True Blood: Beautifully Broken


Blood gelatto. Τίποτα άλλο.


Για ένα μεγάλος μέρος του 2ου επεισοδίου ένιωθα πως ο Alan Ball θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει κι ο ίδιος πιστά τη συμβουλή του Andy στον Jason στο προηγούμενο επεισόδιο, για περισσότερες κοχόνες και λιγότερο συναίσθημα. Πολύ δράμα είχε πέσει, και με τον Sam και με τον Jason και με την Tara -ω θεοί, λυπηθείτε μας-, με τον Bill μόνο να προσθέτει κάτι άξιο ενθουσιασμού στην όλη ιστορία.

Καταρχάς με το cold open του επεισοδίου. Ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό έχει να με μαγκώσει έτσι επεισόδιο σειράς
από το πρώτο του δευτερόλεπτο. Γεια σας, διαμελισμένοι λυκάνθρωποι. Γεια σου, κομμάτι σάρκας στο στόμα του Bill! Απίθανο. Και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, με τον βασιλιά του Μισισιπή να τον απαγάγει, χαρίζοντάς μας καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου τα πλέον απολαυστικά ιντερλούδια, ίσως όσο απολαυστικά ήταν και τα αύξοντα βαθμού σουρεαλισμού πιάτα που σερβίρονταν στο πιο άβολα αστείο δείπνο που έχουμε δει ποτέ. (Όταν πια φτάσαμε στο 'blood gelatto' κακάριζα από τα γέλια.)

Για τα επί της ουσίας της βασιλικής κόντρας/επικείμενης ένωσης(;) θα έχουμε περισσότερα να πούμε παρακάτω στη σεζόν, και ήδη με έχει εξιτάρει η προοπτική να δούμε τον Bill και τον Erik να μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, αν και δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όσο για το πώς θα κολλήσει η Sookie σε όλο αυτό, σπάζοντας λίγο το σερί χασμουρητών που εξακολουθεί να προκαλεί η σόλο παρουσία της, θα το δούμε κι αυτό. Εγώ ερωτικό τρίγωνο θέλω να δω, και για την ώρα η Sookie αναγκάστηκε να προκαλέσει τον Erik σπίτι της. Εκεί αυτός βρήκε λυκάνθρωπο αγνώστου ανθρώπινης ταυτότητας, fake-out μυρίζομαι.

Είδαμε και cool μεταμορφώσεις στο επεισόδιο. Πέρα από την αρχή και τα ξεσκισμένα μέλη που άφησε στον διάβα του ο Bill, είχαμε και ωραίο bonding με τον Sam και τον μικρό του αδερφό, που έπαιζαν σαν πιτσιρίκια μέχρι που ο Sam ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μια νταλίκα και ο μικρός πέταξε μακριά. Aw. Τόσο ενδιαφέρον. (Not.)

Πιο πολύ γουστάρω τα όσα γίνονται με Jessica, φυσικά. To BabyVamp προσπαθεί να πάρει καμιά συμβουλή για το πώς συγκρατιέσαι επάνω στην έξαψη, και η οδηγία που έλαβε (δηλαδή βασικά να ξενερώσει λίγο τον εαυτό της γιατί αλλιώς δεν γίνεται δουλειά) μου θύμισε αυτό που λέμε ότι άπαξ και θες να κρατηθείς παραπάνω ώρα αλλά δεν το βλέπεις να συμβαίνει, πιάσε να θυμηθείς την 11άδα του Ολυμπιακού το 1988, μετά την ΑΕΚ επί Μπάγεβιτς (πρώτος κύκλος ιστοριών), κοκ.

Και μέσα σε όλα, σηκώθηκε και το πτώμα από την καταπακτή. Αρχικά ήταν προφανές ότι θα συνέβαινε, αλλά όσο πέρναγαν οι σκηνές κι αυτός ήταν π ά ν τ α εκεί, είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι αν οι συγγραφείς απλώς ήθελαν να σπάσουν πλάκα και να περάσουμε όλη τη σεζόν με την Jessica να κρύβει ένα πτώμα, να βρίσκει τρόπους να το καλύπτει, 2-3 ανά επεισόδιο να ανοίγει απότομα την καταπακτή, εμείς κάθε φορά να μην περιμένουμε να τον δούμε εκεί, αλλά αυτός να παραμένει αγέρωχα στη θέση του.

Anyway, ωραία πράγματα γενικά, αν έλειπαν και 2-3 πράγματα που μοιάζουν προς ώρας να περισσεύουν, τότε θα μιλάγαμε για πρώιμη τελειότητα.


.

14 σχόλια:

  1. Όλο αυτό το flashback ήταν απίστευτο. Θέτει τις βάσεις για μια ολόκληρη μυθολογία έχθρας που μπλέκει Ναζί, λυκανθρώπους, βαμπίρ και βαμπιροβασιλιάδες, και το κάνει μέσα σε μια δίλεπτη σκηνή. Απίστευτο. Θα ασχοληθούμε περισσότερο με τα όσα ειπώθηκαν σε αυτό το flashback και στα επόμενα επεισόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Werewolf Women of the SS, λέμε! Και κάτι που μάλλον δεν υπάρχει στα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το ποιος ήταν αυτός μες στο σπίτι της Sookie έχουμε κάποια ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O λυκάνθρωπος που την παρακολουθούσε ήδη, μέλος της ίδιας συμμορίας με τους άλλους που πήραν τον Bill. Αν θυμάμαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχαμε vampire nazis, καινουριους promising χαρακτηρες, to αυτοαναφορικό "SUUUKIE" της Sookie, βασιλιαδες, λυκανθρωπους, το ΔΕΙΠΝΟ (Chilled carbonated blood. Cruelty free, all willingly donated. Note the citrus-y finish? This one ate only tangerines for weeks), την φοβερη σκηνη με την λορένα στο τελος!

    Ευτυχως, μπορει να μην εχουν μεινει πολλα πραγματα το καλοκαιρι για να βλεπεις, αλλα το True Blood σε κραταει καλα με καθε επεισοδιο.

    Α, και copy paste απο το io9 κατι στο οποιο συμφωνω 100%

    Terry tells Arlene why he's a great man for her, one of the reasons is he raised a baby armadillo named Felix, who sleeps under his bed. I would also watch a show starring Terry and Felix.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εχουμε και το πρωην ελλην vimpire στην ιστορία του american τηλεοπτικού σύμπαντος, μη το ξεχνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο σπίτι της σούκης λες το λυκο στο τελος, ή αυτον με τις μπότες; (αν και αυτος δεν καταλαβα αν ηταν στου μπιλ ή στης σουκης)

    αυτος παντως με τις μποτες δεν ηταν αυτος ο μυστηριος που βοηθησε την ταρα να κοπανισει τους κοκκινολαιμηδες; Κάτι τέτοιο κατάλαβα. Δεν ειμαι και σιγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Theo Alexader ως αλαφισμενο gay vampire του Μισισιπη με το όνομα Talbot Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος οι σκηνές με τον Ερικ -που θα ακολουθήσουν- είναι κάπως "εκεντρικές" -ότι κι αν σημαίνει αυτό -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι όντως, το νεοαφειχθέν βαμπίρ με την περίεργη προφορά ήταν αυτός π έψαχνε (μάλλον στο σπίτι της σούκι) γιατί στου μπιλ έκαναν τσι τσατ στη βεράντα σούκι+έρικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. SOOKEH!

    http://www.youtube.com/watch?v=G-uYfb--c1U&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τον theo τον ειχα πετυχει συνεντευξη στο νιτρο πριν κανα χρονο-διχρονο τοτε που ειχε κανει πουσινγκ ντέιζις. ωραιο το αλανι. εδω δεν τον κατάλαβα καθολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. nai bre Terry. 'eimai kalos paterasgia ta paidia sou , mazeuw agria sarkobora zwa gia katoikidia' LOL

    na kanoume k mneia ston apisteyto arxilukanthrwpo prwin gomeno tis wilhelmina slater? xairomai otan agapimenoi ithopoioi erxontai sto true blood, giati xazeyoume epitelous tous kwlous tous :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νταξ, σαρκοβόρο, βαριά λέξη για ένα ζωάκι που σε απαλλάσσει από ενοχλητικά έντομα και κυρίως μυρμήγκια. Παραλίγο και θα'ταν χορτοφάγο...

    Τώρα που λέει για κώλους ο από πάνω, προσπαθούν να επεκτείνουν το κοινό τους ή είναι η ιδέα μου; Φαντάζομαι θα έχουν σίγουρο το κοινό που έκλαψε για τους χαμούς των Lynn Collins και Lizzy Caplan από αυτό που θέλει να βλέπει τον κώλο του Έρικ και τώρα του γκόμενου της Βιλεμίνα, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή