2005 Review: Favourite People

10. Chris Rock
Μπορεί δημιουργικά, χάρη στους Joss Whedon και Rob Thomas (με τις Buffy και Veronica τους, αντίστοιχα), το δίκτυο να έχει μπει στο χάρτη εδώ και μερικά χρόνια, αλλά ήταν ο κωμικός-celebrity Chris Rock που έφερε στο UPN τη mainstream αναγνώριση και την πρώτη υποψηφιότητα για Golden Globe στην ιστορία του, με τη νέα κωμωδία Everybody Hates Chris. Κύριοι του WB, κρατάτε σημειώσεις.

9. Ellen Pompeo
Δε θα κερδίσει και κανά Emmy εδώ κοντά, αλλά η πανέμορφη πρωταγωνίστρια του Grey's Anatomy κέρδισε την αμέριστη συμπαράστασή μου όταν, λίγες εβδομάδες πριν, της επιτέθηκε σύσσωμο το αμερικάνικο κοινό ύστερα από "εμφάνισή" της στο Punk'd του Ashton Kutcher. Στην εν λόγω εκπομπή η φάρσα ήθελε μια γκαρσόνα να φλερτάρει με το φίλο της ηθοποιού, με τη διαφορά οτι η αντίδρασή της Pompeo ήταν λιγότερο κόσμια από όσα θα ήθελαν οι ανώριμοι 20χρονοι που έχουν ερωτευτεί τη "Meredith Grey" persona της. Μερικές βρισιές και άλλες τόσες απειλές θανάτου μετά, η ανερχόμενη star είχε γίνει στόχος εκατοντάδων troll σε διάφορα forum του internet. Jeez, get a life dudes, δείτε και κανά Nurse Betty και μετά χαλαρώστε, κατά προτίμηση βλέποντας Grey's Anatomy...

8. Felicity Huffman
Σκοράροντας ένα -δικαιότατο- βραβείο Emmy και μια διπλή υποψηφιότητα Golden Globes μες στο 2005, η πρωταγωνίστρια του Desperate Housewives και του indy flick Transamerica παραμένει ένας από τους ελάχιστους λόγους για να εξακολουθήσει κάποιος να παρακολουθεί την δημιουργικά παραπαίουσα σαπουνόπερα του ABC.

7. Naveen Andrews - Michelle Rodriguez
Από ολόκληρο το αψεγάδιαστο cast του Lost, οι 2 τραγικοί ήρωες της ως τώρα δεύτερης σεζόν καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και είναι χάρη σε αυτούς που το ενδιαφέρον μου διατηρείται σχετικά αμείωτο. Τα μαγνητιστικά τους βλέμματα και οι υπόγειες ερμηνείες τους πιστεύω πως δε αργήσουν να τους φέρουν και αγκαλιά με κάποιο βραβείο.

6. Rachel Nichols
Από πρώην μοντέλο και guest γλάστρα στο Sex & the City, η Nichols κατάφερε να ξεπεταχτεί ως breakthrough talent της χρονιάς που φεύγει. Από την Jodie Foster-esque ψυχρή και υποτονικά μαγνητιστική Rebecca Locke του Inside στην αβέβαιη και ευάλωτη πρωτάρα Rachel Gibson του Alias, η Nichols κατάφερε σε διάστημα λίγων μηνών να αποδόσει με εντελώς διαφορετικούς τρόπους δυο χαρακτήρες που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να έχουν εκφυλιστεί σε ίδιους και απαράλλαχτους.

5. The Funnymen
Kωμωδία δεν είναι μόνο το Arrested Development και αυτό βάλθηκαν να μου το θυμήσουν φέτος 3 πρωταγωνιστές, χάρη στην παρουσία των οποίων το sitcom επέστρεψε δυναμικά μέσα στο 2005. Οι Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Steve Carell (The Office) και Jason Lee (My Name is Earl) με υποχρέωσαν να αγαπήσω ξανά την κωμωδία, κι έτσι τους αγαπώ κι εγώ με τη σειρά μου.


4. The Whedon Boys
(Tim Minear, David Fury, Jeff Bell, Drew Goddard, Steven DeKnight, Rebecca Rand Kirshner, Elizabeth Craft & Sarah Fain)

Για πρώτη χρονιά από το 1997 και μετά, στην τηλεόραση δεν υπήρχε original Whedon show, αλλά οι απόφοιτοι του πανεπιστημίου που λέγεται Buffyverse ζουν και βασιλεύουν στην μετά-Angel τηλεόραση. Ο Tim Minear έχει εξελιχθεί σε μια μοναδική περίπτωση δημιουργού που παράγει το ένα αριστουργηματικό miniseries μετά το άλλο (και το Fox του δίνει λεφτά να συνεχίσει να το κάνει), ο David Fury είναι πλέον superstar εν τη γενέση του, μεταπηδώντας από το Lost στο 24, ο Shawn Ryan μετά το -πιθανώς κορυφαίο show της τηλεόρασης- The Shield δημιουργεί και δεύτερη σειρά, αυτή τη φορά με την παρέα του David Mamet, ο Jeff Bell είναι executive producer αυτής που μπορεί να εξελιχθεί στην κορυφαία σεζόν της ιστορίας του Alias, η Rebecca Rand Kirshner ως supervising producer του Gilmore Girls έχει παραδόσει ορισμένα από τα κορυφαία επεισόδια των τελευταίων χρόνων της σειράς, ενώ οι Elizabeth Craft & Sarah Fain, Drew Goddard και Steven DeKnight συνεχίζουν να δίνουν το Whedon-ικό στίγμα σε Shield, Alias και Smallville, αντίστοιχα.
Stay crunchy, boys, even in milk, όπως θα έλεγε και ο δάσκαλος.


3. Alan Ball
Αφού πρώτα έκλεισε θριαμβευτικά το Six Feet Under του γονατίζοντάς μας από το κλάμα, σε μια από τις πιο σημαδιακές στιγμές της ιστορίας της αμερικάνικης τηλεόρασης, ο βραβευμένος με Oscar δημιουργός ετοιμάζει νέα σειρά για τον κολοσό ΗΒΟ-- αυτή τη φορά μάλιστα θα είναι fantasy και θα περιστρέφεται γύρω από βαμπίρ. Σοβαρά, δεν έχω ιδιαίτερα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την τέχνη.

2. Those that the Awards forgot
Γιορτινές μέρες που είναι κιόλας, αποφάσισα να στείλω κύματα θετικής ενέργειας προς ορισμένους αγαπημένους ηθοποιούς τους οποίους τα μεγάλα βραβεία αποφεύγουν σαν την πανούκλα. Είθε το 2006 να φέρει δόξα και αναγνώριση, και πολλά-πολλά βραβεία σε Lauren Graham, Kelly Bishop (Gilmore Girls), Edward James Olmos (Battlestar Galactica), Kristen Bell, Jason Dohring (Veronica Mars), Lauren Ambrose (Six Feet Under) και Katherine Heigl (Grey's Anatomy). Αμήν.

1. Peter Liguori, πρόεδρος του FOX

1. ROB THOMAS
Τη λατρεμένη του Veronica Mars o Thomas τη δημιούργησε μέσα στο 2004. Τι είναι λοιπόν αυτό που τον κάνει αγαπημένο μου πρόσωπο για το 2005? Λίγο η ολοένα και αυξανόμενη ποιότητα της σειράς, κάτι η διαρκής επικοινωνία με τους fan (δεν περνάει μήνας που να μην απαντάει σε ερωτήσεις των θεατών σχετικά με οτιδήποτε), βάλτε μέσα την αγάπη cool προσώπων για τη σειρά, που μεταφράστηκε σε μετέπειτα εμφάνισή τους σε αυτή (Είμαστε όσο cool είναι αυτοί μας θαυμάζουν? Στην περίπτωση του Thomas, ναι.) και τέλος προσθέστε και μια αναφορά στον GOB Bluth του Arrested Development και ιδού. Έτοιμος ο απόλυτος TV God της νέας γενιάς showrunners.

Up Next: Obsessions
2005 Review: Quotes Hall of Fame, More Quotes, Fox Programming, Top 10 New Shows, Cable, New Series Status
Previously On... ABC, CBS, NBC, Fox, The WB, UPN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου