Heroes: Out of Time


Σημάδια ζωής! Spoilers και σχόλια για το λιγότερο μέτριο (ακόμα δεν το λέω καλό) Heroes της σεζόν, μετά το άλμα.

Δεν ξέρω αν ήταν επειδή παρακολούθησα για πρώτη φορά τη σειρά κάνοντας ταυτόχρονα browsing (υποβιβασμός στην κατηγορία "Prison Break"! Και πολύ άντεξα.) αλλά για αλλαγή αυτό το επεισόδιο μου φάνηκε πολύ βελτιωμένο. Όχι κάτι που θα έβαζα δίπλα στο μέσο "Chuck" ας πούμε, ή δίπλα σε κάποια από τα περσινά standout κεφάλαια, αλλά σίγουρα σε μια άλλη μίνι-κλάση από τα προηγούμενα car-wrecks της σεζόν. Πραγματάκια συνέβαιναν, είχαμε αποκαλύψεις, είχαμε και μερικές cool στιγμούλες, έλειπαν οι Μεξικάνοι, ο Peter άφησε την Ιρλανδέζα γκόμενα στο χαλασμένο μέλλον #2, ο Kensei αποκαλύψθηκε ως ο Adam και -λογικά- ο δολοφόνος του Kaito... Όχι κι άσχημα.

Το χειρότερο σε αυτή την κατάσταση είναι πως κάτω από όλα αυτά τα στρώματα ηλιθιότητας, κακών διαλόγων, αστείων ερμηνειών και pacing για φτύσιμο, κρύβονται μερικές καλές ιδέες. Όχι τίποτα τρομακτικά original ή σοβαρό ("Ηey, Hiro! Μου έκλεψες την γκόμενα γι'αυτό κι εγώ θα κρατήσω το μίσος μου άσβεστο για ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και μετά θα καταστρέψω και τον κόσμο άμα λάχει!") αλλά δε μπορώ παρά να σκεφτώ αν αντί για 11 επεισόδια αυτή η ιστορία καταλάμβανε 3 ή 4, πόσο απίστευτα γαμάτη θα ήταν. Όχι χαριτωμένη ή fun! Γα. Μά. Τη. Η απεργία των σεναριογράφων πιθανότατα θα σημάνει τη λήξη της 2ης σεζόν στο 11ο επεισόδιο, και αυτό είναι ίσως ό,τι καλύτερο θα έχει συμβεί φέτος στη σειρά.

Ο Tim Kring επιτέλους αναγνώρισε αυτά που συζητάει όλος ο κόσμος, και αυτή η εις βάθος αυτοκριτική σε συνδυασμό με το καθαρό μυαλό με το οποίο θα επαναπροσεγγίσει τη δημιουργία του σε 7 ή 8 μήνες από τώρα, μπορεί και να έχουν ως αποτέλεσμα το μη περαιτέρω χαράμισμα potentially καλών ιστοριών σαν το "Generations" σε μια προσπάθεια επανάληψης μιας εμφανέστατα κουρασμένης φόρμουλας. Κοινό και κριτική μίλησαν και ο δημιουργός άκουσε, κι αυτό είναι ακόμα σημαντικότερο κι από ένα ημι-καλό επεισόδιο.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, περιμένω τα 4 που περισσεύουν να είναι ακόμα καλύτερα, αν όχι για άλλο λόγο, επειδή ρεαλιστικά πρέπει πλέον να έχει μείνει μόνο πλοκή στο εξής. Ιός που εξαπολύεται, λογικά ένα ηθικό δίλημμα του Peter σχετικά με την ενοχλητική Ιρλανδή, μια Veronica Mars που κόβει βόλτες μιλώντας στον εαυτό της, έναν Sylar που -πού θα πάει!- θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, κι έναν Kensei που έχει ακόμα κάμποσους να ξεπαστρέψει, και είναι και ο χαρισματικότατος David Anders! Κρίμα που ο HRG μου μοιάζει ακόμα irrelevant με τη μεγάλη εικόνα, όσο κι αν με κερδίζει όποτε έχει σκηνή. Toυλάχιστον έμαθε την αλήθεια ο creepy boyfriend της Claire, γιατί δε θα το άντεχα να τραβήξει κι άλλο αυτό το κρυφτούλι.

10 σχόλια:

  1. αν εξαιρέσουμε βέβαια ότι ο Mohinder εξακολουθεί να επιβεβαιώνει το γεγονός πως παίζει να είναι ο πιο καθυστερημένος χαρακτήρας από την εποχή του Steve Urkel του Family Matters... δεν τον κλειδώνει και αυτόν ο ψιλο-γίνομαι-γαμάτος-με-την-νέα-μου-δύναμη-Parkaman, μαζί με τον μπαμπάκα του σε ένα δωμάτιο, μπας και σταματήσει να γίνεται το πιο lame σεναριακό όχημα στη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Indeed. Νομίζω οτι απλά μου έχουν τελειώσει οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορώ να γκρινιάξω για τον Mohinder.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε μεξικάνοι, ούτε η άλλη που γυρνάει τα μπιφτέκια στα μακντόναλτς κι αυτόματα η σειρά ανέβηκε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Εκτός από τη μεταστροφή του mohinder γιατί... έτσι, δεν έχω παράπονο, καλό μου φάνηκε.

    Για την γκόμενα διαφωνώ, φαντάσου πόσο δύσκολο θα ήταν να βρει ασιάτισα που να της μοιάζει. 400 χρόνια. Στην Ιαπωνία. Αλλά όχι, αυτός κατάστρωσε το υπέρ-σχέδιο για το πως θα φάει τις γκόμενες ΟΛΩΝ, μια και καλή. Αυτοί είναι villains με βάθος και περιεχόμενο :D

    Ανάμενω σκηνή «με θυμάσαι ρε π*%στη;» Kensei-Hiro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...oh, and by the way, I killed your father. Mwa-ha-ha."

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί θεωρείτε όλοι ότι ο Kensei-Adam είναι στραβωμένος και αποφάσισε να καταστρέψει τον κόσμο εξαιτίας του Hiro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν έχω κάποαι συγκεκριμένη θεωρία, Μπορεί να ήταν η αφορμή για να γίνει στραφεί προς το dark side, αλλά μου φαίνεται υπερβολικό να θέλει να καταστρέψει τον κόσμο 400 χρόνια μετά επειδή του έκλεψε ένας τη γκόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως for the sake of argument.
    Αφού ο Hiro μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο δεν θα μπορούσε να πάει πίσω ξανά, πριν φιλήσει την γκόμενα και να διορθώσει αυτό που θεωρεί ότι έκανε τον "kensei" να τσαντιστεί και έτσι άλλαξε τον ρου της ιστορίας;
    Η απλά είναι τόσο ξεκάθαρο σε όλους ότι ο Hiro θαύμαζε τις περιπέτειες του εαυτού του αφού έτσι έπρεπε να γίνουν όλα και αυτός είναι ο πραγματικός ήρωας αλλά και ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει;

    (Am i posting this in the right episode??)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λογικότατες απορίες, αλλά προσωπικά έχω υποσχεθεί τον εαυτό μου να μην κουράζομαι με ερωτήματα για τα οποία ούτε οι ίδιοι οι συγγραφείς προφανώς αφιερώνουν ιδιαίτερο χρόνο. Είναι μάλλον εμφανές πως οτιδήποτε έχει να κάνει με το χρόνο (παρελθόν, μέλλον, μοίρα κτλ) υπάρχει στη σειρά στο βαθμό που εξυπηρετεί την παρούσα ιστορία, οπότε... just go with it. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή