Community: Intro to Political Science



Θα έχουμε ξανά στο μέλλον την ευκαιρία να τα πούμε για τον Jeff και την Annie, και να τα πούμε και για τον Pierce (και το πώς η επανένταξή του στο γκρουπ δε μοιάζει να αλλοιώνει το είναι του- είναι ακόμα κακιασμένος) αλλά το πιο πρόσφατο (εξαιρετικό ως συνήθως) Community μου έμεινε περισσότερο για έναν λόγο: την απλή μεν, σαφέστατη δε, αποδόμηση της πολιτικής ως media θέαμα.

Είδαμε τον Jeff να γίνεται ρήτορας για πράγματα που δεν γνώριζε και για το οποία δε νοιάζοταν, απλώς και μόνο επειδή η δημοφιλία του τον 'υποχρέωσε' να μπει στην αρένα. Είδαμε την Annie, ένα σκεπτόμενο άτομο με ανησυχίες και προβληματισμούς και μόρφωση, να εκφυλίζει τον πολιτικό της λόγο σε Ένα Θέμα, ένα στόχο, κάτι με το οποίο το κοινό, η Αμερική (ο Dean, εν προκειμένω) μπορούσε να την κατηγοριοποιήσει.

Σε μια κούρσα όπου ο νικητής θα έπρεπε να είναι no-brainer, το χρίσμα τελικά εξελίχθηκε σε έναν αγώνα δίχως brains. Με τελικούς μονομάχους τους δύο υποψήφιους με το πιο ξεκάθαρο πρόγραμμα catch-phrase. Το κοινό σαν μάζα αδυνατεί να κατανοήσει έναν υποψήφιο αν δεν του έρχεται πακεταρισμένος με την χαρακτηριστική του ατάκα, από το "Yes we can" μέχρι το "Pop! Pop!". Εκεί όπου η πολιτική μετατρέπεται σε θέαμα με storylines και μονοδιάστατους χαρακτήρες, η μάχη μεταξύ Magnitude και Leonard είναι όντως “the political showdown of the century”, όπως είπε και ο Troy.

O Jon Stewart θα ήταν περήφανος.

.

9 σχόλια:

  1. Ο Τζεφ που παρέδωσε τόσο εύκολα τα όπλα δεν ήταν λίγο out of character;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανάλογα το πώς πιστεύουμε πως βλέπει την Annie, υποθέτω. Συζητήσιμο. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω. Μόνο επειδή ήταν απέναντι στην Annie; Όσο σκέφτομαι την γαϊδουρινή υπομονή του επεισοδίου με το μπιλιάρδο δεν μου στέκει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sou'xw pei POSO. GAMATA. GRAFEIS?

    ma... "Σε μια κούρσα όπου ο νικητής θα έπρεπε να είναι no-brainer, το χρίσμα τελικά εξελίχθηκε σε έναν αγώνα δίχως brains"

    proskunaw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Hellboy: Ε, μαλακώνει ο άνθρωπος :p
    (Επίσης. Δεν παίρνω όρκο. Το επεισόδιο με το μπιλιάρδο ήταν πριν φιληθούν με την Annie ή μετά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2 ενστάσεις.

    1)Pop Pop. Μην τα ξαναλέμε. Κατάντησα να γίνω rude κατά τον Dan Harmon για χατήρι του Magnitude.

    2) O Τζεφ που έχει την ψυχαναγκαστική ανάγκη να είναι cool υπό οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμα και σαν ζομπι (δεν εννοώ κίτρινο λουλούδι :P) κάνει σαν 13χρονο κοριτσόπουλο κλαψουρίζοντας και κάνοντας μούτες;

    Σαν ευκολία μου φάνηκε γιατί η κόντρα Αννι-Τζεφ έπιασε πολύ χώρο και είχανε μείνει μόνο 5 λεπτά στο επισόδειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τον Jeff δεν λέω ότι έχετε άδικο btw. Απλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν είναι κάτι που μου χτύπησε στραβά ενώ έβλεπα. Αν τον δούμε να ξαναφέρεται 'out of character' σημαίνει ότι κάπου το πάνε, αλλιώς ναι, ήταν όντως μια ευκολία για να μαζέψουν το επεισόδιο. Συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο επεισόδιο, είχε λίγο αυτο τον 'must wrap everything up within 5 minutes' αέρα σε σημεία χωρίς ομως να ξενερώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγγνώμη που θα σπαμάρω, αλλά για μένα το επεισόδιο συνοψίζεται στα παρακάτω gifs

    http://d.pr/bsIl

    http://d.pr/Hk2Q

    http://d.pr/wFaP

    http://d.pr/HrUo

    http://d.pr/29bG

    http://d.pr/aTD

    ΑπάντησηΔιαγραφή