Best TV Shows of 2009

Δεν έγραψα φέτος όσο θα ήθελα, αλλά τουλάχιστον είδα. Η αγαπημένη μoυ TV για το 2009 έχει ως εξής:


10. Lost (ABC, Season 5)
Ακολούθησε τη θρυλική 4η σεζόν επιχειρώντας να επαναφέρει μια σταθερότητα (και ίσως λίγη συντηρητικότητα) στην αφήγηση, αλλά οι στιγμές ήταν πάντα εκεί. Όπως κι αυτή η θαυμαστή ικανότητα να φέρει τα πάνω-κάτω (και το σαγόνι σου στο πάτωμα) με μια μόνο σκηνή τη φορά. Jacob, we hardly knew ye.



9. True Blood (HBO, Season 2)
Δεν είναι μια ιδιαίτερα καλή σειρά. Είναι μια αφάνταστα διασκεδαστική σειρά που απέκτησε απόλυτη συναίσθηση της ταυτότητά της, ξεφορτώθηκε όλα τα βαρετά storylines, και έβαλε γύρω από το φρενήρες camp στοιχείο εθιστικές πλοκές για οργασμικούς θεούς και αντι-βαμπιρικές σέχτες. True, όχι μαλακίες.



8. In Treatment (HBO, Season 2)
Μεγαλειώδες ψυχογράφημα και συναρπαστική ανάπτυξη χαρακτήρων, που θα μπορούσε να είναι must-see TV απλώς και μόνο λόγω του Gabriel Byrne και των θαυμάσιων supporting ηθοποιών σε καθηλωτικά one-on-ones. Αστερίσκος για την ενσωματωμένη στην αφήγηση 'υποχρέωση' για άμεσες λύσεις και υπερεπεξηγηματικότητα, αλλά το In Treatment παραμένει σειρά που χαίρεσαι να υπάρχει.



7. Party Down (Starz, Season 1)
Μετά τη μετάλλαξη του Office σε κάτι (όμορφο) εντελώς διαφορετικό, αν υπάρχει πλέον μία πικρή workplace comedy στην τηλεόραση είναι αυτή η δημιουργία του Rob Thomas, με ένα ανίδεο αφεντικό και ensemble γεμάτο από ανθρώπους-παρανοημένες αποτυχίες. Στα όρια του σουρεάλ, αλλά επίπονα ρεαλιστικό.



6. Terminator: The Sarah Connor Chronicles (Fox, Season 2)
Πειραματίστηκε με τη φόρμα και το περιεχόμενο του sci-fi show όσο λίγες σειρές, βολεμένες όλες στον Heroes-esque κόσμο του serialized storytelling που σε πνίγει ώσπου να μη μπορείς να ανασάνεις. Όχι χωρίς τα προβλήματα στο ρυθμό ή τις λάθος εκτίμησεις στη μυθολογία, αλλά σε μια τηλεόραση γεμάτη στα V και τα FlashForward, σειρές σαν αυτή είναι όλο και πιο απαραίτητες.



5. Survivor: Samoa (CBS, Season 19)
Απλώς και μόνο επειδή, 10 χρόνια μετά, εμφανίστηκε ένας παίχτης που ήξερε να διακρίνει τα νήματα και τις ραφές πίσω από το παιχνίδι. Το αποδόμησε και το έφτιαξε ξανά απ'την αρχή. Και στην πορεία παρέδωσε γαμημένα και ένοχα απολαυστική τηλεόραση. Russell, υποκλινόμαστε.



4. Dollhouse (Fox, Seasons 1-2)
Εντελώς hit or miss και με πολλά προβλήματα ειδικά στην αρχή, το Dollhouse παραμένει όμως η δημιουργία ενός ανήσυχου καλλιτέχνη που έθεσε ζόρικα ερωτήματα και εξερεύνησε τον ανθρώπινο παράγοντα. Ρίσκαρε σε φόρμα και δομή, κι αν δεν κατέληξε πουθενά συγκεκριμένα, μας άφησε παρόλ'αυτά πίσω μερικές ώρες αληθινά κλασσικής τηλεόρασης.



3. Breaking Bad (AMC, Season 2)
Αν δεν παρέδιδε ένα τόσο προβληματικό φινάλε θα μιλάγαμε για την απόλυτη TV της χρονιάς. Όμως και πάλι, αυτή η κυνική σπουδή πάνω στην ανθρώπινη ατέλεια είναι από τα πιο ξεχωριστά δείγματα τηλεόρασης των '00s. Θαρραλεό, μεστό, υπνωτιστικό, δυσβάσταχτο, και με την σπουδαιότερη ερμηνεία (από τον τιτάνα Bryan Cranston) των τελευταίων 5 ετών στο κέντρο της.



2. The Unusuals (ABC, Season 1)
Μια αναπάντεχη oddity με χαρακτήρες σε αβέβαιες προσωπικές διαδρομές προς αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήσεις που δεν ξέρουν καν πώς να θέσουν. Εκεί που το NYPD Blue συναντά το SNL, αυτός ο ύμνος στο bromance και στην αναγκαιότητα του διαφορετικού, σε κερδίζει όχι φωνάζοντάς σου στα μούτρα πόσο σπουδαίο είναι, αλλά γιορτάζοντας την γλυκιά ασημαντότητά του.



1. Community (NBC, Season 1)
Για τον cool Abed, για το "I may be a genius but at least I'm not a lesbian", για το επεισόδιο με την πισίνα, για τη Britta, για τον Chevy Chase, και για την υπέροχη αίσθηση θριαμβευτικής παρακμής. Και για όλες τις φορές που κυληθήκαμε στο πάτωμα από τα γέλια. Quite literally.

.

24 σχόλια:

  1. I like this post.

    Μιλώ εκ μέρους πολλών φαντάζομαι, όταν λέω ότι περιμένουμε περισσότερα κείμενα στο εδώ site (αν και στο TV on the Radio έγινε πολύ καλή δουλειά!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα, μου αρέσει η λογική Facebook "I like". (LOL)

    Τα κείμενα θα είναι περισσότερα φέτος. New year resolution.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εξαιρέσω το σουρβάιβορ που δεν το βλέπω και δεν πρόκειται να το δω και ποτε καθώς και τα Party Down και Breaking Bad που δεν έχει τύχει να δω τα υπόλοιπα τα σκεφτόμουν και γω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τέλεια, τα μισά δεν τα έχω ακούσει καν, και ναι, που είναι ο Dexter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. wow i am becoming a series geek , εχω δει 4/10 στη λιστα σου

    breaking bad(οντως παρα πολυ καλο)
    dollhouse (ενιοτε ανισο αλλα σε σημεια σουπερ)
    sarah connor (σουπερ σειρα κ το κοψαν οι μαλακες!!!)
    true blood(ποπ κορν να περνα η ωρα)


    ξεχασες big bang theory (σελντον θ-ε-ο-ς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To Survivor θα το υπερασπίζομαι με νύχια και με δόντια. Ξέρω οτι γενικά το απεχθάνονται πολλοί και ως genre εν γένει (ειδικά οι sci fi fans) αλλά είναι μαζί με Sopranos ό,τι πιο επιδραστικό έχει συμβεί στην τηλεόραση αυτή τη δεκαετία, και damn good fun επίσης.

    Dexter δεν, απλά δεν. Το φινάλε είχε ένα δυνατό τελευταίο 5λεπτο αλλά η σεζόν γενικά με κράταγε με μεγάλη δυσκολία. Καλύτερο από πέρσι σαφέστατα, αλλά απέχει πολύ από τη σειρά που αγάπησα τα 2 πρώτα χρόνια. Επιφυλάσσομαι για κάποιο ποστ μες στις επόμενες μέρες.

    Misfits με έπιασες απροετοίμαστο, έχω προλάβει μόνο το πρώτο επεισόδιο να δω. Δείχνει πολύ ωραίο, ομολογώ, ίσως να είχε θέση στη δεκάδα αν το είχα προλάβει.

    Big Bang Theory, είναι εκεί όπου πάντα θα αισθάνομαι ένα μεγάλο ερωτηματικό σχηματισμένο στο πρόσωπό μου! Σε μια φάση θα κάνω ένα σχετικό ποστ με τα μεγάλα μου 'WTFs'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά για το big bang theory σε κράζουμε όλοι όπως έχεις αντιληφθεί, αλλά ουτε eastbound and down ρε αδερφε; έχεις δει καλύτερο σετ βυζιά στην τηλέοραση φέτος απο αυτά της Κaty Mixon;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι το ξέρω για Big Bang, είναι η περηφάνια μου :D

    Σετ βυζιά, άμα ήταν θα έπρεπε να βάλω Entourage στο #1, "για τη Sloane ρε γαμώτο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Χρονιά ρε Tyler! Πάντα με τα κορυφαία posts που μας έχεις συνηθίσει... ;-)

    Πάλι όμως μας το "θαψες" το Lost στη δέκατη θέση?

    Δε λέω, καλή η ατμόσφαιρα του True Blood, εξαιρετικό ψυχογράφημα το In Treatment, ενδιαφέροντα sci-fi πειράματα τα Dollhouse και Terminator, και φυσικά ιδυοφυείς οι ερμηνείες και ο κοινωνικός προβληματισμός του Breaking Bad. Αλλά το Lost τα έχει όλα αυτά μαζί!

    Δεν είναι τυχαίο που είναι το μόνο στη δεκάδα σου με πάνω από δύο seasons στην πλάτη! (Εντάξει, το Survivor νομίζω ότι στο συγχωρούμε όλοι! :-D)

    Βέβαια από μία άποψη το καταλαβαίνω. Όταν βλέπεις τόσες σειρές, δεν μπορείς να μοστράρεις κάθε χρόνο τις ίδιες και τις ίδιες στις πρώτες θέσεις. Συν το γεγονός, ότι το Lost είναι τόσο pop που το ξέρει μέχρι και η προ-γιαγιά μου... (Κι όλοι ξέρουμε ότι series-φιλ και trendy δεν πάνε παρέα).

    Αλλά ρε φίλε το Lost δεν είναι απλώς σειρά. Το Lost είναι το Lost. Δε πά να ναι (partially) Remade. Μακάρι να κάνανε τέτοια remakes κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. big bang theory = ksernaw. apla anekto 20lepto.

    to HIMYM oute kan 10ada? enjtaksei, epese alla oute honorary mention? eixe merika kala fetos

    Misfits: des k latrepse!!!

    ta mona pou mou eleipsan apo ti lista ine Modern Family kai GLEE re mouni! tsk tsk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία λίστα, εγώ σίγουρα θα έβαζα μέσα και Curb Your Enthusiasm και Sons Of Anarchy (και σίγουρα Dexter προφανώς, εξαιρετική σαιζόν για μένα). Το Life δεν μετράει για '09 ε; Απίστευτη η 2η σαιζόν του.

    PS. Το ΤΒΒΤ σπέρνει βλάσφημοι. Πολλά επίπεδα πάνω από το κάκιστο φέτος HIMYM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ θα έβαζα τα:

    Sons of Anarchy
    Modern Family
    Mad Men
    Breaking Bad
    Nurse Jackie
    Dollhouse
    Hung
    The Middle
    Community
    True Blood

    Είναι ιδέα μου ότι το Community έχει χάσει λίγο τη φρεσκάδα του στα τελευταία επειδόσια;

    To ίδιο και το True Blood...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ντροπη για το community, το ιδιο και για το breaking bad μετρια τιβι που δεν μου λεει τιποτα...

    sons of anarchy, mad men, fringe, how i met your mother, δεν μπορουν να λειπουν απο καμια λιστα...

    για survivor δεν σχολιαζω, ο καθενας εχει τα κολληματα του, εγω ριαλιτι δεν βλεπω...

    τερμινειτορ οκ και εγω το ειδα ευχαριστα.

    το dexter ηταν πολυ καλο φετος και δικαιουται δεκαδα.

    επισης το flight of the concords ηταν εξαιρετικο μουσικα και θα το εβαζα σιγουρα...

    το generation kill παει για 2008? πολυ καλο

    με το entourage παντοτε περναω καλα...

    pushing daisies?sure
    weeds?sure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά βρε που είναι ντροπή το Community. To each his own.

    Περί Lost, αλλά και κάθε σειράς, η θέση που δίνω στην προσωπική μου δεκάδα δεν είναι ποτέ συνάρτηση κάποιας γενικευμένης άποψης. Αν θεωρούσα το Lost την αγαπημένη μου σειρά, θα το είχα #1, απλά πράγματα. Αλλά νομίζω οτι η σεζόν δε συγκρίνεται με την περσινή, και λογικά έφαγε μερικές θέσεις τιμωρία. Έτσι κι αλλιώς δηλωμένα, δεν το θεωρώ σπουδαία τηλεόραση, αλλά φοβερά διασκεδαστική και σίγουρα τρομακτικά επιδραστική. Πράγματα που αρκούν για να δικαιολογούν την παρουσία του σε λίστες "σημαντικότερων σειρών όλων των εποχών", αλλά όχι απαραιτήτως και κορυφής σε κάθε προσωπική λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. tyler το Glee δεν σου άρεσε αρκετά ή δεν μπήκε επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί;

    (είμαι στο 7ο επεισόδιο και είναι full fun αυτή η σειρά! - και δεν περίμενα να πω τέτοιο πράγμα για musical!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μου λείπουν αρκετά από τη λίστα, Mad Men, Glee, Pushing Daisies, Lie to me, Supernatural

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Green Onion, το Glee έχω δει έναν αριθμό επεισοδίων ικανό για να με πείσει οτι υπάρχει ένα άνω όριο απόλαυσης που μπορώ να πάρω από αυτή τη σειρά. Μπορεί κάλλιστα να περνάω καλά όταν είναι καλά τα επεισόδια, αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω οτι ποτέ δε θα τη λατρέψω.

    Anelis, από τις σειρές που αναφέρεις αυτές που γουστάρω πολύ είναι μόνο το Pushing Daisies και το Mad Men, τα οποία απουσιάζουν από τη λίστα για διαφορετικούς λόγους. Το μεν Pushing Daisies το είχα πέρσι πολύ ψηλά και φέτος είχε ελάχιστα επεισόδια. Το δε Mad Men απλά δε με ενθουσίασε η 3η σεζόν, και γενικά μου αρέσει να δίνω χώρο σε διαφορετικά πράγματα αντί να έχω συνέχεια τα ίδια με κεκτημένη ταχύτητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Les gia ton bryan cranston tou breaking bad oti dinei tin kalyteri ermineia twn teleftaiwn 5 etwn.
    (pragmatika to pistevw ki egw)

    Na rwtisw poiou/poias i ermineia pisteveis oti itan i kalyteri prin ta 5 afta eti?

    Genika an pote ekanes kai ena post me top ermineiwn se oles aftes tis seires me tis opoies asxoleisai, tha itan poly endiaferon!

    Think about it.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα το κάνω αυτό, ναι. Σύντομα. Στα πρόχειρα έχω να αναφέρω έναν Ian McShane του Deadwood, αλλά προφανώς αδικώ μπόλικους θεούς, οπότε ναι, θα πρέπει να κάτσω να το σκεφτώ και να το κάνω σε κάποια φάση εκείνο το ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω αν το community είναι καλύτερο από το modern family αλλά όντως έχει καρδιά και γέλιο και είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος πως περνάει από το ένα στο άλλο.Έχει χάρη που δεν έχουν βγεί οι υπότιτλοι για όλα τα επεισόδια για να το απολαύσω σε όλο του το μεγαλείο!!!...damn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα καλύτερα δεν έχεις δει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή