Shall I uncap the sharpie?


To απαραίτητο βιαστικό και χύμα post με ό,τι είδα και δεν σχολίασα μες στη βδομάδα. Κατά σειρά 'Fringe', 'Life', '30 Rock', 'The Office', 'Skins' και 'Grey's Anatomy'.

~-~

Fringe, 1x14 'Ability': Το καλύτερο ως τώρα; Επιτέλους η σειρά μοιάζει να αποκαλύπτει τον εαυτό της ως μια σκοτεινότερη -αλλά ψιλοπανομοιότυπη- εκδοχή του 'Alias', και μιας και η γαρνιτούρα έτσι κι αλλιώς μου άρεσε (η Torv και ο χαρακτήρας της, η χημεία του Pacey με τον μπαμπά του, ο Mr. Jones, τα φρικιαστικά εγκλήματα) τώρα που η ουσία αποδεικνύεται εξίσου συναρπαστική είμαι εντελώς μέσα. Well done, people.

Moυ άρεσε ειδικότερα η υποψία παραλλήλων διαστάσων (κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου σε μια από τις φορές που μας έδειξαν τη βίβλο των γερμανών-- είναι γερμανοί; Ασαφές μου έμεινε), όλες οι σκηνές της Olivia με τα φωτάκια, και το πώς ξαφνικά όλα τα ενοχλητικά hints που είχαν πέσει κατά καιρούς εδώ εξηγήθηκαν πλήρως αποτελεσματικά ανοίγοντας εντυπωσιακά τη μυθολογία. Ένα μόνο παράπονο, πόσο πιο ενδιαφέρουσα θα ήταν η σειρά αν το ρόλο του ηλίθιου και χάρτινου πράκτορα Harris έπαιζε σε κάποιο βαθμό ο Lance Reddick, δηλαδή ήταν εκείνος που άθελά του δυσκόλευε την Olivia, a la A.D. Skinner; Τώρα έχουμε ένα χάρτινο κακό, κι έχουμε κι ένα αδιάφορο αφεντικό. Oh well δε μπορείς να τα έχεις όλα. Αλλά ο Harris πρέπει να φύγει. Να φύγει. Για να επικεντρωθούμε στο αληθινό ερώτημα, δηλαδή τι στα κομμάτια είναι αυτό στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η Olivia...

~-~

Life, 2x14 'Mirror Ball': Awesome. Αυτό είναι το απόλυτα μέσο επεισόδιο της σειράς, και περιέχει όλους τους λόγους για τους οποίους τη λάτρεψα, κι ας είχε μηδενική εξέλιξη στη μυθολογία. Τέλεια χημεία Crewes/Reese ("Doc; Doc Reese;"), λίγες και καλές σκηνές με τον Tidwell (δηλαδή εκείνη που αδειάζει τα ουϊσκια του για να συμπαρασταθεί στη Dani), γιούχου έγκλημα (εξαφανισμένος hair metal-άς που δολοφονεί τον cover-ά του!), όσο quirky πρέπει χαρακτήρες (ο οδοντίατρος με το uncapping του sharpie του, η διχασμένη προσωπικότητα της κοκκινομάλλας φαν) και σκηνές κωμικού χρυσού (όλος ο αριστουργηματικός διάλογος των Crewes/Ted/μπαμπά Crewes για την Olivia: "Who is this guy;!"). Kαι πόσο απίθανα random ήταν η επιστροφή του αγνώριστου πλέον αυτοκινήτου στον Crewes από την τυχαία γκόμενα στην οποία το είχε δώσει πριν κάμποσα επεισόδια;

~-~

30 Rock, 3x11 'St. Valentine's Day': Δεν το διασκέδασα όσο το 'Generalissimo', αλλά κι εδώ ο Jon Hamm ήταν αστείος, και η Salm Hayek όλο και λιγότερο distracting ("Patron saint of all the judgmental statues!"), και ήταν ξεκαρδιστικά random το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιζαν τα McDonald's στο επεισόδιο χωρίς καν να πρόκειται περί product placement. Κορυφή όλων φυσικά το απίστευτα λάθος (με κάθε πιθανή έννοια) ραντεβού της Liz με τον Don Draper όπου οι καταστροφές μεγευθύνονταν εκθετικά. Και ο Kenneth με την τυφλή, όλα τα λεφτά. Προβλέψιμο, αλλά αστείο. Τέλος, έχω την υποψία οτι κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης του Jack, ο Baldwin πρέπει να περιέγραψε και τον ρόλο του στο 'Malice' του Aaron Sorkin, αλλά έχω να το δω χρόνια και δεν παίρνω και όρκο...

~-~

The Office, 5x15 'Lecture Circuit, Part 2': Eh. Τα γνωστά προβλήματα όλων των φουσκωμένων 'Office'. Το b-story με τον Jim και τον Dwight κούρασε πολύ πριν καταλήξει κάπου, ο Michael και αναζήτησή του της Holly δεν έδωσε πολλές κωμικές στιγμές, το c-story της Angela με τις γάτες της ήταν ταιριαστά creepy αλλά ελάχιστα αστείο. Highlight όμως η σκηνή που ο Michael χάνει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας ρωτώντας τον AJ τα προσωπικά του (απλά ό,τι πιο άβολο έχει κάνει φέτος η σειρά) ακολουθούμενη από την Pam που προσπαθούσε να επαναλάβει παρελθοντικές ερμηνείες του αφεντικού της, αποτυχάνοντας οικτρά. Καλό πεντάλεπτο σε ένα μέτριο επεισόδιο.

Όσο για το γράμμα "Dear Michael" που διάβασε η Pam, αμφιβάλει κανείς οτι του είπε ψέμματα και πως η Holly έχει πράγματι προχωρήσει με τη ζωή της; (By the way, εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα προχωράνε σε αυτή τη σειρά όσοι χαρακτήρες φύγουν από το καστ! Πρώτα η Karen, μετά η Holly... Ελπίζω όταν ξαναδούμε τον Roy να μην κουβαλάει 2-3 κουτσούβελα μαζί του.)

~-~

Skins, 3x-4 'Pandora': Πολύ συναισθηματικό επεισόδιο μέσα από την σχεδόν παιδική ματιά ενός χαρακτήρα που πριν από ένα μήνα θα αρνιόμουν να δεχτώ οτι μπορεί και να συμπαθήσω. Όμως το επεισόδιο το πήρε κι έφυγε με αυτό η Effy, και η Kaya Scodelario που συνεχίζει να δίνει εσωτερικές και μετρημένες ερμηνείες με ελάχιστα λόγια, και μόνο τα απαραίτητα βλέμματα. Χωρίς την παραμικρή υπερβολή μας είπε ό,τι χρειάζεται να ξέρουμε για το πώς η Effy νιώθει προδομένη από τους ανθρώπους της και το πώς βλέπει τον εαυτό της σε σχέση με αυτούς. (Και μην ξεχάσω: απίστευτη, απίστευτη δουλειά στη μουσική επιμέλεια.)

Στην αρχή της σεζόν πίστευα πως θα βαρεθώ μέχρι να φτάσουμε στο -μακρινό ακόμα- Effy-centric επεισόδιο, όμως όχι μόνο οι υπόλοιποι χαρακτήρες έχουν γίνει ενδιαφέροντες από μόνοι τους, αλλά επιπλέον το arc της Effy αναπτύσσεται μια χαρά και μέσω των υπολοίπων επεισοδίων, α λα Sid στις 2 πρώτες σεζόν. Ο μόνος για τον οποίον δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος αν τον έχουν πετύχει όπως επιθυμούσαν είναι ο ενοχλητικός emoγκρινιάρης κολλητός του Cook και του JJ, αλλά η τελευταία σκηνή του επεισοδίου άφησε υποσχέσεις.

~-~

Grey's Anatomy, 5x15 'Before and After': Συνεχίζει το καλό του σερί το show, με ένα υπέροχο επεισόδιο για τις αναπόφευκτες αλλαγές που όλοι υφίστανται στη ζωή τους και το πώς επιστρέφουν από αυτές. Υπήρχε κάτι πολύ δυνατό στις σκηνές όλων των παλιόφιλων καθώς πέρναγαν υπέροχα μεταξύ τους χωρίς καν να προσπαθούν, στον Owen να εξηγεί γιατί αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια την προ-Ιράκ ζωή του (και επιτέλους υλικό αντάξιο του Kevin McKidd), καθώς και οι Cristina-Meredith να κοιτούν από μακριά χωρίς να είναι σίγουρες αν ταιριάζουν στην εικόνα.

Η Melissa George επιτέλους μας αδειάζει τη γωνιά και η Izzie κατά τα φαινόμενα επίσης. Λάτρεψα την αβεβαιότητα του Alex για το τι πρέπει να κάνει τώρα, διασκέδασα με το παιχνίδι των interns, ενώ βούρκωσα στην υπέροχη σκηνή όπου η Callie εξηγεί στην Addison για ποιο λόγο είναι σημαντική ("You save babies. God knows who you are.") σε μια από αυτές τις αναπάντεχες μικρές στιγμές που για την ύπαρξή τους και μόνο ξέρω οτι ποτέ δε θα κόψω αυτή τη σειρά.

Τώρα, το crossover με το 'Private Practice'; Δείτε το, I guess, αλλά είναι παντελώς ανούσιο. Μέχρι το τέλος του επεισοδίου η κατάσταση είναι ακριβώς εκεί που ήταν με το τέλος του πρώτου μέρους, απλά στο ενδιάμεσο έγιναν δυο παρακάμψεις ώστε: a) Με το μεν scare του αδερφού της Addison να βρεθεί αφορμή για να αλληλεπιδράσει περισσότερο το καστ της άλλης σειράς και b) Με το ενδιάμεσο σύμπτωμα της εγκύου να έχει κάτι να κάνει και η Addison ως πρωταγωνίστρια αυτής της άλλης σειράς. Ασήμαντο, και δίχως την όποια θεματική βαρύτητα έκανε το επεισόδιο του 'Grey's' όσο υπέροχο ήταν.

.

6 σχόλια:

  1. * - "How's your gunshot wound?" - "Good, how's yours?" :P (όσο random πάει επεισόδιο του Life)
    ...ας το χαρούμε όσο μπορούμε γιατί έχει μείνει τόσο πίσω στα ratings που δε διαφαίνεται ανανέωση στο μέλλον του - http://tinyurl.com/dfp26f

    * το Grey's crossover αρκετά συμπαθές (ιδιοφυές rhyme το gross anatomy class/Addison’s fine ass). θα ανακαλύψει και σύντομα η izzie ότι έχει χάσει πια την peripheral vision της και ότι η αναιμία δεν έχει τέτοια συμπτώματα, θα πάρει και τον george η μπάλα για κάποιο λόγο, που πάλι ρόλο κομπάρσου είχε, και πάει και αυτό...
    btw μιας και από το private practice είχαν στείλει στο seattle τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς, το δικό τους επεισόδιο περιλάμβανε όσο το δυνατόν λιγότερο τους υπόλοιπους βαρετούς που είχαν ξεμείνει στο l.a.! οπότε kudos για την σεναριακή επιλογή. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aaa, ine episimo crossover? grrrr, ante na doume. pos katantise etsi i Addison? kammia pugmi, poly bareti :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Woo hoo! Fringe rules! Και η ηθοποιός που παίζει την Olivia έχω την εντύπωση πως γίνεται καλύτερη και τελικά και ο χαρακτήρας της πιο συμπαθής. Multiverses, ταξίδια στον χρόνο και ο εμπνευστής των "κακών" είναι ο Walter αλλά δεν το θυμάται;

    Το 30 Rock αυτό μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο. Η Λιζ πέρασε στο πρώτο ραντεβού όσα περνούν άλλοι σε 20 χρόνια γάμου,η εξομολόγηση του Τζακ, τα βυζιά της Σάλμα Χάγιεκ και άλλα πολλά σε 20 κάτι λεπτά! "If I had those knockers,I'd be thanking god too."

    Το Greys έκανε x-over αλλά ήταν σαν να είναι σκέτο Greys αφού με τους άλλους στο LA δεν ασχολήθηκαν και πολύ. Βλεπόταν πάλι. Πάντως το ότι έκαναν μέσα σε δυο επεισόδια τον χαρακτήρα της ανίκανο γιατρό μετά την απόφαση της George να τους παρατήσει βγάζει γέλιο. Α, το επεισόδιο αυτό δείχνει και τα τεράστια πρόβληματα του PP. Ότι λέει:"pos katantise etsi i Addison? kammia pugmi, poly bareti :(" συν πως οι δυο πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες είναι του παιδίατρου και της ξανθιάς σκύλας γκόμενάς του ενώ αυτοί που πλαισιώνουν την Άντισον, οι παλιοί φίλοι της, έχουν μηδενικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Poly wraio to Fringe, ontws. Eihe kai ligo Seven, eihe kai ligo Jagged Edge.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poio biblio germanwn bre? to finale itan ksekatharo, nomizw, o Walter to egrapse to biblio :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μωρέ αυτό το πράγμα εννοούσα, απλά δεν ήξερα πως να αναφερθώ σε αυτό και το έγραφα πολύ βιαστικά το ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή