Top 50 Episodes, 2007: 50-41


It's the time of the year! Αν νομίσατε οτι οι λίστες και οι ανασκοπήσεις τελείωσαν, τότε καλωσήρθατε. Έχω δοκιμάσει διάφορα πράγματα σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το ένα απόλυτα σταθερό feature αυτού του blog (3η σερί χρονιά) είναι η 50άδα επεισοδίων. Όπως πάντα, υπενθυμίζω οτι η λίστα έχει δημιουργηθεί με κάποια ιδέα πλουραλισμού στο μυαλό, που θα πει, δεν θεωρώ οτι το "Back to You" έκανε επεισόδιο καλύτερο από 6 installments των "Sopranos", απλώς προσπαθώ να συμπεριλάβω όσο δυνατόν περισσότερα show. Eπίσης, καθώς φέτος έγραφα περισσότερο από πέρσι, για το κάθε επεισόδιο παραθέτω στο τέλος link (...) προς το αντίστοιχο write-up, όπου διατείθεται. Spoilers=fair game. On with the show λοιπόν, μετά το άλμα.

50. Drive 1x01 The Starting Line
(w: Tim Minear, Ben Queen / d: Greg Yaitanes)
Και μόνο γ
ια την εναρκτήρια σκηνή (η πλήρης βερσιόν της οποίας εμφανίστηκε μόνο στο FOX.com κι έγινε η πρώτη υποψηφιότητα Έμμυ στα χρονικά προερχόμενη αποκλειστικά από το ίντερνετ) αυτό το επεισόδιο αξίζει να το θυμόμαστε. That is, αν όχι για το φρενήρη ρυθμό του, το reality TV-riffing θέμα του και μια ακόμα επιβλητική παρουσία του πιο χαρισματικού και υποτιμημένου τηλεοπτικού star αυτή τη στιγμή, του Nathan Fillion. (Πριν ευνουχιστεί για τις ανάγκες των "Desperate Housewives".) (...)
->WhedonWatch:
O Tim Minear μετά από 4 συνεχόμενα αποτυχημένα projects στο FOX (of diminishing quality, μάλιστα) μετακομίζει στο ABC για το επόμενο show του με τίτλο, ταιριαστά, "Miracles". Αλλά πρώτα θα βάλει κι ένα χεράκι στο επερχόμενο "Dollhouse" του Joss Whedon.


49. Back to You 1x06 Gracie's Bully
(w: Jeffrey Richman / d: James Burrows)
Aπό όλα τα γλυκά κι αστεία επεισόδια αυτής της γλυκιάς κι αστείας σειράς, αυτό είναι το γλυκύτερο και αστειότερο όλων. Η τάξη της Gracie επισκέπτεται το κανάλι, οι παρουσιαστές συναντούν τα ανήλικα alter-egos τους, και ο Chuck Darling την πέφτει στην Charisma Carpenter, της οποίας ο γιος με όνομα Xander αγαπάει την Gracie και -φυσικά- της τραβάει τις κοτσίδες και τις βάζει τρικλοποδιές στα διαλείμματα. Awwww.
->ChuckWatch: To precondition για να μου αρέσει οποιαδήποτε νέα σειρά φέτος ήταν να έχει έναν Chuck
στο cast, και ο ξεπεσμένος star Chuck Darling ήταν αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Επαρμένος και ματαιόδοξος στην επιφάνεια, αλλά τίποτα που λίγα λεπτά με την αξιολάτρευτη κόρη του δε μπορούν να διορθώσουν. Προσωρινά, τουλάχιστον.

48. Gilmore Girls 7x20 Lorelai? Lorelai?
(w: Dave Rosenthal / d: Bethany Rooney)
Όπου μια σκηνή καραόκε σχεδόν εξιλεώνει από μόνη της ολόκληρη τη σεζόν, ωθούμενη όχι τόσο από την κάθε άλλο πα
ρά subtle γραφή, αλλά κυρίως από αυτό που θεωρώ πως είναι η finest hour στην ερμηνευτική καριέρα της Lauren Graham. Ναι, αυτά τα 30 δευτερόλεπτα του δεύτερου ρεφρέν, ενώ κοίταζε τον Luke. Βγάλτε το Ben & Jerry's από την κατάψυξη, ακουμπήστε το πακέτο των Softex δίπλα στον καναπέ, βάλτε τη σκηνή στο repeat και συγκινηθείτε δίχως ενοχές.

47. American Idol 6x22 Top 11 (British Invasion)
To καλύτερο σετ τραγου
διών που ακούστηκαν όλη τη σεζόν, η Lulu με διαφορά η καλύτερη μέντορας που είχε το show ως σήμερα και η Jordin Sparks θα έκανε τη Shirley Bassey περήφανη. Plus: Sanjaya Malakar, unleashed! Η αδερφή του μας παρουσίασε όλα της τα ελέη, ένα μικρό κοριτσάκι έκλαιγε κατά τη διάρκεια του freak-show, και οι Kinks δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιοι. (...)

46. Chuck 1x03 Chuck Versus the Tango
(w: Matt Mill
er / d: Jason Ensler)
O Captain Awesome μαθαίνει στον Chuck πώς να χορεύει tango. Αν δεν τα λέει όλα αυτή η πρόταση... (...)
->ChuckWatch: Πιθανότατα ο λιγότερο αγαπημένος μου από όλους τους Chucks, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Αν μη τι άλλο, πρέπει να δώσω credit στον Levi για το πώς πείθει ως nerd τη στιγμή που δεν μοιάζει ακριβώς με κάποιον που θα είχε female δυσκολίες.

45. Veronica Mars 3x20 The Bitch is Back
(w: Diane Ruggiero, Rob Thomas / d: Michael Fields)
Εκεί που είχα χάσει κάθε ελπίδα, ο Rob θυμήθη
κε από πού είχε ξεκινήσει, ο Jake Kane επέστρεψε για να στοιχειώσει τη Veronica για μια τελευταία φορά, ο Keith πλήρωσε το ύστατο τίμημα για να προστατέψει την κόρη του, και η Veronica περπάτησε προς το ηλιοβασίλεμα μόνη. Το πιο απροσδόκητα γλυκόπικρο series finale των τελευταίων ετών. (...)

44. The Daily Show / The Colbert Report - October 16, 2007
Σε ένα απίθανο combo επεισοδίων, ο Stephen Colbert ανακοίνωσε την απόφασή του να κατέβει για Πρόεδρος, μην αφήνοντας στην πορεία κανένα aspect της επιφανειακής πολιτικής πραγματικότητας χωρίς να το ξεφτιλίσει με τη βιτριολική σάτιρά του. (...)

43. Desperate Housewives 4x09 Something's Coming
(w: John Par
dee, Joey Murphy / d: David Grossman)
Κλισέ ιδέα, εντυπωσιακή εκτέλεση, συνταρακτική κραυγή. Το τελευταίο shot της διαλυμένης Wisteria Lane ντυμένο "μουσικά" με το σπαραγμό της Felicity Huffman είναι δίχως αμφιβολία μια από τις στιγμές της σεζόν. (...)

42. Studio 60 on the Sunset Strip 1x17 The Disaster Show
(w: Dara Resnik Creasy, Chad Gomez Creasy / d: Thomas Schlamme)
Mια νότα ελαφρότητα εν μέσω μιας περιαυτολογίας που βύθισε το show, αυτό το 40λεπτο είδε τον Aaron Sorkin να απελευθερώνει το μη self-important κομμάτι του εαυτού του και να παραδίδει αυτό που θα έπρεπε να είναι το show κάθε εβδομάδα. Fun, fun, και fun, με μια Allison Janney να κλέβει την παράσταση και το θέατρο μαζί.

41. South Park 11x10/11/12 Imaginationland
(w&d: Trey Parker)
Tρομοκράτες παίρνουν τον έλεγχο της φαντασίας μας, κι αν αυτή η φράση δεν αρκεί για να κάνει την τριλογία επεισοδίων instant classic, τότε δεν ξέρω τι θα χρειαστεί. Πάντως εκτός από ξεκαρδιστικά αστεία, αυτά τα 60 λεπτά αποτελούν ακόμα μια έξυπνη κριτική στους μηχανισμούς ου Hollywood, ενώ αγγίζει επιφανειακά (και πάντα χαριτωμένα) την πολιτική των Η.Π.Α. Αυτά όμως είναι pretentious σαχλαμάρες-- ξέρω οτι αυτό που διασκεδάσατε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο, ήταν το running "Spot the Character!" παιχνιδάκι, με τις γνωστές -και ξεχασμένες στα βάθη της μνήμης μας- φιγούρες από περασμένες δεκαετίες να πλουτίζουν ασταμάτητα το background αυτής της ντελιριακής περιπέτειας!

8 σχόλια:

  1. Περιμένουμε φίλε και τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ γουστάρω best episodes countdown by Dark Tyler! Αλλά, ok τώρα, Back to You; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gilmore karaoke...

    den... DEN eprepe na patiso to link...

    gamisoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπώ "Back to You" γι'αυτό που είναι! Είναι adorable!

    LOL για "Gilmore"! Τι να πω... νομίζεις οτι αυτή η σκηνή θα σταματήσει να έχει επίδραση από ένα σημείο και μετά, αλλά με πιάνει κάθε φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. telia,perimeno na do ta epomena..!
    to something's coming omos pistevo tha eprepe na itan poli psilotera. :)
    ke to kalo pu su thelo..na do to ----- proto..! fantazome kseris pio ennow..! ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε, για το "Lost" έφτυσα αίμα. Σε κάποιο από τα πρώτα drafts της λίστας είχα μέσα νομίζω 6 επεισόδια. Είχε επεισοδιάρες, τι να λέμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή