12 Days of Whedon, intro


Κανένα Χριστούγεννα και κανένα Πάσχα!

Δύο πράγματα:

1) Όπως κατ’επανάληψη έχω γράψει και ξαναγράψει και ξαναγράψει και ξαναγράψει, ο Joss Whedon είναι όχι απλά ένας δημιουργός που αγαπώ πολύ, αλλά και εκείνος που μέσα από τις σειρές του με έμαθε να βλέπω και να κατανοώ TV series με έναν τρόπο που οι επαναλήψεις του Friends στο Star ή τα γραμμένα σε βιντεοκασσέτες επεισόδια του Beverly Hills, 90210 ποτέ δε θα μπορούσαν. Η Buffy ήταν και παραμένει η μία σειρά που θα κοίταγα να σώσω αν τα ράφια μου έπιαναν φωτιά και προλάβαινα να βουτήξω ένα μόνο πράγμα. Το Firefly είναι πιθανώς η τέλεια τηλεόραση. Οι ιδέες και οι ευαισθησίες πίσω από τα έργα του Whedon είναι τόσο κοντά στις δικές μου που είναι πια δύσκολο να διακρίνω αν τα αγάπησα επειδή ταυτιζόμουν ή αν με διαμόρφωσαν κι εκείνα βλέποντάς τα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το blog δε θα είχε υπάρξει ποτέ αν δεν ήταν αυτός.

2) Μες στις επόμενες 12 μέρες βγαίνουν στις ελληνικές αίθουσες δύο ταινίες του Joss Whedon.

~~~

Για κάθε μια από αυτές τις 12 μέρες, θα ανεβάζω στο blog ένα κειμενάκι εμπνευσμένο κάθε φορά από ένα διαφορετικό στοιχείο του έργου του που λατρεύω (επεισόδια, σειρές, ταινίες, χαρακτήρες -μέχρι και μια ατάκα- απαρτίζουν αυτή τη 12άδα). Ξεκινώντας φυσικά από το ‘Cabin in the Woods’ αργότερα σήμερα και ολοκληρώνοντας με τους ‘Avengers’ στις 26 του μήνα. Δες το σαν φόρο τιμής ή και σαν αφορμή για να γράψω μαζεμένα όσα πράγματα ανέφερα σκόρπια όλα αυτά τα χρόνια μιας και το blog δεν πρόλαβε καμία από τις παλιές του σειρές.

~~~

Καθότι εισαγωγικό post, λινκάρω και σε ένα αντίστοιχα εισαγωγικό και γενικό κείμενο για τον Whedon που έγραψα πριν λίγες μέρες για το flix, υπό τον μετριοπαθή τίτλο “Ένας auteur της τηλεόρασης κάνει σινεμά”.

[Το κείμενο αυτό είναι ασφαλές, όλα τα υπόλοιπα όμως που θα ακολουθήσουν αυτές τις μέρες θα περιλαμβάνουν spoilers για τον Complete Whedon.]

~~~

Επόμενο: ‘The Cabin in the Woods’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου