κάτι πάρα πολύ σύντομο και πάρα πολύ spoilerous για το House


Το εννοώ.

What the fuck;! Πώς δεν το ξέραμε αυτό από πριν;! Ένα μικρό σοκ το έπαθα στο άνοιγμα του επεισοδίου, κυρίως για τον εντελώς απρόσμενο και off-screen τρόπο με τον οποίο ο Kutner αποχαιρέτησε τη σειρά. Αλλά ταυτόχρονα η πρώτη μου σκέψη ήταν "γιατί αυτός και όχι η"-- ξέρετε τι; Δε θα το πω καν. Βάζω στοίχημα οτι όλοι το ίδιο σκέφτηκαν.

Η απάντηση είναι οτι ο Kal Penn ήθελε να φύγει από τη σειρά για να ασχοληθεί με την πολιτική (!) και έτσι ο χαρακτήρας του που κάθισε στη σειρά για ενάμιση χρόνο χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, έφυγε από αυτήν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Τόσο ταιριαστό, και τόσο πολύ λάθος από όπου κι αν το πιάσεις.

Το υπόλοιπο επεισόδιο δε με άγγιξε καθόλου, φαντάζομαι ακριβώς επειδή ο Kutner μου ήταν μια λευκή σελίδα. Σημειώνω μόνο τον πετυχημένα χαμηλωμένο φωτισμό και την παρουσία του Meat Loaf, όπου είμαι σίγουρα όχι ο μόνος που φώναζε "I would do A-ny-THING for love!" στν οθόνη στη σκηνή που δήλωνε έτοιμος να θυσιαστεί για να ζήσει η γυναίκα του.

R.I.P. Kutner. Δεν θα μας λείψεις, κι ας φαινόσουν γαμώ παιδάκι, I guess, με έναν εντελώς αδιάφορο τρόπο. Σκέψεις;


.

22 σχόλια:

  1. Paliomalaka shore!TO KATASTREPSE TO SHOW ME TIS MLAKIES SOU!
    Tha mporouse na ton steilei alliws alla oxi!Prepei na skwtosei olous tous gamatous xaraktires kai na afisei tous apaisiois kai na tous kanei kai apaisia pairings!Gamw to stanio mou gamw!Loipon na pane na gamithoune oloi kai prwta apo olous o Shore!Komeno to House!MAXAIRI KOMMENO!
    AI SIXTIRI PIA!
    Exoume kai real life na asxolithoume!

    A kai Shore oloi pidiksame alla to pidima mas den tou dwsame olo to screentime!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aaand that's jumping the shark...
    Απλά ηλίθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Fox τιμώρησε τον Kal Penn που πήγε να δουλέψει για τον Obama!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα supernatural spin-off με τον Kutner και την Amber πρωταγωνιστές???
    Αυτό θα το δώ!Το House τώρα πια ποτέ ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΚΥΡΟ του ΚΕΡΑΤΑ το επεισόδιο. Ειλικρινά είναι το πρώτο επεισόδιο ολόκληρης της σειράς που δεν μου άρεσε. Ηλίθια τροπή, δεν έπεισε με τίποτα μετά όλη η grieving φάση, ούτε και ο House που έψαχνε το "δολοφόνο". Όσο για τους ασθενείς, οι πιο αδιάφοροι σε ολόκληρη τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου άρεσε που στείλανε τον Kutner, ως κάτι εντελώς random. Δεν μου άρεσε που στείλανε τον Kutner, γιατί από την αρχή ήταν ο πιο αγαπητός μου χαρακτήρας.

    Δεν πολυκαταλαβαίνω τα σχόλια που άκουσα γύρω, ότι ο Kutner δεν είχε κάνει τίποτα όσο ήταν στην σειρά. Ήταν σαφώς ο καλύτερος γιατρός, με τις πιο over-the-top προτάσεις, ο περισσότερο προσιτός, με τις περισσότερες cultural references, με τις κωμικές σκηνές και - σημαντικότερα από όλα - ο χαρακτήρας-σύγκριση για όλους τους υπόλοιπους και φυσικά καθρέφτης του House. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς πιο νόημα βγάζει ο χωρίς νόημα θάνατος του Kutner, παρά ο με-υποθάλπτοντα-νοήματα θάνατος οποιουδήποτε άλλου από το cast (όλοι οι άλλοι θα είχανε τους λόγους τους, more or less).

    O off-screen θάνατος είναι η αλήθεια ότι χτύπησε λίγο περίεργα, αν και είχε μεγαλύτερο shock factor. για κάποιο μυστήριο λόγο μου θύμισε προς στιγμήν το επεισόδιο με το έμφραγμα του Leo McGarry του West Wing, όταν είχε ήδη πεθάνει ο John Spencer (και στις δύο περιπτώσεις κάτι πόδια είδαμε και αυτά δεν ήταν και τα δικά τους)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, κι ένα ωραίο που πέτυχα κάπου,

    White Castle +House = White House.

    ήταν γραφτό να γίνει :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Jesus Christ Super Star! Αυτό δεν το είδα να έρχεται και χωρίς να περιαυτολογώ πέφτω 99% ακριβής στις προβέψεις μου. Μάλλον ήλπιζα για τον Taub (βίσμα σεναριογράφου?)ή για όλους μαζί.Αλήθεια, τους ζαβούς των προηγούμενων ετών που εμπλέκονται όσο τα σκηνικά πέρνουν κανονικό μισθό? Ο Meat Loaf πολύ ρέτρο, θύμισε παλιό MTV. R.I.P.Kutner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρωτα από όλα, μας τον έφαγε ο Ομπάμπα τον Kumar εεε Kutner.

    Δεύτερον ήταν τόσο άκομψος ο θάνατος του Kutner -- όλοι είχαν ποντάρει στην 13 ή στον Taub ή ακομα και στον wilson (μιάς που έχει και ένα ιστορικό αυτοκτονίας), αλλα ο Kutner ήταν αγαπητός χαρακτήρας αλλά οι περιστάσεις (και κάποια λεβεντόπαιδα που προσπάθησαν να γίνουν authority) τον οδήγησαν προς τα εκεί, story wise. Όμως και ο θάνατος του δείχνει αυτό που άρχισε απο την αρχή της σεζόν (καθώς και μερικά hints απο την προηγούμενη). Ηταν δυστυχισμένος. Είχε κατάθλιψη και κανένας δεν τον καταλάβαινε. Δεν είχε φίλους, παρα μόνο workbuddies. Ήταν μια ιδιοφυϊα in the making, αλλά έφτασε σε αυτό το βήμα που είτε θα πάει μπροστά είτε θα τελειώσει όπως τελείωσε. Σε αυτό συνέβαλε και το φτύσιμο απο την Amber (όπως είπε στην προηγούμενη σεζόν) και οτι πάντα πόνταρε στα παράτολμα πράγματα (όχι απο περιέργεια, αλλά με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει χωρίς να το δείξει προς τα έξω), ο μοναδικός άνθρωπος που έκανε παρέα off duty τον έφτυσε μόλις απολύθηκε απο την δουλειά (ο Big Love), το αφεντικό του φυσικά ήταν ένα αρχίδι, ο ίδιος είχε μια τάση να είναι αρχίδι στο παρελθόν, δε χαμογελούσε ποτέ και λίγο πρίν το τέλος είχε γίνει χαλάκι ακόμα και για τον Taub που δεν το εκτίμησε.

    Αλλο ένα φάντασμα να στοιχείωνει την ντουλάπα του House. Οσο για το "μεταφυσικό" στο τέλος της σειράς θα εμφανιστεί, αυτός, η Αmber (αντε και η 13 αφού θα πεθάνει και αυτή απο huntington's) και το σκυλί που σκότωσε σαν Jedi προβολές λέγοντας "τελικά το παιδί (ο House) βρήκε το δρόμο του", καθώς θα παντρεύεται την Cuddy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Esi re tyler gia den les tin gnwmi sou?pou eisai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @rotweiler: Ναι ρε συ, αλλά στον Leo δεν είχαν άλλη διέξοδο στην ιστορία. Και βρήκαν και κάτι που να βγάζει ένα κάποιο νόημα. Έπαθε έμφραγμα, είχε ξαναπάθει, γέρος άνθρωπος ήταν, ΟΚ. Ο Kutner ήταν καρα-WTF!

    @Ditikos: Πολλοί άνθρωποι όμως έχουν προβλήματα και θα φάνε και το φτύσιμό τους, και θα έχουν και την αναποδιά τους... Δεν ξέρω, αν είναι κάτι τόσο generic η απάντηση (αν λάβουμε τέτοια) τότε είναι λες και το storyline γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο σαν προειδοποιητικό κούνημα δαχτύλου προς το κοινό, "Αν όλα σου παν ανάποδα, μην απελπίζεσαι! Πάρε τηλέφωνο κτλ κτλ." Ανθρωπιστικό, δε λέω, αλλά βλακεία ιστορία. :P

    Esi re tyler gia den les tin gnwmi sou?
    Στο αρχικό ποστ δεν είναι γνώμη άλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ok poion koroideuoume?Cheap ploy gia ratings itane kai malista kakogrameno.
    As apolausoume twra tin iperoxh 6i season pou tha exei 13,13,13.A nai kai 13.

    Also House Jumped The Shark me apodeikseis: http://blogcritics.org/archives/2009/04/07/113521.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εννοούσα το ότι οι θάνατοι ήταν και οι δυό off-screen, όχι για τον τρόπο που φύγανε οι χαρακτήρες από το show. μου θύμισε αδιέξοδες καταστάσεις. λίγο ακόμα και θα ανησυχούσα για την υγεία του Penn. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλά, φυσικά και πρόκειται για ratings ploy. Τόσο πολύ που όταν μια σειρά στο μέλλον κάνει κάτι ανόητο για να τραβήξει μάτια και tweets*, θα λέμε απλά 'They pulled a Kutner'.

    *είναι η λέξη που αντικαθιστά το buzz, πλέον, το οποίο δε με χαλάει καθότι το buzz είναι πολύ άσχημη λέξη έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Τόσο πολύ που όταν μια σειρά στο μέλλον κάνει κάτι ανόητο για να τραβήξει μάτια και tweets*, θα λέμε απλά 'They pulled a Kutner'"

    Htan toso kakogrameno pou den tou aksizei oute auto to catchphrase...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LOL, rotweiler.

    To be fair, έχεις δίκιο νομίζω σε πολλά από τα points που κάνεις για τον Kutner ως παρουσία. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μου κάθεται με τίποτα το unconventional storytelling ως αυτοσκοπός καθότι εν τέλει δε λέει τίποτα. All the doctors get the blues; Νιαχ.

    Ακόμα και η απεικόνιση της 'αληθινής ζωής' πρέπει να είναι scripted με σωστό τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To House persi tetoia epoxi mia xara show itane.Ti sto dialo pathane fetos den kserw.
    Ma to theo to 7th heaven twra moiazei tromera kalogrameno sigkritika me auto...to prama!Ugghh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακόμα και η απεικόνιση της 'αληθινής ζωής' πρέπει να είναι scripted με σωστό τρόπο!

    στο τέλος του επεισοδίου το σώσανε αυτό το κομμάτι, με το επικό το "feeling blue? call now! free suicide line" concept... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σαν να έχει δίκιο ο Cotsos… όχι ότι το show εξαρτάτε από τον Kutner αλλά τι έχει μείνει πλέον στη σειρά; Ιατρικές υποθέσεις χωρίς ενδιαφέρον ή που δεν καταλαβαίνεις τι γίνετε και δράμα… πολύ δράμα προσωποποιημένο στην περιβόητη 13 (ναι tyler και εγώ αυτό σκέφτηκα αμέσως). Αν ήθελα κάτι τέτοιο θα έβλεπα ER ή Grey's Anatomy που δεν έχω αντέξει να δω πάνω από ένα επεισόδιο (no offence).

    Τελικά μήπως τα τίναξε επειδή δεν άντεχε άλλο την κατάθλιψη και την μιζέρια όλου του team;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Tyler egrapse gia to Locked in:(Τον Kutner τον πάω, πάντως. Όταν με το καλό πεθάνει η 13 και βρει ξανά την προσωπικότητά του ο Foreman και η σειρά πάρει ξανά το δρόμο της, ελπίζω ο Kal Penn να παραμείνει στα πλάνα των παραγωγών.)

    Emmm,tyler eisai ligo grousouzis...LOL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλά, έχουν να βρεθούν τέτοια στα χρονομπλογκοντούλαπα... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και ήθελα να κάνω ένα πέρασμα από εδώ να το σχολιάσω, αλλά το είχα ξεχάσει, και το θυμήθηκα κατόπιν κουβέντας με τον κολλητό στο τηλέφωνο:

    (Για τον Eddie): τελικά, he didn't do anything for love.¹

    Αν δεν είναι προφανής η αναφορά, δείτε ποιος έπαιζε τον ετοιμοθάνατο σύζυγο που ανέρρωσε προσωρινά χάριν της γυναίκας του.

    ¹ Στο 31:12, όπως το είδα εγώ, όπου ψόφησα στο γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή