The Zeros: My number 13, Coupling


BBC Two (2000-2002), BBC Three (2004)
Created by Steven Moffat

H παραδοσιακή κωμωδία ποτέ της δεν είχε ξαναδεί (ή είδε έκτοτε) τόσο εφευρετικά σενάρια όσο αυτά που σκάρωσε ο ιδιοφυής Steven Moffat σε αυτή την twisted take πάνω σε εντελώς συνηθισμένες δομές και αρχέτυπα. Παιχνίδια με το χώρο, με το χρόνο, με το point of view ή με την αξιοπιστία της αφήγησης κάνουν το Coupling ένα αξιοπερίεργο δείγμα κωμωδίας, με κάθε ένα στοιχείο της ιστορίας να οδηγεί με υπολογισμένη ακρίβεια στις συνήθως ξεκαρδιστικές κορυφώσεις των επεισοδίων. This is not your grandparents' Friends.

~-~-~

essential episodes:
1x01 Flushed
1x05 The Girl with Two Breasts
2x01 The Man with Two Legs
2x03 Her Best Friend's Bottom
2x04 The Melty Man Cometh
2x09 The Other End of the Line
3x01 Split

.

8 σχόλια:

  1. Μεγάλη αγάπη και παντοτινή. Ακόμα κλαίω από τα γέλια κάθε φορά που τη βλέπω.
    Personal Favorite:
    -The Gigaloop (it's not a loop it's a stack)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ναι, the gigaloop! Amazing! Σοβαρά πάντως, το έχουμε πει πολλές φορές βέβαια, αλλά όποιος έχει αγαπήσει ποτέ του το How I MEt Your Mother οφείλει να δει αυτή τη σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλούτσικο γενικά , λίγο άνισο αλλά πολύ καλό στα καλύτερά του και με την τελευταία σεζόν να υποφέρει από βλακεία ηθοποιού. Συγκρίνεται με το Friends ενώ δεν έχουν το ίδιο ύφος. Εδώ έχουμε μια "πιο ρεαλιστική" απεικόνιση που βγάζει λιγότερο γέλιο αλλά είναι περισσότερο έξυπνη.

    ΥΓ

    Το Jekyll να φανταστώ το έχεις πιο πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την τελευταία σεζόν σκέφτηκα και να την αποκλείσω εντελώς, αλλά δεν είχα κάποιο ουσιαστικό λόγο να το κάνω (όπως με το West Wing ή με άλλες επερχόμενες σειρές), απλώς δε μου άρεσε ούτε εμένα λόγω ηθοποιού. Αλλά το Coupling είναι μοντέλο και λατρεία, δε θα μου τα χαλάσουν 6 επεισόδια. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το είδα, οι 3 πρώτες σαιζόν απίστευτες! Στο επεισόδιο με το "giggle loop" κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό απ' τα γέλια. Γενικά γέλιο άφθονο και ο Jeff ο πιο αστείος χαρακτήρας που έχω δει ποτέ. Η 4η ήταν ψιλο-meh, λίγα καλά σημεία δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Γμτ όποτε κάνω comment ξεχνάω πάντα κάτι. :P) Btw, όταν έλεγες ότι παίζει με χώρο/χρόνο ο Moffat νόμιζα ότι έπαιζε time travel και τέτοια. LOL Κατάλαβα πια τι εννοούσες, και ήταν όντως φοβερός ο τρόπος που το έκανε, και ξεκαρδιστικά τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Time travel στο Coupling! Φαντάζεσαι; Well, έγινε στο Felicity, άρα γιατί όχι κι εδώ :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή