεί ως αποτυχία για ένα δίκτυο που το κοντινότερο που έφτασε σε πειραματισμό την τελευταία διετία ήταν το... Chuck. Αλλά είναι ανούσιο ρε γαμώτο, και είναι και βαρετό. Ήθελα πάρα πολύ να είναι άψογο και να σκίσει, και όλα αυτά, αλλά δεν.

    Το Heroes δεν έχω καμιά καούρα να το ξαναπιάσω ακόμα, εξάλλου οι ουσιαστικές επιδιορθώσεις από τον Fuller δε θα έρθουν μέχρι του χρόνου που -αν οι καλοί άνθρωποι της NBC Universal έχουν καθόλου κοινή λογική στο κεφάλι τους- θα τοποθετηθεί και showrunner. Εκτός κι αν φύγει για να κάνει κάτι άλλο, οπότε δε θα υπάρχει πλέον λόγος να ασχοληθούμε ξανά.

    Μόνο μια παράκληση, επειδή έπεσε σπόιλερ για το Heroes παραπάνω, όταν μιλάτε για shows που δεν καλύπτονται από το εκάστοτε ποστ, όχι σπόιλερς. Τώρα αυτό ειλικρινά βαριέμαι να το μαζεύω (τριτοτέταρτοι χαρακτήρες του Heroes; Eh) αλλά το υπενθυμίζω γενικά για μελλοντική χρήση. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και φυσικά ότι αναφέρετε στο HIMYM έχει υπόσταση στα internets. http://www.canadiansexacts.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eida k GG simera

    nate + blair? BARF!!!!

    ma den itan toso omorfa pou eixame ksexasei ayto ton atyxi sunduasmo apo tin proti season? k ti orea pou kulouse i seira! ixa arxisei na min polunoiazomai k gia nate + vanessa anymore, kala itan san happy background.

    ti eswse ligo to episodeio? i Doroda k mono i Doroda, na pathainei usteria sta rwsika! :D

    p.s. lobotomy tis kanan tis mikris Jenny? uparxei mono gia na rabei mpalwmata sta sakakia tou adelfou tis pleon? k ksexase to trelo moiraio crush me ton Nate? 'you are meant to be together Vanessa' WTF

    ΑπάντησηΔιαγραφή