Survivor: Battle of the Egos


Τίποτα άλλο, αυτό μόνο.


Όλη η σεζόν ως αυτό το επεισόδιο έχτιζε προς αυτό το σημείο, το σημείο όπου οι δύο αδιαμφισβήτητοι (μαζί με την Parvati) κυρίαρχοι του παιχνιδιού θα ορμούσαν ο ένας κατά πάνω στον άλλον στην πρώτη ευκαιρία που θα έβρισκαν το δρόμο ανοιχτό. Την προηγούμενη βδομάδα ο Russell είχε το immunity idol περιπλέκοντας τα πράγματα, ενώ από την άλλη ο ίδιος ο Russ δε μπορούσε να στοχεύσει στον Rob γιατί δε θα ήταν ποτέ τόσο ηλίθιος που να αλλάξει μια σίγουρη ψήφο. Αλλά τώρα, το πεδίο ήταν ελεύθερο. Τώρα η μάχη που όλη η ως τώρα αφήγηση μας υποσχόταν, έφτασε. Κανείς δε στόχευσε καμία Danielle. Κανείς δε στόχευσε σε καμιά Courtney, που ως στόχος θα ήταν πιο αποδεκτός και άρα πολύ πιο εύκολα πραγματοποιήσιμος. Όχι, και οι δύο στράφηκαν ανυπόμονα και λυσσαλέα ο ένας απέναντι στον άλλον.

Και ο Russell τα κατάφερε ξανά. Είναι απίστευτο, το μικρό, αντιπαθητικό hobbit on crack έκανε ξανά τα μαγικά του και πέταξε έξω από το παιχνίδι τον απόλυτο ως τώρα κυρίαρχο. Don't get me wrong, ήταν οι δύο αγαπημένοι μου παίχτες ο ένας απέναντι στον άλλον. Αν πανηγύρισα με τη νίκη του Russell είχε καθαρά να κάνει με το πόσο συναρπαστική και δραματική ήταν η επική ανατροπή που συνολικά πέτυχε τα δύο τελευταία επεισόδια. Γιατί κάτι αδιανόητο συνέβη.

Και τώρα δείτε πώς είχε προετοιμαστεί το έδαφος για αυτή τη στιγμή. Από τον Rob να μειώνει τον Russell λέγοντας στην κάμερα πως την άλλη φορά τα κατάφερε επειδή έπαιζε με ερασιτέχνες αλλά τώρα είναι στη μεγάλη κατηγορία. Well,! Από τον Russell να κλειδώνει τα κέρατά του με αυτά του Rob για κυριαρχία στη φυλή, και τη γνωστή από την προηγούμενη σεζόν στρατηγική του Russell να στοχεύει άμεσα οποιονδήποτε τον απειλεί. Well,!

Ο Russell είχε τεράστιο αβαντάζ μπαίνοντας στη σεζόν, με κανέναν να μην ξέρει το παιχνίδι του, και την Jerri πχ εδώ να κρίνει την εξέλιξη της ψηφοφορίας επειδή ήξερε το παιχνίδι του Rob. Αλλά εκεί κρίνεται το στρατηγικό μεγαλείο. Μπορείς τα πλεονεκτήματά σου να τα μετουσιώσεις σε νίκες; Ο Russell έκανε τον Tyson να αλλάξει την ψήφο του, ήταν τυχερός, αλλά αυτή την τύχη του ο ίδιος την προκάλεσε, την κυνήγησε, και τόλμησε να κάνει την πιο αρχιδάτη κίνηση που έχω δει στις 15 σεζόν Survivor που έχω παρακολουθήσει. Και αυτή τη βδομάδα την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, γοητεύοντας την Jerri και ταράζοντας τον Coach με λόγια περί loyalty (γιατί όταν το μόνο στοιχείο που έχεις για τις υποσχέσεις του Russell αντί της Samoa, είναι η θυσία του για την Parvati, γιατί να μην πιστέψεις στο λόγο του;).

Επίσης, ήξερε τι συμμάχους να διαλέξει. Η Parvati (αλλά και η Danielle) πλησίασε την Jerri, εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του Russell, την έπεισε (παρά την ως τώρα έχθρα τους) οτι εκείνος θα τους προστατέψει γιατί "κοίτα τι έκανε για μένα". Brilliant. Από την άλλη, ο Rob είχε τη Sandra να τα ξύνει και την Courtney να προσφέρει physical comedy. Στην πραγματικότητα ο Rob δεν έκανε τίποτα λάθος στο παιχνίδι του, ήταν πάλι άψογος. Απλά απέναντί του έχει βρει έναν παίχτη που, όπως κι αν το κοιτάξεις τελικά το θέμα, κάνει παπάδες. Τελεία.

Τώρα, χωρίς αμφιβολία αυτό είναι το τέλος της κυριαρχίας. Ο Russell θριαμβεύει μες στο χάος, και τώρα που σούταρε τον Rob το αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης αποσύνθεση των Villains. Πλέον, αδυνατώ να δω κάποιο σενάριο όπου σκοντάφτει και μένει έξω πριν τουλάχιστον το τοπ-4 ή 5. Αφηγηματικά βέβαια δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό για την υπόλοιπη σεζόν. Είχε στηριχτεί ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της στην τιτανομαχία Rob v Russell, που ίσως ξεμείνει δραματουργικά. (Θυμάστε στην Gabon που τα πρώτα 7-8 επεισόδια ήταν όλα κεντραρισμένα στην Sugar και τον Ace, με την κορύφωση να έρχεται όταν αυτή τον πρόδωσε, αφήνοντας όλη την υπόλοιπη σεζόν σε ένα σεβαστό, solid 'meh';)

Δηλαδή τώρα τι; Η λύτρωση του Colby; Αυτό θα είναι το hook; Είμαι περίεργος να δω τι άλλο κόλπο κρύβουν οι παραγωγοί, αν και όσο έχεις τον Russell στο παιχνίδι σχεδόν κάνει τη δουλειά σου για σένα. Ίδωμεν.

Σε κάθε περίπτωση, ένα φοβερό επεισόδιο, τρομερά intense, και με ένα climax αντάξιο των δύο αυτών σπουδαίων παικτών.

~-~-~

Μερικές ακόμα αγαπημένες στιγμές:

-> O Russell να λέει στα μούτρα της Sandra και της Courtney ότι πρέπει να ξεφορτωθούν μια από τις δυο τους. Χωρίς κακία, χωρίς να προσπαθεί να είναι εριστικός. Απλά δηλώνοντας το γεγονός. Ανεκτίμητο.

-> Ο Rob αγκαλιάζει τη Jerri γιατί καταλαβαίνει πώς παίζεται το παιχνίδι και δεν είναι ούτε κομπλεξικός ούτε bitter. Αλλά μειώνει τον Coach λέγοντάς του "You are a little man", επειδή έκανε την πιο δειλή ψήφο στην ιστορία του παιχνιδιού. Ψήφισε ουσιαστικά εις βάρος του Rob, χωρίς να έχει τα κότσια ή το integrity να γράψει το όνομά του. Ο Dragonslayer είναι η μεγαλύτερη Κότα.

-> Πόσο απίστευτα αστεία η Courtney στην δοκιμασία θεέ μου. Και αυτό το κλασικό εκνευριστικό που κάνει; Όταν ο Probst δήλωσε πως η Courtney κόστισε άπειρο χρόνο στους Villains αυτή γύρισε ως συνήθως και του έκανε αυτό τον ειρωνικό "εμένα δε με νοιάζει στην πραγματικότητα" χαιρετισμό. Ugh. Δε λέει καν καλές ατάκες αυτή τη σεζόν, μπορεί απλά να σηκωθεί να φύγει τσάκα-τσάκα;

-> Στους Heroes στο μεταξ-- χαχα καλό.


.

8 σχόλια:

  1. Πανηγύρισα σαν παλαβός κι ας γούσταρα στα 8 αυτά επεισόδια τον Boston Rob (τις 2 άλλες σαιζόν του δεν τις έχω δει). Ο Russell έχει μπει πια σε ...Russell-mode και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο θα μπορούσε να τον σταματήσει (έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό που λέγαμε την άλλη φορά για το reunion της Samoa). Μακάρι να εκτιμήσαμε όλοι λάθος το ύφος του εκεί και να έχει πάει final 2-3 εδώ, γιατί το αξίζει πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α και Coach πραγματικά "little man". Ό,τι να ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αδικο! οταν πηγαν να γυρισουν τη σεζον, δεν ειχε παιχτει στον αερα η σεζον του ρασελ, κι ετσι κανεις δε ξερει ουτε μπορει να φανταστει πως παιζει το παιχνιδι, ενω για τον ρομπ ελεγαν ολοι οτι δε μπορουν να τον εμπιστευτουν απο τον τροπο που εχει παιξει σε προηγουμενες σεζον. και γι αυτο το λογο μονο καταφερε να εκμεταλλευτει τοσο πολυ την κινηση του ο ρασελ να δωσει το immunity idol.

    επισης, οι villains τωρα λογικα πρεπει να χανουν συνεχως στα challenges χωρις τον ρομπ αλλα με τη κορτνι! ισως να γυρισει το παιχνιδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικό είναι το άδικο. Μπορεί να μην είχαν δει το παιχνίδι του αλλά ξέρουν πως ό,τι έκανε στη σεζόν του ήταν αρκετό ώστε να βαφτιστεί villain και να επιστρέψει για άμεσο repeat performance. Έξυπνοι παίχτες είναι, βετεράνοι, μπορούν εύκολα να υποθέσουν τι σημαίνει αυτό., για το αν τον Russell μπορείς να τον εμπιστευτείς ή όχι.

    Άσε που, τελικά, τον ήξεραν ή δεν τον ήξεραν, πάλι στόχος έγινε με τη μία. Δεν είναι ότι τον άφησαν στην ησυχία του μέχρι το jury, όπως τα ζούδια της Samoa. Από τις 3 φορές που πήγαν σε Tribal, τις δύο προς αυτόν βάραγε η συμμαχία του Rob.

    Και το τελευταίο point, το ότι δεν έχει δει ούτε ο ίδιος τη σεζόν του και το αποτέλεσμά της, σημαίνει πως πολύ απλά, όπως οι άλλοι δεν ήξεραν τι να περιμένουν, έτσι κι αυτός δεν είχε την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του. Φοβάμαι δηλαδή πως παίζει πάλι για τη 2η θέση, τελικά.

    Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να τον φέρουν πίσω κάποια στιγμή για 3η φορά, να δούμε εκεί αν θα μπορέσει να αλλάξει το παιχνίδι του ώστε να μην τον σουτάρουνε από τη βάρκα κιόλας που θα τους πηγαίνει στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο καιρό βλέπω που γράφεις για το Survivor και όλο λέω να γράψω και εγώ κάτι αλλά ποτέ δεν το κάνω.Σήμερα όμως,Άγιες μέρες,τι να πω?,λέω να πω και εγώ κάτι να πάει στα κομμάτια, αφού δεν ξέρω κανέναν άλλο σε αυτή τη πόλη που να βλέπει Survivor εκτός από σας και μένα.
    Παραβλέποντας λοιπόν το γεγονός ότι οι απόψεις μας διίστανται αδιανόητα,μ'αρέσει όλο αυτό το νταβαντούρι των απόψεων που επιτέλους μπορώ να ανταλλάξω με άλλους εκτός του φανταστικού Survivor-fan φίλου μου :)
    Keep it up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που μαζευόμαστε, αλλά τις απόψεις σου δε μας είπες τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχα, παντως εχει δικιο, ειναι βασανιστικο να μην εχεις να παρεις καποιον τηλ και να του πεις omg they blindsided *προσθεστε ονομα*

    παντως, ο ρασελ ειναι τοσο cocky που δεν αλλαζει τον τροπο που παιζει γιατι δε θα παραδεχτει ποτε οτι εκανε αυτος λαθος. αντε το πολυ πολυ αυτη τη φορα να μην αποκαλυψει οτι εχει λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άποψη μου.Λοιπόν.
    Αρχικά σιχαίνομαι τον Russell. Ειλικρινά συγνώμη για όλους εσάς που τον συμπαθείτε,αλλά δεν τον μπορώ με τίποτα!Ναι,ναι ξέρω.Καλύτερος παίκτης στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν συμμαζεύεται.Αλλά δεν αντέχεται ο άνθρωπος!Είναι και που δεν είχα και ευκαιρία να τον ξεχάσω λίγο,αφού καπάκια από το Samoa είχαμε το τωρινό.Είναι πολύ psycho για τα γούστα μου, sorry. Όπως πχ. ένιωθα το ίδιο ακριβώς για τον Johnny Fairplay από τα Pearls.Ένα συναίσθημα αηδίας που δεν μπορώ να προσδιορίσω.Δεν με χαλάνε καθόλου οι δόλιοι και μοχθηροί παίχτες.Αλλά αυτός ο τύπος στο λαιμό μου κάθεται!Έτσι όπως τον κόβω πάντως, αν δεν κάνει κάτι η Parvati - η μόνη που όντως μπορεί να βγάλει έξω τον Russel-θα νικήσει άνετα.Γιατί και αυτός και η Parvati να μείνουν στο τέλος, ποιος θα την ψηφίσει για δεύτερη φορά?
    Αυτά.Προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή