FinaleWatch: Terminator: The Sarah Connor Chronicles


Yeahbuhwhat;

Είχα μέσα μου μια μικρή υποψία οτι κρυφά από όλους μας (και τους 12 που βλέπουμε δηλαδή), ο Josh Friedman είχε αποφασίσει να κλείσει τη σειρά με έναν τρόπο παρόμοιο του Life, όπου βασικά η μυθολογία συμμαζεύτηκε και αποχαιρετήσαμε το show με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Εδώ, οι Connors είχαν πλησιάσει τη Weaver, τα loose threads είχαν μαζευτεί όλα γύρω από μια συνάντηση, και όλα έδειχναν να καταλήγουν όμορφα κι ωραία.

Και κατέληξαν.

Και μετά συνέβη το τελευταίο πεντάλεπτο.

ΟΚ, μισό. Ως εκείνο το σημείο το επεισόδιο ήταν αναμενόμενα φανταστικό, είχαμε τις σκηνάρες με τον John και την Cameron, μάθαμε οτι η Weaver όντως ήταν το μέταλλο στο υποβρύχιο, οτι ο John όντως είχε προσφέρει συμμαχία την οποία αν κατάλαβα σωστά ουσιαστικά η Weaver δέχτηκε αλλά με έναν ιδιαιτέρως πολύπλοκο τρόπο, το οποίο οδηγεί στο τελικό μας συμπέρασμα για τα σχέδιά της. Που ήταν όντως οτι δεν έχτιζε τη SkyNet, αλλα΄την αντίσταση σε αυτήν.

Και μετά όλα πήγαν στο διάολο, δηλαδή στο μέλλον. Προσπερνώντας για λίγο την προφανή ένσταση, οτι δηλαδή αυτά τα ταξίδια είναι όντως πάρα πολλά και υπερβολικά χύμα, θα δεχτώ αυτό που συνέβη στο φινάλε για τον τρόπο που αποτελεί pitch από τον Friedman για μια παντελώς διαφορετική σειρά για την περίπτωση που θα ανανεωθεί. (Λέμε τώρα.)

Ο John μόνος σε ένα μέλλον όπου κανείς δεν τον γνωρίζει, με μόνους συμμάχους την Weaver και τον John Henry, ο οποίος διορθώστε με αν υποθέτω λάθος, αλλά κουβαλάει πλέον τη 'συνείδηση' της Cameron. Στο μεταξύ πίσω η Sarah θα προσπαθήσει να τα αποτρέψει όλα, πιθανώς με τη βοήθεια του Joshua Malina, αν και αυτό που μοιάζει να κατάφερε είναι απλά να διατήρησε ζωντανή την επανάταση χωρίς τον John ως ηγέτη της.

Και αν η επανάσταση συνέβη τελικά και χωρίς τον John Connor, γιατί λύσσαξαν οι μηχανές να τον αποτελειώσουν; Ή μήπως η σειρά θα ήθελε να το πάει αλλού, οτι η άνοδος του John ως Μεσσία θα συνέβη έτσι κι αλλιώς, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον; Kαι πόσο όμορφο touch το οτι ο Derek είναι ζωντανός στο μέλλον, οτι ο John συνάντησε τον πατέρα του, και οτι αντίκρυσε την αυθεντική Allison από τον Palmdale;

Δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν τα μισά από αυτά τα πράγματα, αλλά το φινάλε αυτό ήταν αυτό που λέμε 'mind-blowing'. Δεν νιώθω πως κατέληξε κάπου, αλλά χαλάλι.


.

5 σχόλια:

  1. Η μήπως η αντίσταση θα είναι πιο επιτυχημένη με τον John να ξεκινά τον αγώνα από το σημείο στο οποίο εμφανίζεται εκείνη την στιγμή! Και να συναντά και να ερωτεύεται την κοπέλα η οποία έγινε το μοντέλο για την Κάμερον κ.ο.κ.

    Έλυσε κάποια από τα μυστήρια αλλά εφ'όσον τελειώσει η σειρά εκεί έδειξε πως τίποτα δεν τελειώνει, η μάχη είναι αέναη κτλ. Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re paidia, to "i love you" sto telos ti itan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επεισοδιάρα ε; Λίγες φορές έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό και να τα έχω εντελώς χαμένα… ήταν μια από αυτές τις στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς 3η season όλο αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Ας ελπίζουμε λοιπόν ότι θα δοθεί το οκ από το Fox.

    Η εκδοχή του Hellboy είναι πολύ λογική… μάλλον αυτού του είδους τη βοήθεια ήθελε από την Weaver και γι' αυτό και η Cameron ήταν σαν να είχε βραχυκυκλώσει όταν της το μετέφερε ο Ellison. Τώρα πως θα λειτουργήσει αυτό με όλους τους γνωστούς του στο μέλλον να αγνοούν την ύπαρξή του ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.

    Tyler δύο σημεία που φαίνετε να παρέλειψες : (λογικό με τέτοιο σερί αναρτήσεων)
    1. Την περίεργη συμπεριφορά του John Henry που επαναλάμβανε την Weaver. Ήταν αυτό ή μήπως τρέχανε το ίδιο πρόγραμμα… Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Είναι η Weaver απόγονος του John Henry; Όσο για την συνείδηση της Cameron που είπες δεν έχω καταλάβει αν είναι όντως έτσι. Έχω την ίδια απορία έτσι φλου όπως το αφήσανε.
    2. Τι ήταν αυτό με τον Danny Dyson; Συνεχίζει το έργο του πατέρα του Miles Dyson;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sto "kanoniko" timeline (tou prwtou terminator) o John Connor den itan messias. Itan apla enas apo tous leaders tis antistasis pou i omada tou eixe ftasei polu konta sto na stamatisei to skynet kai na liksei ton polemo. Gi auto valthikan oi mixanes na ton apoteleiwsoun.

    Ti simasia exei tha mou peis twra auto me to xrono-tsirko tis seiras...

    I'm just saying.

    ΑπάντησηΔιαγραφή