The SDCC post

Eίναι αυτό το δοξασμένο weekend σε περίπτωση που δεν το είχατε αντιληφθεί, η μεγαλύτερη γιορτή της ποπ κουλτούρας, κτλ κτλ. Στο San Diego φέτος η σημαντικότερη των ανακοινώσεων αφορούσε έτσι για αλλαγή όντως κάποιο κόμικ (σοκ! δέος! έχει και κόμικς το San Diego;!) αλλά από εκεί και ύστερα έχουμε ένα σωρό μικρο-πραγματάκια που είναι λίγο ως αρκετά exciting, ο browser μου έχει τιγκάρει στα tabs να τα μαζεύω όλα, κι επειδή δε μπορώ να βλέπω αυτό το χάος μπροστά μου, απλά αναπαράγω εδώ μερικά από αυτά. (Όσα πέτυχα στο twitter και τα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα ώστε να τα ανοίξω σε άλλο tab, that is.)


Πρώτα μια συλλογή σημειώσεων για το Dollhouse. (Σοκ.)

O Joss, σχετικά με τις ανησυχίες για το αν η 2η σεζόν θα είναι ενδιαφέρουσα μετά τα όσα μάθαμε στο 'Epitaph One':
"As long as we don't send anyone to Feudal Japan we're pretty much okay"

Η
Felicia Day και το υπόλοιπο καστ του 'Epitaph One' θα επιστρέψουν (έστω για ένα σύντομο πέρασμα) από την πρεμιέρα της 2ης σεζόν. Είπε ακόμα: "What we intend to do is honor ['Epitaph One'], but a lot of it were memories." Και η μνήμη όπως ξέρουμε, παραπλανά.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί τα βάζει συνεχώς με corporations, ο Whedon ουσιαστικά εξήγησε τη meta φύση του Dollhouse: "Have you been in America? I like to consider myself a great documentarian. The entire structure is designed to mess with your minds, to combine selling you things with entertaining you to keep you in line to make you think that you need the things they want you to need and to stay away from the things that they want you to stay away from, to keep them in power, to share none of it. This is all happening. There are lights in the darkness. The art that we get to create because of our powerful patrons let us is one of them, but sometimes, yeah, it's like running the daycare on the Death Star. The truth is there is power and manipulation that is controlling almost all of our every thought, and that is why I love this show so much." Ε, κι άντε μετά σχολιάσε εσύ.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα μικρά-μικρά: O John Cassaday, σχεδιαστής του Joss-written έπους Astonishing X-Men, θα σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο της 2ης σεζόν, ο Alexis Denisof υπέγραψε για recurring ρόλο (ο Joss ελπίζει το ίδιο να συμβεί σύντομα με τη Summer Glau), και τέλος η 2η σεζόν θα έχει εντελώς διαφορετικό look από την πρώτη, καθώς θα είναι γυρισμένη σε βίντεο κρατώντας τη διευθύντρια φωτογραφίας του 'Epitaph One'.

Κανείς δεν είπε τίποτα σχετικά με το αν αυτό το επεισόδιο θα παιχτεί ποτέ τελικά στην τηλεόραση, αλλά προσωπικά θεωρώ δεδομένο πως αφού κυκλοφορήσει το DVD της πρώτης σεζόν, η Fox θα σταματήσει να προσποιείται πως είναι απλά ένα DVD extra και θα το προβάλει πριν τη 2η σεζόν.


Κατά τα άλλα, τσεκάρετε εδώ για κάλυψη άλλων panels:

Chuck, από τον Daniel Fienberg.
Lost, από τον Alan Sepinwall, moderator μάλιστα του από πάνω panel.
True Blood, από τον Daniel Fienberg, όπου μαθαίνουμε για το ποτό True Blood που θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβρη (!) και για το πρώτο footage της Evan Rachel-Wood.
Futurama, από τον Keith Phipps, με σχόλια πάνω στο controversy των νέων voice actors για τη σειρά.


Το io9 μεταδίδει για:
The Prisoner, και τη σχέση του με το πρωτότυπο.
Flashforward, με περιγραφή των πρώτων 17 λεπτών του πιλότου.
Caprica, και το πώς θα είναι σε σχέση τόσο με τον πιλότο που έχουμε δει, όσο και με το BSG.
Vampire Diaries, που θα είναι τραγικό σκουπίδι.
Heroes, που μπορεί να ξαναγίνει διασκεδαστικό, λέει, αλλά πραγματικά ποιος νοιάζεται πια.


Ενώ σε μερικά ακόμα σκόρπια νέα, το Cabin in the Woods θα δει μια σειρά prequel/mythology κόμικς από τον Whedon και την παρέα του από την Dark Horse (που εκδίδει και τη Buffy), το Guild της Felicia Day θα κάνει κι αυτό άλμα στα κόμικς και την Dark Horse (σύντομα θα γράψω και μερικά λόγια για το web-series, που μου κρατάει παρέα αυτές τις μέρες στις μετακινήσεις με συγκοινωνία), ενώ τέλος οι συγγραφείς του Star Trek είπαν οτι η 2η ταινία θα είναι κάτι σαν μέρος 1ο από 2, δηλαδή οτι μάλλον κάνουν το plotting της υπόλοιπης τριλογίας όλο μαζί.


Ουφ. Άντε και του χρόνου με το καλό να tweet-άρω από εκεί!

.

9 σχόλια:

  1. Ουσιαστικό σχόλιο δεν έχω, αλλά υπεργουστάρω το πόσα νέα βγαίνουν μαζεμένα μέσα σε 4 μέρες. Ένα overload πληροφορίας, το παθαίνεις είναι η αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αληθεια ολη μερα βλεπεις τηλεοραση ? δουλεια , φιλοι,γκομενα/ο ? δεν ?

    αν ναι γιατι να μην ανοιξεις και κανα βιβλιο αφου εχεις τοσο πολυ ελευθερο χρονο στα χερια σου?

    after all tv is just lazy man's book


    α και speaking of graphic novels

    αν νομιζετε οτι το watchmen ειναι οτι καλυτερο εχει βγει , παει να πει οτι δεν εχετε τσεκαρει αυτο εδω το ΕΠΟΣ


    warren ellis - transmetropolitan


    blade runner meets network meets 1984 meets fountainhead

    and then some more

    εχει και τευχος αφιερωμενο στην τηλεοραση του μελλοντος,θα σου φυγει το κεφαλι με το καλλιτεχνικο οραμα συγγραφεα/σκιτσογραφου


    nuff said



    46+2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εντάξει, δε θέλω να είμαι εντελώς άδικος. Το Transmetropolitan έχει μια τόσο εντυπωσιακή και εφετζίδικη επίθεση από edgy ιδεές που κι εγώ στα 16 μου είχα εντυπωσιαστεί από αυτό τη στιγμή που το Watchmen βαριόμουν να το διαβάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόσθεσα στο ποστ την κάλυψη του io9 για Vampire Diaries και Heroes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Evan Rachel Wood στο true blood, μου ειχε ξεφύγει αυτο...Αγαπαμε ERW...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tyler


    θες να μου πεις οτι διαβασες το τρανς στα 16 σου (και το επιασες σε ολες του τις προεκτασεις) και τωρα εντυπωσιαζεσαι με σειρες στην τηλεοραση ?

    μου θυμιζεις το παιδι-θαυμα στο magnolia.scary.


    η σε εντυπωσιασαν μονο οι 'edgy' ιδεες και οχι το κειμενο,η δομη η αναπτυξη ?

    αμα ειχε γινει τηλ σειρα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ησουν τοσο κουλ και θα εγραφες παπαδες


    anyway as i said before , tv is just the lazy man's book


    το μπλογκ σου παντως ειναι το πιο ενημερωμενο που εχω δει για τηλεοραση και σειρες γενικοτερα

    peace


    46+2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Aνωνυμος.

    Βρε παλικαρι μου. Solid και πάνσωστο το Transmet αλλά δεν είναι χρήσιμο στο επιχείρημα (;) που προσπαθείς να στήσεις. Chillαρε λίγο. Είναι σαν να σου λέω: Καλοί οι Tool μέχρι και το Aenima αλλά ψάξε λίγο τους Melvins και προπάντων τους Νοmeansno πριν αρχίσεις τις ιντερνετικές ποζεριες. Not cool non?

    υ.γ. ωχ περίμενε το δικό μου τουλάχιστον βγαζει νόημα γιατί οι Melvins και οι Nomeansno ειναι μπάντες όπως και οι Tool. Για κοιτα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσωπικά δε βρίσκω καμία απολύτως χρησιμότητα σε μια 'εγώ ήρθα για να σας ξηγήσω πώς είναι, άλατις' νοοτροπία, και γι'αυτό και το άφησα εκεί το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή