Doctor Who: Space, Time & Silence


H πρεμιέρα της καλύτερης σειράς του 2010 που επιστρέφει το 2011 απέχει λιγότερο από μήνα - και όπως πάντα με το Doctor Who, είμαι παράλογα ενθουσιασμένος. Το έχω ξαναπεί, αρκεί ο ήχος του TARDIS για να με κάνει χαρούμενο. Τώρα δε, που ξέρω πως και η actual σειρά είναι ακριβώς όσο καλή είναι και οι υποσχέσεις που αφήνει, καταλαβαίνεις με ευκολία γιατί είναι το μόνο πράγμα που από τότε που ξεκίνησα να το καλύπτω στο blog δεν έχω χάσει ούτε ένα επεισόδιο.

Πολυλογία τέλος, έλα μετά το άλμα για αυτά που έχουμε ως πρόγευμα μέχρι να έρθει το Πάσχα.

* Τα δύο minisodes για την Red Nose Day του BBC, με τίτλο Time & Space, όπου εν μέσω απολαυστικών διαλόγων-πολυβόλο απολαμβάνεις την Amy να φλερτάρει με τον εαυτό της, και τον Moffat απλά να ξεπετάει για την πλάκα του μια γαμάτη ιδέα σε ένα 6λεπτο αστειάκι.

Μέρος 1:

Μέρος 2:

* Ένα teaser 15'' για τη νέα σεζόν, που απλά μας δείχνει έναν αστροναύτη, ενδεχομένως τον 'Impossible Astronaut' του τίτλου του πρώτου επεισοδίου.


* Και ένα prequel του εν λόγω επεισοδίου, με μια τυπικά Moffat-esque creepy παιδική φωνούλα να προειδοποιεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ πως υπάρχει ένα τέρας πίσω του, να κοιτάξει γρήγορα, ο Πρόεδρος λέει πως “There are no monsters in the Oval Office” (ΟΗ YOU!) αλλά ενώ το λέει αυτό χμ, για δες, κάτι ακαθόριστα εξωγήινο στέκεται δίπλα του.


Ένα από τα πράγματα που μας άφησε η υπέροχη περσινή σεζόν της σειράς, ήταν η επιβεβαίωση πως πράγματι, οι θεωρίες και τα διάφορα στοιχεία που (νομίζουμε πως) βλέπουμε, είναι όντως εκεί. Ξέρεις πως όλα λειτουργούν βάση σχεδίου. Άρα οι ερωτήσεις αυτές έχει απόλυτο νόημα να τεθούν: Ποιος είναι ο αστροναύτης, τι δουλειά έχει ο Doctor στις ΗΠΑ, ποιο είναι το τέρας στο Oval Office, πού κολλάει η Silence που κουβαλάμε κουσούρι από πέρσι και τι ζόρι τραβάει επιτέλους η River Song;

Η 32η/6η/2η σεζόν της σειράς θα ξεκινήσει να προβάλλεται το Πάσχα, όχι πιο αργά από τις 23 Απριλίου.


.

7 σχόλια:

  1. Θυμάσαι που λεω πάντα οτι ο Moffat είναι καλός scifi writer? Στα short stories φαινεται αυτο περισσοτερο. Και όσο πιο μικρή ειναι η ιστορία, τόσο πιο εξυπνα πρεπει να την γραψεις. Και εδω, όπως είπες, "σπαταλα" σε ενα φανταστικό 6λεπτο μια ιδεα που αλλοι θα ενιωθαν περιφανοι αν την ειχαν σκεφτει once μεσα σε όλη τους την καριερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο...και αστειο. Ευχαριστω εκ βαθους καρδιας που μας ενημερωσες darktyler :)

    Pond put some trousers on! Θεικη ατακα...Μπορει οι 2 Amy να ειναι το ονειρο του Rory αλλα οι 2 Doctor ειναι το δικο μου ονειρο :) :) :)

    btw darktyler μηπως μπορεις να μου προτεινεις καμα κουλτουρε σειρα -ξερεις ολο τεχνη, διανοηση και τα ρεστα- ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti allo 8elume an oxi 2 amy XD
    diakrino mia e3airetiki seira kai ena tromero 1o episode

    asxeto gia edo alla ali8ia exeis 3exasi to fringe?? ti ginetai kai dn grafeis tpt ok exei psilopesi alla mn to snobaris toso (to xtesino pantos itan arketa kalo )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθαρά θέμα χρόνου. Όταν κάνω catch-up θα γράψω, ελπίζω σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε ν' αρχίσει, I'm getting the shakes!!!

    Τα καινούρια adventure games τα έπαιξε κανείς; Παραδόξως δεν είναι απαράδεκτα όπως τα περισσότερα movie/tv tie-ins...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "The Wibbly Lever!"
    (δεν μπορούσα να κρατηθώ, έπρεπε να το γράψω)
    Κάθε φορά που βλέπω το βίντεο σηκώνω τα χέρια ψηλά και το φωνάζω σαν μικρό παιδί.
    Και 'γω περιμένω με αγωνία την καινούργια σεζόν και πιστεύω οτι μετά τα 2 πρώτα επισόδεια, I will look behind me more often.
    O Moffat έχει ένα τρόπο να σου δημιουργεί εφιάλτες και φόβους.(βλ. Empty Child, Blink και Silence In The Library) Πρωσωπικά τα Weeping Angels μου προκαλούν περισσότερο φόβο από τα Daleks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή