The Dark Tower comes to a bunch of screens near you.


Δεν είμαι καθόλου φαν του Stephen King, και το έπος Dark Tower δεν το έχω αγγίξει ποτέ μου, αλλά αυτή η είδηση που έβγαλε η θεία Νίκη με έχει ψιλοενθουσιάσει.

Η σειρά των 7 βιβλίων και των κάμποσων comic prequels, την οποία προσπάθησαν να μεταφέρουν στο σινεμά ανεπιτυχώς οι JJ Abrams & Damon Lindelof, θα διασκευαστεί τελικά από το δίδυμο της καταστροφής Ron Howard & Akiva Goldsman. Προς τι λοιπόν ο ενθουσιασμός μου; Η διασκευή θα γίνει σε δύο μέσα. Και σινεμά και τηλεόραση!

Συγκεκριμένα, η συμφωνία μιλάει για μια τριλογία ταινιών, και για μία τηλεοπτική σεζόν ανάμεσα σε κάθε δύο ταινίες. Και σε όλα η εποπτεία πέφτει στο δίδυμο που λέγαμε. Που θα πει. Πρώτη ταινία, σενάριο Akiva, σκηνοθεσία Ron. Πάσα στη μικρή οθόνη, μία σεζόν τηλεόρασης, ίδιο καστ, ίδια σκηνικά, ίδιο δημιουργικό. Ακολουθεί σίκουελ. Μετά δεύτερη σεζόν της σειράς, βασισμένη πλέον στο comic prequel, που θα πει άλλος ηθοποιός, ενδεχομένως, και άλλοι showrunners. Και κλείσιμο με την τρίτη ταινία, και το φινάλε των περιπετειών του Gunslinger.

(Η γενική υπόθεση της saga αφορά έναν τύπο που κόβει βόλτες σε έναν κόσμο διαλυμένο, αναζητώντας τον Dark Tower που θα του επιτρέψει να σώσει την ανθρωπότητα. Ή κάτι τέτοιο. Όπως είπα δεν έχω ιδέα, και ποιο το νόημα να αντιγράφω wikipediες βραδιάτικα.)

Το φορμάτ είναι υπερφιλόδοξο και μπορεί να αποτύχει όσο εντυπωσιακά μπορεί και να πετύχει. Αλλά εγώ από την πλευρά μου ενθουσιάζομαι, όχι με το συγκεκριμένο source material, και σίγουρα όχι με το δημιουργικό τιμ, αλλά περισσότερο από όλα με το πώς η τηλεόραση πλέον μπαίνει σφήνα σε έναν παραδοσιακά κινηματογραφικό μπλοκμπαστερικό σχεδιασμό. Σκεφτείτε πόσες από τις ταινίες βασισμένες σε άλλα properties, θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα ταιριαστές στο τηλεοπτικό μέσο. (Αχεμ, Harry Potter.)

Το μοντέλο Dark Tower που προτείνει η Universal μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά επαναστατικό. Αλλά και αν όχι, τουλάχιστον θα έχουμε να θυμόμαστε εκείνοι τη φορά που κάποιοι τύποι τόλμησαν να αφήσουν τον φανμποϊσμό τους να τους οδηγήσει σε ένα πολύ τολμηρό ρίσκο.

.

15 σχόλια:

  1. Ελπίζω για το καλό τους να ξέρουν τι κάνουν εκεί στη Universal γιατί δεν παίζουν με τέτοια πράγματα. Οι fanboys σε ποσότητα δεν αγγίζουν άλλα franchises (LOTR, SW, Star Trek) αλλά δεν είναι (*γκουχ* είμαστε *γκουχ*) και λίγοι.... ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. moufa 8a nai re!!kapoia pragmata (sandman/dark tower)dn prepei na ta aggizeis.apla.
    kai pote egine kalh tainia/seira kati pou egrapse o king?o an8rwpos otan egrafe to dark tower epairne kouvades narkwtika (se synentef3h tou exw diavasei oti to trito biblio apo to dark tower den 8ymatai kan pws to egrapse.o typos de 8ymotan oute ton titlo tou bibliou leme!)
    egw provlepw fail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία αυτά, αλλά πώς θα χωρέσουν 7 βιβλία (σύντομα 8) σε 3 ταινίες και 2 τηλεοπτικές σεζόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "kai pote egine kalh tainia/seira kati pou egrapse o king?"

    The Shawshank Redemptio
    The Green Mile
    The Shining
    Christine

    και μόνο που βγήκε τόσο καλό από βιβλίο σε κόμικ θα έπρεπε να μας δίνει ελπίδες. Μ'αρέσει ο King και χαίρομαι να βλέπω τις ιστορίες του να αλλάζουν μέσο γιατί συνήθως έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Η γενική υπόθεση της saga αφορά έναν τύπο που κόβει βόλτες σε έναν κόσμο διαλυμένο, αναζητώντας τον Dark Tower που θα του επιτρέψει να σώσει την ανθρωπότητα.)

    Πω, πω, ξέρεις περισσότερα απο εμένα και είχα actually προσπαθήσει να διαβάσω και ένα απο τα βιβλία και comics.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To shawshank redemption htan ontws kalo.Alla htan short story,giafto htan kalo!! Me to green mile dn pe8ana.To shining dn eixe kamia sxesh me to biblio (o king to exei apokhry3ei kiolas nomizw!tou arese omws to remake,pou pio b dn exeis!)
    to christine nai,htan kalo,alla htan k efkolo kinhmatografika.to dark tower fovamai oti 8a xei polles dyskolies.
    genika to supernatural stoixeio sta vivlia tou king einai afto pou poly dyskola metaferetai ston kinhmatografo.
    to diavazeis k les,nai,nai evil green light from alien source eats the whole city up,makes them all evil, hell yeah!
    k meta vlepeis to tommyknockers k pe8aineis sto gelio. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σειρά συστήνεται ανεπιφύλακτα. Ειδικά το 3ο βιβλίο είναι κορυφαίο. Πιάσανε τόπο τα ναρκωτικά φαίνεται. Πάντως είναι στη λίστα των βιβλίων του King που είναι πολύ πιθανό να βγούνε μάπα στην οθόνη λόγω περιεχομένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για να δωσω μια καλυτερη ιδεα για το κονσεπτ, εχοντας διαβασει αποκλειστικα το πρωτο comic prequel (φοβερο artwork), προκειται στην ουσια για φαντασυ κοσμο με flavor αγριας δυσης. παιζουν επισης κλασικα στεφενκινγκικα οπως σπασμενος χρονος και τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εντομεταξύ θα περίμενα ότι με μια σειρά dark tower θα είχε ασχοληθεί ο Darabont που είναι Κινγκόκαβλος, αλλά μετά θυμήθηκα ότι κάνει μια μικρή ασήμαντη σειρά αυτό τον καιρό..:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν, για μένα από τα βιβλία αξίζουν τα 4 πρώτα. Αν το φορτηγάκι σκότωνε τον King το '99 η σάγκα του Μαύρου Πύργου θα ήταν ημιτελές αριστούργημα. Διαβάζοντας τα υπόλοιπα έπιασα τον εαυτό μου να εύχεται να τον είχε σκοτώσει ενώ δεν είμαι τόσο κακός άνθρωπος. Μόνο ο Kevin Smith μου ξύπνησε ξανά τέτοια συναισθήματα και ίσως και ο δήμαρχός σας ο Νικήτας.

    Το κόμικ δεν έχω κάτσει να το παρακολουθήσω πιστά, έχω διαβάσει τεύχη από δω και από κει. Ίσως του δώσω μια ευκαιρία τώρα.

    Τώρα, όσον αφορά το project, θα δούμε Akiva Goldsman του Fringe ή όλων των υπολοίπων δουλειών του; Τον Howard να έχει μια σπίθα έμπνευσης ή να είναι ο πλέον βαρετός επαγγελματίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τις πλέον ενδιαφέρουσες ειδήσεις τελευταία. Μέχρι στιγμής δεν ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος που οι κινηματογραφικοί αποφάσισαν να ασχοληθούν με το Dark Tower, για το οποίο τρέφω συναισθήματα λατρείας (αν και συμφωνώ λιγάκι με τον Hellboy για τη μεγάλη ανισότητα μεταξύ των πρώτων 4ων και των τελευταίων 3ων βιβλίων).

    Το μπλέξιμο όμως cinema και tv μου φαίνεται πολύ επαναστατικό και είμαι περίεργος πως θα δουλέψει, όσο κι αν φοβάμαι πως θα μου το χαλάσουν. Προς το παρόν λοιπόν, δηλώνω excited.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γενικώς, από ό,τι έχω καταλάβει, φοβού τους reborn christians.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γ@αμω την ώρα και την στιγμή που κοίταγα στο gtvs το review του βιβλίου και τα σχόλια ώσπου έπεσα σε μια ιδιοφυία που έγραψε το τέλος.

    Παρακαλώ να ισχύει το: σημασία και έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η λογική, βέβαια, λέει πως στην περίπτωση που βγουν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες οι ταινίες, θα πρέπει παράλληλα με την Αμερική να προβάλλεται η σειρά και στην ελληνική τηλεόραση για να μην αποτύχει το project. Και σίγουρα, όχι στο conn-x tv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Pisteuw oti an epituxei to olo project isws na to epixeirhsoun kai alla megala sagas kai an epanalhf8ei h epituxia mallon na milame gia mia nea epoxh gia ta duo mesa?

    ETA den exw diavasei kanean vivlio,graphic novel ths seiras opote den gnwrizw an to egxeirhma einai polu upervolika tolmhro h teleiws adunato na pragmatopoih8ei

    ΑπάντησηΔιαγραφή