Things I don't like right now, Two: 'Heroes'

Από αυτή την Παρασκευή το science fiction θα διαθέτει μια μέρα με 'Battlestar Galactica', 'The Sarah Connor Chronicles' και 'Dollhouse'. Έξοχοι ηθοποιοί, καθηλωτικές περιπέτειες, φιλοσοφικές αναζητήσεις, πλουραλιστική γκάμα αλληγοριών, και η Shirley Manson. Σύμφωνοι, η ανταρσία στο Galactica είναι αριστουργηματικό πολιτικό δράμα και δε μπορείς πάντα να έχεις απαιτήσεις που να φτάνουν εκεί ψηλά. Αλλά ο John, η Sarah και η Cameron στο standoff τους με τον Cromartie στην έρημο του Νέου Μεξικού δεν είναι και κάτι δα άπιαστο. Βασική αίσθηση καλού storytelling θέλει, μια ομάδα ικανών ηθοποιών, και ένα στοιχειώδες όραμα.

Με όλα αυτά θέλω να πω οτι αυτή τη στιγμή δεν είμαι τόσο απελπισμένος για καλό sci fi ώστε να μπω στο τριπάκι να θεωρήσω το νέο Νέο 'Heroes' οτιδήποτε εκτός από φρικτό. Το καστ παραμένει ερασιτεχνικού επιπέδου, οι διάλογοι επεξηγηματικοί σε σημείο δευτέρας δημοτικού, και το σύνολο εξακολουθεί να αποτελείται από ένα χυμαδιό χαρακτήρων και ιστοριών που με νοιάζουν λιγότερο από το τι καιρό θα κάνει αύριο στην πόλη Arica της Χιλής. (Συννεφιά με περίπου 20 βαθμούς Κελσίου, by the way.) Εδώ και δυόμιση χρόνια συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα στάνταρ μας όλο και χαμηλότερα προκειμένου να συναντήσουμε αυτή τη σειρά, αλλά αυτή μας ξεφεύγει τρέχοντας ακόμα γρηγορότερα προς τα κάτω. Τώρα που μάλλον την προλάβαμε, μπορούμε συλλογικά να αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε να είμαστε εκεί κάτω; Fuller, ξε-Fuller, Ivanek, ξε-Ivanek! Οι Παρασκευές των Echo και Cameron δεν αργούν.

.

6 σχόλια:

  1. Τα δυο τελευταία episodes δείχνουν μια αισθητή βελτίωση από το 19 και μετά μπαίνει ο mr pushing daisies οποτέ υπάρχει ελπίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν από το 0/10 πας στο 2/10 στα δύο τελευταία είναι και αυτό μια κάποια πρόοδος.

    Και με τις δύο αλλαγές στις δυνάμεις (ο Peter μπορεί πλέον να απορροφά μία μία δύναμη, κάτι που θα έπρεπε να γίνει από την αρχή, και ο Hiro έχει χάσει τις δικιές του, που σημαίνει όχι άλλα χαζά time travels) δείχνουν ότι κάτι σαν να έχουν καταλάβει.
    Εγώ θα συνεχίσω να το βλέπω πάντως.Τουλάχιστον δεν μου πρόκαλει πλέον physical pain.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. nai re, ksafnika uparxei story apo to neo kuklo volume 4, opou -gasp- summetexoun oloi oi xaraktires san omada? huh?

    k pali ixe wtf stigmes opou i randomia k i senariaki eukolia bgaoun mati (o Mohinder san karmikos taksitzis apo to Top Ten emfanizetai panta opote enas allos metallagmenos sikwsei toxeri tou gia koursa, o Sylar pou oxi den pethainei oute me ton sigouro tropo pou brikame na ton skotwsoume alla den sas leme pos, mpainei se ena random spiti me enan random omiro k sunantaei ena random nearo metallagmeno, etc etc)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα συγγνώμη, ναι, όταν εκεί έσκασε ο Μοχίδερ ως ταρίφας από το πουθενά κόντεψα να πνιγώ.

    Το θέμα είναι οτι μιας και όλοι τους σε αυτή τη σειρά δεν είναι ούτε καν υποψίες χαρακτήρων (κάνουν όλοι ό,τι νά'ναι και όπως νά'ναι αρκεί να εξυπηρετεί ότι πρέπει να εξυπηρετηθεί ανά πάσα στιγμή) μπορώ απλά να πιάσω τα του Fuller χωρίς να υποστώ τα όσα ενδιάμεσα. Σα να βλέπεις daytime soap ένα πράμα, δε χρειάζεται να έχεις παρακολουθήσει 15 χρόνια καθημερινών επεισοδίων για να το πιάσεις το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω προ πολλού παραιτηθεί από το Heroes. Όπως και να το κάνουμε, όταν τη μια μέρα βλέπεις Battlestar Galactica και την επόμενη Heroes, όσες αντοχές και να'χεις στο τέλος ξενερώνεις. Επιπλέον από τότε που άρχισα να βλέπω 4400, το Heroes μου φαίνεται σαν κακό αντίγραφο.

    Αν είναι να δω σαπουνόπερα, ας δω καλύτερα κανένα βραζιλιάνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή