2005 Review: Fox Programming

Aπό την πρεμιέρα του Family Guy, μετά το κόψιμό του:
Everyone-- I've got bad news. We've been cancelled. Unfortunately, there's no more room on the schedule. We've just got to accept the fact that FOX has to make room for terrific shows like Dark Angel, Titus, Undeclared, Action, That '80s Show, Wonderfalls, Fastlane, Andy Richter Controls the Universe, Skin, Girl's Club, Cracking Up, The Pitts, Firefly, Get Real, FreakyLinks, Wanda at Large, Costello, The Lone Gunman, A Minute with Stan Hooper, Normal, Ohio, Pasadena, Harsh Realm, Keen Eddie, The Street, American Embassy, Cedric the Entertainer, The Tick, Luis and Greg the Bunny. But I supposed if all those shows go down the tubes, we might have a shot.
Νομίζω μετά από αυτό, η οποιαδήποτε άλλη εισαγωγή θα είναι περιττή.


6. Monday nights
Μετά από πολλή σκέψη, κάποιο σαϊνι κατέληξε στο συμπέρασμα οτι το καλύτερο lead-in για το νέο περιπετειώδες δράμα φυλακών του καναλιού είναι... η πρωτοετής ημίωρη κωμωδία Kitchen Confidential και το σκέτη αποτυχία για τα ratings Arrested Development.

Μα ναι. πώς δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα.
Ιδιοφυές.
...και 2 μήνες μετά, lead-in για το Prison Break είναι πλέον οι επανάληψεις περασμένων επεισοδίων του.

5. Head Cases
Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα γκρινιάξει επειδή η καριέρα του Chris O'Donnel πάει κατά διαόλου, αλλά εδώ πρόκειται για θέμα αρχής. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο κανάλι που να έχει κόψει σειρά μετά από ΔΥΟ επεισόδια προβολής. Τίποτα, τίποτα, τίποτα δε μπορεί να είναι τόσο κακό.
Το καλό της υπόθεσης είναι οτι το Wonderfalls του Tim Minear έχασε το διόλου κολακευτικό ρεκόρ του γρηγορότερου κοψίματος. More on Minear in a bit...

4. Baseball
Ναι, ξέρω, αφού τα έχουν τα δικαιώμτα προβολής, τι να τα κάνουν? Ε, λοιπόν, δε με αφορά. Η ουσία είναι οτι για ένα ολόκληρο μήνα το πρόγραμμα του Fox διακόπτεται για να βλέπουμε μαντράχαλους να χτυπάνε μπαλάκια με το μπαστούνι τους (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω). Μέσα σε ένα programming hell που θέλει νέα επεισόδια να προβάλονται ακανόνιστα κάθε 2 ή 3 βδομάδες, και με τις νέες σειρές να έχουν μόλις 2-3 επεισόδια στα πόδια τους, είναι φυσικό οτι θα χάσουν ό,τι momentum είχαν. Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία οτι, αν το Prison Break είχε ξεκινήσει μαζί με τις υπόλοιπες νέες σειρές, αντί τέλος Αυγούστου (όπως έξυπνα αποφασίστηκε) θα είχε κι αυτό την τύχη του Kitchen Confidential, του Reunion ή, ακόμα, του Firefly.
Εκτός, ξέρετε-- από την ταινία που ακολούθησε.

3. Prison Break
Εδώ μιλάμε για σεμινάριο. Διδάσκουν οι άνθρωποι.
Τι κάνεις όταν έχεις τη νέα σειρά για την οποία μιλάνε όλοι? Με ποσοστά που κάνουν θραύση στο δημογραφικό 18-49? Με ratings που ανεβαίνουν επεισόδιο με επεισόδιο? Με Golden Globe noms? Με το hype να έχει ξεφύγει και την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο?
Πολύ σωστά! Την κόβεις για 4 μήνες!

2. Reunion
Τα είπαμε και αναλυτικότερα.
Όταν σαν κανάλι επιλέγεις μια τέτοια σειρά, καλό είναι να μπορείς να ανταπεξέλθεις ως τέλους. Σκεφτείτε οτι στη θέση του Reunion θα μπορούσε να είναι το 24, το οποίο θα τελειώνε, πχ, με τον Jack να σημαδεύει τον Palmer ύστερα από τον εκβιασμό του Ira Gaines. Όχι και τόσο όμορφα, ε?
Και ωραία, την κόβουν τη σειρά. Έχουν το θράσος στη συνέχεια να τη μοστράρουν στο πρόγραμμα, να υποστηρίζουν οτι θα συνεχίσει να προβάλλεται μέχρι τις αρχές Φλεβάρη (παρά το γεγονός οτι οι δημιουργοί ομολόγησαν την αδυναμία τους να κλείσουν ικανοποιητικά το μυστήριο από τόσο νωρίς), και από πάνω να αναφέρονται στο τελευταίο επεισόδιο ως "season finale"?!
Ευτυχώς το πρώτο επεισόδιο του Δεκέμβρη είχε τόσο χαμηλές θεαματικότητες που επέλεξαν να την κόψουν μια ώρα αρχύτερα και να τη βγάλουν από τη μιζέρια της.

1. The Inside
Ύστερα από τα εξαιρετικά, όσο και εξορισμένα στην άγονη ζώνη της Παρασκευής, Firefly και Wonderfalls, το Fox αποφασίζει να δώσει στον Tim Minear μια καλύτερη μέρα για την νέα δουλειά του. Έτσι, αφού τον έβαλαν να ξαναγυρίσει από το μηδέν, δύο φορές, τον πιλότο -τότε- της Kathryn Bigelow, του παραχωρούν για ημέρα προβολής την Τετάρτη. Τι θέλετε? Το catch? Α, ναι, εννοούσαν τις Τετάρτες του Ιουνίου.
Όντας η μοναδική original scripted σειρά σε μη καλωδιακό κανάλι για ολόκληρο το καλοκαίρι, και με ουκ ολίγες βίαιες και γενικά αρρωστημένες πλοκές, το Inside ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία απέναντι σε ένα show με μπικίνι.
Το ακόμα πιο αρρωστημένο είναι οτι το δίκτυο εκτιμά τον Minear, αλλιώς δε θα του έδινε τόσα λεφτά κάθε χρόνο για να κάνει σειρές-αποτυχίες. Αυτή τη στιγμή γυρίζεται νέος πιλότος του δημιουργού, πάλι για το Fox. Θα καταφέρουν αυτή τη φορά να του δώσουν τα απολύτως απαραίτητα εφόδια-- μήνα προβολής Σεπτέμβριο ως Μάιο, μέρα προβολής Δευτέρα ως Πέμπτη? Κι αν πάλι γίνουν όλα αυτά, με το track record τους είναι ικανοί να του δώσουν για ώρα προβολής τις 17.00 το απόγευμα, αλλά τελοσπάντων.

Up Next: Quotes Hall of Fame
2005 Review: Top 10 New Show, Cable, New Series Status
Previously On...
ABC, CBS, NBC, Fox, The WB, UPN

1 σχόλιο:

  1. Exw mia idea!

    Kapoios re paidia as ftiaksei mia seira me thema to idio to Fox network... Eimai sigouri oti tha exei pio polu gelio ap to Arrested Development (the absurdity factor), pio polli agwnia apo to Prison Break ("tha tin kopsoun i de tha tin kopsoun ti seira" type cliffhangers - panta tin kovoun alla it's always a twist), pio poli science fiction ap to Firefly (their stupidity is just out of this world!) kai fusika pio surreal ap to Wonderfalls ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή