Skins: Everyone


Με τυπική καθυστέρηση, λίγα λόγια για το φινάλε του φετινού Skins.

Το οποίο δυστυχώς δε με ενθουσίασε όσο όφειλε, δεδομένης της έξοχης σεζόν που είχε προηγηθεί ως εκείνο το σημείο. Το όλο μοτίβο του "χανόμαστε στο δάσος/ερωτικό τρίγωνο σε απόδραση στην εξοχή" το έχουμε ξαναδεί από τη σειρά, και μάλιστα όχι σε κάποια από τις καλές σεζόν της. Γενικά το επεισόδιο είχε ένα έντονο Effy/Cook/Αποτέτοιος vibe, το οποίο είναι το χειρότερα πράγμα που μπορείς να μου κάνεις μετά από μια σεζόν τόσο δυνατή και τόσο απομακρυσμένη από τα βάθη της 2ης γενιάς.

Τα προβλήματά μου φτάνουν κι αλλού: Η Mini από πότε είναι τόσο αγαπημένη με την Franky, σε σημείο που να αναδύουν μερικά κιλά σεξουαλικής έντασης στις κοινές σκηνές τους; Καμία αντίρρηση με αυτό από μόνο του. Η εξέλιξη των χαρακτήρων έδειχνε προς μια τέτοια εξέλιξη, όπου η μία κοπέλα κατέληγε εξαρτημένη από την άλλη. Ξεκίνησαν ως εχθροί, κατέληξαν φίλες γιατί ήταν η κάθε μία ό,τι έλειπε από την άλλη. Πολύ ωραία, όμως από τη μία αυτό το έξτρα παραπάνω βηματάκι της σχέσης τους ένιωσα πως έλειψε από τη σειρά. Κι από την άλλη, παραπεταμένο μέσα στο ελαφρώς αχρείαστο μελόδραμα ενός ερωτικού τριγώνου που ήλπιζα πως θα είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά, η φιλία της Franky με τη Mini περνά εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα.

Όπως και οτιδήποτε άλλο, δυστυχώς. Όσο αυτή η περίεργη εμμονή της Franky με τον Matty (και τούμπαλιν) έπαιζε διακριτικά στο background, δεν με ένοιαζε, ίσα-ίσα το έβρισκα και κάπως γοητευτικό. Όμως ο τρόπος που ήρθε στο προσκήνιο με χάλασε τελείως απέναντι σε αυτό το ζευγάρωμα, και στο τι σημαίνει για τη δυναμική της παρέας.

Βλέπεις, στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων κατέληξα κάπως να αγαπώ κάθε έναν από αυτούς τους χαρακτήρες, αυτούς τους misfits που ψάχνουν να βρουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά το πώς θα σοκάρουν τους γονείς της Γηραιάς Αλβιώνας. Και ξαφνικά καπελώνονται όλα από ένα αταίριαστο blast from the past. Δεν ξέρω, απλώς περίμενα κάτι διαφορετικό.

Από εκεί και ύστερα, οι υπόλοιπες επιμέρους σκηνές της παρέας ήταν αγαπημένες - η Franky ειδικά με τη Mini, όπως προείπαμε. (Η 9/11 ατάκα της ήταν τόσο πολύ ταιριαστή και προκλητική και in character.) Ο Rich που κουρεύτηκε και η Grace που του είπε να μην το ξανατολμήσει, ο πατέρας-καρικατούρα που βάζει (κυριολεκτικά) κοριό στην κόρη του, ο Nick και ο Alo σε unlikely pairing, η παρέα που απομένει να διασκεδάζει στο ημίφως - όλα όμορφα.

Απλώς το κομμάτι του επεισοδίου που δε μου άρεσε, δε μου άρεσε στο βαθμό που με κάνει να ανησυχώ πως όλα όσα αγάπησα φέτος στο Skins, θα δουν την πόρτα της εξόδου στην επόμενη σεζόν. Ελπίζω αυτό να μη συμβεί, και η σειρά να προχωρήσει στην ολοκλήρωση αυτής της θαυμάσιας εξερεύνησης που ξεκίνησε φέτος.


.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνω σχεδον απολυτα, καπως ετσι το ειδα και 'γω! Δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμεναμε για finale!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τρελάθηκα με το φινάλε, αλλά συνολικά μου άρεσε πολύ αυτή η σεζόν και το συγχώρησα.

    (Σε ποιο "blast from the past" αναφέρεσαι στην 5η παράγραφο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο γενικό, που αναφέρω και στην αρχή. Ότι υπήρχαν δηλαδή διάσπαρτα πολλά στοιχεία που έχουν ξαναδεί, κυρίως στην 3η-4η σεζόν. Χαμένοι στο δάσος, ερωτικό τρίγωνο κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή