TrailerWatch: Game of Thrones



Το ΗΒΟ το ρίχνει στην fantasy εποποιία μεταφέροντας στην μικρή οθόνη George R R Martin, γεγονός που έχει ενθουσιάσει πολύ κόσμο. Υποθέτω είναι φανς του βιβλίου, γιατί το τρέιλερ με άφησε αδιάφορο. Φυσικά εξακολουθώ να το περιμένω, πρώτον γιατί είναι ΗΒΟ, δεύτερον γιατί είναι respected fantasy (στο ΗΒΟ), τρίτον γιατί το έχει μεταφέρει στην οθόνη ο David Benioff που έχει πολλές γράψει ταινίες που γουστάρω πολύ, συν δυστυχώς το Wolverine. Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Σχολιάστε ελεύθερα. (Ειδικά αν έχετε διαβάσει τα βιβλία!) Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτή τη σειρά;

.

13 σχόλια:

  1. Βασικά ενώ είναι fantasy, δεν είναι το "κλασσικό" fantasy με μάχες, δράκους τέρατα κλπ. Το 90% (ίσως λέω και λίγο) του βιβλίου αναλώνεται στους χαρακτήρες, σε συνομωσίες για το θρόνο κλπ. Γι' αυτό θεωρώ ότι η επιλογή του HBO είναι ιδανική, ελπίζω να κάνει σοβαρά ratings ώστε να έχει αρκετές σεζόνς. Επίσης έχει λίγο περίεργη αφήγηση (κάθε κεφάλαιο ακολουθεί έναν χαρακτήρα) αλλά οι παραγωγοί είπαν ότι στη σειρά δεν θα το ακολουθήσουν αυτό.
    Προσωπικά είναι η πιο αναμενόμενη σειρά εδώ και καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βιβλία είναι καταπληκτικά, και διαφορετικά από οτιδήποτε έχει να επιδείξει το fantasy (προ GRRM φυσικά, rip-offs μετά μπόλικα). Ούτε good-vs-evil, ούτε πρωταγωνιστής που έχει διαλέξει η μοίρα να σώσει τους πάντες, ούτε κακοφτιαγμένα ρομάντζα, ούτε άσκοπη χρήση της μαγείας όποτε δεν μας βγαίνει κάτι. Πραγματικά αν μεταφερθεί σωστά (και προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος απ' αυτά που βλέπω σε trailers & behind-the-scenes), θα είναι το Wire σε medieval/fantasy setting. Δηλαδή αριστούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Είχα αρκετά λάθος εικόνα για το τι επρόκειτο να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό με τα POV κεφάλαια κρίμα που το εγκατέλειψαν πάντως, θα μεταφραζόταν ωραία σε σειρά. Έχει έξτρα δυσκολία βέβαια, γι'αυτό κι έχει δοκιμαστεί ελάχιστες φορές, αλλά θα άξιζε το ρίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηθοποιοιί-μπαλαντέρ για μεσαιωνικοfantasy καταστάσεις οι Sean Bean & Lena Headey. Καλούτσικο φαίνεται αν και τα ψιλοβαριέμαι πλέον τα περισσότερα fantasy... Δώστε καλό σκληροπυρηνικό scifi στον λαό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γω μόνο γνώμες άλλων μπορώ να μεταφέρω μιας και δεν έχω καμια επαφή με τα βιβλία και τον Martin γενικότερα, αλλα από όλους ακούω το ίδιο πραγμα. Οτι ειναι, like, ο καλυτερος συνδιασμος σεναρίου/καναλιού/παραγωγης/casting/ κτλ που εχει επιτευχθει ποτέ στην τηλεόραση, or something in that lines :P

    Και, ναι. Το γεγονός οτι το fantasy κομμάτι του το κρατάει, αρχικά τουλαχιστον στο background ειναι κάτι που με ελκύει και μένα. "Φαντάσου το Rome, απλα σε fantasy setting απο πίσω" ήταν το πιο πρόσφατο σχόλιο φίλου για τα βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και έμενα δεν ξέρω γτ δν μου γεμίζει τόσο το μάτι μέχρι τώρα, probably φταίει ότι η πιο έντονη αναμνήση μας ως θεατές από τηλεοπτικό period fantasy είναι η Ζίνα να πολεμάει τον Καίσαρα, την θεά Κάλι και τους 3 σωματοφύλακες. Στο ίδιο επεισόδιο.

    I blame Lucy Lawless

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης, Tyler, το trailer μπορεί να μην είναι τίποτα σπουδαίο αλλά κάποια μικρά making of να τα πω είναι πολύ ενδιαφέροντα. Και η Heady τελικά είναι καλή σαν ξανθιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για να μπειτε στο νοημα, θυμιζει πολυ το dune(ολοκληρη τη σειρα), σε medieval σκηνικο. Με τις διαφορες φατριες που ολες μαχονται για την εξουσια, απλα δεν υπαρχει ο ενας ηρωας, κατι που κανει την εξελιξη πιο απροβλεπτη...

    Και σιγουρα δεν ειναι Ζηνα η σειρα, ειναι πολυ πιο βρωμικη και σκοτεινη(τα βιβλια τουλαχιστον)...Και το οτι μιλαμε για ΗΒΟ, ψιλοεγγυαται οτι θα παραμεινει ετσι και στην τηλεοραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μερικές σκόρπιες σκέψεις:

    -Σίγουρα συμφωνώ με τους φίλους του ThanBlu, όλα μοιάζουν τέλεια μέχρι τώρα.

    -Ελπίζω η σειρά να φέρει περισσότερους στα βιβλία, να τα καταβροχθήσουν, να αρχίσουν να φωνάζουν για το 5ο βιβλίο μπάς και το πάρει χαμπάρι ο χοντρός και το τελειώσει ποτέ (και μετά θα περιμένουμε μόνο 2 βιβλία ακόμα οπότε κατά το 2030 θα έχει τελειώσει το ASOIAF)

    -Πολύ καλή η επιλογή του Peter Dinklage για τον ρόλο του Tyrion Lannister, του πιο συμπαθητικού αντιπαθητικού χαρακτήρα ever.

    -H Lena Headey θα έχει πετύχει τέλεια το ρόλο της αν θέλεις να σηκωθείς και να σπάσεις την τηλεόραση κάθε φορά που τη βλέπεις.

    -Τα παιδιά στη σειρά είναι λίγο μεγαλύτερα ηλικιακά απ'ότι στα βιβλία. Πολύ απλά γιατί παίζει αρκετή καφρίλα στο τι κάνουν στα βιβλία κια σε τι ηλικίες είναι.

    -Γενικά ο GRRM μια διαστροφή την έχει. Τα βιβλία είναι σίγουρα adult. Το LOTR μοιάζει παραμυθάκι για 5χρονα δίπλα στο Game of Thrones.

    -Τα fantsy στοιχεία υπάρχουν αλλά είναι σίγουρα στο background μακρυά από τη δράση.

    -Τα POV θέλουν δε θέλουν θα φανούν αφού κατα βάση είναι σκόρπιοι στους 5 δρόμους οι πρωταγωνιστές και σπάνια συναντάμε πάνω από 2 μαζί.

    -Οι καλές οι γλώσσες λένε οτι ήδη έχουν ξεκινήσει ετοιμασίες για 2η season.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 'the sopranos in middle earth' ειναι το buzz και αυτο ακριβως θελουμε να δουμε (εχω διαβασει τον πρωτο τομο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για Απρίλιο προορίζεται, ακριβή ημερομηνία δεν έχουμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή