Legendary! O NPH κερδίζει τα πρώτα του Emmy



Καθόλου άσχημο αυτό το μικρό σερί που πάνε να στήσουν τα Creative Arts Emmys, βραβεύοντας κάθε χρόνο από έναν long overdue τηλεοπτικό μου ήρωα. Πέρσι βράβευσαν τον Joss Whedon για το Dr. Horrible (με πρωταγωνιστή τον Neil Patrick Harris), φέτος βράβευσαν τον Neil Patrick Harris για το guest spot που έκανε στο Glee, στο γαμάτο επεισόδιο που σκηνοθέτησε ο Joss Whedon. Εκλεκτικές συγγένειες που καταλήγουν στο AWESOME. (O Harris μάλιστα δεν κέρδισε μόνο το πρώτο, αλλά και το δεύτερο Emmy του, ως παρουσιαστής των θεατρικών Tony Awards.)


Την ερχόμενη Κυριακή, στην 'κανονική' τελετή, είναι υποψήφιος σε άλλη μία κατηγορία, για β' ρόλο στο How I Met Your Mother, για το οποίο φυσικά δεν πολυπαίζει να κερδίσει, αλλά πλέον δε με νοιάζει κιόλας. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, αυτά τα μικρά πραγματάκια έτσι κι αλλιώς ελάχιστη σημασία έχει για ποιο λόγο τα κερδίζει κανείς. Εμένα μου αρκεί που πλέον μπορώ πχ στα κείμενα που γράφω να συμπεριλαμβάνω την έκφραση "ο βραβευμένος με Emmy, Neil Patrick Harris" ή από πέρσι "ο βραβευμένος με Emmy, Joss Whedon". Οι λεπτομέρειες είναι για να έχει να ασχολείται το Entertainment Weekly :)


Στα υπόλοιπα της τελετής, κέρδισε το μεγαλύτερο φαβορί όλων, ο John Lithgow για το guest στο Dexter. (Και ευχαρίστησε το ΗΒΟ.) Και αν όλοι αναρωτιέστε τώρα πώς είναι δυνατόν να θεωρείτει guest κάποιος που έχει παίξει σε ένα επεισόδιο, και κάποιος που έπαιξε σε όλα τα επεισόδια μιας σεζόν, well, τι να σας πω, την Ακαδημία ρωτήστε που φτιάχνει τους κανόνες. Η ουσία είναι, όπως και με αυτό που λέγαμε πριν, ότι ο Lithgow πήρε μια δίκαιη νίκη (η δουλειά του στο Dexter ήταν φανταστική) απλά είναι λίγο άβολο που επετεύχθη χάρη σε τεχνικότητες.


Emmy πήραν ακόμα: η καρα-cult διαφήμιση του Old Spice, η Betty White, o Jeff Probst και το καπέλο του, η Mia Michaels του So You Think You Can Dance (ξανά), ο Sean Callery για την σταθερά πολύ καλή μουσική στο 24, το Robot Chicken, το FlashForward (LOL), το Pacific ό,τι βρήκε μπροστά του, το Bored to Death δικαιότατα για τους τίτλους αρχής του, ο Colbert στο Ιράκ, το CSI για τη φωτογραφία του (αντί, λέω εγώ τώρα, του Mad Men) και πολλά ακόμα που μπορείτε να βρείτε εδώ.


.

11 σχόλια:

  1. to gelio me to vraveio os parousiasths tou nph htan oti mphke teleytaia stigmh.....telika ta shnemmys kanoun kalyterh douleia apo ta kanonika(vevea to intervention eyxomai na kaei alla mallon mono ego endiaferomai!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1000% δίκαιη η νίκη του Lithgow (αν και συμφωνώ πως έπρεπε να είναι υποψήφιος για β' ρόλο) και χάρηκα πολύ και για την νίκη του Callery... έκανε ΠΑΝΤΑ καταπληκτική δουλειά... Θα έλεγα πως αυτός και ο Sutherland ήταν οι 2 από τις 3 σταθερές της σειράς (μαζί με την σκηνοθεσία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. George, ποιο Intervention;

    bauer24, έγραφα πρόσφατα ένα ποστ για τα '00s (δεν ξέρω καν πότε θα το δημοσιεύσω) και αναφερόμουν στον θάνατο του original score στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. Και ανέφερα 4 αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, τον Bear McCreary (Galactica), τον Michael Giacchino (Lost), τον Snuffy Walden (FNL) και τον Sean Callery. Χαίρομαι που ξανακέρδισε, η τηλεόραση χρειάζεται ακόμα συνθέτες σαν αυτόν και τους υπόλοιπους προαναφερθέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ (αν και δεν έχω δει ποτέ FNL, για να τον αναφέρεις θα αξίζει)... Ελπίζω ο Callery να γράψει και τη μουσική επένδυση της ταινίας... Θα κάνουν μεγάλη μαλακία αν επιλέξουν κάποιον άλλο συνθέτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to grey's pire emmy gia to make-up...duh.
    Does the name Michael O'Neill ring any bells to you people? Oh wait, dn itan kan ipopsifios!! Shooter my ass!
    Gia na min anafer8w stin apousia twn Wilson k Oh ap tis ipopsifies...5 years in a row ipopsifies k se kamia de filotimi8ikan na to dwsoun! Seriously?
    Am I rumbling again? pff...va8ies anases...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, εγώ έχω προ καιρού πάψει να ασχολούμαι με το "τι αδικήθηκε", γιατί θα ανέβαζα πίεση κάθε Σεπτέμβρη. Ο Michael O'Neill φυσικά και έπρεπε να είναι υποψήφιος, για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o john lithgow apo monos tou ekane mpinia. afou sta schmemmmy's den stelnoun apo monoi tous tis aitiseis gia upopsifiotita? ayto diabasa se alla blogs, o lithgow epelekse na balei ton eayto tou ws guest gia na kerdisei sta sigoura :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι, αυτό έγινε. Το έκανε εκμεταλλευόμενος παραθυράκι στους κανονισμούς, οι οποίοι φαντάζομαι από του χρόνου θα αλλάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τότε να πάει να γαμ... κι ας άξιζε για B' ρόλο...!!! Κανονικά το quest ήταν του μοναδικού-ανεπανάληπτου Gregory Itzin. Μαλάκα Lithgow!!! Σταδιάλοοοοο... !@#$%^&*@#$%^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν παίζει ρόλο και πώς είσαι cretided στη σειρά?
    Ο Lithogow πώς ήταν? Δεν έχω τα επεισόδια εδώ που είμαι να τσεκάρω. Σαν "starring" ή guest starring?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ήταν guest starring, εξ ου κι είχε το δικαίωμα να κάνει αυτή την μαγκιά. Δες εδώ για περισσότερα. Όμως ας πούμε κι ο Forest Whitaker στην 5η σεζόν του Shield, guest star ήταν τεχνικά. Κι ο John Slattery στο Mad Men. Κι ο John Goodman στο Treme. Και η Kim Kelly στο Freaks and Geeks. Κτλ κτλ. Μια τεχνικότητα είναι, συνήθως για λόγους συμβολαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή