Week 29/1-4/2: The Office evolves

Ποιος να το έλεγε, τελικά, οτι αυτό το περίεργο υβρίδιο sitcom mockumentary θα κατάφερνε να εξελίξει σιωπηλά αλλά αποτελεσματικά, όχι μόνο τους βασικούς αλλά και τους περιφερειακούς του χαρακτήρες. Το χιούμορ και το καστ της σειράς ήταν από την πρώτη μέρα τα δυνατά του σημεία. Αλλά όταν άρχισε να μη νιώθει άνετα με τις κάμερες, κατάφερε αυτό το εμπόδιο που οι ίδιοι οι δημιουργοί είχαν βάλει στις storytelling δυνατότητές τους, να το μετατρέψουν σε πλεονέκτημα. Αποφασίζοντας οριστικά να συμπεριλάβουν ολόκληρο το πολυμελές enseble χαρακτήρων που δουλεύουν σε αυτό το τμήμα της Dunder-Mifflin στις εβδομαδιαίες ιστορίες, δώσανε στη σειρά έναν πρωτόγνωρο αέρα.

Η εντελώς κατίνα Κelly που προσπαθεί να κάνει κατάσταση με τον Ryan, o υποχθόνια αφασικός Kevin, η θρησκόληπτη Angela και η αδιανόητη "υγιής" σχέση της με τον Dwight, ο μη μου τους κύκλους τάρατε Stanley, σε συνδυασμό με το ολοένα και εντονότερο focus πάνω στο τρίο Jim-Pam-Roy έχουν μετατρέψει το Office σε μια κωμωδία που πλέον έχει περισσ
ότερα να δείξει από όσα της επιτρέπει ο χρόνος της, τη στιγμή που 9/10 κωμωδίες έχουν στερέψει από νέες ιδέες μέχρι το 5ο επεισόδιο.

Ο Steve Carell, έχοντας εξανθρωπίσει σε σημαντικό βαθμό τον χαρακτήρα του, καταφέρνει ακόμα να ισορροπεί θαυμαστά ανάμεσα στην δισδιάστατη καρικατούρα και την απόδοση του Michael ως αντιπαθή ξερόλα, χωρίς να πέφτει σε καμία από τις δύο πλευρές. Αν μη τι άλλο, οι ερμηνείες του γίνονται όλο και πιο μεστές. Την ίδια στιγμή ο Rainn Wilson (ίσως επειδή ο χαρακτήρας του is getting some...) δείχνει επιτέλους να έχει χαλαρώσει στα άβολα παπούτσια ενός ανθρώπου όπως ο Dwight, και εγκαταλείπει την αρχική του ανάγκη να παίζει πάντα με έναν arch τρόπο. Μια χαρά παραδίδει τις geeky ατάκες του και χωρίς να καθρεφτίζει τον Ian McDarmid. (Δείτε ας πούμε το επεισόδιο της περασμένης βδομάδα, με αυτό το εκπληκτικό "Remeber on Lost, when they met the Others?")

Φυσικά το κερασάκι στην υπέροχη αυτή τούρτα είναι το διαρκώς εξελισσόμενο και, μέχρι πρότινος ανομολόγητο, love story μεταξύ της Pam και του Jim. Δεν είναι απλώς οτι είναι γλυκύτατοι, είναι κυρίως οτι μέσα από μικρές υπέροχες στιγμές (όπως τα πολλαπλά μηνύματα στον τηλεφωνητή του Jim) αναδεικνύεται το πόσο πολύ ταιριάζουν οι δυο τους. Φυσικά και θα γίνουν ζευγάρι αλλά, σε αντίθεση με το ξεχειλωμένο μέχρι αηδίας West Wing equivalent, Josh-Donna, ως τότε τα ανεπαίσθητα τους βήματα προς -ή και μακριά από- τον άλλον, είναι που δίνουν τον τόνο για ένα Office που έχει μετατραπεί σε ό,τι πιο feel good έχει να προσφέρει η τηλεόραση, πλην των Gilmore Girls.

Τhis Week

Όλα τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις των 3 Gilmore girls και όλα τα εσωτερικευμένα συναισθήματα εξερράγησαν σε ένα πεντάλεπτο διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε δει ως σήμερα σε αυτή τη σειρά. Με την κάμερα στο χέρι, διαρκώς εναλλασσόμενη -υποκειμενική- οπτική γωνία, φωνές, γέλια, τσακωμούς και μαρτίνι, σηματοδοτείται ένα από τα απόλυτα pivotal points της σειράς μέχρι σήμερα.

Γιατί στο Battlestar Galactica πάμε δύο σερί εβδομάδες με ακατανόητη ανάπτυξη χαρακτήρων? Τουλάχιστον σε αυτό το επεισόδιο, η πτώση της Kara είναι συνεπής με όσα έχουμε δει ως τώρα, σε αντίθεση με τον ανεξήγητο Apollo
του προηγούμενου. Βέβαια, αυτό το πλάνο του ματωμένου πολεμικού των Cylons να σκάει πάνω στο βράχο εξιλεώνει όχι δύο, αλλά είκοσι δύο επεισόδια.

Για ποιο λόγο τα δυο λαμπρά μέλη των καστ που απεχώρησαν αυτή τη βδομάδα από Smallville και Veronica Mars βρίσκονται ακόμα στους τίτλους αρχής? Έλα, μια απόφαση είναι παιδιά, time to move on.

Still to Come
Έλα GOB, κάνε το μαγικό σου για να δεχτεί ο Mitch Hurwitz να συνεχιστεί η σειρά!

Όσο ο δημιουργός θα παίζει με τα νεύρα μας ζυγίζοντας και ξαναζυγίζοντας την προσφορά του Showtime για 2 σεζόν, 26 επεισόδια, εμείς θα απολαύσουμε το προσωρινο(?) series finale του Arrested Development. Αυτή την Παρασκευή προβάλλονται επιτέλους back-to-back τα τελευταία επεισόδια της σειράς, οδηγώντας στο 'Harboring Resentment', που είναι και το τελευταίο Arrested που θα δούμε από το FOX. Υπενθυμίζω οτι σε αυτά τα επεισόδια θα δούμε και την Justine Bateman, αδερφή του Jason, στο ρόλο της Nellie Bluth, αδερφής του Michael.
Μάλλον.

Ημέρα Αγιού Βαλεντίνου ενόψει και πέσαν όλοι να μας φάνε. 'Everybody Hates Valentine's Day' στον Chris, 'Valentine's Day' η καραπρωτότυπη παραλλαγή που προτείνει το Office, 'Zip, Zip, Zip' κάνουν τα παντελόνια του Ted που αποφασίζει να σοβαρευτεί με τη Victoria στο How I Met Your Mother, ενώ στο 'The Professor' τον χαρακτήρα του τίτλου (η Christine Taylor του Dodgeball) ερωτεύεται ο Earl. Καλύτερο όλων
βέβαια το Scrubs, όπου η θεά Mandy Moore έρχεται να κάψει την καρδιά του JD, uber-hot όπως είναι, μετά το multi-episode arc της στο καλοκαιρινό Entourage.

Genius alert! Το επεισόδιο 'The Cliffhanger' του O.C. τελείωσε με cliffhanger που ήθελε έναν από τους χαρακτήρες να βρίσκεται σε ένα κυριολεκτικότατο... cliffhanger! Kαι με τη Nikki Reed (Thirteen) να επισκέπτεται στο επόμενο επεισόδιο, εξυπακούεται οτι το περιμένω σαν τρελός!
Παραμένω αναποφάσιστος για την ως τώρα 3η σεζόν του The L Word και η επιστροφή της Rosanna Arquette παραείναι σημαντική για να μη γείρει την πλάστιγγα. Για να δούμε.

Η πρώτη (και πιθανότατα τελευταία) σεζόν του Surface ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ. Ένας μαραθώνιος είναι in order, και θα τα πούμε την άλλη βδομάδα.

Quotes
You may look around and see two groups here. White collar and blue collar. But I don't see it that way, you know why not? Cause I am colar-blind.
(Ο Μichael του Office παραδίδει μαθήματα ταξικής ευσυνειδησίας στον εργασικό χώρο)

They will issue a warrant, you'll be arrested, probably found guilty and end up married to some enormous murderer named 'Tiny'.
(Ο uber-cool Cliff περιγράφει στον Wallace τα ευχάριστα που τον περιμένουν αν δεν παραδοθεί στην αστυνομία, στο Veronica Mars)

He freaks out if he sees his leash. You have to make sure you hide it from him, make sure he doesn't see you putting it on him. He's totally fine having his personal freedoms totally stripped away as long as he's completely unaware that it's happening. Just like a true American.
(Ouch. Η Lorelai μιλώντας για κάθε άλλο παρά το σκύλο της, Paul Anka, στο Gilmore Girls)

From now on if someone needs to be manipulated, we put me in charge.
(H Julie Cooper του O.C. ξέρει το δυνατό της σημείο)


Tα weeklies του Ιανουαρίου:
Smallville flies up high
Jack is back
The Shield goes 'Back to the Beginning'
Save Our Bluths.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου