You're not ready for the Arcade Fire


Δεν ξέρω, ο συνδυασμός των Fire με αυτό το πλάνο του Doug μου έκαναν ένα κάποιο κλικ. Anyway, αν το Chuck δεν ήταν ήδη μια από τις δυο αγαπημένες μου νέες σειρές, οι πολλαπλές μουσικές αναφορές αυτού του επεισοδίου θα έκαναν τη δουλειά. Μαζί με δύο δυνατά entries από How I Met Your Mother και Weeds, συνέθεσε μια γαμάτη Δευτεριάτικη νύχτα κωμωδίας. Spoilers μετά το άλμα.

Chuck:
Nαι, ναι, όλα ωραία και καλά, η δράση είχε ενδιαφέρον, ο συναισθηματικός πυρήνας του επεισοδίου ήταν και πάλι καλογραμμένος, ο Captain Awesome επέστρεψε, o Casey τιμωρήθηκε ξεκαρδιστικά στο τέλος, και ο Chuck δεν πήρε τη δουλειά. Όλα καλά και υπέροχα (το τελευταίο επειδή θα απομάκρυνε τον πρωταγωνιστή από το φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή τους NerdHerders) αλλά την παρτίδα κέρδισαν δύο σκηνές τέλειες για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Πριν λίγες βδομάδες ένα επεισόδιο είχε κλείσει με το "Slow Show" των National, και τώρα σε άλλη μια απόδειξη του εξαιρετικού μουσικού γούστου του Josh Schwartz, o Chuck κάνει την τελειότερη αναφορά που έχω δει να γίνεται στους Arcade Fire (τίποτα λιγότερο από το αγαπημένο μου συγκρότημα αυτή τη στιγμή, και πράγματι ηχητικό aphrodisiac) και μάλιστα ακολουθούμενη από πανέξυπνο και subtle slam στους Editors! Go, Josh!

Η άλλη instant classic σκηνή ήταν φυσικά εκείνη με μουσικό χαλί το "Dice" του Finley Quaye καθώς ο Chuck επανενώνεται με τον Morgan, σε ένα ξεκαρδιστικό spoof του Schwartz στον εαυτό του. (Αναμνήσεις, ε? The shark named Oliver! Η νεκρή Marissa! H λατρεία η Rachel Bilson, σύντομα και στο Chuck! H Samaire Armstrong όταν ακόμη μου άρεσε!)

How I Met Your Mother:
Δεν πέθανα όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά κάθε επεισόδιο που δίνει το A-story του στον Marshall είναι προορισμένο να αγαπηθεί. Οι παραλληλισμοί της τακτικής του John Cho με τις μεθόδους του Barney ήταν αρκετά Seinfeld-esque με καλό τρόπο, και χωρίς να μοιάζει το αστείο forced, ενώ η τελική έκβαση κατάφερνε να ακροβατεί ανάμεσα στις δύο δυσάρεστες επιλογές που είχαν ήδη γίνει established. (να πάρει ο Marshall μια δουλειά που μισεί, ή να εξακολουθεί να πνίγεται στα χρέη η Lily.)

Το porn sub-plot του Ted θα ήταν υπερβολικά sitcom-y αν οι Bays & Thomas δεν το αντιπαρέβαλαν έξυπνα με την ιστορία του Marshall καθ'όλη τη διάρκεια του επεισοδίου. Σε αντίθεση δηλαδή με σχεδόν οτιδήποτε έχει κάνει η Robin από την αρχή της σεζόν, η πορνοπεριπέτεια του Ted εδώ δεν έμοιαζε αποκομμένη από το υπόλοιπο επεισόδιο, με τρόπο που να γίνεται, τελικά, filler. Kαι ο Lance, Sex Architect? Χρυσός!

Weeds:
Kαι η κάθοδος συνεχίζεται για τη Nancy, που λίγο αφού την έκανε με τα λεφτά της Valerie θεωρώντας πως ήταν μάλιστα και ηθικά σωστή, τώρα απείλησε ευθύτατα και πειστικότατα την πρώην BFF της με τίποτα λιγότερο από θάνατο. Και σα να μην έφτανε αυτό, το έκανε μέρα-μεσημέρι, στην κουζίνα του σπιτιού της, μπροστά στα μάτια του Shane. Wow, εκεί που βρίσκεται τώρα η Nancy δε μπορεί καν να καταλάβει πόσο βαθιά έχει χωθεί. Ή μήπως μπορεί? Λίγο πριν κάνει την dirty deed με τον Conrad, στάθηκε για μια στιγμή να αμισβητήσει τον εαυτό της, τις επιλογές της, τα ψέμματα... αλλά κάτι μου λέει πως θα τα έχει ξεχάσει όλα μέχρι την επόμενη παραλαβή.

Κι όσο η Nancy της όλο και πιο καθηλωτικής Mary-Louise Parker (δικαιούται ένα Έμμυ για κάθε επεισόδιο αυτής της σεζόν) κατευθύνεται ολοταχώς προς τα βάθη της Σκοτεινής Πλευράς, ο Doug συνεχίζει να αποτελεί το κωμικό αντίβαρο που διατηρεί τη σειρά δροσερή. Ειλικρινά, 3 λεπτά Kevin Nealon: Back With a Vengeance αρκούν για να με φτιάξουν, και εδώ είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και μόνο με τη σκέψη πως κάθισε και έκλεψε το σταυρό της εκκλησίας. Ανάμεσα στη βεντέτα του με την Majestic, την εμπλοκή της Celia, το ερωτικό τετράγωνο αυτής με Nancy, Conrad και Sullivan, και τη μετατροπή της Nancy σε U-Turn, η σεζόν δείχνει κάλλιο αργά παρά ποτέ να οδεύει σε άλλη μία εκρηκτική κορύφωση.

10 σχόλια:

  1. Chuck: Κι έπειτα ήλθε η φωτογραφία με την Yvonne "ντυμένη" Princess Leia...

    HIMYM: Αυτό που μου αρέσει είναι η επιστροφή της σχέσης του Ted με τη Robin σε κανονικά επίπεδα. Στα δύο τελευταία επεισόδια (κι όχι τυχαία, τα καλύτερα της φετινής σεζόν) σταμάτησαν την προσπάθεια να μας πείσουν ότι ο ένας ξεπέρασε τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω δει Chuck, απλά μιας και αναφέρθηκες στους Arcade Fire, ήθελα να ρωτήσω αν τυχόν έχεις κανένα account στο www.last.fm (πάντα έχει ενδιαφέρον να πετυχαίνεις νέους μουσικούς γείτονες, είναι πιο εύκολο να βρίσκεις νέα μουσική).

    No cars go! (και από το The Arcade Fire και από το Neon Bible).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. planb: Spot on, συμφωνώ απόλυτα. Aυτή τη βδομάδα ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά ένιωσα πως οι δυο τους είναι actually φίλοι.

    τζωτζιου: well, έχω τώρα. (LOL)

    (Προσωπικά, λατρεύω το "Ocean of Noise"!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. No Cars Go. Eidika ekei pou ekstasiazontai sto telos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω την No Cars Go-induced έκαστασή σας, και ανεβάζω κατά ένα Wake Up. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. symfwnw apolyta...
    idiws me gobias ston ekstasiasmo tou NO Cars Go...
    (POLY MEGALO KOMMATI)

    xairomai de gia ta egkwmiastika sxolia gia National, kai prosdokw epitleous kapoia stigmh, kapou se ayto ton mataio kosmo, na apo8ewsoun tous Amandine...
    (amhn)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hey, I was as happy as the next comment poster τόσο για το Slow Show (από τις αγαπημένες μου σκηνές της σαιζόν ήδη) όσο και για τους Arcade Fire σ'αυτό το ep. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για την Yvonne Strahovski με το Slave Leia costume. So here goes: Yvonne Strahovski in a Slave Leia costume. *sigh*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι λέτε αγαπητέ, εδώ είμεθα μπλογκ επιπέδου, δεν ασχολούμαστε με... damn... εε... hm?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *sigh* *sigh*
    :-)

    parepipt. tyler, poly wraio kai useful blog.
    etsi gia to welcoming

    radar (aka soundholics @ postwave)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή