ένα κράξιμο: Buffy, Season 8


Νομίζω οτι ήμουν ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να μάθει την αποκάλυψη της ταυτότητας του Twilight από τις σελίδες του κόμικ, αλλά για καλό και για κακό, spoiler alert. Μετά το άλμα σκέψεις.


H σειρά με έχει χάσει γενικώς από κάπου εκεί γύρω στο τεύχος της Harmony, αλλά και στην πορεία έχει κάνει λίγα πράγματα για να με φέρει πίσω. Αυτή η ανόητη αποκάλυψη σίγουρα δε βοηθάει. Τη στιγμή που τράβηξε τη μάσκα ο Twilight φυσικά και σοκαρίστηκα, ούτε που είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου (αν και retrospectively βγάζει νόημα, καθώς έτσι δικαιολογείται και το γιατί ο Joss ενεπλάκη με αυτή τη βλακεία Season 6 από την IDW), αλλά γρήγορα ξενέρωσα.

Γιατί στο μυαλό μου δε βγάζει το παραμικρό νόημα, και πραγματικά ελπίζω να μην ήταν αυτό που είδαμε η εξήγηση. Στην 5η σεζόν του Angel, o τύπος έχασε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του και κόντεψε να χάσει τον εαυτό του, επειδή για να εισέλθει στο Circle of Black Thorn είχε δημιουργήσει απλώς την ψευδαίσθηση οτι επέτρεψε να πεθάνει η Fred για να έρθει η Illyria. Όχι οτι την σκότωσε, οτι απλώς επέτρεψε να συμβεί. Και τώρα μιλάμε οτι έχει ενορχηστρώσει θανάτους εκατοντάδων, έχει σφαγιάσει slayers, έχουμε δει χαρακτήρες να πεθαίνουν σαν ευθύ αποτέλεσμα των πράξεών του, και η Buffy λάμπει και τον πηδάει on the spot;

(Btw, αυτές οι εξυπνάδες για τη Stephanie Meyer πρέπει να πάψουν αν αυτή η λάμψη είναι for real. Ήμαρτον.)

Βάλτε μέσα και αυτή την φρικτή υποψία που μου άφησε το τεύχος για ένα τεράστιο retcon που μυρίζει η ατμόσφαιρα, όλα αυτά για αρχέγονες δυνάμεις, και για εραστές που ερωτεύτηκαν επειδή κάτι μέσα τους τους ένωνε πάντα, και για τον Angel που σφαγίασε εκατοντάδες για να βοηθήσει τη Buffy να γίνει υπερηρωίδα και... what. the. fuck; Θέλω απλά να εξηγηθεί αυτό το χάλι, και θέλω όλα αυτά να φύγουν.

Και btw, ο Brad Meltzer δεν είναι κακός συγγραφέας, αλλά κάνει για έναν πολύ κακό Joss. Το καρέ με τον Andrew που είναι ντυμένος 700 διαφορετικά geek πράγματα (wtf;) για να αντιμετωπίσει τον Twilight δεν ξέρω από ποιο τεύχος του Archie δραπέτευσε και πώς βρέθηκε εδώ, αλλά πραγματικά σε εκείνο το σημείο ένιωθα να μην ξέρω πια τι διαβάζω. Βάλτε και το χάος που ακολούθησε και καταλαβαίνετε γιατί θέλω απλά αυτή η σεζόν να τελειώσει.

.

8 σχόλια:

  1. Νιωθω να ταραζομαι με αυτα που διαβαζω. Τι ακριβως δειχνει η σεζον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "αν και retrospectively βγάζει νόημα, καθώς έτσι δικαιολογείται και το γιατί ο Joss ενεπλάκη με αυτή τη βλακεία Season 6 από την IDW"

    Και όμως, όχι, δεν βγάζει. Ιδιαίτερα αν είχες μάθει το spoiler και διάβαζες για τον χαμό που έγινε εκείνη την εποχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψάξε να την διαβάσεις, τι να σου πρωτολέω! Ξεκινάει πάρα πολύ καλά, συνεχίζει καλύτερα, τα τελευταία τεύχη που γράφει ο Joss έχουν προβληματάκια αλλά την κάνουν τη δουλειά (και συνδέουν το σύμπαν με το Fray, και σοκαριστικά είναι, γαμώ) αλλά μετά παίζει φοβερή κατρακύλα. Γίνονται πολλά universe-changing γεγονότα, αλλά με πολύ άγαρμπο τρόπο, φρικτό pace και μετριότατα γραψίματα. Σε αυτό το σημείο έχει φτάσει να θυμίζει fan fiction.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hellboy, επειδή όντως έχασα πολύ πράμα εκεί γύρω, αν θες δώσε μου μια περίληψη.

    Αυτό που εννοώ πάντως είναι οτι επειδή ήξερε οτι θα χρειαστεί τον Angel, αναγκάστηκε να 'παίξει' την IDW που είχε τα δικαιώματα του χαρακτήρα για το κόμικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Team Angel!!! χαχαχαα!!!

    Καλά τα χουνε κάνει μπουρδέλο πέρα για πέρα όμως. Τουλάχιστον η artsy-fartsy Season 6 του Angel είχε την ευγένεια να είναι self-contained και να μην ενοχλεί.

    Δεν ξέρω πως θα εξηγήσουν τα ανεξήγητα, αλλά είναι κρίμα που έβγαλαν τη Season 6 εκτός canon πάνω που είχε στρώσει...! (αν διαβάσετε τα καινούρια τευχη του Willingham, είναι μια χαρά!).

    Άσε το άλλο... θεωρητικά ο Angel δε θα πρέπει να τοποθετείται χρονολογικά στην Wolfram & Hart εποχή? Τι, παράτησε τη δικοίκηση της εταιρίας και τις νεκρές Fred και Cordy για να φασωθεί με τη Buffy????? :S

    Όντως απο την αποκάλυψη και μετά διαβάζεται σαν fanfiction 16χρονης που βαρέθηκε να διαβάζει Stephenie Meyer, και το πως απεικονίζει ο Jeanty τον Angel δεν πολυβοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to diavasa to teyxos

    guyzzzzz

    ine OBVIOUS

    he's from the future? hello? k ws vampire Future Angel den tha exei kammia ekswteriki diafora apo Present Angel. it makes sense

    ta glowy stuff kai to romantzo k to fucking... eek... out of character k eleos k perimenw na dw p-ou to pane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, ωραία κλεψιά θα είναι αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή