Emmys 2006: Drama Lead Actor

Intro

Dream Ballot
:

  1. HUGH LAURIE (House)
    Με χαοτική διαφορά ο κορυφαίος ηθοποιός της τηλεόρασης, δεδομένης της απουσίας του Ian McShane για αυτή τη σεζόν. Συνεχίζει εντυπωσιακά να ισορροπεί ανάμεσα στον κυνικό μπάσταρδο και τον συμπαθή γκρινιάρη, παραδίδει τις φαρμακερές ατάκες του με χιούμορ αλλά χωρίς να αγγίζει την αυτοπαρωδία και, στην τελική, επί δύο χρόνια τραβάει μόνος του ένα procedural χωρίς ιδιαίτερες καινοτομίες, μετατρέποντάς το σε must-see TV.
    Πλάκα κάνουμε? Τώρα (και με τη φόρα από τη νίκη στις Χρυσές Σφαίρες) είναι μια εκ των δύο υποχρεωτικών υποψηφιοτήτων, και ισάριθμων φαβορί για τη νίκη. (ο άλλος φυσικά είναι ο James Gandolfini)

  2. Michael Chiklis (The Shield)
    Συγκλονιστική απεικόνιση ενός κοινωνιοπαθή που δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση των πράξεών του. Στο τραγικό φινάλε της σεζόν παραδίδει μια από τις πιο αυθεντικά οργισμένες ερμηνείες που έχω δει ποτέ.
    Έχει σπουδαίο ανταγωνισμό η κατηγορία φέτος, και ο Chiklis είναι εκ των βασικών λόγων. Θα μπει άνετα στους 15 και έχει αρκετές πιθανότητες να χωρέσει και στην τελική πεντάδα. Η σειρά φέτος έχει το καλύτερο hype που είχε ποτέ, μετά την σεζόν που ξεκίνησε, και αυτό μπορεί να εκφραστεί μέσω του πρωταγωνιστή της, αν τελικά η ίδια δεν πάρει υποψηφιότητα.

  3. Kiefer Sutherland (24)
    Συνεχίζει να θέτει το στάνταρ για τον απόλυτο action hero της δεκαετίας που διανύουμε. Αυτό δεν του απαγορεύει να συγκινεί με τη σιωπηλή του αποφασιστικότητα όταν η μία προσωπική του τραγωδία ακολουθεί την άλλη.
    Σταθερός υποψήφιος, φέτος όμως ίσως να είναι η πρώτη φορά που δε θα βρεθεί στην κατηγορία, μιας και το νέο σύστημα δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει για την παλιά φρουρά. Παραμένει πάντως από τα φαβορί για την πεντάδα, αλλά ως εκεί.

  4. Michael C. Hall (Six Feet Under)
    Ο χαρακτήρας του είναι αυτός που υπόκειται των περισσότερων αλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, και η ερμηνεία του υπογραμμίζει κάθε μία από αυτές. Λάμπει στα επεισόδια της τραγωδίας των Fisher.
    Σίγουρος για την πρώτη φάση, και με αρκετές ελπίδες να χωρέσει στην τελική πεντάδα.

  5. Edward James Olmos (Battlestar Galactica)
    H πιο πειστική απόδοση της ήρεμης δύναμης. Ο Adama του Olmos είναι αποφασιστικός στα δύσκολα, αλλά πάντα ακέραιος- το βλέμμα του και ο τόνος της φωνής του δε σε αφήνουν να τον αμφισβητήσεις.
    Η χαμηλών τόνων ερμηνεία του Olmos και η sci fi ταμπέλα του show θα τον αποκλείσουν από την 15άδα.

Επικρατέστεροι:
  • James Gandolfini / The Sopranos: Πολυαναμενόμενη επιστροφή, αβανταδόρικο storyline. Το απόλυτο φαβορί.
  • Hugh Laurie / House: One man show, σε μια σεζόν που είδε τη σειρά να εκτινάσσεται στα ratings. Η κατηγορία φέτος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει δύο μόλις υποψήφιους.
  • James Spader / Boston Legal: Έχει δύο συνεχόμενες νίκες.

Για δύο θέσεις: Kiefer Sutherland / 24 (δεν έχει χάσει χρονιά, βραβεύτηκε από το σωματείο ηθοποιών), Bill Paxton / Big Love (ηθοποιός που χαίρει εκτίμησης, ηγέτης ενός εξαιρετικού καστ), Hank Azaria / Huff (μεγάλο μέρος της κριτικής τον λατρεύει), Matthew Fox / Lost ή Patrick Dempsey / Grey's Anatomy (πρωταγωνιστές των δυο πιο πολυσυζητημένων σειρών, θα βρεθούν και οι δύο στους 15 και μόνο λόγω αναγνωρισιμότητας, αλλά το πιο πιθανό είναι οι σειρές τους να εκπροσωπηθούν ερμηνευτικά μόνο στις κατηγορίες των β' ρόλων), Martin Sheen / The West Wing (αν καταφέρει να χωθεί στους 15 τότε μπορεί και έχει ελπίδες, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον δύο επεισόδια της σεζόν όπου ήταν α) πρωταγωνιστής και β) εξαιρετικός), Michael Chiklis / The Shield (η σειρά λογικά θα πάρει έστω μία μεγάλη υποψηφιότητα, θα είναι άραγε για τον πρωταγωνιστή της?), Dennis Haysbert / The Unit (ο Πρόεδρος Palmer σκοτώνει τρομοκράτες στο πεδίο), Michael C. Hall / Six Feet Under (σπουδαίες οι ερμηνείες του, θα εξαρτηθεί από το αν θα σπρωχτεί γενικά η σειρά).

7 σχόλια:

  1. Kiefer Sutherland με τα χίλια από μένα.

    Δύο λόγοι για αυτό το comment.
    1. Να ξέρεις ότι σε διαβάζω κάθε μέρα, οπότε έχεις τουλάχιστον... 1 -ακόμα-λόγο να γράφεις... :)

    2. Τώρα που τελείωσαν αρκετές σειρές, ψάχνω καμια για καλοκαιρινά downloads.
    Έχεις να προτείνες κάτι σε drama στυλ (lost) - περιπέτεια (24) - και συνεχόμενη ροή (pb)?

    Ευχαριστώ man,
    καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς thanx που μπαίνεις στον κόπο και τσεκάρεις το blog!

    Τώρα, για αυτό που ρωτάς, αν ψάχνεις γενικά τέτοιου τύπου σειρά, η προφανής απάντηση είναι το Alias. Αν εννοείς σειρά που να προβάλλεται τώρα το καλοκαίρι, η εξίσου προφανής απάντηση είναι το 4400. Το πρόβλημα είναι οτι αυτό βρίσκεται στην 3η του σεζόν οπότε θα πρέπει να βρεις προηγουμένως τα 17 επεισόδια των 2 πρώτων σεζόν.

    Το Blade ξεκινάει την άλλη εβδομάδα, για να δούμε τι θα λέει κι αυτο. Κατά τα άλλα το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα φτωχό σε τέτοιου τύπου σειρές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thanks man.
    Το έχω δει το Alias λίγο αλλά έχει αυτό το αυτοτελές σε κάθε επεισόδιο και λίγη συνεχόμενη πλοκή.
    Το 4400 θα το αρχίσω έχω ακούσει καλά λόγια. Εϊναι sci-fi? Σαν x-files?

    Θα τα τσεκάρω.
    Keep up...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Alias παρατάει σχεδόν ολοκληρωτικά τα αυτοτελή επεισόδια από τα μέσα της πρώτης σεζόν περίπου (συγκεκριμένα από τα επεισόδια με τον Tarantino και έπειτα). Έχει τόσα ongoing plot threads που δε θα ξέρεις από πού να φύγεις (LOL).

    Το 4400 δεν είναι και κάποιο αριστούργημα-- έχει κακό καστ και μέτριους χαρακτήρες. Αλλά παρά την κάποια προχειρότητα του όλου εγχειρήματος, δε μπορείς παρά να απορροφηθείς από την εξαιρετική ιστορία που λέει. Έχει πολλές ομοιότητες με τα X-Files. Πάρα πολλές. Απλά σε αντίθεση με αυτά, εδώ μου δίνεται η εντύπωση οτι έχουν μια αρκετά καλή ιδέα για το πού πάει η ιστορία. Αξίζει να το τσεκάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ναι, δεν το διευκρίνησα-- είναι sci fi, και βαρύ-βαρύ κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραια τότε έχουμε δουλειά.
    Ρε λες να την πάτησα με το Alias γιατί είδα τα πρώτα επεισόδια και το παράτησα.

    Αντε να βγουν και του Αυγούστου να δούμε τα νεά φρούτα,

    τα λέμε
    (έχεις σχέση με σαλονίκη?
    άσχετο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή