The week in Bieber: Μια ιστορία πόνου σε 7 στάδια

(αφιερωμένο στην @katoula)

Φίλοι συνθεατές, μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για ένα ομαδικό session. Τόσο εγώ, όσο και όλοι εσείς που συχνά ή λιγότερο συχνά χαρίζετε κλικ σε αυτό το blog, είμαστε κομμάτια αυτού που ονομάζουμε ποπ κουλτούρα, με όλα τα θετικά και όλα τα αρνητικά που αυτή η έννοια κρύβει μέσα της. Τα καλά είναι όταν ξυπνάς κάθε Παρασκευή και συνειδητοποιείς για μια ακόμα φορά πως όχι, δεν το ονειρεύτηκες, πράγματι μια σειρά σαν το Community υπάρχει στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Τα κακά είναι όταν Bieber.

Ιδίως όταν Bieber παντού στην αμερικάνικη τηλεόραση.

Θέλω να πω δηλαδή ότι Bieber όταν Bieber, καθώς την περασμένη Bieber κάθε Bieber είχε και από κάτι Bieber να Bieber. Πώς το είχε πει κι ο Conan O'Brien; Α, ναι.


~-~

Σάββατο 12/2 - Φόβος
Ξυπνάς και κάνεις μια βολτίτσα στα ίντερνετς να δεις τι έχασες χθες, πετυχαίνεις το box office report του τριημέρου και βλέπεις πως ο Bieber άνοιξε #1 την προηγούμενη μέρα με το 3D biopic (...) του και αναμένεται να $30 μύρια στο weekend. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Box Office πήγες να κοιτάξεις ο δύσμοιρος, γιατί ήταν εκεί ο Bieber. This can't be good.


Κυριακή 13/2 - Δυσπιστία
Η μέρα των Grammys! O Cee Lo τραγουδάει σαν απόβλητος του Muppet Show και η Lady Gaga καταφθάνει μέσα σε ένα εξωγήινο αυγό, όμως αυτά ήταν πεζά και καθημερινά μπροστά στο αληθινό αξιοπερίεργο της βραδιάς, ότι δηλαδή άνρωποι περιμένουν στα σοβαρά πως το Bieber θα κερδίσει όντως Grammy Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη. Κρύος ιδρώτας, αγωνία - η λύτρωση έρχεται όταν το Grammy κερδίζει η Esperanza Spalding. Δε σε νοιάζει που η κοπέλα έχει βγάλει 3 άλμπουμ άρα μόνο πρωτοεμφανιζόμενη δεν είναι. Σου αρκεί που #notbieber. ΟΚ, ίσως τελικά και να μην είναι τόσο φρικτά τα πράγματα όσο φοβήθηκες χθες το πρωί.


Δευτέρα 14/2 - Ενόχληση
Ο εφιάλτης δεν έχει διαλυθεί ακόμα. Ο Conan αποφασίζει να δανείσει λίγο από το cool του στο Bieber, την νέμεσή του, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι δυό τους μιλάνε για τρίχες (κυριολεκτικά), το Bieber χαϊδεύει τα μαλλιά του Conan και ταϊζει τον Andy Richter ένα ζαχαρωτό. Unsettling, το ελάχιστο.




Τρίτη 15/2 - Πόνος
Στα BRIT Awards το Bieber κερδίζει το αντίστοιχο Grammy που έχασε προχθές από την Spalding, αλλά πες εντάξει, τα εγγλέζικα βραβεία δε μετράνε, ψεύτικα είναι, φαίνεται κι από τα ονόματά τους. BRITs, BAFTAs, ναι εντάξει, σιγά μη λέγονται και LOLCATs, καλό αστειάκι, Εγγλέζοι. Αλλά το ίδιο βράδυ το Glee (που έτσι κι αλλιώς δεν διεκδικεί και καμιά δάφνη ποιότητας) έπεσε σε πρωτοφανές low point, εισάγοντας στην αφήγησή του τον παράγοντα Bieber, βάζοντας όλα τα αγόρια της σειράς να αφήνουν τσουλούφια να κρέμονται, να φοράνε hoodies, να συμμετέχουν σε κάτι που λέγεται The Justin Bieber Experience, και να τραγουδάνε >0 τραγούδια του Bieber με εκθετικά αυξανόμενα επίπονα αποτελέσματα. Το ορκίζομαι, αυτό το επεισόδιο μου προκάλεσε σωματικό πόνο.




Τετάρτη 16/2 - Οργή
Ξυπνάς με μελανιές και προσπαθείς να θυμηθείς τι έκανες χθες το βράδυ. Αρχίζουν να σχηματίζονται οι πρώτες αναμνήσεις. Είχε μπάλα, η Άρσεναλ κέρδισε τη Μπαρτσελόνα, μπορεί να είπες και καμιά κουβέντα παραπάνω την ώρα του ενθουσιασμού ρε αδερφέ, αλλά άνθρωποι είμαστε πάθη έχουμε. Αποκλείεται να σε έδειραν γι'αυτό, σωστά; Και τότε γιατί πονάς; Α ΝΑΙ, θυμάσαι και ο τρόμος επανέρχεται στο μπλοκαρισμένο από τις τσίμπλες βλέμμα σου. ΤΟ BIEBER ΣΤΟ GLEE, θυμάσαι και τρέχεις να δεις κάτι άλλο με τον καφέ για να σου φύγει η άσχημη γεύση. Τσεκάρεις τα ίντερνετς και τι αντικρύζεις; Την φωνή του Darth Vader να απαγγέλει το 'Baby'.


Darth είσαι σοβαρός; Πού είναι το σκοτάδι μέσα σου; Κάντον κιμά! Η μόνη εξήγηση είναι ότι το Bieber είναι ακόμα πιο ισχυρό κι από την dark side. Η επιβεβαίωση έρχεται αργότερα μες στην ίδια μέρα, στη μορφή εξωφύλλου του Rolling Stone. Διαβάζεις τα highlights και έχεις έρθει πια στο αμήν. Θα τραβήξει πολύ ακόμα αυτό το ανέκδοτο;, αναρωτιέσαι. Αυτή η βδομάδα πρέπει να τελειώσει!


Πέμπτη 17/2 - Λύτρωση
Ξυπνάς τσαντισμένος, και ξέρεις πως όταν συμβαίνει αυτό περνάς όλη τη μέρα τσαντισμένος, χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Χρειάζεσαι ένα ξέσπασμα. Και ξέρεις τι είδους. Το Bieber πρέπει να πεθάνει! Αλλά πώς; Και δεν είναι και λίγο τραβηγμένο ως αντίδραση; Εκεί που σε βασανίζουν όλα αυτά τα ερωτήματα, έρχεται το CSI, η Καλύτερη Σειρά Του Σύμπαντος (As Of Now) και κάνει αυτό που όλοι μας είχαμε συλλογικά φαντασιωθεί.




Παρασκευή 18/2 - Αποδοχή
Ξυπνάς ελαφρύτερος. Μια νέα εποχή ξεκινά. Είσαι ελεύθερος. Η βδομάδα που τελειώνει ήταν απλά ένα κακό όνειρο. Όλα είναι εντάξει τώρα. Γαζί τον κάνανε οι άλλοι, τι άλλο θες; ΟΥΦ! Έρχεται το βραδάκι, πας στη σελίδα του ΝΒΑ για να χαζέψεις καμιά ειδησούλα και κανά στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα του All-Star Game τριημέρου, και... τι αντικρύζεις εκεί σαν πρώτη είδηση;



Είναι σαν τον Freddy Krueger. Δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. (Και είναι ακόμα χειρότερος. Γιατί είναι αληθινός!) Εκεί το αποδέχεσαι. Και απλά οπλίζεσαι με απέραντη ψυχραιμία μπροστά στην πιθανότητα-βεβαιότητα, το Bieber να περάσει με οποιονδήποτε τρόπο, από οποιαδήποτε σειρά ή γενικότερα όποια διάσταση της ποπ κουλτούρας απολαμβάνεις.

Περιμένοντας, λοιπόν, την jazz εκδοχή του 'Baby' στο Treme.


.

17 σχόλια:

  1. μαλακα έχω πεθάνει! κλαίω. έπος. respect. δεν περιγράφω άλλο. καληνύχτα.

    ps: νομίζω ότι μέχρι και ο πυρετός μου κατέβηκε μετα από αυτό. είσαι το panadol μου ρε φιλε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβάμαι θα παμε στο Scream 4 κ κάτω απο τη μασκα θα ειναι παλι ο bieber

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το South Park είχε απόλυτο δίκιο: Χθές Bryan Adams και Celine Dion, σήμερα Justin Bieber και αύριο ποιός ξέρει τί μας περιμένει. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους με τον Καναδά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγάλανε εκεί τους Arcade Fire και νομίζουν ότι καθαρίσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ρε Καναδά;! ΓΙΑΤΊ;! Έχεις βγάλει έναν Donald Sutherland, έναν David Cronenberg, και τώρα ΑΥΤΌ;! ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΤΕΊΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΧΆΡΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΕΚΕΊ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΊΑ Ο BARRY MANILOW!

    Στην πραγματικότητα, ο μόνος που μπορεί να σκοτώσει το Bieber είναι ο Michael Ironside.
    Έτσι: http://www.youtube.com/watch?v=HY-03vYYAjA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η απουσία ανθρώπινου πόνου του Καναδά σε σχέση με τις ΗΠΑ, χάρη στο σύστημα υγείας, τους κάνει να μην βγάζουν καλούς μουσικούς, αν εξαιρέσουμε τους Voivod. Σιγά όμως, με Cameron, Cronenberg και Nathan Fillion ισοφαρίζουν και περνάνε και μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μη μιλησουμε και για την Robin Sparkles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω τον ετρωγα στη μάπα απο την προηγούμενη βδομάδα με κάτι Daily show και περασματα σε SNL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Πριν από λίγους μήνες τον είχαν σκοτώσει και στο South Park (youtube)... :p

    2. twitpic

    3. The Bieber Movie: For Guys :p

    4. Ο κόσμος πρέπει να μάθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πως ο Bieber είναι εξωγήινος που έρχεται στον πλανήτη μας κάθε 40 χρόνια και undercover προετοιμάζει το έδαφος για την επικείμενη εισβολή... Έχω και αποδείξεις ΦΥΣΙΚΑ!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χθες έμαθα ότι ο Βieber έπαιξε και βγήκε mvp στο all-star και είμαι λυπημένος που δε το είδα.

    Αν είχα δει και αυτό θα ήμουν υπερήφανος λέγοντας ότι έκανα ενα bieber perfect week. :(

    Για τον james earl jones γέλασα με την ψυχή μου στο videaki αυτό. Το λες και epic
    http://www.youtube.com/watch?v=gIChsFrdf00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι αλλά στο all star game ήρθε και η λύτρωση από τον Μεγάλο http://www.youtube.com/watch?v=vgQfkUYk6Mk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δεν θέλω να σας αγχώσω αλλά φανταστείτε το λίγο σαν σενάριο τρόμου "το Μπίμπερ στο community" έσπειρα τον πανικό ή όχι ακόμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Holly nerds! Είναι φαινόμενο (ουχί funk). Donny Osmond? Αρχίζω να πιστεύω τις θεωρίες ότι είναι 40άρης. Μπράβο @bauer24.

    Όχι πως σας νοιάζει πολύ, αλλά ο Biebs μπήκε και στο Pretty Little Liars. http://d.pr/ZICT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όλα αυτά είναι ΛΑΘΟΣ

    WRONG man. just WRONG. plain WRONG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jordy,πόσο μας λείπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή