Διαβάστε αυτό το κόμικ: Falling for Lionheart

Ο Leo αγαπάει την Angela.

~~~

Είναι ο υπερήρωας που τα έχει όλα. Τη δόξα, το χρήμα, τις γκόμενες. Αυτός όμως αγαπάει την team mate του, κι εκείνη ούτε τον ξέρει- που λέει ο λόγος. Καψουρεμένος ο Leo, τι να κάνει, το ρίχνει στην καλλιτεχνίζουσα κλάψα. Πιάνει και σχεδιάζει ένα JeffBrown-esque αυτοβιογραφικό κόμικ μέγιστης σχεδιαστικής και αφηγηματικής αφέλειας, που αποτελεί ερωτική εξομολόγηση προορισμένη να μη φύγει ποτέ από το τεφτέρι του δημιουργού της.

Μόνο που, σε ένα τύπου Small Time Crooks twist, το κόμικ του Leo γίνεται επιτυχία και τον μεταμορφώνει σε σταρ πρώτου μεγέθους σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από τον δικό του.

~~~

Με τον Ηλία Κυριαζή είμαστε φίλοι χρόνια, και δε θα προσποιηθώ ότι η γνώμη μου είναι οπουδήποτε κοντά στη σφαίρα της αντικειμενικότητας όσον αφορά τα κόμικς του. Κι αν μπορώ να το κάνω για άλλο κόμικς του, σίγουρα δε μπορώ να το κάνω για το Lionheart: Όχι μόνο είναι το πρώτο του αληθινό, ολόδικό του, χάρτινο κόμικ στην Αμερική, αλλά είναι και μια ιδέα που στριφογυρίζει για χρόνια στο κεφάλι του. Από την πρώτη στιγμή που επιχείρησε το βήμα στην Αμερική, ίσως και νωρίτερα ακόμα, θυμάμαι να μιλάει γι'αυτή την ιδέα. (Βρήκα μέιλ από τον Οκτώβριο του 2007 με έτοιμο pitch και πρώιμα σχέδια, άρα σκεφτείτε πόσο ακόμα πιο πίσω πρέπει να φτάσουμε.) Έφτασα να τη θεωρώ δεδομένη πια.

Μέχρι που η ιδέα και οι προσπάθειες χρόνων, έγιναν βιβλίο. Αυτό το βιβλίο έφτασε στα χέρια μου πριν λίγες μέρες. Και συγκινήθηκα σα να ήταν κάτι δικό μου.



~~~

Δε θα προσποιηθώ λοιπόν ότι είμαι αντικειμενικός, ούτε θα κάτσω να αναλύσω τους τρόπους με τους οποίους ο Ηλίας εξελίσσει την αφηγηματική του τεχνική με αναπάντεχους τρόπους, προσεγμένους στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ή πως η ιστορία κυλάει νεράκι χωρίς να μοιάζει γνώριμη ή βαρετή σε κανένα σημείο.

Αλλά θα πω ότι το Falling for Lionheart είναι μια ιστορία που αξίζει να διαβάσεις,

Γιατί έχει χιούμορ και συναίσθημα.

Επειδή ιντριγκάρει και προσπαθεί να σου δίνει κάτι ξεχωριστό σε κάθε της στροφή.

Διότι ο jock συγκρούεται με τον ευαίσθητο alternativeά, όμως η ανατροπή είναι πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που ψάχνει τον εαυτό του και τη θέση του στον κόσμο.

Γιατί ξέρει πότε να είναι cheesy.

~~~

Για το “Hi, my name is Cassandra. When this comic is finished I'll tear it up and throw it away.”

~~~


Το Falling for Lionheart κυκλοφορεί σήμερα στην Αμερική και ο Ηλίας δεν έχει ιδέα για αυτό το ποστ.

Μπορείς να παραγγείλεις το κόμικ του από το Amazon ή να πας να το ζητήσεις από κάποιο εξειδικευμένο κομιξάδικο σαν το Solaris, το Tilt ή το Jemma.

.

10 σχόλια:

  1. +++++

    Mpike sto basket tou amazon.co.uk....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τί θα πει «invunerable»;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lol, θοδωρή...

    τυπώθηκε έτσι;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έχω δανείσει το αντίτυπό μου και δε μπορώ να το τσεκάρω τώρα, αλλά την εικόνα την πήρα από early draft- λογικά θα έχει διορθωθεί.

    Αλλά και να μην έχει διορθωθεί, είναι το ερασιτεχνικό-κόμικ-μέσα-στο-κόμικ, οπότε περνάει και σαν άποψη :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μακάρι νά 'χει διορθωθεί... μου τη δίνουνε τα λαθάκια, διότι μπορούνε να σου αποσπάσουν την προσοχή από το σύνολο, κι αυτό είναι κάπως άδικο...

    (αν πρόκειται για το «ερασιτεχνικό-κόμικ-μέσα-στο-κόμικ», ε, τότε δικαιολογείται, πιστεύω...)

    ας στηρίξουμε, λοιπόν, τον ηλία, και να τρέξουμε να το βρούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πήρα, το διάβασα, το ξαναδιάβασα και το ξαναδιάβασα. Τέλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή