hot or not


Aπολύτως καθόλου χρόνος, οπότε θα περάσω σφαίρα ό,τι άλλο έχω δει αυτή τη βδομάδα. (Δεν ήθελα να σφηνώσω εδώ και το BSG, οπότε ελπίζω να το προλάβω αργότερα, και επιφυλάσσομαι για το 'United States of Tara' ώσπου να δω και 1-2 επεισόδια ακόμα.) Κατά σειρά μετά το άλμα: The Office, 30 Rock, CSI, Grey's Anatomy, Fringe, Skins.

The Office, 5x12 'Prince Family Paper': Πρέπει απλά να πω οτι το subplot με τη διαμάχη του γραφείου πάνω στο θέμα της καυτότητας ή μη της Hilary Swank ήταν από αυτά που θα τα μνημονεύουμε όταν η σειρά τελειώσει. Σκέτη ιδιοφυία δηλαδή, και όχι μόνο για το concept, αλλά και για την εκτέλεση, όπου σχεδόν όλοι είχαν το χρόνο να παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους (ο Oscar και η ανάλυση της συμμετρίας του προσώπου της, κερδίζει την παρτίδα) αλλά κανείς τους δεν άλλαξε στρατόπεδο. Instant classic! Το υπόλοιπο επεισόδιο δε μου έκανε τίποτα.

30 Rock, 3x09 'Retreat to Move Forward': Μάλλον βρισκόμουν σε αποσυντονισμό, δεν γέλασα τόσο πολύ με αυτό. Αλλά άξιζε σίγουρα για το πώς επιτέλους έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους συγγραφείς οι οποίοι ήταν γλάστρες για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Ιδιαίτερα αστείο το πώς ο Frank ήταν αυτός που ντρεπόταν για αυτό που συνέβη με τη Jenna, και φυσικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τη Janet Jopler είναι keeper. (Speedwalking!) Επίσης πάντα γαμάτος ο Spaceman που δεν ξέρει να διαβάζει, και η Jenna πλήρως αστοιχείωτη να νομίζει πως η Sling Blade μίμηση της Liz ήταν Oprah. Αλλά όπως και με το 'Office', έτσι κι εδώ το a-story δε μου πολυέκανε τίποτα.

CSI, 9x11 'The Grave Shift': Πρώτο σόλο επεισόδιο του Morpheus (και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσω να τον αποκαλώ έτσι!) και νομίζω έκαναν καλή δουλειά στο να δείξουν τη δυσκολία του καινούριου να προσαρμοστεί άμεσα. Το τέλος του cold open ήταν ιδιαίτερα καλό άγγιγμα, όπου στη θέα του πτώματος ο Fishburne έκανε μια κίνηση αποστροφής και αηδίας, εκεί που ο Petersen θα είχε απλώς πει κάποιο χαριτωμένο αστειάκι. Αλλά συνολικά θα χρειαστώ ακόμα μερικά επεισόδια πριν αποφασίσω αν η αλλαγή τελικά μου κάνει ή όχι. Χωρίς τον Grissom απλά δεν έχει την ίδια βαρύτητα η σειρά, δεν ξέρω.

Grey's Anatomy, 5x13 'Stairway to Heaven': Οπότε ένα λεπτό. Οι Ουρανοί έστειλαν τον Denny στη Γη για να προειδοποιήσει την Izzie αλλά εκείνος φέρθηκε εγωιστικά και έκανε μαζί της δεσμό αφήνοντάς την χωρίς σημάδι του επερχόμενου θανάτου της; Καλά. Προσπερνώντας αυτή τη συνεχιζόμενη και γελοιωδώς απλωμένη σαχλαμάρα διαρκείας, το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν πάρα πολύ καλό για τον απλό λόγο οτι το κεντρικό conflict ήταν τόσο ισχυρό και καθηλωτικό ως concept που όσο και να ήθελες (και όσο και να σε αποσπούσαν φαντάσματα και σπασμένα πέη) δε μπορούσες παρά να απορροφηθείς. Περισσότερα τέτοια moral dilemmas, παρακαλώ, ειδικά όταν έχεις μια Chandra Wilson να τα παίζει σα να μην υπάρχει αύριο.

Fringe, 1x11 'Bound': Στο οποίο έχουμε το επεισόδιο όπου η ως τώρα σειρά συνοψίζεται για τους νέους θεατές (σαν εκείνο που είχε κάνει και το 'Alias' με τον Terry O'Quinn), αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα ψιλοχάος. Παντελώς αδιάφορη στροφή στη μυθολογία (ουυυ, ο Τέτοιος ενεργούσε για να ΣΩΣΕΙ την Olivia, γι'αυτό μάλλον διέταξε τη γυναίκα του να τη σκοτώσει!), sloppy εκτέλεση, πάμπολλες σεναριακές ευκολίες, όχι αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή. Eπιπλέον με την εισαγωγή της (φοβερής) Ari Graynor ως αδερφής της Olivia και μερικών butt-kicking moves πάνε εμφανώς να κάνουν τον κεντρικό χαρακτήρα πιο relatable ή απλά πιο συνηθισμένο και βαρετό. Μου άρεσε όπως ήταν. Γενικά πολύ χλιαρή κατάσταση, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω οτι κάπου εκεί μέσα υπάρχει ένα γαμάτο show. Για κάποιον λόγο.

Skins, 3x01 'Everyone': Αυτό το βλέπει κανείς; Είδα την απίστευτη 2η σεζόν πολύ αργά για να προλάβω να τη βάλω στη δεκάδα μου για το 2008 (αλλά ευτυχώς υπάρχει και το τοπ των επεισοδίων) και τώρα ξεκίνησε η 3η με εντελώς νέο καστ πλην της Effy. Πολύ διασκεδαστικό το 'νέο' show, πανέμορφο και εθιστικό ως συνήθως, αλλά μοιάζει παντελώς ξένο σε τόνο με ό,τι έχει προηγηθεί. Ίσως με κάθε σεζόν να στοχεύουν σε κάτι διαφορετικό, ίσως απλά είναι πολύ νωρίς. Καλό, όχι σπουδαίο, και η Kaya Scodelario παραμένει μυστηριώδης και μαγνητιστική ως Effy.


.

13 σχόλια:

  1. Na sou pw file min koroideueis to greys gia ta spasmena pei giati an mou peis oti den to ekanes google na deis an sou simvei kai sena tha les psemata!(*is guilty for googling!*)Gia to ghost koroideuse oso theleis!lol!BTW to House to ekopses?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Όλα από τη ζωή είναι." (LOL)

    'House' δεν έκοψα, όχι, απλά όπως και την τελευταία φορά που για μια εκτεταμένη περίοδο δε μου άρεσε καθόλου το show (μέσα 3ης σεζόν) το έχω αφήσει για λίγο στην άκρη μέχρι να αποφασίσω να το ξαναπιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. i hillary swank einai hot.to office itan arketa kalo opos kai to 30 rock alla kai ta dio den itan apo ta kalitera twn seirwn..
    PS sti viasini sou onomases to post hot oT not..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωπ, thanks!

    Για το καυτό debate δεν τοποθετήθηκα, αλλα θα αφήσω αυτό να μιλήσει για μένα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Fringe μόλις εμφανίστηκε η αδερφή της, ήμουν 100% σίγουρος ότι θα πέθαινε στο τέλος του επεισοδίου και θα φωνάζαμε όλοι "X-files did it" :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη βιάζεσαι, έχουμε ακόμα τα sweeps του Φεβρουαρίου και το season finale! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. lol gia ti foto alla den simainei oti den einai hot, apla tis aresoun ta junk food.!.!.mipos tha mporouses na eftiaxnes ena poll gia na milisei o laos?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετική ιδέα, θα το εφαρμόσω σε πρώτη ευκαιρία γιατί αυτή τη στιγμή ο μπλόγκερ έχεί όρεξη για παιχνίδια κι εγώ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tyler thelw provlepsi!Tha tin glitosei i izzie apo to grey's i tha psofisei?(sto season finalle?)
    Tha se rwtousa kai gia tin 13 alla auti exei ton apethanto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο καλύτερο θα ήταν το Grey's αν δεν συνεχιζόταν επί τόσα επεισόδια το ghost story; Έλεος πια με τον Ντένι. Και με to πήγαινε-έλα των ηθοποιών (Brooke Smith, Melissa George). Ελπίζω στο τέλος της σαιζόν να γίνει ένα γερό ξεκαθάρισμα χαρακτήρων, να ανανεωθεί λίγο η σειρά και να μην επαναλάβουν πάλι τα ίδια, γιατί το έχουν παρακουράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. emena mou arese oooolo to Greys! k den to pira san 'esteilan to Denny apo ta ourania', afou kseroume episimws pia oti blepei ton Denny sto mualo tis epeidi exei va-va sto kefali , k apla to uposunhdeito tis ta teleytaia epeisodia apofasise na ksaupnisei k na ton xrisimopoiisei mpas k ksupnisei , k to suneidito tis stamatise na pataei to snooze... ola ta peri heaven ktl ktl eksakolouthoun na ine figments of her imagination. latremeno episodio :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σήμερα ήμουν έτοιμος να σε ρωτήσω αν έβλεπες Skins. Τη θεωρώ απίστευτη σειρά αν και επιφυλλάσομαι για τον 3ο κυκλο.
    Φωτης Βαλλατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ω ναι! Ασχέτως 3ης σεζόν, δε θα δίσταζα να πω οτι το 'Skins' είναι οι 'Sopranos' του teen drama. (Σύγκριση όχι τυχαία, που έχει να κάνει με λόγους αισθητικής όσο και αφηγηματικών τεχνικών, δηλαδή δεν το εννοώ με τη γνωστή "Είναι ο Πολίτης Κέην των βιβλίων/σειρών/ιντερνετικών διαφημίσεων" τρόπο που χρησιμοποιείται ασχέτως με το αν το εν λόγω έργο φέρει πράγματι ομοιότητές με τον Κέην. End of rant.)

    Εν ολίγοις τo 'Skins' γαμάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή