Out of context: House


Λίγα σχόλια και spoilers για το 150ό επεισόδιο House από έναν θεατή που δεν έχει παρακολουθήσει τη σειρά για τις τελευταίες 2 σεζόν της.

Το House το έχω σταματήσει όχι γιατί έγινε κακό, αλλά γιατί εξαντλήθηκε. Οι νέοι χαρακτήρες και το γενικότερο ανακάτεμα που είχε επιχειρήσει πριν 3 σεζόν είχε ως αποτέλεσμα μια ιδιοφυή 4η σεζόν, αλλά από εκεί και ύστερα κανείς τους δεν αρκούσε για να δικαιολογήσει την συνεχιζόμενη αφοσίωσή μου. Έτσι βρήκα πιο σωστό το να περνάω μια στο τόσο καμιά βόλτα να βλέπω τι γίνεται με τον παλιόφιλο τον House, παρά να βαριέμαι τη ζωή μου βδομάδα μετά τη βδομάδα.

Δυστυχώς το μία στο τόσο έγινε κάτι σαν 1-2 φορές της σεζόν, οπότε πλέον δεν έχω καμία απολύτως επαφή με το τι συμβαίνει στη σειρά. Μόνη εξαίρεση ήταν το γαμάτο περσινό season finale, που επίσης παρακολούθησα παντελώς εκτός context, οπότε δε θυμάμαι καθόλου καταστάσεις για τους χαρακτήρες, παρά μόνο τη γαμάτη ιστορία με την κοπέλα που είχε παγιδευτεί στα χαλάσματα. Αγωνία είχε παιχτεί εκεί, όχι αηδίες.

Αλλά γενικότερα; Καμία ιδέα. Πώς είδα λοιπόν από αυτό το επεισόδιο, μετά από τόσο καιρό μακριά;

Καταρχάς με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αυστραλός είναι ακόμα στο καστ - είχα μείνει με την εντύπωση πως αποχώρησε εκεί κάπου μαζί με την Jennifer Morrison. Όπως και νά'χει, ποτέ δεν με ένοιαζει η παρουσία του (ή απουσία του) κι εδώ επίσης τα ίδια. Εντύπωση επίσης μου έκανε η απουσία των Cuddy και Wilson από το επεισόδιο, αλλά θα μου πεις, εδώ στο 100ό δεν είχαν παίξει ο Αυστραλός και η Morrison. Ο Shore δεν έχει τέτοια κολλήματα και καλά κάνει.

Οπότε τι μας έμεινε; Η Thirteen, την οποία ο House εντοπίζει και παραλαμβάνει κατά την αποφυλάκισή της. Στη φυλακή είχε μπει για ένα mercy killing του αδερφού της (;), γεγονός που οδηγεί με τη σειρά του στο πολύ συγκινητικό φινάλε του επεισοδίου, όπου ο House υπόσχεται στην Thirteen να είναι Αυτό το Πρόσωπο που θα την 'ανακουφίσει' όταν έρθει η ώρα.

Όλα αυτά αρχικά με άφησαν με την αίσθηση πως θα έπρεπε τουλάχιστον να έχω δει τα προηγούμενα επεισόδια για να ακολουθήσω την ιστορία της Thirteen, αλλά μετά συνειδητοποίησα πως όχι, δεν είχα χάσει τίποτα, όλο αυτό τον καιρό όντως ήταν φυλακή (aka γύριζε το 'TRON: Legacy' 'Cowboys and Aliens') και αυτά μας προέκυψαν τώρα. Δεν ξέρω αν φταίει αυτή η αίσθηση μυστηρίου ή ο καιρός που έχω κάνει να την δω ή απλά ότι το επεισόδιο ήταν πάνω σε αυτήν και τον House μόνο, αλλά μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο τη θυμόμουν να είναι. (=Καθόλου)

Επίσης apparently προσπέρασα όλο το δράμα του House με την Cuddy, το οποίο ευχάριστο μου ακούγεται σαν option, γιατί αυτά τα μεγάλα υπερερικά ερωτικά δράματα ούτως ή άλλως τα βαριέμαι, ειδικά αυτό εδώ - η σειρά σταμάτησε να με εξιτάρει όταν το focus παράπεσε πάνω στη σχέση αυτών των δύο, αντί της φιλίας του House με τον Wilson.

Η υπόλοιπη ομάδα δεν είχε και τίποτα το ιδιαίτερο να κάνει στο επεισόδιο, οπότε δε χρειάστηκε να ασχοληθώ μαζί τους - ιδίως με την Amber Tamblyn που δεν ήξερα καν ότι ήταν regular στη σειρά. Δεν πήρα από αυτήν κανενός είδος vibe. Μέχρι που έριξα μια ματιά στο character list για να σιγουρευτώ ότι δεν είχα ξεχάσει κανέναν, την είχα actually ξεχάσει. Χμ.

Η ουσία είναι ότι μου άρεσε το επεισόδιο γιατί δεν είχε την τυπική δομή ενός House επεισοδίου. Ή απλά είμαι sucker για τα road movies. Ή απλά μου αρέσει υπερβολικά η Olivia Wilde. Βασικά ισχύουν όλα αυτά, αλλά μιας και ο χαρακτήρας της επιστρέφει στην ομάδα με φόρα και με σχετικά ενδιαφέρον δράμα (σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, που πήγαν να μας την χώσουν στο λαιμό με το ζόρι παίζοντας το χαρτί του 'μυστηρίου' - δηλαδή σιγά κιόλας), επειδή ήταν αυτή που βρήκε τη λύση από τη θέση του συνοδηγού, κι επειδή ας τα λέμε κι όλα, είναι extremely hot, με βλέπω να επιστρέφω για λίγα τουλάχιστον επεισόδια στο Princeton-Plainsboro.

Βοηθάει και η περιέργειά μου για το τι να κάνει ο Wilson, για τη σχέση του House με την Cuddy για το αν οι συγγραφείς έχουν ενδιαφέροντα πραγματάκια να κάνουν πιο συχνά κι όχι μόνο στα landmarks επεισόδια που τυχαίνει να βλέπω, και για το αν θα κάνει κάτι ενδιαφέρον η Amber Tamblyn την επόμενη βδομάδα.

A κι επίσης, “Some puzzles are just too good to share.” Γαμάτη ατάκα.

All in all, καλό επεισόδιο. Νομίζω.


.

11 σχόλια:

  1. Δυνατό επεισόδιο. Νομίζω οτι απο σειρές που έχουν κρατήσει τόσα χρόνια είναι η πιο consistent. Δεν έχω χάσει επεισόδιο απ' το 2004. Οκ, έπαιξαν κάποιες κοιλιές, ειδικά εκεί στα μέσα της 5ης σεζόν, αλλά σου σκάει μετά το φινάλε με το looney bin και το συγχωρείς.

    Στον 6ο κύκλο πήρε πάλι τα πάνω του, και τώρα στον 7ο αισίως το απολαμβάνω όσο ποτέ. Οι στιχομυθίες σκάνε με ρυθμό πολυβόλου, ο House εξελίσσεται, δεν έχει γίνει καρικατούρα του εαυτού του, παίζουν 'whoah' φάσεις αρκετές και γενικώς νομίζω οτι ο Shore το έχει ακόμα... για να δούμε... Δεν θα θελα να το κουράσουν όμως, better quit while they 're ahead...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, η αλήθεια είναι αυτή. Δεν το βρήκα ποτέ κακό, και για κάτι που έχει τραβήξει τόσα χρόνια, είναι αξιοθαύμαστο το πώς δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Απλά σε κάποια φάση βαρέθηκα, και δεν μου άρεσαν κι οι αλλαγές που έκανε. Αλλά ναι, πέραν ξέρωγω της 7ης σεζόν του CSI, δε νομίζω ότι μπορεί άλλο procedural να ισχυριστεί πως παραμένει τόσο ενδιαφέρον σε τόσο προχωρημένη σεζόν του όσο το House.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που αποκόμισα τελικά από το επεισόδιο είναι ότι αν είσαι μια smoking hot bisexual γυναίκα η κοινωνία θα σου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.
    Επίσης δεν ήταν φυλακή επειδή γύριζε το Tron Legacy αλλά επειδή οι ένορκοι που την καταδίκασαν είδαν το Tron Legacy :p
    Πέρα από την πλάκα, ήταν ωραίο και συγκινητικό επεισόδιο (και είχε και πατατοεκτοξευτήρες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντένις Τρομερέ κάτσε καλά, το TRON ήταν γαμάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Ηοuse έχει ξανακάνει road movie άλλες 2 φορές στο παρελθόν, μία με γκεστ τον John Laroquette στην 3η σεζόν και μία στην κηδεία του πατέρα του House, με αρκετά καλά αποτελέσματα. Οπότε είχαν τη σχετική εμπειρία.
    Επίσης μέτρησε και η κλωτσιά που έφαγε ο Lindelof στα αχαμνά!
    Πάντως όσο ήμουν sucker για House τις πρώτες 5 σεζόν, τόσο ξενέρωσα στην 6η. Ίσως γιατί ξεπέταξαν το όλο στόρι "ο House στη Φωλιά του Κούκου" τόσο γρήγορα. Κάτι αντίστοιχο με το φινάλε της 2ης σεζόν, όπου 2 επεισόδια μετά ξαναγυρίσαμε στον κλασικό House.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έλειπε για το Tron. Αυτό το είχε γυρίσει αρκετά καιρό πριν.
    Έλειπε για το Cowboys and Aliens. :)
    Αγαπάμε Olivia και είναι ένας από τους λόγους που θα βλέπω προσεκτικά τα τελευταία επεισόδια της σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ah, thanks για τη διόρθωση. Πολύ στο σινεμά το έχει ρίξει, και όπως το κόβω δε θα αργήσει να φτάσει η στιγμή που η Thirteen θα χρειαστεί τη βοήθεια του House, που λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Olivia hit it big in Hollywood όντως... Δεν θα έκανα ασφάλεια ζωής στον χαρακτήρα της! Πάντως ενώ αρχικά την είχα για όμορφο scenery, νομίζω οτι έχει ωραία χημεία με τον House..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με έχει κουράσει στις 2 τελευταίες σαιζόν, αλλά συνεχίζω να το βλέπω από συνήθεια. Κατά καιρούς μου αρέσουν κάποια επεισόδια αρκετά, κι αυτό ήταν ένα απ' τα "εκλεκτά". Πάντως όπως σου είπε ο Darkphobia στο twitter, τσέκαρε και το 7x16 όταν βαριέσαι. Δεν το βρήκα ιδιαίτερα καλό επεισόδιο, αλλά έχει ωραίες καφρίλες και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τελική σκηνή. Και αν βαριέσαι πολύ, το 7x13 για να γελάσεις με το πόσο κακέκτυπο του "Three Stories" ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. House, παρομοίως με Soul Auctioneer, δεν έχω αφήσει εδώ και χρόνια. Το feeling της σειράς μ' αρέσει. Ξεπερνάω και της κοιλιές και όλα, που αναμενόμενα υπάρχουν σε τόσες πολλές σεζόν.

    Επεισοδιάρα, που έβαλε τον House να ψάξει περισσότερο για τον γρίφο της 13 παρά του ασθενή και να βγει ένα δράμα, που έλειπε από τη σειρά εδώ και καιρό. Ένα struggle ρε παιδί μου πέρα από γκομενικά και drug abuse. Κάτι ενδιαφέρον.

    Anyway, περίμενα πώς και πώς το επεισόδιο, αφού είδα τη Wilde Να το προαναγγέλλει στο twitta και να λέει, ορθώς, ότι ο Hugh ήταν πολύ καλός στο επεισόδιο.

    Η ατάκα όταν δοκίμαζε ρούχα:
    13 - I also wore a training bra, things have changed.
    House - Not that much.

    οδηγεί στο "who needs tits, when you got an ass like this"

    επίσης κάτι τελευταίο. γίνεται να πάρουν εκείνο το spud gun και να κάνει μια φωτογράφιση; με μπικίνι ξέρω γω. ή όχι. δε με νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε εγώ το παρακολουθώ με το ίδιο πάθος όπως τις πρώτες σεζόν αλλά είναι ακόμα ευχάριστο.

    Για τον house και τις ατάκες του την συνεχίζω και ας πάει 20 σεζόν (έχει όμως μερικά καλά επεισόδια που θυμίζουν λίγο τα παλιά).

    Για το 7x16 νομίζω αρκεί να σου πω ότι η τελευταία σκηνή που λένε έχει για music background, cover του my body is a cage. Φτάνει πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή