Survivor: Δεν καταλαβαίνω τίποτα

Τις πρώτες του βδομάδες το φετινό Survivor ήταν αδιάφορο. Τα πράγματα έφτιαξαν κάπως, και αν και ακόμα δεν το λες καλό, τουλάχιστον είναι συναρπαστικά ακατανόητο.

Ευτυχώς αυτή η σαχλαμάρα με τις ηλικιακές ομάδες έληξε νωρίς πριν χυθεί αίμα, και αποσύρθηκε και αυτή η υπέρτατη βλακεία, το ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, και έχουμε ξανά επεισόδιο δύο δοκιμασιών, οπότε γυρίσαμε σε πιο γνώριμες καταστάσεις. Με το που μπλέχτηκαν οι φυλές, η σεζόν άλλαξε ταχύτητα, ο Marty έκανε μια βλακώδη επίδειξη δύναμης, και η Brenda ως περήφανη συνεχίστρια της φλερτ-με-μυαλό Parvatti ανέλαβε να καθαρίσει, στήνοντας ένα no-lose σενάριο.

3 ψήφοι στον Marty και 3 στην Kelly B (σωστή κίνηση, by the way), ιδανικά ο Marty θα θυσίαζε το immunity idol, και η Kelly θα πήγαινε σπίτι. Το λάθος ήταν ότι δεν έγινε αρκετά σαφές στον Marty ότι θα πήγαινε σπίτι απόψε, έτσι δεν έπαιξε το Idol, σε μια κίνηση βλακώδη και θαρραλέα ταυτόχρονα.

Όμως πόσο να συνεχίσει να τη γλιτώνεις όταν ο στόχος είναι πάνω σου; (Russell, εσύ μην απαντήσεις.) Έτσι, στο χτεσινό επεισόδιο οι Brenda & Co. στόχευσαν πάλι τον Marty, αλλά αυτή τη φορά κάνοντάς το σαφές πως ήταν ο επόμενος. Ανάποδα δεν το έκαναν όμως; Γιατί τώρα ΔΕΝ θα έπρεπε να το ξέρει, μπας και φύγει. Όμως περίμενε! Ο Sash πάει και του μιλάει, και του προσφέρει μια συμφωνία να παραδώσει το Idol του επειδή, λέει, αν το κάνει αυτό θα του το ξαναδώσει αργότερα.

Καταρχάς αυτό δε βγάζει νόημα. Δηλαδή γιατί κάποιος να χαρίσει ασυλία σε αντίπαλο κρατώντας μόνο μια μικρή πιθανότητα ότι θα μείνει στο παιχνίδι, όταν μπορεί να είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα μείνει στο παιχνίδι, και χωρίς να έχει ασυλία ο αντίπαλός του; Δε βγάζει νόημα! Ποιος θα συμφωνούσε κάτι τέτοιο;!

Ο Marty! Σε μια κίνηση που μέσα του κι ο ίδιος φοβόταν και ήξερε πως ήταν λάθος και ηλίθια και αφελής, συμφώνησε να χαρίσει όλα του πλεονεκτήματα στο παιχνίδι για να λάβει αντ'αυτού μια αφηρημένη υπόσχεση ότι δε θα καταψηφιστεί απόψε. Τι αφελής. Φυσικά και θα καταψηφιστεί απόψε--

Wait, WHAT;! Οι Brenda & Co. είχαν πείσει τον Marty να κατέβει χωρίς Idol στο Tribal και αντί να το εκμενταλλευτούν και να τον ξαποστείλουν, ψήφισαν την ακίνδυνη Jill;! Τι συμβαίνει; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τίποτα!

Η πλάκα είναι ότι αυτές οι διαδοχικές κουφές κινήσεις έχουν δώσει μια άγρια ομορφιά σε ένα παιχνίδι που φέτος έμοιαζε DOA. Τα προβλήματα βέβαια υπάρχουν ακόμα. Πλην της Naonka και του σάπιου ποδιού του Dan δεν έχουμε ιδέα για οποιονδήποτε από την Άλλη Ομάδα, κάνοντας το παιχνίδι αρκετά εύκολο σε προβλέψεις για το ποιοι θα φτάσουν μακρυά.

Αλλά είπαμε. Ειδικά με το merge να έρχεται, το ενδιαφέρον ανανεώνεται και πάλι. Και κάποιοι φοβάμαι πως θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.


.

7 σχόλια:

  1. ούτε εγώ καταλαβαίνω τπτ (φιου νομιζα οτι είμαι η μόνη!) αλλά γι' αυτό και δε μου αρέσει!

    τι λένε μια ώρα στις συνεντεύξεις ότι θα γίνουν υπέρτατοι κακοί κ θα κοροιδέψουν μάρτυ κ στο τέλος Δεν τον ψηφίζουν? θα το απέδιδα μόνο στο κακό μοντάζ. ο φάμπιο γιατί δε κάνει καμιά υπέρτατη ηλίθια κίνηση ως ηλίθιος να ρθει λίγο να ταράξει το παιχνίδι? η μπρέντα είναι κούκλα αλλά υπερτατα σίγουρη ως mastermind, θέλω να της έρθει από το πουθενά καμιά ανάποδη να της φυγει αυτο το smirky χαμογελακι.
    η γρια που εφαγε το ψάρι κρυφά πρέπει να νικήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A όχι, κάτσε, εγώ θέλω η Brenda να πάει έστω τελικό, για να τη βλέπουμε ως το τέλος. Μετά δε με νοιάζει, ας κερδίσει κι ο Marty.

    Που θα είναι ΔΙΚΑΙΟ να κερδίσει γιατί δεν τον πέταξαν έξω όταν πρακτικά δε μπορούσαν καν να κάνουν αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε καλά ο Jeff έσωσε το τομάρι του Marty με την καίρια ερώτηση στον Sash και, oops much, εκείνος πήγε και τα σκάτωσε. Από κει και πέρα, αν κατάλαβα καλά ο Sash υποτίθεται ότι θα ψήφιζε Marty αλλά έτσι όπως τα 'κανε σου λέει κάτσε να τον κρατήσω λίγο ακόμα μπας και θελήσουν να με φάνε να έχω μια πισινή, οπότε ψήφισε Jill.

    Αυτή η "Purple Kelly" παίζει να είναι η παίκτρια που έχει πει τα λιγότερα λόγια στην ιστορία του παιχνιδιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άνετα όμως! Όπως και σχεδόν όλη η Άλλη Φυλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά (πιο πολύ δεν γίνεται βασικά) offtopic, γι' αυτό ποστάρω και λίγο αργότερα για να μην διακόψω τη συζήτηση. Με όλα τα ποστς κλπ αποφάσισα να ξεκινήσω το Survivor, είδα τη σεζόν 19 και όσο και αν ξενέρωσα με το τέλος, μου άρεσε αρκετά. Προτείνεις να πιάσω τις σεζόν απ την αρχή με τη σειρά ή να δώ κάποιες που θεωρούνται "οι καλύτερες" πρώτα; (και αν ναι ποιες);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ανησυχείς, δεν είσαι off topic, εξάλλου αυτό που ρωτάς είναι ίσως η συχνότερη απορία που γίνεται στο μπλογκ :)

    Το Survivor έχει, περιέργως, αναπτύξει κάτι σαν δική του μυθολογία στο πέρασμα των χρόνων (με παίκτες και concepts που επιστρέφουν), και παρότι το ανεβοκατέβασμα στην ποιότητα των σεζόν είναι απότομο σε όλη τη διάρκεια του run, νομίζω πως το να τις δεις όλες με τη σειρά είναι μια καλή επιλογή.

    Αν παρόλαυτά θες και μεμονωμένες προτεινόμενες σεζόν, αυτές που συνήθως προτείνω σε ανθρώπους που αναρωτιούνται αν πρέπει να δουν Survivor είναι οι Pearl Islands, Amazon, Palau, Cook Islands και τα 3 all-stars (All-Stars, Micronesia, Heroes vs Villains).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α όμορφα ευχαριστώ, αν και ψήνομαι να πάω κατευθείαν στην 20 για να δω κι άλλον Russell, μάλλον θα τις πιάσω από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή